- 5 Şubat 2015
- 5.233
- 6.047
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Kızgınken yapılmıyormuş. Annem de uykusuz kaldın ondan sinirlerin bozuk dedi.Kediyi kisirlaştirdiniz mi peki? Umarim oyle yapmissinizdir.
Nasıl silkeleneceğimi bilmiyorum.Şuan düşünmeniz gereken tek şey bebeğiniz onun için iyi olmanız lazım silkelenin biraz.
Psikoloğum, psikiyatrislik bir durum olmadığını söyledi. Gerçi o da anlattığım kadarıyla biliyor ruh halimi.ilaç kullanıyor musunuz ? Bir psikiyatriste gitmenizi öneririm, psikolog ilaç yazamaz ama ilaçlar çok toparlayıcı olabiliyor ruh sağlığı konusunda
Kendi fikridir bir şey diyemem lakin anlattığınız şeylere göre depresyon sınırlarında geziyor gibisiniz , bir görünseniz en azından belki daha iyi hissedecek bir çözümleri olurNasıl silkeleneceğimi bilmiyorum.
Psikoloğum, psikiyatrislik bir durum olmadığını söyledi. Gerçi o da anlattığım kadarıyla biliyor ruh halimi.
Kediniz dişi mi? Genelde erkek kediler işiyor çünkü.Kızgınken yapılmıyormuş. Annem de uykusuz kaldın ondan sinirlerin bozuk dedi.
Muhtemelen birkaç güne biter kızgınlığı diye düşünüyorum. Götürür kısırlaştırırız dedi.
Dişi. Kızgınlık biter bitmez de kısırlaştıramıyor muyum 10 gün beklemem mi gerekiyor?Kediniz dişi mi? Genelde erkek kediler işiyor çünkü.
Dişiyse doğru, kanama riski çok oluyor. Kızgınlık bittikten 10 gün sonra götürülmesi tavsiye ediliyor.
Erkekse öyle bir bekleme süremiz olmadı bizim
Bizim vet hekimimiz o şekilde bilgilendirme yaptı bize. Kanaması çok olabilir diye. Siz bunu iyice araştırın.Dişi. Kızgınlık biter bitmez de kısırlaştıramıyor muyum 10 gün beklemem mi gerekiyor?
Bağlanma ile ilgili problemlerine psikoloğu ne diyor. Yardım alıyormuşsun onun düşüncesini merak ettimMerhaba,
Hayatımın hiçbir döneminde bu hafta olduğu kadar kendimi depresif hissetmedim. Kaldıramıyorum artık. Bilmiyorum belki kısa süreli, dönemlik bir şeydir.
Malum kişinin kedisi bende biliyorsunuz. Hayvan kızgınlığa girdi. Bütün hafta günlük 2 saat falan uyudum maksimum. Eve geliyorum dağıtılmadık yer işenmemiş yer kalmıyor. Yorgunluktan mıdır nedir asabım bozuldu sürekli ağlıyorum. Uykudan uyanıp yeni bir güne başladığımda tüh yine ölmemişim gece modundayım.
Aynaya bakınca eski halimden eser yok. Göz altlarım mosmor. Cildim bozuldu. Önceden beyazım yoktu saçım beyaz dolu. Her tarafım ağrıyor.
2 ay onsuz gayet keyfim yerindeydi. Gezip tozup kendime vakit ayırıyordum. 1 haftalığına geldi gitti bütün hayat sevincim gitti gibi hissediyorum. Bazen de acaba adam kötü biri değil ben mi gereksiz tepkiler veriyorum diye düşünürken buluyorum kendimi. Ama psikoloğum tepkilerimi gayet normal buldu. Yani adamın hak ettiğini onayladı.
Annesiyle kardeşiyle falan iletişime geçmeye çalıştım. Adam gitmiş yeni atandığı birim üniformasıyla kendine atandığı şehirde olduğunu belli eden bir sosyal medya hesabı açmış. Delirdim. Ortalığı birbirine kattım bir nevi. Her yerden ama her yerden beni, annemi engellemiş. Yaptığım şeyden de utandım. Ama yaptıkları çok gücüme gidiyor.
Şimdi de yaptığım son şeyi telafi etmek için bir mesaj mı atsam düşüncesindeyim. Kendime yakıştırmadığımı, pişman olduğuma yönelik. Anneme bunları söylediğimde kızgınlıktan köpürüp ne muhatap olacaksın saçmalama modunda. Hem bununla ilgili hem de bu bitik halimden çıkmama yardımcı olmaya yönelik yorum yaparsanız sevinirim.
Ve rica ediyorum durumumu söz önüne alarak sert olmayan yorumlar yapın, eskisi gibi her şeyi kaldırabilecek bir psikolojide değilim şu an.
Bağlanma ile ilgili problem derken?Bağlanma ile ilgili problemlerine psikoloğu ne diyor. Yardım alıyormuşsun onun düşüncesini merak ettim
Bu depresyon olabilir. Ben lohusa depresyonu,anksiyete ve travma sonrasi stres bozukluğu yaşadım. Henüz iyileşmiş değilim. Ve ben de bugün de ölemedim diye üzülüyorum. Intihar etmek istedim onu da beceremedim. Bence derhal bir doktora gidin. Ben doktordan fayda gördüm. Yeni yeni toparlanıyorum ama günün birinde öleceğim için halen daha mutluyum.Aynaya bakınca eski halimden eser yok. Göz altlarım mosmor. Cildim bozuldu. Önceden beyazım yoktu saçım beyaz dolu. Her tarafım ağrıyor
Açıkçası ben de intihar etmeyi düşündüm, yazacaktım ama tepki görmekten çekindiğim için yazmadım. Hatta intiharı da o kişiye bir ceza olarak görüyorum nedense.Bu depresyon olabilir. Ben lohusa depresyonu,anksiyete ve travma sonrasi stres bozukluğu yaşadım. Henüz iyileşmiş değilim. Ve ben de bugün de ölemedim diye üzülüyorum. Intihar etmek istedim onu da beceremedim. Bence derhal bir doktora gidin. Ben doktordan fayda gördüm. Yeni yeni toparlanıyorum ama günün birinde öleceğim için halen daha mutluyum.
Bağlanma ile ilgili problem derken?
Yani genel olarak bende bir problem görmüyor adam. Aksine mantıklı, olgun buluyormuş ama belki orada kendimi yansıtmıyorumdur.
Bu hafta psikoloğumun bana tek dediği şey oldu; siz güzel seven bir kadınsınız. Erkekler kendilerine bu kadar faydası dokunmuş bir erkeği unutamazlar. Muhakkak bir süre sonra size yine yazacaktır. Bir ilişki düşünüyorsanız hemen yanıt vermeyin, biraz beklesin. Kendi çabalasın minvalinde şeyler.Lütfen bir psikiyatrist ile görüş.
BUnu gerçekten seni kötülemek için kötü niyetle yazmıyorum, inşallah bebeğin sağlıkla doğar sen bu süreci bebeğinle beraber en huzurlu en güzel şekilde geçirirsin ama buraya yazdıkların, düşüncelerin asla olgun asla hem de. Mantıklı bir tane davranışının olduğu konu yok. bir psikolog yerine bir psikiyatrist ile görüşsen daha iyi olur.
Bir psikoloğun yapması gereken senin mantıklı davrandığını söylemek sana yorum yapmak değildir, senin hayatına baktığın bakış açını değiştirip, kendi davranışlarını değerlendirebilmeni sağlaması gerekir.