- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
Diyorum ya hepsi için geçerli değil bu durum. Eğer hayati bi durum söz konusu değilse ben karşıyım kısırlaştırmaya. Konuşmuyolar ama belki onlarda da var anne olma güdüsü yani isteyebilirler bunu. En azından bi defaya mahsus da olsa yavrulasaydı. Ay ben kıyamıyorum hiç kedilere köpeklere. Fazla hassas düşünüyorum o yüzden enteresan gelebilir bu halim..Farklı bir bakış açısı,saygı duyuyorum ama insanla evcil hayvanı bir tutmayın.
Kısırlaştırmak sağlıklı birşey onlar için. Onlar bizim gibi doğurmuyor bıraksan 3 ayda 1 4 er 5 er yavru doğuruyor.
Kediler genelde kızgınlık donemlerinde cok miyavlar. Kisir degilse kisirlastirabilirsiniz. Bu da degilse huyu böyle demektir.
Diyorum ya hepsi için geçerli değil bu durum. Eğer hayati bi durum söz konusu değilse ben karşıyım kısırlaştırmaya. Konuşmuyolar ama belki onlarda da var anne olma güdüsü yani isteyebilirler bunu. En azından bi defaya mahsus da olsa yavrulasaydı. Ay ben kıyamıyorum hiç kedilere köpeklere. Fazla hassas düşünüyorum o yüzden enteresan gelebilir bu halim..
Diyorum ya hepsi için geçerli değil bu durum. Eğer hayati bi durum söz konusu değilse ben karşıyım kısırlaştırmaya. Konuşmuyolar ama belki onlarda da var anne olma güdüsü yani isteyebilirler bunu. En azından bi defaya mahsus da olsa yavrulasaydı. Ay ben kıyamıyorum hiç kedilere köpeklere. Fazla hassas düşünüyorum o yüzden enteresan gelebilir bu halim..
Kisirlastirmissiniz simdi okudum. Peki tok olduguna emin misiniz? Bazi kediler yemek secer. Begenmezlerse reddederler aclik olabilir mi ya da arkadasin dedigi gibi bagirsak problemi..
Hımm şimdi anladım ben sizi..Yoo herkesin düşünce yapısı farklı. Ben daha mantıklı bakıyorum bu olaya,kimisi sizin gibi duygusal yaklaşıyor.. yani enteresan gelmiyor düşünceniz. Bu şekilde düşünenlere de saygım var..
ama ben kısırlaştırmaktan yanayım özellikle evde bakılan bir kedi ise. Diğer türlü çifleştirmek sağlık açısından kötü birşey çok fazla hastalık kapıyorlar. Fib gibi.. genelde sokak kedileri %90 fib taşıyor ve sağlıklı kedilere bulaşıyor bu şekilde.. biraz bu yönden baktığım için çifleştirmedim..
evde beslediniz mı bilmiyorum ama özellikle erkek kediniz olursa ne kadar zor olacağını anlarsınız. Sürekli koku bırakıyor (çifleşee de)
Ve o koku inanın evden aylarça çıkmıyor temizlemeye rağmen.. e çifleştirdin,ve devam ediyor,üstelik hastalık kapıyır.. ki fib hastalığı da öyle kolay tedavi olan bir hastalık da değil,tedavi sırasında çok ölen kedi var. Ben bunu göze alıp ona bu kötülüğü yapamam açıkçası..
Bu sert çıkış nedir? Ben fikrimi söyledim. Beni rahatsız eden bi durum olduğunu anlattım. Şimdi beni tersleyince mutlu oldunuz bütün siniriniz geçti heralde.. ne güzel..Kisirlastirinca oturup "cocugum olsayyydiiii, bi evladim olsaydi" demiyor kedi. Bi kere yavrulasa ne olacak? Dogurup sutten kesene kadar bakiyor bitiyor sonra yine hamile kaliyor. Aile, coluk cocuk kavrami yok yani.
Sanki bizler vicdansiz insanlarmişizda kötülük yapiyormusuz gibi hüzün yapmanin alemi yok. Bircok kisi sizden cok dusunuyordur hayvanlarini merak etmeyin. Sıkıldim bu kisirlastirma acitasyonundan. Bir tek sizde vicdan var sanki biz duygusuz insanlariz.
benim kız da miyavlayası tutardı arada ama yarı zamanlı ev kedisi olduğundan miyavlayınca indirirdim bahçeye 3-5 saat dolaşıp gelirdi kuzu gibi uyurdu. devamlı evde enerji patlaması yaşıyordur , sıkıldığından miyavlıyor olabilir mi?
Ağrısı, sızısımı var acaba. Bir veterinere götürdünüz mü?. Cinsi ne kedinizin?Evimde iki kedi besliyorum,bitanesi 3 senedir bende erkek,birisi de 1 sene oldu alalı,o da dişi...
Dişi olan çok nazlı çok tatlı. Ama bazen beni gerçekten sinirden çatlatıcak
Her sabah 7 de kalkıp mamalarını koyuyorum,yiyor saat 12 gibi yine miyavlamaya başlıyor. Aç değil,ama sürekli miyavlıyor (dişi olan)
Hem de durmadan nefes almadan. Ben ne zaman uzansam veya dinlenmek istesem hep bana bakıp miyavlıyor. Sürekli kalkıp ilgileniyorum sevgi istiyor diye düşünerek,sevince susuyor ama kalkıp gidiyor başa yere uzanıp orada miyavlıyor :) istiyor ki peşinde dolaşiym
Kucağıma alıp seviyorum 1 dk sonra kaçıyor ve yine aynı. Şimdi nerdeyse 1 saattir miyav,miyav,miyav,miyav
Acıktı diye düşünerek mama koydum yine,ama hala aynı..
Böyle yapınca da sinirlerim geriliyor yakında bebek doğucak nasıl baş edicem bilmiyorum. Böyle yaptığında baş edemeyince odaya kapatıyorum bu sefer de vicdanen rahatsız oluyorum
Bazen kendimi yeter amaaa diye seslenirken buluyorum
Ooofff napıcam ya! Hala miyav miyav miyav!
Hayatımda ilk defa böyle bir kedi ile karşılaştım :)
ne yapıcam bana akıl verin çıldırmak üzereyim!
Ağrısı, sızısımı var acaba. Bir veterinere götürdünüz mü?. Cinsi ne kedinizin?
Annelik değiştirir onu. Sevgiye de doyar. Ama verecekseniz sakın üç aylıktan önce yavruları ayırmayın anneden.Daha ortada bebek yok ki:) hamile kalmadan önce de böyleydi anlamadım ki :))
Bir cins kedinin genetik olarak ağrıları oluyormuş. Yakın zamanda bu konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı. İsmini hatırlamıyorum . Acaba dedim o cins kedimi sizinkide. İsmini bir araştırayım..Dişi..veterinere bu sebepten bikaç ay önce götürdüm gayet sağlıklı bir sorunu yok demişti. İlgi istiyor demişti ama tekrar götürücem çünkü daha da sıklaştı beynimi yiyor şuan
Hamile olan benim,kedim değilAnnelik değiştirir onu. Sevgiye de doyar. Ama verecekseniz sakın üç aylıktan önce yavruları ayırmayın anneden.
Bir cins kedinin genetik olarak ağrıları oluyormuş. Yakın zamanda bu konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı. İsmini hatırlamıyorum . Acaba dedim o cins kedimi sizinkide. İsmini bir araştırayım..
Bu sert çıkış nedir? Ben fikrimi söyledim. Beni rahatsız eden bi durum olduğunu anlattım. Şimdi beni tersleyince mutlu oldunuz bütün siniriniz geçti heralde.. ne güzel..
Scotişh fold gibi bir şeydi ismi. Ama sizinki sokak kedisiymiş. Şimdi buldum bir yavru. Benim kedim kıskanç istemiyor. Ne yapacağım onu şimdi. Emaneten birine verdim. O kutuya koydu ama kucak istiyorİkisi de sokak kedisi benim cins değiller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?