Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saclar Üzerinde Uzmanligim Var

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

sizce saclarimizi sik kestirmelimiyiz

• Ankete Katılan
    460
celebrity_3163.jpg

Celebrity_470.jpg

kuaförcüm benim yüzümün şekli emmanınkiyle aynı fakat benim yüzüm biraz daha toplu:utangac:saçlarım ince telli, hafif kabarık bu modellerden biri bana uyar mı?uyarsa hangisi?bunlar olmaz dersen önerebileceğin bi model var mı?ayrıca önereceğin modeli kesmesi için kuaföre ne demem lazım?
bi de gülcay hanımcım şu aralar tutam tutam saçım dökülüyo.doktora gitmeyi düşünüyorum ama açıkçası genelde gidiyorum hep aynı şeyleri veriyorar ve pek bi faydası olmuyo.sebep ne stresten ne de hormonal diye düşünüyorum.gerçi saçlar dökülünce streste oluyo baya:Roflol:mevsimlerden dolayı diye düşünüyorum buna önerebileceğiniz bir vitamin veya dıştan yapılabilecek bir bakım var mı?
ilk fotoraftaki uyar ama bunu kuaforune anlatmak zor olabilir eline alip gidebileceyin bir fotorafin yokmu canim buna benzer,icden alabileceyin sadece sac tirnak ve cild icin bir vitamin karisimi var aslinda eczanelerde bulunuyor ama turkiyede varmi bilemicem sormak gerekir eczanelere.hic fotorafin yoksa elinde kisacasi amerikan sekli uzun sac kesim dersin yani boydan fazla almicak onlerden arkaya dogru hafif kat ve tepeden asaga iki yada uc kat diye anlatirsin a.s.:nazar::enbuyukkk:ha birsey sormaya unuttum sacin dalgalimi duzmu?

kullanıcı resmındekı cızgılı badılı olan ben oluyorum yanı dusun bendeee o sac rengını sagolsun kuaforu cok uyardım acık olmaması ıcın sac rengımın ama ıste aynen jewel ısımlı kullanıcının gosterdıgı sac modelındekı renk oldu ruslara benzedım yaaaaaa dünden beri aglıyorummmmmmm:(:( ne yapabılırım
merhaba canim resimden fazla belli olmuyor sacinin rengi ama sen mutsuzsan sacina sutlu kahve rengine boyuya bilirsin boyadan once sacina hakiki seytinyagini 20 dakika surup bekletirsen boya esasinda sacin zarar gormez ama sacin son 6-7 cm sureceksin yagi sonra yikamadan boyucaksin bunu kuaforunde yapabilir :teselli:a.s.sutlu kahve unutma !

Teşekkürler arkadaşım cevapladığın için ama bir sorum daha var;yapılan boyanın saçın üzerinde olup olmadığını nasıl anlıycaz?yani öyle boyaları nasıl tespit edicez?ben sık sık röfle yaptırıyorum röflenin saçın üzerinde olması mümkünmü?söylediğiniz bakımları boyadan öncemi yapmalıyız ben öyle anladım da.....şimdiden tşkrlr cevabın için..sevgiler...kafamçokkarıştı
merhaba canim bakim herzaman once yapilmalidir saca guc vermek icin eyer sacinizda kuruluk kopma varsa sac elastigini kaybetmistir buyuzden once bakim,rofle sacin icine girer sacin pigmentlerini deyistirmek icin ama roflenin uzerine cila atiyorlarya o boya iste sacin uzeyinde kalan boyadir sacin pullarini tekrar kapatmak icin kullaniliyor saca daha guzel bir parlaklikta sagliyor normal boya ise mattlastiriyor,insallah sorularini cevaplandira bilmisimdir yanliz benimde buyuk sorunum var ben yurtdisinda yasadigim icin bu boyalarin turkcede kullanilan isimlerini bilmiyorum kendimde turkiyede sacimi yaptirirken kuafore cila boyasindan diyorum hi hi ,bizim burada boyanin ismi (tonung) yani amonyaksiz boya kisacasi !optum selam !a.s.:nazar::enbuyukkk:

birde su sorum olcak benim sacima hint yagi olsun zeytin yagi olsun sac diplerine sürünce saclarim cok asiri döklyo yani güclensin derken döktryorum anlamadm gitti neden olyor ? bendemi sadece öle olyor yoksa normalmi ?
merhaba canim zaten yagi sacdiblerine surmiceksin sade saca suruceksin sac diblerine sut yada yogurt surebilirsin nemlendirici olarak ama yaglari sade saca sur,bir elhavlusunu sicak suya batir cikar ice sik ve kafana sar 15 dakika beklet sac surdugun yaglari iyce ceksin sonra normal az sampuanlan yika ve saclarinda sana tesekkur edicektir optum canim selam !a.s.:nazar::enbuyukkk:

arkadaslar blog yazilarimada beklerim siyaret ederseniz sevinirim kucakdolusu opucukler !a.s.:nazar::enbuyukkk:

tekrar alayim simdi rofle yapyolar bunun icinde ammoniyak oldgu icin sacin icine giryo. Sonrasnda birde tönung yapyolar oda üstünü kapyo.
simdi bu tönung sayesnde sac elastigini gerimi aliyo, ama ilk basta roflede bulunan ammoniak zaten yipratmis olmyomu?

birde tönüng lar genelde var oldgunun sacin koyusunu elde edebiliyosn üstünü kapladigi icin birde 24yikama gibi bir süreden sonra gidyor. Trde pek rastlanlmyo marketlerde öle boyaya, genelde kalici olanlar olyo.

bisi sorcam simdi boya saca zarar veriyor ya yani ben fark edyorm kendi saclarm pamuk gibi boyanan sac ondan daha sert geliyo. Ammoniakmi nedeni?
Eczanede ammoniaksiz dogal boya ürünleri dahami ii veya bildigin bir boya varmi saci cok yipratmayan? Ve boya ile yipratlmis saclara neyi tavsiye edersin?
VE ve ve hemen boyadiktan sonra neye dikkat etmek gerekyor? yani daha iii olmasi icin bisi yapilabilrmi veya dedin gibi öncden yagarla beslemek tek yolmu?

cok sordum biliyorm :utangac:
öpüldüüün kocamaana.s.
bak canim tam boya sac uzadikca cikar kendi saclarin dibten cikar anlarsin ama bu amonyaksiz boyalarda yani tonunglarda tabiyki yikadikca cikar sacin disini sadece kapladigi icin ama saca zarar vermez dahacok havadaki radikal ucusan maddelerdende korur saci,aslinda loreal markasinin var ve her kuaforde bulunmasi gerekiyor

tekrar alayim simdi rofle yapyolar bunun icinde ammoniyak oldgu icin sacin icine giryo. Sonrasnda birde tönung yapyolar oda üstünü kapyo.
simdi bu tönung sayesnde sac elastigini gerimi aliyo, ama ilk basta roflede bulunan ammoniak zaten yipratmis olmyomu?

birde tönüng lar genelde var oldgunun sacin koyusunu elde edebiliyosn üstünü kapladigi icin birde 24yikama gibi bir süreden sonra gidyor. Trde pek rastlanlmyo marketlerde öle boyaya, genelde kalici olanlar olyo.

bisi sorcam simdi boya saca zarar veriyor ya yani ben fark edyorm kendi saclarm pamuk gibi boyanan sac ondan daha sert geliyo. Ammoniakmi nedeni?
Eczanede ammoniaksiz dogal boya ürünleri dahami ii veya bildigin bir boya varmi saci cok yipratmayan? Ve boya ile yipratlmis saclara neyi tavsiye edersin?
VE ve ve hemen boyadiktan sonra neye dikkat etmek gerekyor? yani daha iii olmasi icin bisi yapilabilrmi veya dedin gibi öncden yagarla beslemek tek yolmu?

cok sordum biliyorm :utangac:
öpüldüüün kocamaana.s.
bak canim tam boya sac uzadikca cikar kendi saclarin dibten cikar anlarsin ama bu amonyaksiz boyalarda yani tonunglarda tabiyki yikadikca cikar sacin disini sadece kapladigi icin ama saca zarar vermez dahacok havadaki radikal ucusan maddelerdende korur saci,aslinda loreal markasinin var ve her kuaforde bulunmasi gerekiyor .rofle dediyin sey boyadaki ayni islemi goruyor yanliz derecezi daha yuksek oluyor sonra iste cila dedikleri (tonung) sacin uzerini kapladigi icin yani sacin pullarini kapattigi icin sac yine duzlesiyor ve parliyor,bilmiyorum anlata bildimmi turkcem kotu biraz cumle ve isim eksikligi yasiyorum kendimde sorry canim !a.s.:nazar::enbuyukkk:

gülcay cnm saç için vitamin önerir misinnnnnnnnnn
benim bildiyim sac,tirnak ve cild icin karistirilmis vitamin urunu var eczanede bulabilirsin ama ad sorma cunku urunlerin isimleri farkli farkli oluyor ama icerigi ayni oluyor yani farketmiyor hangi isim sen bucene goresini secersin artik sonucta sadece icten alabildigin vitaminler bunlar :emir_bebek::emir_bebek:a.s.:nazar:

peki sana bi soru daha sorabilirim demi:)kullandığımız şampuanı kaç aya bir değiştirmemizi önerirsin?sürekli aynı şampuanı kullanmak doğru değil demi?
hangi sampuan iyi geliyorsa onu kullan ama dogru aradabir deyistir sonra yine eskisine don bu kafa derisinin aliskanlik yapmasini engeller aliskanlik yaptigi zaman bazen sacta yaglanma gibi kepeklenme gibi akresifyonlar oluyor aradabir bitane deyisik kullanirsan k.derinde deyisiklik yasar mesela 4 ayda birkere birtane deyisik urun kullan sonra yine memnun kaldigina geri donne bilirsin:nazar:

merhaba
benim sorum şu röfle yaptırınca mutlaka saç yanıyormu yoksa şu oriyel denen şey kontrolsüzce mi kullanılıyorda saç yanıyor.bu rengi bırakamıyorumda ya gözümüz alışmış sanki anamızdan sarı doğduk :Roflol:
benimde kendi sac rengim normelinde acik kahve rengi ama gelin gorunki sanki dogustan sarisinim bendede aliskanlik oldu ! rofle yaptirirken sacinizin nekadar kuru oldugunu bilmelisin eyer cok kuruysa bekletme suresini azaltmak ve rofle boyasinin prozentini dusuk tutmak gerekebilir yanmamasi icin kuaforunuz basinizda dikatle beklemeli bu asamayi yaptirmadan once saciniza derin bir bakim yaptirirsaniz sac elastigini geri kazanmasi icin ,sacinizin yanmasini engellersiniz birde saclarinizin olu kismina yani uclarina boyadan once seytinyagi surdurup bi 15-20 dakika sicak tutarak bekletirseniz yikamadan uzerine rofle boya yaptira bilirsiniz yanmamasi icintatlicadiarzua.s.:nazar:--ben sunu anladim bazi kuaforler turkiyede kafalarina gore calisiyorlar herhangi bir bilgileri olmadan ne gorduyseler iste ,biz almanyada uc yil sac uzerine hem okuyoruz hem calisiyoruz hem yazili hem pratik imtanlara giriyoruz ama ben istanbulda birkatc kuafore girdim calisma yontemlerinide gordum bazilari cok bilincziz calisiyorlar malesef hepsi deyil tabi buradan cok daha iyi olaninida gordum ama baslarinda yine yurtdisindan biri patron olarak vardi cunku !---mutlaka yanar diye birsey yok saci iyi analuze etmek gerekir sadece---gorusmek uzere !

o kadar para verıyoruz sonra bıde begenmeyınce bı ton surat yapıyor kuafor ....e benim güzel saçlarımın içine ederek saçlarım bnim deneme tahtası değil ki önemli olan benim ne istedigimonun ortaya ne sonuç çıkardığı değil çok sinirliyimm ........hem paramdan hem güzelim saçımdan oldum ve yeniden röfle yaptırmak saçın kopmasıdemek ,,bilmem kaç zaman beklemek demek ,,,,bende boyuyacagım uzun sure bekleyıp rofle atırrıcam acık kahveye boyucam yada karamele ,bir şey sorucam sana hanı sana cıla atılmıs ya nasıl oldu aktımı cila sonra

merhaba canim, yeni atirdiysan cilayi biraz bekle , sik yika sampuanlan o boyayi atar biraz, birkacgunde duzelir su grimsi kullrengini atar,diblerinin kizilligi duzelmesse bu ayri bir konu tekrar dibboyasi gereke bilir roflelere zarar vermeden:çok üzgünüm::nazar:

Gülcaycım ben bir ay kadar önce saçıma röfle yaptırdım ama röflenin rengini beğenmedim çok açık oldu saç rengimden.Şimdi boyatmak istiyorum ama saçlarımın yıpranmaması için ne kadar süre bekleyip boyatayım?Saçlarım az ve ince telli çok yıpranmasından korkuyorum açıkçası
yine roflemi yaptiricaksin yada uzerine baska bir boyami kapatmasi icin boyattiracaksin? boyadan once saci iyice beslemen gerekir keratin urunlerinlen sampuan,krem,sirup falan derin bakim gerekir sacin yanmamasi icin

Yok cnm röfle değil boya yaptırmak istiyorum röflelerin kapanması için.yanma ihtimali var mı?yanmaması için ne kadar daha beklemem gerekir?Bir de bu keratin içeren saç ürünlerini nereden bulabilirim marka ismi verirsen sevinirim çok:1hug:
loreal,kerastan,schwarzkopf markalarin var keratin uzerinde yaziyor zaten.roflen cok beyaza kacan bir renk deyilse kahve tonlarindan dusuk prozentlen boyatabilirsin yakmadan ama daha koyu bir renk dusunuyorsan 8 haftanin gecmesini bekle ve surekli bakim yap sacina

merhaba gülcay,benim de şöyle bir problemim var.
saçım ince telli seğrek ve aşırı yağlı.her gün yıkamam gerekiyor.çok da düz olduğu için toka bile takamıyorum.at kuyruğu yağmaktan sıkıldım ve omuz hizasında kestirdim.fakat hiç modele sokamadığım için bakımlı durmuyor.ayrıca kızıla da boyattım.saçımı sertleştirmek,kalınlaştırmak için yöntemler var mı?
saç modeli olarak ne tavsiye edersin,kısa mı kalsın,uzatmalımıyım yeniden..
merhaba canim onceliklen sacini kremsiz sampuanlan yikamani tavsiye ederim sacin yaglanmamasi icin birde sacini fazla sicak yikama ve fazla sampuanda kullanma derim ince saclar icin olan sampuan kullanmalisin,sacina birkac golge attirirsan sacin kalinlasir ve sekile soka bilirsin,sacini yuzune yakisicak bicimde uygun bir modele kestire bilirsin kuaforun yardimci olur bu konuda sorarsan ben senin yuzunu goremediyim icin sac modeline birsey diyemem buradana.s.

gülcay,benim yüz şeklim tıpkı senin avatardaki kızınkine benziyor.saçımın yapısıda resimdeki gibi düz.gerçek rengim kahve .ben de bitkisel bir boya ile kuaföre kızıla boyattım.
ben zaten ince saçlara yönelik kremsiz şampuan kullanıyorum.
saçlarımı omuz hizasında kestirdim.çok da kısası yakışmaz diye düşünüyorum.çok düz olduğu için.
düz saç uzun saçta güzel oluyor.ama yağlı olmasından dolayı uzatamıyorum.
birkatc kat attira bilirsin sacina omuzlarin uzerinde olursa daha iyi durur ince ve cabuk yaglanan saclar icinmi kullaniyorsun sampuanini ? dediyim gibi sacina golge attirirsan sacin biraz daha kalinlasir ve sekle sokabilirsin ama halen sacin dibi yaglaniyorsa icten gelen bir rahatsizlikta olabilir ,birde sirkeylen sacini durula haftada 1 veya 2 kez oda yagsini alir kafaderisi icinde haftada 2 kez sacini yikadiktan sonra yogurt surup beklet 10 dakika falan sonra bol suylan durula oda kafa derisinin kurumasini engeller deriyi nemlendirir ve cabuk yaglanmasini engeller,opuyorum selama.s.

benim saçlarım çok yıpranmış görünüyo badem yağlı karışım maskesi kullanıyorum saçlarım ince telli kuru uçları kırık elektirkleniyo bütün saçım ve bu aralar da çok dökülüuo. gliss onarıcı şampuanı kulalnyıom o da sertleştiriyor.krem olarak ipek kulalnıyorum ne yapacağımı şaşırdım önerilerinizi bekliyorum...
merhaba canim,gliss in butun urunlerini kullanabilirsin ince ve kirik saclar icin,elvital ve lorealinde cok iyi urunleri var deneye bilirsin bagdem yagi karisimini sadece sacinin uclarina 5 cm saca sure bilirsin ,elektriklenmenenin nedenini bul yani sacin elektriklenmesinin sebebini ogren fazla fon ve tarakmi kullaniyorsun yada vucudunda fazla elektirik dolasiyor ciplak ayakla cimene bas uzerindeki elektirik dalgasi disari aksin ikisinden birisi fazla sacinizi taradiginizdada saclar elektirikleniyor ,cok sik sacini yikama oda kurutur sacia.s.

Gülcaycım biotin hapı kullanmak saçları güçlendirir mi?
merhaba canim,benim bildigim biotin cildi besler ve gozlere iyi gelir ama sana onerim keratin sacina kullanman ve eczaneden vitamin karisimi alabilirsin sadece sac,cild ve tirnak icin olanini isim yok cunku icerisi ayni oluyor vitaminlerina.s.

Gülcaycım mrb ben geçen gün saçlarımı uçlarından kestirmek için kuaföre gittim ve kuaför bana saçlarımın çok yıpranmış olduğunu ve kopmalar olduğunu söyledi ve ALİX SPA'NIN saç bakım ürünlerini tavsiye etti.Senin bi bilgin var mı bu söylediğim ürün hakkında nasıl kaliteli mi saçımı besler mi?Bir de selective'in mavi suyu varmış onu kallanabilirsin dedi.Acil yorumunu bekliyorum teşekkürlera.s.
merhaba canim dorusu ben bu urunleri hic kullanmadim ve duymadim zaten almanyada yasiyorum su an am bilinen urunlerden tavsiye ede bilirim:kerastan,loreal,schwarzkopf,bilinen urunlerdir,ama istersen kuaforunun tavsiyesinide deyendire bilirsin denemede fayda var belki senin sacina iyi gelir,gelmesse dediyim urunlerdende deneye bilirsin,sacina nemlendirici kullanmalisin,selective nin mavi suyu ne icinmis anlamadim kafa derisi icinmi hic calismadim bu urunlerle ama duymustum isimlerinia.s.

Back