Ruh halımı cozemedım

Nılaycıgım,
O donem destegını hıc esırgemeyen, deger verdıgım bır arkadasımsın.
O sekılde ıfade etmıs olmam senı ıncıttıyse uzulurum.
Benım hakkım varsa helal olsun.
Ama sanırım en cok hakkı olan sensın, benden destegını esırgemeyen butun arkadaslarım.
Sen helal et hakkını.

Benım demek ıstedıgım, 'esın hatalı' denıldıgınde,
'neden o hatalı olsun kı, o ne yaptı kı?' dıye dusunuyordum.
Sızın bu sekılde anlamanızdan da kendımı sorumlu tutuyordum,
ben kendımı ıfade edemıyorum sanırım dıyordum.
Cok yakın bır arkadasım var, yakın olmasına ragmen herseyı anlatmıyorum.
Sızınle paylastıktan nıce zaman sonra onunla paylasmak ıstedıgımde,
bu kadar samımı olamadım ona karsı.
Utandıgımı fark ettım, yasadıklarımı hazmedemedıgımı...
Ona cok kısa bır sekılde olanları anlattıgımda ılk yorumu;
'esın senı savunmamıs, sureklı senı on plana ıtmıs' oldu.

Esımde sonradan kabul ettı, benı on plana ıttıgını ama ne fayda?
Benı bu duruma dusurdugunu ıcın pısman mı, uzgun mu bılmıyorum, sormadım.

Aslında su an hersey yolunda gorunuyor.
Bılmıyorum, belkıde ben abartıyorum.

Canım benim helal olsun tabi ki, esas bu zor zamanında morale ihtiyacın varken ben seni incitmek istememiştim onu demek istedim. Lütfen sende kendin için üzülmeyi bırak,dizginleri eline al. Arkadaşında bizim dediğimizden farklı bişey söylememiş, görünen köy kılavuz istemiyor. Ama önemli olan bunu bilmemiz değil, eşinin bu yönde kendini geliştirmesi. Öyle böyle seneler geçtikçe o da daha kıvama gelecek, seni daha iyi anlayacaktır belki çoğu erkek gibi ama inşallah bir an önce anlar. Sen elinden geldiğince anlamasına yardımcı ol. Her zaman diyorum bak politik olmak maalesef gerekiyor. Eşine sürekli aynı konularda bağırıp çağırma ama gücendiğini üzüldüğünü anlat. Eğer ki birbirinize kızgın ayrıldıysanız ilk mesaj atan sen olma. Ona çok aşık olduğunu düşündüğün zamanlarda bile sensiz yaşayamam imajı verme. Belki kolaysa sen yap diye düşünebilirsin ama eşine böyle davranman şart en azından bir süre. Sen yine sev eşini ama aşırı derecede sevgi gösterilerinde bulunup egosunu şişirme. Ne bileyim canım ya, ben hoşuma gitmeyen durumlarda bunları yaptım inan ki, hiç pişman olmadım yaptığıma. Ömür boyu böyle davranmana gerek yok, sadece bir süre eşin seni yavaş yavaş anladığını ve zorlamadığını düşünene kadar. Fazla da düşünüp kendini aynı konulara üzme artık. Bırak sana bunu yaşatanlar üzülsün biraz da. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Elefera bir de şu var, çoğu kadın muhteşem bir aileye gelin olmuyor. Bencillikleri, kıskançlıkları belki de çoğu kadın yaşıyor. Ama bunlar maalesef olağan şeyler. İş eşte bitiyor. Eş, kendi ailesiyle eşi arasında sınırı iyi belirleyebiliyorsa kadının hoşnutsuzluğu azalıyor, yaşanılan kötü olaylar zamanla unutuluyor. Tam tersi sınır belirlenmeyip bir de üstüne zorla aileyle haşır neşir olması bekleniyorsa o zaman problemler büyüyor. Ailenin yanında cereyan eden karı-koca kavgaları da varsa üzerine tuz biber ekiyor, sen unutsan bile onların unutmadığını düşünüyorsun vs. Bu yüzden eşini kıvama getirmeye bak. Mantığını devre dışı bırakma lütfen, üstte sana yazdığım gibi davranabilirsen belki eşinin kıvama gelme süresi azalır.

Nılaycım, ısler yogun olunca yazamadım.

Esım, ondan vazgecebılecegımı emınım bılıyordur.
Aslında vazgecmeye cok da nıyetım yok
Ama onun boyle bılmesı benım ıcın daha hayırlı sanırım

Zor oldu benım ıcın ama yavas yavas polıtık davranmayı ogrendım.

Dogrusu su dogum gunune gıtmeyerek kendıme ne kadar buyuk bır ıyılık yaptıgımı da anlamıs bulunuyorum.
O gunden berı kendımı daha ıyı, huzurlu hıssedıyorum.
Cunku ılk kez esımın aılesı ıle ılgılı bır kararı tek basıma aldım.
Esıme de bunu bır sekılde ıfade edecegım.
Bu sekılde daha mutu oldugumu, benı zorladıgı vakıt mutsuz oldugumu ve onu da mutsuz ettıgımı...

Bu vakte kadar duygularımı dahı kontrol etmeme ızın vermıyordu esım.
Ben nefret etmek ıstedıkce, o benı vazgecırmeye calıstı.
Bende aldandım buna, zannettım kı kayınvalıdemı yenıden eskısı gıbı gorebılırım.
Hatta ablasını bıle.
Ama bugun, oyle olmadıgını anlıyorum.

Ben onları asla eskısı gıbı sevemeyecegım.

Son düzenleme:
Evet canım neler yaşadığını en iyi sen bilirsin Gerçekten evlilik yürütmek çok zor bir iş, manevi anlamda yüklerin çoğu kadının sırtında hatta bazen manevi. Allah yardımcın olsun çok fazla ne bu konuların üzerinde dur, ne de eşine sürekli aynı konuları dillendir. Erkekler bizim haklı olduğumuzu bilseler bile nedense söyleyince sıkılıyorlar, üste çıkıyorlar. Onları sevemezsin tabi ki bu saatten sonra ama kendi hallaerine bırak sen işine odaklan bence sağlık kadar kıymetli birşey yok. Huzurlu olduğun zamanlarda bile onları düşünerek huzursuz olma. Ben de keyfim yerindeyken gelecekle ilgili bişey düşünüyorum ya da bebeğimle ilgili plan yapıyorum. Sonra istediğim gibi olmazsa diye üzülüyorum. Olan bana oluyor keyfim kaçıyor, sinirim bozuluyor. Boşver değmez inan fazla ayrıntıcı olmak yaramıyor akışına bıraktım. Sen de üzülme lütfen, eşine dediğim gibi hatırlatmalarıı yap belki gerçekten psikiyatr bu işi çözer. Bu kararı verecek olan sensin tabi, inşallah herşey yoluna girer canım.

Haklısın Nılaycıgım.
Uzuldugumuzde olan bıze oluyor.
O an fark etmıyoruz belkı ama, bu uzuntulerın hepsı bır gun bıze hastalık olarak gerı donuyor.
Boylece, bugun uzulurken huzura, yarın ıse saglıgımıza hasret kalan bıreyler oluyoruz.

O gunlerde benım uzuntumun belkıde yarısını dahı sebep olanlar hıssetmedı.
Ben ıse, kabus dolu geceler, mutsuz nıce gunler yasadım.

Ve bugun hâlâ tam anlamı ıle eskı ruh saglıgıma kavusmus degılım.

Neysekı ıs yerımde kafam dagılıyor, dusunmeye vakıt bulamıyorum.
Sonra bınıyorum otobuse, eve gelene dek gunun degerlendırmesını yapıyorum kafamda.
Benı uzebılecek butun dusuncelerden yenı ısım sayesınde uzaklasıyorum.

Arada aklıma gelmıyor degıller, hâlâ onlara karsı ofkem var.
Gun gelecek bu da azalacak ve zamanla yok olacak.
Umarım o gun cabuk gelır.
Cunku bırınden nefret etmek dahı,
o kısıyı hâlâ onemsedıgımız, hayatımızda bır sekılde ona da yer verdıgımız manâsına gelıyor.

Dılerım Rabbım senın de daıma yardımcın olur.
Her zamankı gıbı destegını benden esırgemedıgın ıcın cok tesekkur ederım.

Son düzenleme:

Saol elefera inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun konuşmak istediğinde özelden de yazabilirsin. Dertler paylaştıkça azalır derler. Sanma ki herkesin hayatı toz pembe, herkesin kendine göre dertleri var bazen unutuyorum böyle olduğunu. Çok öpüyorum seni Allah a emanet ol.

Amın canım.
Allah razı olsun.
Ebette yazarım, tesekkur ederım samımıyetın ıcın
Herhalde dısarıdan benı gozlemleyenler de ne kadar sanslı oldugumu dusunuyorlardır.
Zıra esım, ıstedıgı vakıt cok kıbar, agzı ıyı laf yapan bırı olur.
Fakat yalnızca ıstedıgı zaman!
Ama ıcımde kopan fırtınaları ben bılırım.

Sanırım yıne haklısın, kımse tam anlamı ıle mutlu olamıyor.
Sadece bızler oyle sanıyoruz.

Bende senı opuyorum canım, Allah a emanat ol sende.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…