sevindim o zaman elefera diyorum ya ustesinden gelebilecegini biliyorsan dogrur karar seninkisi :)
bence sadece "keyfim yok midemi usuttum" de..
birikiminden haberi yoksa gonderdiginide bilmeyecek sanirim..
bence sorun hal olmustur :)
Gerek kalmadı sanırım.çokta numara yapma bence.yani ne çok iyi ne çok kötü ol.ben öyle yapıyorum.numaramı anlarsa bozulurum çünkü
konuyuda kendi açından halletmişsin hiiiiç oralı olma içini ferah tut ne karşıyı suçlar tavır takın nede kendini suçlu hissedip hesap ver.bizim oralarda bi laf vardır: varışına gelişim, tarhana aşına bulgur aşım
E ne guzel iste, esin arkandaymis. Ben olsam aramaya zorlamazdim, aramazdim da ama karsi tarafa da kibarligimi bozmazdim. Bak o eltinin annesi o kadar kotu etmis ki o lafi demekle, yarin bir gun yol su elektrik olarak donecek. Demisti dersin, eltin bosanip da baskasiyle evlenirse sasirma. O anasi da ettigi lafi hik der yutar. Alma mazlumu ahini cikar aheste aheste diye bosuna dememisler.
Bence seyirci kal olan bitene. Yardim edecek sozed ugrasa girme. El gibi ol bundan sonra. Kiza karsi degilse de onun ailesine ve kocanin ailesine. Nasil el kismi cekiliverir, cekiliver olaylar karsisinda. O takilmayan altinlari da basinin gozunun sadakasi yap bebegin icin. O sekilde dua et. Hayat insanin karsisina neler cikariyor, bazen elime cekirdek alip seyredesim geliyor bana yapilanlarin karsiligini alanlari izlerken. (Allahim sen gunah yazma. Insaniz iste napalim)
Bir hayat kuruyorsunuz hayallerle... o hayallere yapmacık gülüşler ekleniyor evlenene kadar... etrafta birsürü Zorro dolaşıyor. evlendikten sonra çevredeki haddini bilmez herkes çıkarıveriyor maskesini.. Hadi onlardan bekliyorsunuz , zaten anlıyorsunuz yapmacık olduklarınıda eşlere ne oluyor.. evlenene kadar sen benim herşeyimsin anamsın babamsın kadınımsın diyen adamlar bir anda sizin aslında onun hiçbirşeyi olmadığınızı düşündürüyor aslında düşündürmüyor kafanıza sokuyor dan dan diye... Bütün hayat yükü düşüyor kadınların omuzuna...
Ben şuna çok inanırım ; eden bulur... allah herkesin kalbine göre versin diyim...
Benım sorunum hal oldu da, senın sorunun nasıl olacak bılemıyorum.
Cok buyuk bır terbıyesızlık yapmıs, eltının annesı.
Dersını vermek ıcın nasıl fıkır vermem gerek bılmıyorum.
Bakalım dıger arkadaslar neler dıyecek.
Evet ilginc kadin.. cok sicak davrandi evlerine gittigimizde.. ama telefonda
kayinbabami sikayet ediyordu iste biz bu kadar bilezik ve trabzon seti talep ettik
trabzon setini degistirmeye kalktilar ben onlara dul kadin vermiyorum herseyi istemeye hakkim var
ustune alinmada" dedi.. ben utanmasi icin kayinbabami savundum..
ama gonlumuz gecti artik aramiyoruz sormuyoruz ilgilenmiyoruz kimseyle
E ne guzel iste, esin arkandaymis. Ben olsam aramaya zorlamazdim, aramazdim da ama karsi tarafa da kibarligimi bozmazdim. Bak o eltinin annesi o kadar kotu etmis ki o lafi demekle, yarin bir gun yol su elektrik olarak donecek. Demisti dersin, eltin bosanip da baskasiyle evlenirse sasirma. O anasi da ettigi lafi hik der yutar. Alma mazlumu ahini cikar aheste aheste diye bosuna dememisler.
Bence seyirci kal olan bitene. Yardim edecek sozed ugrasa girme. El gibi ol bundan sonra. Kiza karsi degilse de onun ailesine ve kocanin ailesine. Nasil el kismi cekiliverir, cekiliver olaylar karsisinda. O takilmayan altinlari da basinin gozunun sadakasi yap bebegin icin. O sekilde dua et. Hayat insanin karsisina neler cikariyor, bazen elime cekirdek alip seyredesim geliyor bana yapilanlarin karsiligini alanlari izlerken. (Allahim sen gunah yazma. Insaniz iste napalim)
aslinda esim benim aileme duskun elinden gelse herseyi yapar onlar icin.. bende bunlari goz onune alarak kendi ailesini haftada birde olsa arasin istedim yoksa pek umrumda degil acikcasi.
valla etlime gelince mutlu olmasini dilerim.. kafa yapimiz uymuyor ama saygili ve guler yuzlu davrandi her gittigimizde yanimdan ayrilmadi.. ama ailesi agizlarinin lafini bilmiyorlar..
bileziklere gelince dedigin gibi istemiyorum cocuk doguruncami takacaklar kalsin bir degeri kalmadi artik.. ve ben evet seyirci kalmaktan yanayim artik :) yalnizliktan bu koca sehirde kendimi kaptirdim
esimin aileisnin avukatligini yapiyordum ne derdime dustuyse :)
esimin ailesi en son aradilar size malzeme gonderecegiz bir isteginiz varsa ayrica soyleyin diye
esim sen onlari akrabalarina gonder bir sey istemiyorum banada sordular kabul etmedim..
yok degmez gondermenize siz isinize bakin dedim..
Eloşummm üzüldüm cnm yaaa... senin yerinde olsam eğer gitmezdim, seninde üzülüp kırıldığını bilsin sonuç olarak keyfi bir para istemedin ablan için. olduki marta kadar ödeyemedi kadın sen ona tazminatını verdin eniştesi için onu onun yerine sayması lazımdı.. Hayırlısı ne ise o olsun. çokta zıtlaşma eşinle ama bugünki organizasyonada katılma derim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?