• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

ASYA30

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
2.837
1.306
198
$20140529_194508.webp

dün
ilkokul 1. sınıfa giden kızımı okulundan bu şekilde alan babası durumu hemen bana bildirdi
inanın görüntü fotoğraftakinden çok daha kötü
resmen insan işimi yoksa bir sokak kedisi mi yapmış ayırt etmek zor
yapan da kızımın yaşıtı sınıf arkadaşı bir başka kız çocuğu
çocuktur evet birbirlerini itebilirler saçlarını çekebilrler kaza ile çarpıp düşrebilirler
benim asıl kızgınlığım bunu yapan çocuğa değil tabiki

arkadaş sizlere soruyorum
ilkokul birinci sınıfta uzun tırnaklı ve ojeli öğrenci olurmu ???????????????????
:45:
evet ben dün kıyameti kopardım
öğretmenin bahanesi hazır
tenefüste yapmış
:50::50::50::50:
peki tırnak kontrolü yapılmıyormu ?
bizim zamanımızda mendillerimiz olurdu sıraya serer üzerine ellerimizi uzatır tırnak kulak temizliği kontrollerimiz yapardı öğretmenlerimiz
yok mu artık bu hassasiyet

peki bunu yapan çocuğun annesi ne ne demeli !!!!!
aynı şekilde konuştum
çocuklar arasında belki itiş kakış olur
ama bu kadar büyük bir hasarın oluşması sizin suçunuz
hiçmi dikkat etmiyorsunuz çocuğunuzun tırnağına
en az 3 haftalık ojeli tırnakla bu çocuğun okulda İşi ne

cevap ne oldu biliyormusunuz

benim çocuğumun ojesi kimseyi ilgilendirmez

kusura bakmayın bu cümleden sonra saydığım sözleri burda söylemek istemiyorum
ama evladının canı yanmış bir anne neler söylerse hepsini söyledim

açıklama devam ediyor
....

ben çalışan bir anneyim
her daim çocuğumun tırnakları ile ilgilenemiyebiliyorum (doktor raporu aldığımı ve öğretmen le birlikte ondan da şikayetçi olduğumu söyledikten sonra)

bakın dedim bende çalışan bir anneyim her gün değil ama hafta da bir kontrol ederim
sonuçta biz zaten evlatlarımız için çalışıp para kazanıyoruz
önceliğimizi unutmak evladımızı ihmal etmek ne demek

ve şuan size eklediğim fotoğrafı kendisine de mms olarak gönderdim
bunun üzerine özür dileyen bir msj attı zahmet edip

şimdi arkadaşlar

bu veli ile kızımın öğretmeni aynı binada oturuyor
ve bu kız da okula öğretmenle birlikte gidip geliyor
yani aralarında bir ahbaplık ilişkisi olduğu da kesin
yoksa böyle bir duruma hangi öğretmen göz yumar
sorarım size
ne demek uzun tırnak ne demek ojeli parmaklar
belki benim kızımın alnında iz kalıcak

eşim le birlikte bu gün çıkışta okula gidicez
müdür de dahil gerekli herkese şikayetimizi dile getireceğiz
ve kızımın sınıfınında değiştirilmesini istiyorum
sebep sadece bu değil
öğretmenini genel olarak beğenmiyorum

peki şimdi size soruyorum
okuldan evladınızı bu şekilde alsanız siz ne tepki verirsiniz
?

ben de öğretmenim
tırnak kontrolü demişsiniz
devir artık eski devir değil
ne tırnağına karışabiliyorsun ne ojesine
hiç bir şey diyemiyorsun
bu sefer ojel kızın velisi şikayet eder öğretmeni
kızımı rencide etti diye
devir böyle bir devir
okul üniformasıyla gelmeyeni bile okula almak
zorundayız bırak ojeyi tırnağı
öğretmeni genel manada beğenmiyorsan
tabi ki sınıfını değiştirirsin
bu sizin en doğal hakkınız

Geçmiş olsun canım,yazık nasıl tırmıklamış öyle.
Ben de olsam çok kızardım.Bilerek yapıldıysa daha çok kızardım.Allah korusun ya gözüne gelseydi ?
Öğretmenle ve anneyle konuşmuşsun,bir süre sinirin geçene kadar sessiz kalmaya çalış.
Madem öğretmen değiştirmek istiyorsun,seneye değişsin derim ben.

Allah sabır versin, maalesef çocuğum yok anne değilim, sizin olgunluğunuzda düşünüp cevap veremem. Söylediklerinizde çok haklısnız, sonuna kadar haklısınız ve çok üzüldüm. Dediğim gibi sizin kadar olgun ve mantıklı düşünemem ben kıymeti koparıp çocuğun annesini de öğretmeni de paralardım ki bu kesinlikle yanlış bir davranış... Sadece üzüldüm ama size yardımcı olamadığım için daha da üzgünüm.

tepkinizde son derece haklısınız...
evet ilkokul 1 çocuğunun tırnaklarının uzun olmaması gerekir.hijyen açısından (ojeye girmicem, çünkü çocuklar çok hevesli olabiliyorlar...)
ancak, çocuğunuzun sınıfını değiştirirken çocuğunuza sordunuz mu?
öğretmeni, bunu yapan çocuğu ve onun velisini cezalandırayım derken kendi çocuğunuzu cezalandırmış olmayasınız...

bu durumun aynısı başıma geldi, hem de 3 yaşındaki oğlumun ilk kreş gününde....
ben de çok üzülmüştüm oğlumun haline...
ve daha ilk gün düşenebiliyor musunuz oğlumun geçirdiği travmayı.
zaten zar zor okulda kalmayı kabul ettiği ilk gün böyle bir şey yaşadı ki oğlum daha kavganın şiddetin ne olduğunu bilmiyordu.
ama ben de gerekli tavrımı koydum öğretmene.
ama ne 3 yaşındaki çocuğu suçlayabilirdim ne de ailesini bu durumda.
çok fevri davranmayın derim.

Eki Görüntüle 1137350

dün
ilkokul 1. sınıfa giden kızımı okulundan bu şekilde alan babası durumu hemen bana bildirdi
inanın görüntü fotoğraftakinden çok daha kötü
resmen insan işimi yoksa bir sokak kedisi mi yapmış ayırt etmek zor
yapan da kızımın yaşıtı sınıf arkadaşı bir başka kız çocuğu
çocuktur evet birbirlerini itebilirler saçlarını çekebilrler kaza ile çarpıp düşrebilirler
benim asıl kızgınlığım bunu yapan çocuğa değil tabiki

arkadaş sizlere soruyorum
ilkokul birinci sınıfta uzun tırnaklı ve ojeli öğrenci olurmu ???????????????????
:45:
evet ben dün kıyameti kopardım
öğretmenin bahanesi hazır
tenefüste yapmış
:50::50::50::50:
peki tırnak kontrolü yapılmıyormu ?
bizim zamanımızda mendillerimiz olurdu sıraya serer üzerine ellerimizi uzatır tırnak kulak temizliği kontrollerimiz yapardı öğretmenlerimiz
yok mu artık bu hassasiyet

peki bunu yapan çocuğun annesi ne ne demeli !!!!!
aynı şekilde konuştum
çocuklar arasında belki itiş kakış olur
ama bu kadar büyük bir hasarın oluşması sizin suçunuz
hiçmi dikkat etmiyorsunuz çocuğunuzun tırnağına
en az 3 haftalık ojeli tırnakla bu çocuğun okulda İşi ne

cevap ne oldu biliyormusunuz

benim çocuğumun ojesi kimseyi ilgilendirmez

kusura bakmayın bu cümleden sonra saydığım sözleri burda söylemek istemiyorum
ama evladının canı yanmış bir anne neler söylerse hepsini söyledim

açıklama devam ediyor
....

ben çalışan bir anneyim
her daim çocuğumun tırnakları ile ilgilenemiyebiliyorum (doktor raporu aldığımı ve öğretmen le birlikte ondan da şikayetçi olduğumu söyledikten sonra)

bakın dedim bende çalışan bir anneyim her gün değil ama hafta da bir kontrol ederim
sonuçta biz zaten evlatlarımız için çalışıp para kazanıyoruz
önceliğimizi unutmak evladımızı ihmal etmek ne demek

ve şuan size eklediğim fotoğrafı kendisine de mms olarak gönderdim
bunun üzerine özür dileyen bir msj attı zahmet edip

şimdi arkadaşlar

bu veli ile kızımın öğretmeni aynı binada oturuyor
ve bu kız da okula öğretmenle birlikte gidip geliyor
yani aralarında bir ahbaplık ilişkisi olduğu da kesin
yoksa böyle bir duruma hangi öğretmen göz yumar
sorarım size
ne demek uzun tırnak ne demek ojeli parmaklar
belki benim kızımın alnında iz kalıcak

eşim le birlikte bu gün çıkışta okula gidicez
müdür de dahil gerekli herkese şikayetimizi dile getireceğiz
ve kızımın sınıfınında değiştirilmesini istiyorum
sebep sadece bu değil
öğretmenini genel olarak beğenmiyorum

peki şimdi size soruyorum
okuldan evladınızı bu şekilde alsanız siz ne tepki verirsiniz
?

sonuna kadar haklısınız ama cocuk yetiştirmekle eğitmek arasında cok fark var. eğitmek eğitimli ailelerin işidir.. ilk okuldaki cocuga oje süren zihniyetlerin değil.teneffüste olsa öğrencinin okuldakı saatlerinden öğretmen sorumludur. Yerim öyle öğretmeni de...
Siz fark etmeden önce öğretmenin fark etmesi durumu size bildirmesi gerekiyordu. Hatta yapan öğrencinin ailesi ile siz değil öğretmenin yada idarenin muhattap olup konuşması gerekiyordu. Belki kızınız da o kıza birşey yapmıştır ama ne olursa olsun çocugumu emanet ediyorsam ettiğim gibi almak isterim

ben anasınıfı öğretmeni olduğum halde izin vermiyorum ojeye.tırnaklarada bakarım genelde pislik yuvası zaten uzun tırnak.ama benim öğrenciler daha masum küçükler dediğimi dinliyorlar.büyük yaşta olsa bir şekilde o tırnakları kestirip ojeleri çıkartırdım

ay kıyamam. mafetmiş anlını... iz kalmaz sanırım. benimde anlımı kardeşim yolmuştu küçükken iz felan yok şimdi.

şikayet edeceksenizde ildeki müfettişlerle görüşmenizi tavsiye ederim...

geçmiş olsun. burada öğretmeni suçlamışsınız tırnak kontrolü yapılmıyor diye. yapılsa ne olacak bakın velinin size verdiği cevap burada
benim çocuğumun ojesine kimse karışamaz
aynı lafı öğretmen defalarca duyuyor şımaran öğrenciye kızsa anası babası kapıda bitiyor birinin saçını çekse çocuk psikolojik yıkıma uğruyor?? artık eski öğretmen anlayışı yok saygı yok ki öğretmene. veliler bu tip çocuk yetiştirip öğretmenin müdahalesini engellerse olacağı budur. bizde sadece ders anlatır çeker gideriz veli nasıl isterse öyle oluyorsun. eğer birazcık büyüklere saygı öğretmene sygı öğretilseydi bugün bunları yaşamazdık. daha geçen gün sınıfta küfür eden çocuğa kızan ve kulağını çeken öğretmen arkadaşım ertesi sabah veli tarafından karşılandı. çocuğu çok sıkıştırmışsınız şimdi ağlıyor okula gelmem diyor dedi veli. arkadaş durumu anlattı kadının lafını yazıyorum.
--sen üstüne gitmezsen arkadaşları üstüne gitmezse oğlum küfür etmez. küfür edince duymazdan gel o bırakır. eğer böyle yaparsan o daha da çok küfür eder.
oldu tamam siz nasıl isterseniz ben mal gibi oturum senin oğlanın küfürlerinin bitmesini bekleym değil mi? dedi arkadaşta. kısacası bu devirde önce çocuklarınıza ahlaki ve toplumsal değerleri kuralları öğretin sonra okula gönderin.

ay kıyamam. mafetmiş anlını... iz kalmaz sanırım. benimde anlımı kardeşim yolmuştu küçükken iz felan yok şimdi.

şikayet edeceksenizde ildeki müfettişlerle görüşmenizi tavsiye ederim...

büyüttüğüm düşünülmesin ama evet şikayet etmedik yer bırakmayı düşünmüyorum
saol canım bu arada umarım iz kalmaz

sonuna kadar haklısınız ama cocuk yetiştirmekle eğitmek arasında cok fark var. eğitmek eğitimli ailelerin işidir.. ilk okuldaki cocuga oje süren zihniyetlerin değil.teneffüste olsa öğrencinin okuldakı saatlerinden öğretmen sorumludur. Yerim öyle öğretmeni de...
Siz fark etmeden önce öğretmenin fark etmesi durumu size bildirmesi gerekiyordu. Hatta yapan öğrencinin ailesi ile siz değil öğretmenin yada idarenin muhattap olup konuşması gerekiyordu. Belki kızınız da o kıza birşey yapmıştır ama ne olursa olsun çocugumu emanet ediyorsam ettiğim gibi almak isterim

oyun oynarken sıra kavgası yapmışlar
dediğim gibi olur çocuk bunlar
ama bu hasarın bu kadar çok olması
tamamen ihmalkarlıktan

Kesinlikle şikayet edin ve sınıfını değiştirin kızınızın . . Es geçilecek bir vaka değil. . Çok çok geçmiş olsun. .

Geçmiş olsun canım,yazık nasıl tırmıklamış öyle.
Ben de olsam çok kızardım.Bilerek yapıldıysa daha çok kızardım.Allah korusun ya gözüne gelseydi ?
Öğretmenle ve anneyle konuşmuşsun,bir süre sinirin geçene kadar sessiz kalmaya çalış.
Madem öğretmen değiştirmek istiyorsun,seneye değişsin derim ben.

teşekkür ederim canım

evet bu sene bitti artık ama seneye bir değişiklik yapmakta farz oldu artık

Kesinlikle şikayet edin ve sınıfını değiştirin kızınızın . . Es geçilecek bir vaka değil. . Çok çok geçmiş olsun. .

teşekkür ederim
tırnak yarası sızım sızım da sızlıyor kıyafet giydirirken ödü kopuyor alnıma deycek te acıycak diye
sorumsuzlukluk resmen
şikayet te edicem sınıfınıda değiştircem
ben bir daha bu öğretmene nasıl güvenirim zaten
:(

Bence iki miniğin kavgasını abartıyorsunuz.
O da anne olduğunuz için, kızınızın canı yandığı için. Ki gerçekten kötü bir durum/yara olsa telefonla bilgi verirlerdi size. Hiçbir öğretmen/idareci çocuğun ailesini böyle durumda habersiz bırakmaz. Sorumluluk almak istemez.
Ben de pergelle arkadaşımı yaralamıştım, başka bir arkadaşım kafamda suluk kırmıştı.
Veli kaynaklı değildi, terbiyesiz de değildik. Çocuktuk sonuçta.

bende olsam çok kızardım tabıkı ama arkadasım sınıfını degıştırme sakın.kardesımınde sınıfını degıştırmıştı annem öğretmenıne kızıp.epey sorun yasamıştı pskılojık olarak o yaşta.aman dıyeyım boyle bır hata yapma

Bence iki miniğin kavgasını abartıyorsunuz.
O da anne olduğunuz için, kızınızın canı yandığı için. Ki gerçekten kötü bir durum/yara olsa telefonla bilgi verirlerdi size. Hiçbir öğretmen/idareci çocuğun ailesini böyle durumda habersiz bırakmaz. Sorumluluk almak istemez.
Ben de pergelle arkadaşımı yaralamıştım, başka bir arkadaşım kafamda suluk kırmıştı.
Veli kaynaklı değildi, terbiyesiz de değildik. Çocuktuk sonuçta.

inan ki abartmıyormuyorum
okulun bir disiplini bir adabı vardır
daha bu yaşta bir çocukun tırnak uzatıp okula gelmesi tamamen sorumsuzluk
öyle tırnakları olmasa çizik dahi oluşmazdı
ben çocuklara zaten bir şey demiyorum
seninde dediğin gibi bizde çocuktuk
ama burda ki ihmalkarlığı da gözardı edemem

bende olsam çok kızardım tabıkı ama arkadasım sınıfını degıştırme sakın.kardesımınde sınıfını degıştırmıştı annem öğretmenıne kızıp.epey sorun yasamıştı pskılojık olarak o yaşta.aman dıyeyım boyle bır hata yapma

sibelim onu da düşünüyorum da
kızımın samimi olduğu bir arkadaşı var yan sınıfta
onun da fikrini sordum
o da değiştirmek istediğini söyledi
etkilenceğini zannetmiyorum
oldukça sosyal bir insandır kızım
teşekkür ederim dile getirdiğin endişen için

Öğretmenin bir şeye karışma hakkı kalmadı pek arkadaşların da dediği gibi.
Tenefüste de öğrenci öğretmenin sorumluluğunda ama ne yapsın öğretmende sürekli gözümüz üstlerinde olamıyor. Teneffüsse öğretmene de ihtiyaç molası sonuçta. Evde bir iki çocuğa bakan anneler bile böyle anlık olaylardan koruyamıyor kimi zaman.
Ama tabi öğretmen bu olayı engelleyemese bile sorumluluğunu üstlenmeliydi.
Hem sizle hem de diğer kızın ailesiyle irtibata geçip de sorunu çözen olmalıydı.

Haklısınız yazık nasıl kötü olmuş kuzum.
Ama kesinlikle kızın ailesi en suçlu olan taraf bence.
Öğretmeninde olay sonrası tutumu yanlış tabiki.

sibelim onu da düşünüyorum da
kızımın samimi olduğu bir arkadaşı var yan sınıfta
onun da fikrini sordum
o da değiştirmek istediğini söyledi
etkilenceğini zannetmiyorum
oldukça sosyal bir insandır kızım
teşekkür ederim dile getirdiğin endişen için

ınş cnm sen genede defalarca sor sonuçta küçük fıkrı degışebılır. etkılensın ıstemem .çunku bız yasadık malesef.
ınş en doru kararı verırsınız bırlıkte

Back