Ruhsal olarak ölmüş gibiyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya sana su adama yuz verme denildi. Iki mesaj attim hemen yelkenleri indirdin.
Bariz kasiniyorsun. Anneni dinle. Ergende degilsin ki.
Cikar adami tamamen hayatindan. Cocuguna bile bir faydasi olmayacak.
Şu an bile gidip başka bir kadınla görüşme ihtimali beni çileden çıkarıyor.

Gerçekten yorumunuz durumum için çok faydalı oldu. Ne kadar teşekkür etsem az.
Peki sizin bu melankolik hallerinizin, eğer gerçekten hamileyseniz o karnınızdaki bebeğe ne faydası var?

Eğer varsa Bebeğin suçu ne?

Bebeğinin sağlığına odaklandığın hiçbir mesajınız yok.. Hep bir erkek draması yaşıyorsunuz.

Psikolog olduğuna emin misiniz bu kişinin. Hemen değiştirin bence. Bu bakış açısı ile size faydası olamaz bu kişinin

O halde eski mesajlarıma dikkatle bakmanızı öneririm çünkü görememişsiniz belliki.
Bu melankolik durumdan çıkmak istiyorum ki belki bir yardımı dokunur diye konu açmışım değil mi?

Seversiniz tabii, duymak istediklerinizi söylüyor oturup sizle sorununuzu çözmeye çalışmak yerine adamı çekiştiriyor, ayyy kııız ararsa hemen açma bırak bi daha arasın sonra aaççç minvalinde cümleler kuruyor, medyatik olması da danışanlarının gönlünü eğlemesinden dolayı, yetmiyor bir de üstüne size masal anlatıyor.sizin amacınız sağlıklı düşünmek mantıklı yaşamak mı ergen muhabbeti yapmak mı? Psikoloğun görevi size enerji vermek değildir, sizin gönlünüzü hoş etmek değildir, duymak istediklerinizi söylemek hiç değildir. Doğru düzgün bir psikoloğa gitmiş olsaydınız kendinizi enerjik yada mutlu hissetmezdiniz uzun bir süre çünkü sizi gerçeklerle hatalarınızla acılarınızla yüzleştirirdi önce. Sonra da doğruyu bulma yolunu gösterir cesaret verirdi. Ve hiç bir psikolog psikiyatrist kendi hayatından örnek filan vermez, şahsi yorumda bulunmaz, kııız ne çekmişin be- gör bak çoook arayacak o adam seni- eee naptın yazdımı seninki-bence sen çok mantıklısın gibi gibi salak cümleler kurmaz. Sizinkinin tam tersi yani. Annen ve arkadaşlarını dinlememe sebebiniz işinize gelmiyor oluşu, doğruyu söylemeleri. Anneniz ve arkadaşlarınız o medyatik şarlatandan çok daha psikolog.

Açıkçası kızlar bizim terapilerimiz bu şekilde geçiyor. Sohbet kıvamında. Psikolog kendi hayatıyla ilgili şeyler falan da anlatıyor.
3 senedir aynı psikoloğa gidiyorum. Kendi hayatından bir tek şey anlatmadı. Gidip onu öpmek istedim şu an. Mesleğini hakkıyla yapan insan bulmak zor

Önceki konularınıza da baktım da, sizin olaylar burası için fazla ağır.

Ayrıca arkadaşlar çok mantıklı yorumlar yazmışlar ama hiçbirini dinlememişsiniz. En başından itibaren sonu belliymiş.

Bunları bile bile devam etmek sizin seçiminiz. Demek ki duygularınızdan kurtulmak da yine sizin elinizde.

Yaf konu sahibesi, insanlar sana daha kaç kez yazacak bu adamdan bir halt olmaz diye? bu adamda öyle koca olacak, baba olacak vasıf yok hayatından çıkarıcaksın o kadar. Cidden bu kadar. Sonra da otur doğacak çocuğunu düşün. Çocuk gelişimi kitabı oku, yoga yap, bebeğe kıyafet al ne bileyim her şey olur ama bu adamı düşünme artık. Sana 100 kez bu adamı tutmak için bebeği kullanmaya çalışma işe yaramaz yazdık,bu adam öyle onurlu, düzgün bir erkek falan değil çocuğuma sahip çıkayım dizimi kırıp babalık yapayım vb demez. Kabullen artık şu gerçeği, çocuğuna ve kendi hayatına bak. Ben gerçekten anlamıyorum ille de bu adam diye tutturmuşsun bu memlekette başka adam yok mu? Cidden yok mu??

Meredith 1,5 senedir psikologa gidiyorum. Yeri geliyor agzima s.ciyor soyledikleriyle. Kibarca yapiyor tabii okumus kadin neticede.

Her seansta pışpışlayıp omzumu sivazlamiyor. Catir catir soyluyor bazen duymak istemediğim seyleri.

Psikologunu acil degistir. Hatta inan bana adamin bu tavrina bakinca bu adama gidecegine hic gitme daha iyi derim yani. O yuzden bir an once psikolog hatta intihar dusuncen varsa psikiyatriste git. Elin dandirik herifi icin intihar ne ya.

Ha adam ve bebek konusuna gelince, bunun böyle olacagi belliydi. Ileride cocuk dogunca da aklina geldiginde iki arayip soracak sonra kaybolacak.

Gununu gun edecek. Sen evde cocuk bakarken o gezip tozacak. Sen de hirsindan sinirinden delireceksin. Uzgunum ama bunu defalarca soyledik sana. Simdi bile sindiremiyorsun hazmedemiyorsun adamin hayatina bakmasini.

Istemeyen adami zorla baba yapan sensin. Cocugu doğurmak senin kararindi. Adamdan bekleyebilecegin maksimum sey para gondermesi. Cocugu kendin icin doğuruyordun, yine oyle davran, adamdan bir sey bekleme. Vermeyecek cunku beklediğini.

Arada iki gazini aliyor birakiyor. Onu bile tam yapamiyor hatta.

Sosyal medya hesabi acmasi kendisi acisindan normal. Hayatini cocuga endeksleyen hamile kadin olarak sensin. O cocugun onun hayatinda aktif yeri yok. Capkinligini da yapacak, kari kiz pesinde de kosacak. Cunku uzgunum ama senin de onun hayatinda aktif yerin yok.

Onumuzdeki ay engelini acip bir parmak bal calar agzina, biraz sakinlestirir seni, sonra yine basar gider. Cunku su an seninle konuşmak zorunda oldugunu biliyor.

Bu adamin hayatinda dogru duzgun yerin olmayacagini, adamin senin hayatinda olmak istemedigini, adam gibi babalik yapmayacagini ve cocugu tek basina buyutecegini ne kadar cabuk kabul edersen o kadar sakin bir hamilelik gecirirsin.

Bu kadar drama o bebek icin fazla. Bir de bu kaosun icine dogacak.

Tonla para verip psikologa gidiyorsun, sana yol göstermek yerine sırtını sıvazlayıp en çok sen seviyorsun diyor ulen puh. Çok tanındık olması da bi şeyi değiştirmez, psikolojiye giriş 101 dersine hocamız "tvdeki psikologlara güvenmeyin, ekrana çıkmak için program size değil siz programa para ödüyorsunuz" diyerek girmişti. Yani ekranda gördüğümüz biriyse kaliteli olduğundan değil parası olduğundandır, neyse. Ayrıca intihar düşüncenizi saklamanız bile pohpohlanma isteği bir nevi, o yarattığı mükemmel aşık profiline aykırı bir davranış sergilemek istemiyorsunuz. Bu da terapinin standart bi arkadaşlık ilişkisinden ileri olmadığını gösteriyor. Bi dahaki seansa söyleyin bakalım nasıl karşılayacak intihar düşüncenizi.

Konularını sonradan okudum. Cevap yazdığım oldu mı bilmiyorum. Hamilesin, hormonlar zaten tavan bi de ayrılık acısı falan evet çok ağır, tükenmiş hissediyor olabilirsin. Ama hayatı pamuk ipliğine bağlı derler ya, seninki de bu adama bağlı. Bi lafıyla postlar açıp mutluluktan ölebilirken diğer lafıyla intiharın eşiğine gelebiliyorsun.

Biz buradan ne desek boş. Acil terapist değiştirip mümkünse + psikiyatrist desteği gerekiyor. Hamilelikte kullanılan ilaçlar illaki vardır hepsine hakim değilim ama suisid düşüncelerin incelenmesi ve tedavi edilmesi gerekiyor

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…