lily86 Bu arada ben de bekarken sizin gibi düşünürdüm kimse çocuk gibi evde baştan eğitim istemez. Ama çoğu evli kadını da dinleyin herkes diyor ki önce kocamı büyüttüm. Şimdi belli konularda erkeklerin kadınlar kadar ayrıntıcı ve birçok konuya hakim ve çözümcü olmadığını biliyoruz. Ama burada işte yine bir denge olmalı. Ben eşimin aile düzeni bozuk olduğu için şu an kendi evliliğini yürütemediğini düşünüyorum. Rol modelinde hata var. Annesiyle arası çok iyi görünüyor ama bence orada da problemler var. Eşim evinde hem baba hem koca olmuş. Ama evlat olamamış. Şimdi bana da koca mı, evlat mı olacağını karıştırıyor.
Tamam işte onda sorun var
Belki ben yanlış anlamisimdir 12 sene birliktelik yasamissiniz, onca okul is kosturma arasinda esinizin sorunlarini dinlemeye de vakit ayirmissiniz eee haliyle bana yansiyan da 12 yilda sorunlu bir adamı duzeltme çabası oldugu... yanlis olabilirim izlenimimi soyledim
Bir önceki mesajlarımda da belirttim esiniz ailesinde yaşadığı travma sonrasi kendini iyilestirmeden evlenmis, siz onu düzeltme/degistirme/iyilestirme görevini almissiniz keske ayri kaldiginizda distan bir gozlem.yapsaydiniz
Ben de şuna inanırım, 34 yasindayim bu arada, 35 + yaşta olan bir erkegin de artık hayatını yoluna koymus ve hem hayattan hem evlilikten hem de bir esten ne beklediğini net bilmesi gerekir. Ben de sizin gibiyim biraz mukemmelliyetci bir yönüm de var ama bazi konularda koselerimi torpuledim
O yüzden de ben kendimi bu hale getirene kadar kendime odaklanip caba gosteriyorsam, benimle evlenecek insanin da benzer sekilde olmasını isterim. Kimse bana vay efendim ben şu travmamdan böyleyim diyemez, ben kimsenin ne anasi ne psikoloğuyum. Ki bir cok insandan öğretmen misin psikolog mu sorusunu duyuyorum. Dinlemeyi ve cozum aramayi severim. Fakat bu, bir erkegi olgunlastimaya sebep olmamalı
Erkekler şöyle böyle diyerek onlari masumlastirmaya gerek yok o zaman ben de buyum sennbeni idare et deme hakki dogar.
Sizin de su an icinizde yaşadığınız gelgitin sebebi bu, hem ugrasmaya deger mi diyorsunuz hem nereye kadar diyorsunuz hem de ya iyileşirse, yanında olmaliyim o benim kocam diyorsunuz kiyamiyorsunuz.
Ayrıca esiniz bence ilgi manyagi, siz onunla.ilgilenince size surat yapıyor siz kendinize odaklaninca yaninizda bitiyor. Cocuk gibi pispislanmayi bekliyor. Lütfen terapist bulun acilen ve seanslara baslayin. Esiniz duzelmez boyle giderse