Ruh halımı cozemedım

bence kendi birikiminden gönder canım.işini görmese bile en azından iyi niyetini çabaladığını anlar.eşim aramadı diyorsun konuyu bildiği halde önemsemedi halletmedi yani bu erkekleri bazen boğasım geliyor.ozaman tekrar ondan isteme bence.

Cömertlik, istemeden önce vermektir demis Hz Ali
gercekten comert bir insansin..
esinle bu konuda biraz daha hassas olmasini
yeterince tutumlu ve fedakarlik yaptigini tatli dille soylesen..
incindigini belirterek.. olurmu ki?

bence kendi birikiminden gönder canım.işini görmese bile en azından iyi niyetini çabaladığını anlar.eşim aramadı diyorsun konuyu bildiği halde önemsemedi halletmedi yani bu erkekleri bazen boğasım geliyor.ozaman tekrar ondan isteme bence.

Galıba haklısın.
Bu vakte kadar aramadı bıle ):
Bılıyorum, tavır yapsam dıyecek kı 'sen dedın gonderme' dıye.
Halbukı ısıne geldıgı zaman, dedıklerımın aksını kast ettıgımı anlıyor ):
Pekı bu durumda aksam dogum gunune gıdeyım mı?
Hıc ıstemıyorum!
Her zaman ben onun aılesı ıcın bırseyler yapıyorum.
Aılesının butun yaptıkları yanlarına kâr kaldı.

Cömertlik, istemeden önce vermektir demis Hz Ali
gercekten comert bir insansin..
esinle bu konuda biraz daha hassas olmasini
yeterince tutumlu ve fedakarlik yaptigini tatli dille soylesen..
incindigini belirterek.. olurmu ki?

Aksam ben ona oyle bır tatlı dıllı olacagım kı!
Aklı gıdecek!
Yok canım, mırkanın dedıgı gıbı yapacagım.
Bırazdan ıs yerımden ızın alır, gıder elımde olanı gonderırım.
Ablama da bu paranın katıyen borc olmadıgını soyleyecegım.
Sımdı bana dıger konuda fıkır verır mısın?
Dogum gunune gıdeyım mı?
Sevgılı ablasının oglunun dogum gunu!

canım gidip gitmemen konusunda aklıma benim yaptığım bişey geldi.evliliğimizin ilk zamanları ve özellikle nişanlılıktan birçok kırgınlıklarım vardı.sürekli bişeyler bozulmasın mutlu olalım diye yutmuştum herşeyi.sonra evliliğimizde de aynı şeyleri devam ettirmeye çalıştılar.birgün isyan bayrağını çektim ve eşime tavırlarımla şunu anlattım:sen beni dikkate almaz ve söylemedim diye üzüntümü sıkıntımı anladığın halde kılını bile kıpırdatmazsan al benden de o kadar dedim.önce salak gibi buyursunlar gelsinler dediğim görümcemlere son anda gelmesinler dedirttim eşime.eşim zannetti ki ben kötü olacağım ben utanacağım o kendi kardeşleri olduğu için işin içinden sıyrılacak sandı.ama öyle olmadı.ben umursamayıp araya aniden soğuk davranınca kendi mahcup oldu.ne diyeceğini şaşırmaya başladı bir müddet sonra.ve hadi anneni arayalım gidelim falan demeye başladı.bu numaraya gelmedim annemlere de gitmedim.sonra baktı ki olmayacak benim hislerimi anlayıp ona göre çeki düzen vermeye başladı.eskiden evime kimi davet edeceğime kadar karışan eşimin ailesi şimdi eşimle telefonda konuşurken beni telefona istemeye dahi çekiniyorlar.doğrumu tabiki doğru değil böyle olmamalıydı ama önce onlar başlattı düzeltecek olanda onlar.
senin eşinde yaptığının karşılığını görmezse rahat rahat doğum günlerine katılacak emin ol aklına gelmeyeceksin bile.öyle benciller ki.artık onlar için evliliğimiz için ödün vermekten hiçbirşey elde edemeyeceğimizi anladım.üzüntü ve huzursuzluk dışında- o doğum gününde huzursuz olacaksın.aklına hep kardeşin ve yardım edememen gelecek.en iyisi mi hiç gitme de bak yine gittim yine alttan alan ben oldum diye kendini suçlama daha sonra

Cok haklısın mırkacıgım.
Benım gecen senekı halımle, bu senekı halım arasında bıle fark var.
Onceden esımın aılesının her yaptıgını sıneye ceken ben,
artık hıc bır sozlerıne tahammul etmıyorum.
Esım, evlılıgımızın bıtmesınden korktugumu sanardı onceden,
sımdı korkusuz oldugumu bılıyor, aksıne o kaygı duyuyor.
Cunku eskısı kadar kendımı feda etmedıgımın o kadar farkında kı!
Bu aksam gıtmeyecegım davete, yorgunum, cok gec gıbı bahaneler uretecegım ve evıme gıdecegım.
Isterse kendısı gıdebılır, umurumda degıl.

Mirka hakli hak veriyorum kesinlikle
fakat suda var: sen parayi gondereceksin ustunede gitmeyeceksin dogum gunune
esin sanirim parayi gondereceginden haberdar olacak.. bir ihtimalle belki hosuna gitmeyecek
orasini bilemem.. belki umru olmaz cunku kendi birikimin..
ama hosuna gitmezse para gondermen ustunede dogum gunune gitmezsen
huzursuzluk olmazmi?
bana kalsa gitme tabii nede olsa hevesli degilsin ve merakli degilsin onlara

Bunlarin hepsi ayni cins. Sessiz gorurler (terbiyedendir sessiz olmamiz) tepemize cikarlar. Sonra maymun gozunu acmaya baslar(terbiyeyle islerin yolunda yurumedigi anlariz). Eskiden herseye "he" diyen gelinler ufaktan isyana baslar (bayraklari elimize almaya baslariz) Kocalarla kavga patlak verir (zannederiz ki koca ailesini bize tercih edecek) Sonra kocalar bu kavgalarla buyur, olgunlasir. (Anlayisli olmaya baslar) Ailesi yelkenleri indirmeye baslar.(Ama is isten gecmistir, artik icimizde sevgi kalmamistir hakli olarak)
benim genelde gordugum bu sekilde. Arada malesef istisnalar var kaynana vs. yuzunden karisini bosayan.(Ben onlara erkek degil, oglan cocugu diyorum)
Sevgili konu sahibi arkadas, senin yerinde olsam asla para lafi acmazdim. Usulca kenarimdan verir, varsa altin vs. bozdurur oyle karsilardim ablamin ihtiyacini. Neler yasadigini en iyi sen biliyorsun. Vicdanin ve matingin ortak calismali. Eger dogumgunune gitme konusunda huzursuzsan git. Yok degilim, gonul rahatligi ile kendimi savunur kalirim diyorsan gitme. Sonucta malesef sadece kocalarimizla degil aileleriyle de evleniyoruz. Bir de adama gore degisir. benim kocamda ters teper bu tur gonul koymalar. Kendi isimi kendim hallederim, kocam yokken kacak oynarim.Kisiler bilirler kendilerinden hoslanmadigimi ama kocamin elinde hic delil olmaz. Bunu kaynanam hazretlerinden ogrendim. Aynen uyguluyorum simdi.

Bunlarin hepsi ayni cins. Sessiz gorurler (terbiyedendir sessiz olmamiz) tepemize cikarlar. Sonra maymun gozunu acmaya baslar(terbiyeyle islerin yolunda yurumedigi anlariz). Eskiden herseye "he" diyen gelinler ufaktan isyana baslar (bayraklari elimize almaya baslariz) Kocalarla kavga patlak verir (zannederiz ki koca ailesini bize tercih edecek) Sonra kocalar bu kavgalarla buyur, olgunlasir. (Anlayisli olmaya baslar) Ailesi yelkenleri indirmeye baslar.(Ama is isten gecmistir, artik icimizde sevgi kalmamistir hakli olarak)
benim genelde gordugum bu sekilde. Arada malesef istisnalar var kaynana vs. yuzunden karisini bosayan.(Ben onlara erkek degil, oglan cocugu diyorum)
Sevgili konu sahibi arkadas, senin yerinde olsam asla para lafi acmazdim. Usulca kenarimdan verir, varsa altin vs. bozdurur oyle karsilardim ablamin ihtiyacini. Neler yasadigini en iyi sen biliyorsun. Vicdanin ve matingin ortak calismali. Eger dogumgunune gitme konusunda huzursuzsan git. Yok degilim, gonul rahatligi ile kendimi savunur kalirim diyorsan gitme. Sonucta malesef sadece kocalarimizla degil aileleriyle de evleniyoruz. Bir de adama gore degisir. benim kocamda ters teper bu tur gonul koymalar. Kendi isimi kendim hallederim, kocam yokken kacak oynarim.Kisiler bilirler kendilerinden hoslanmadigimi ama kocamin elinde hic delil olmaz. Bunu kaynanam hazretlerinden ogrendim. Aynen uyguluyorum simdi.

vay cok guzel ozetledin durumu.. fedakar gelinlerin hal ve ahvalini :)
guzel soyledin "kocalar bu kavgalarla buyur olgunlasir" gercekten oyle..

Mirka hakli hak veriyorum kesinlikle
fakat suda var: sen parayi gondereceksin ustunede gitmeyeceksin dogum gunune
esin sanirim parayi gondereceginden haberdar olacak.. bir ihtimalle belki hosuna gitmeyecek
orasini bilemem.. belki umru olmaz cunku kendi birikimin..
ama hosuna gitmezse para gondermen ustunede dogum gunune gitmezsen
huzursuzluk olmazmi?bana kalsa gitme tabii nede olsa hevesli degilsin ve merakli degilsin onlara

canım işte bizi evlilikte hep handikapa sokan bu düşünce.şunu yapmazsam huzursuzluk çıkar şöyle dersen huzurumuz bozulur.peki şimdi elefera huzurlu ve gitmezse mi huzursuzluk çıkacak.yani hep karşımızdakini düşünüyoruz.elefera zaten huzursuz gitmeyince nolacak eşi de ekstra huzursuz olacak.e olsun bi zahmet.bazen de onlar huzursuz olsunlar bişeyleri düşünsünler.tabi ki gemileri yakmayacağız.elefera ya tavsiyem eğer gitmezse hiç bu konuları açıp eşinin üstüne gitmesin hastayım yorgunum desin eşi zaten anlar nedenini.ağzına da fazla laf verip çokta konuşmak itici olabiliyor çünkü.ama ben iananın tek başıma aman huzursuzluk çıkmasın diye düşünmeyi bıraktım ve huzurum yerine geldi zamanla.yükü eşimle paylaşıyorum artık oda aman huzurum kaçmasın diye alttan almayı ödün vermeyi öğrendi çok şükür

Mirka sana hak verdigimi tekrarlamak istiyorum
zaten ben asi ve isyan bayragini cabuk ceken birisiyim
ama eleferanin kisiligi ve aile yapisi benden farkli
o daha cok hassas davraniyor hatta vicdan yapiyor
diye dusunuyorum bak japonesin dedigi gibi
"gonul rahatligi ile kendimi savunur kalirim diyorsan gitme. Sonucta malesef sadece kocalarimizla degil aileleriyle de evleniyoruz. Bir de adama gore degisir. benim kocamda ters teper bu tur gonul koymalar"
tahmin ediyorum elefera gitmez dogum gunune istemezse
ama sorun yasandigi zaman en cok kim uzulecek esi ders cikartacakmi?
ters tepecekmi? bunlarda hesaplansin

Yoksa tabiiki hersey kadindan beklene beklene sindirilen kadin oluyor..
biraz ses ciksa kadin suclu oluyor erkegin nazarinda.. hep kadinlarin "aman sorun olmasin aman huzurum bozulmasin" dusuncesinden ileri geliyor. kadinin incelige karsilik verecek kimse yoksa karsisinda..

Bır_kadın;
Esımın bu bırıkımden haberı yok, bıraz once gonderdım parayı.
Ve ıcım hafıfledı ınan.
Ablam aradı, kızdı durdu bana (:
Yok borcmus, yok ne gerek varmıs.
'Valla ıcım rahatladı su an, sende rahat ol' dedım.
Hakıkaten ne guzel bır seymıs elınden gelenı yapması ınsanın.

He kocacıgım bılse gonderdıgımı ve bunun ustune dogum gunune gıtmesem, yıne bırsey dıyemez.
O mu yardım ettı!
Bızım evde kurallar degıstı artık.
Huzursuz olmayalım dıye susan ben degılım, esım!

Japones;
Dogum gunune gıtmeyecegım, gayet huzurluyum bu kararı aldıgım ıcın.
Aılesının gonlunu hoc tutacagım dıye, kendımı huzursuz edemem!

mırka;
ınsallah huzursuz olur.
Hele bu aksam benım gıtmeyecegımı ogrendıgınde ne hıssedecek merak edıyorum.
Aksam hasta numarası mı yapsam, ne yapsam :37:

hmmm. evet canım haklısın.ben mesela hiç gitmesem aramasam aklıma gelmez hiçte üstüme alınmam çünkü hakettiklerini düşünürüm.ama tabi herkes farklı doğru söylüyosun

sevindim o zaman elefera diyorum ya ustesinden gelebilecegini biliyorsan dogrur karar seninkisi :)
bence sadece "keyfim yok midemi usuttum" de..
birikiminden haberi yoksa gonderdiginide bilmeyecek sanirim..
bence sorun hal olmustur :)

peki arkadaslar simdi ben kisaca bir sorunumu yazsam
olurmu elefera? hazir mantikli dogru yorumlar yapan insanlar varken
yeni konu acmak istemiyorum cunku..

Bır_kadın;
Esımın bu bırıkımden haberı yok, bıraz once gonderdım parayı.
Ve ıcım hafıfledı ınan.
Ablam aradı, kızdı durdu bana (:
Yok borcmus, yok ne gerek varmıs.
'Valla ıcım rahatladı su an, sende rahat ol' dedım.
Hakıkaten ne guzel bır seymıs elınden gelenı yapması ınsanın.

He kocacıgım bılse gonderdıgımı ve bunun ustune dogum gunune gıtmesem, yıne bırsey dıyemez.
O mu yardım ettı!
Bızım evde kurallar degıstı artık.
Huzursuz olmayalım dıye susan ben degılım, esım!

Japones;
Dogum gunune gıtmeyecegım, gayet huzurluyum bu kararı aldıgım ıcın.
Aılesının gonlunu hoc tutacagım dıye, kendımı huzursuz edemem!

mırka;
ınsallah huzursuz olur.
Hele bu aksam benım gıtmeyecegımı ogrendıgınde ne hıssedecek merak edıyorum.
Aksam hasta numarası mı yapsam, ne yapsam :37:

çokta numara yapma bence.yani ne çok iyi ne çok kötü ol.ben öyle yapıyorum.numaramı anlarsa bozulurum çünkü:77:
konuyuda kendi açından halletmişsin hiiiiç oralı olma içini ferah tut ne karşıyı suçlar tavır takın nede kendini suçlu hissedip hesap ver.bizim oralarda bi laf vardır: varışına gelişim, tarhana aşına bulgur aşım:66::66:

Hehehe...
Bıraz once esım aradı.
Bır an acaba parayı mı gonderecek dedım ama,
'aksam annemlere gıdecek mısın?' dıye sormayı tercıh ettı.
Bende, 'bılmıyorum ama hıc sanmıyorum' dedım.
'pekı' dedı ve telefonu kapattı (:

evet mirka alinabilirsin kesinlikle
zaten uzatmamaya calisacam..
simdi ben evleneli 1.5 sene oldu.. sade bir nikah ve kendi aramizda anlastik
ailesi turkiyede esimin..
benim ikinci evliligim 4.5 sene aradan sonra tekrar evlendim..
esiminde ilk evliligi
esimin fazla birikimi yoktu esyalari alabilecek durumdaydi sadece
ailesi turkiyeye gelin dugun yapacam dedi.. kabul etmedim..
ve takacaklari altinlardan bahsettiler.. esim dedi babam takacak.. gonderecek..
uyar dedim :)
ailemin maddi yardimci bayagi oldu.. ve her iki aileyle cok iyi anlastik
1.5 sene mutlulukla gecen evlilgiimizi ara sira golgeleyen maddi sorunlardi..
fazlaca zor donemlerden gectik..
ben rahat yetistigim icin bu tur zorluklardan hep bihaberdim.. ve ogrendim..
ikinci evliligim oldugu icin cok laf cikti esimin akrabalari tarafindan
ama esim her zaman arkamda oldu ve terbiyesizliklere elestirilere firsat vermedi..
disarda aslan evde kedi misali davrandi
ben ozgurlukcu biri olarak akrabalarinin feodal yapisindan rahatsiz oldum ama
ailesinin sicak ilgisinden memnun kaldim taaaki
zaman gectikce yardim taleplerinde bulunmaya basladilar
bizim evliligimiz hakkinda olumsuz elestiri yapan ve gorusmediigmiz akrabalar
onlarin hep bas taciydi.. mesela esim akrabasinin yaninda calisti hafta sonlari
('ki hafta ici zaten gececi ve yorucu bir isi vardi) para sikintisi cektigimiz icin
ve parasini hic bir sekilde alamadi.. dolayisiyla sert bir sekilde o akrabasinida sildi
ve o akraba turkiyeye gittigi zaman cok guzel sekilde karsilaniyor bas taci ediliyor
ailesi tarafindan..
neyse asil konu esimin kardesi yine yasadigimiz ulkeden bir kizla nisanlandi
akraba kiziydi.. sevindik onlarin adina..
fakat esimi tedirgin eden durum kardesinin hic birikimi olmamasi ve babasinda para olmamasi
ben elimizden geldigince yardim ederiz dedim :) (cok iyiyim biliyorum)
esim o kadar eksigimizin icinde nasil olacak diye dusunurken
birde bakiyoruz bana vaad edilen altinlardan eser olmadigi gibi
iki misli fazla takilacak eltime
10000 tl'ye yakin esya parasi
ve dugun..
esimin hakkini yedirdigi akraba yuklu bir para yardimi yapacagini soyledi esimin babasina
artik her telefonda onu övüp duruyor kayinbabam:) sinirlerimiz bozuluyor tabiiki
ve eltimin ailesiyle sicak bir baglanti kurdugumuz halde
eltimin annesinin bana soyledigi bir laf herseyi yikti "valla guzelim benim kizim dul kadin degil
herseyide isterim mecbur yapacaklar hic zoruna gitmesin" ve kayin babami kotulemeye basladi
ben kayinbabami kotulemesi onun haddi olmayacagini belirterek saygili bir sekilde
telefonu kapattim..
yani toplumdaki cirkin kelime "dul" bana guzel bir etiket oldu onlarin nazarinda
dolayisiyla bir sey talep etmeye hakkimiz olmadigi gibi (zaten etmemistik-dunya gorusumuz farkli)
buyuk bir ayrimcilik soz konusu..
tum sevgi kelimeleri lafta kaldi esimin ailesinin..
yanlis anlasilmasin.. eltim terbiyeli ve saygili bir genc kiz herseyin iyisini olmasini isterim kaynim ve onun icin.. kiskanclik degil benimkisi sadece aramizdaki farki onume dolayli bir sekilde yatirmalari
hosuma gitmedi incitti.. bunlari takmazdim cokta umrum olmazdi ama
ben esimle cok sikinti cektim ve cidden esim dunya merhametlisi ve iyisi bir insan..
hayirsiz asi dik basli olan bizler olduk..
ve ben 3 haftadir konusmuyorum esimin ailesiyle
esimde konusmuyor sadece ara aileni hic cevrimici olmuyorlar msn'de
diyorum.. istemiyor.. ben hayirsizim ya hayirsizlar aramaz diyor..
bazen arasna diyor :) asil benim aramamam gerek diyorum hak veriyor
bu kadar :)

Son düzenleme:
Back
X