• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rhonda Byrne-The Secret

• Konu Sahibi Konu Sahibi siluet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kitabı sonunda aldım 3 gün içinde okudum bitirdim.Gerçekten çok etkilendim dvd sinide aldım izledim.Bazı yerlerinide saçma buldum yani bizim dinimizde kader ve kısmet var ve imanın şartları bunlar ama istemeden dinden çıkabiliriz arkadaşlar bu kitap ise kaderimizi kendimizin yazabileceğimizi söylüyor buna kesinlikle katılmıyorum.Ve sürekli evrene şükredeğimiz isteniyor evreni ve bizi yaratan kim tabiki Allah...

Bende olumlu düşüncenin gücüne inananlardanım... Bunu Allah'a şirk koşmak olarak değerlendirmek doğru gelmiyor... Bir şeyi çok isterseniz o şey gerçekleşir... Elbette Allah'ın izniyle... !!

İstediğiniz birşeyin gerçekleşmesi için o şeyin önce Hayalini kurmalısınız... Sonra inanmalısınız... Eğer hayalini kurarsanız ve inanırsanız zaten o şey herneyse... elde etmek için sahip olmak için HAREKETE geçersiniz... işin özü budur benim kanımca... eğer gerçekleşmiyorsa ... bu üç şıktan birinı eksik yapıyorsunuz demektir... Ya hayalini kurmuyorsunuz... ya yüreğinizden inanmıyorsunuz...yada Harekete geçmiyorsunuz...

Bu kitabın adını bu gün bir arkadaşımdan duydum.. Alıp okuyacağım.. fikrimi yazarım okuduktan sonra:)

k.gif
e.gif
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
i.gif
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
l.gif
i.gif
k.gif
l.gif
e.gif

KATILIYORUM BNCEDE ALAKSI YOK EGER BİR İNSAN BİŞEYİ ÇOK İSTERSE O ŞEY OLUR ÇÜNKÜ GÖNÜLDEN İSTEYİNCE ALLAHA ZATEN DUA EDERSİN ODA MUTLAKA KABUL OLUR KADER E KARŞI GELMEK NASIL OLUR BU ŞEKİLDE HAYIR KATILMIOYURM KADER NEDİR ÖNCE ONU ÖGRENMEK LAZIM SONRA BU DÜŞÜNCELERİNİZE TAMAM DERİM YADA DEMEM İSTEDİĞİN BİŞEY İÇİN OLUMLU DÜŞÜNMENİN NESİ ALLAH A KRŞI GELMEK EVET SONUÇTA İKİ TÜRLÜ KADER VARDIR MUALLAK OLAN VE MUHAKKAK OLAN KADER MUHAKKAK OLAN KADER KAR-U BELA DAYAZILANDIR ALNINA ÖLÜM DOGUM ŞU BU İŞTE AMA BİRDE UNUTMAMAK GEREKİR Kİ İŞNSANIN KENDİ YAZDIGI BİR KADER VARDIR SEN HİÇ ÇALIŞMÖA ÇABA SARFETME ONDAN SONRA KADERİM D YOKMUŞ DE OLUR MU ÖYLE ŞEY DÜŞÜNME GÜCÜNÜN NERESİ ALLAH AKARŞI GELMEK YANİ ................................................a.sa.

.Kadere iman
Sual: İmanın altıncı şartı nedir?
CEVAP
İmanın altıncı şartı, kadere, hayır ve şerrin Allahü teâlâdan olduğuna imandır. Amentüdeki, (Ve bil kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ) ifadesi, kaderin, hayır ve şerlerin hepsinin Allahü teâlâdan olduğuna iman etmeyi bildirmektedir.

İnsanlara gelen hayır ve şer, fayda ve zarar, kazanç ve ziyanların hepsi, Allahü teâlânın takdir etmesi iledir. Kader, lügatte, bir çokluğu ölçmek, hüküm ve emir demektir. Çokluk ve büyüklük manasına da gelir. Allahü teâlânın, bir şeyin varlığını ezelde dilemesine kader denilmiştir. Kaderin, yani varlığı dilenilen şeyin var olmasına Kaza denir. Kaza ve kader kelimeleri, birbirinin yerine de kullanılır. Buna göre kaza demek, ezelden ebede kadar yaratılacak şeyleri, Allahü teâlânın ezelde dilemesidir. Bütün bu eşyanın, kazaya uygun olarak, daha az ve daha çok olmayarak yaratılmasına kader denir. Allahü teâlâ, olacak her şeyi ezelde, sonsuz öncelerde, biliyordu. İşte bu bilgisine Kaza ve kader denir.

Bütün hayvanların, nebatların, cansız varlıkların [katıların, sıvıların, gazların, yıldızların, moleküllerin, atomların, elektronların, elektro-magnetik dalgaların, kısaca her varlığın hareketi, fizik olayları, kimya tepkimeleri, çekirdek reaksiyonları, enerji alışverişleri, canlılardaki fizyolojik faaliyetler], her şeyin olup olmaması, kulların iyi ve kötü işleri, dünyada ve ahirette, bunların cezasını görmeleri ve her şey, ezelde, Allahü teâlânın ilminde var idi. Bunların hepsini ezelde biliyordu. Ezelden ebede kadar olacak, eşyayı, özellikleri, hareketleri, olayları, ezelde bildiğine uygun olarak yaratmaktadır. İnsanların iyi ve kötü bütün işlerini, Müslüman olmalarını, küfürlerini, istekli ve isteksiz bütün işlerini, Allahü teâlâ yaratmaktadır. Yaratan, yapan yalnız Odur. Sebeplerin meydana getirdiği her şeyi yaratan Odur. Her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır.

Mesela, ateş yakıcıdır. Halbuki, yakan Allahü teâlâdır. Ateşin, yakmakta hiçbir ilgisi yoktur. Fakat, âdeti şöyledir ki, bir şeye ateş dokunmadıkça, yakmayı yaratmaz. [Ateş, tutuşma sıcaklığına kadar ısıtmaktan başka bir şey yapmaz. Organik cisimlerin yapısında bulunan karbona, hidrojene, oksijenle birleşmek ilgisi veren, elektron alış-verişlerini sağlayan, ateş değildir. Doğruyu göremeyenler, bunları ateş yapıyor sanır. Yakan, yanma tepkisini yapan, ateş değildir. Oksijen de değildir. Isı da değildir. Elektron alış-verişi de değildir. Yakan, yalnız Allahü teâlâdır. Bunların hepsini, yanmak için sebep olarak yaratmıştır. Bilgisi olmayan kimse, ateş yakıyor sanır. İlk okulu bitiren bir kimse, (ateş yakıyor) sözünü beğenmez. Hava yakıyor der. Orta okulu bitiren de, bunu kabul etmez. Havadaki oksijen yakıyor der. Liseyi bitiren, yakıcılık oksijene mahsus değildir. Her elektron çeken element yakıcıdır der. Üniversiteli ise, madde ile birlikte enerjiyi de hesaba katar. Görülüyor ki, ilim ilerledikçe, işin içyüzüne yaklaşılmakta, sebep sanılan şeylerin arkasında, daha nice sebeplerin bulunduğu anlaşılmaktadır.

İlmin, fennin en yüksek derecesinde bulunan, hakikatleri tam gören Peygamberler ve O büyüklerin izinde giderek, ilim deryalarından damlalara kavuşan İslam âlimleri, bugün yakıcı, yapıcı sanılan şeylerin, aciz, zavallı birer vasıta ve mahluk olduklarını, hakiki yapıcının, yaratıcının sebepler değil, Allahü teâlâ olduğunu bildiriyor.] Yakıcı, Allahü teâlâdır. Ateşsiz de yakar. Fakat, ateş ile yakmak âdetidir. Yakmak istemezse, ateş içinde yakmaz. İbrahim aleyhisselamı ateşte yakmadı. Onu çok sevdiği için, âdetini bozdu. [Nitekim ateşin yakmasını önleyen maddeler de yaratmıştır. Bu maddeleri, kimyagerler bulmaktadır.]

Allahü teâlâ dileseydi, her şeyi sebepsiz yaratırdı. Ateşsiz yakardı. Yemeden doyururdu. Tayyaresiz uçururdu. Radyosuz, uzaktan duyururdu. Fakat lütuf ederek, kullarına iyilik ederek, her şeyi yaratmasını bir sebebe bağladı. Belirli şeyleri, belli sebeplerle yaratmayı diledi. İşlerini, sebeplerin altına gizledi. Kudretini sebepler altında sakladı. Onun bir şeyi yaratmasını isteyen, o şeyin sebebine yapışır, o şeye kavuşur. [Lambayı yakmak isteyen, kibrit kullanır. Zeytinyağı çıkarmak isteyen, baskı aleti kullanır. Başı ağrıyan, aspirin kullanır. Cennete gidip, sonsuz nimetlere kavuşmak isteyen, İslamiyet'e uyar. Kendini tabanca ile vuran ölür. Zehir içen ölür. Terli iken su içen, hasta olur. Günah işleyen, imanını gideren de, Cehenneme gider. Herkes, hangi sebebe başvurursa, o sebebin vasıta kılındığı şeye kavuşur. Müslüman kitaplarını okuyan, Müslümanlığı öğrenir, sever, Müslüman olur. Dinsizlerin arasında yaşayan, onların sözlerini dinleyen, din cahili olur. Din cahillerinin çoğu kâfir olur. İnsan hangi yerin vasıtasına binerse, oraya gider.]

Dilemek ve razı olmak
Sual: Allah, her şeyi dileyip yaratıyorsa, kötü olan işleri niye dileyip yaratıyor?
CEVAP
Her şeyi yaratan Allahü teâlâ ise de, kullarına irade-i cüziyye vermiştir. Kul, bu iradesinde serbesttir. Günah işlemeye mecbur değildir. Kulun, kendi serbest iradesine göre, yapmak istediği iyi veya kötü isteklerinin de, yaratıcısı Allahü teâlâdır. Kulun isteğine göre yarattığı için, suçu Allahü teâlâya yüklemek yanlıştır. Cebriye fırkası suçu Allah’a yüklemiştir, Mutezile de, Allah bizim işlerimize karışmaz demiştir. Ehl-i sünnet orta yoldur.

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, hayrı ve şerri, iyiyi ve kötüyü irade eder, diler ve yaratır. İyilerin de, kötülerin de yaratanı Odur. Fakat, iyiliklerden razı; kötülüklerden razı değildir, yani beğenmez. İrade etmek [dilemek] başkadır, rıza başkadır. Aralarındaki farkı, yalnız Ehl-i sünnet âlimleri anladı; diğer 72 bid’at fırkası, bu farkı anlayamayıp, dalâlete saplandı. (1/266)

Geridön

Bende bugün aldım biraz okudum.Ama ben kitapda anlatılanların tam tersiyim.Hep olumsuzu hep kötüyü düşünüyorum.Bu kitabın bana faydası olumlu düşünmeyi öğretir diye düşünüyorum.

ya bende okudum bu kitabı.. hatta sevgilimden ayrılınca almıştım tesadüf.. onun beni araması için uygulamalar yapmaya başladım kitaptan sonra:) olmuş gibi düşün diyor ya:) ne türlü düşündüysem adam aramadı ya:) halada tık yok:) ne yapmalıyım sizce araması için:)))

Canım bana özelden msj at sana yardım edebilirim belki :)

Ilgilenen arkadaslar icin bilgi: su an kitapligimizda bu kitap bulunmakta... yerimseniben

Oneri ve yorumlar icin tesekkrler,

Delphin bu kitabin kitapligimizda olmasina sevindim goz gezdirmek isterim sevgiler

bende okudum bu kitabı çok güzel benim bu kitaptan anladığım, insanın hayata olumlu bakması gerektiğini belirtiyor.Bencede öyle olmalı iyi şeyler düşünelimki, iyi şeyler olsun yoksa insan hayata karşı hep olumsuz bir bakış açısı olur.bence inançlarımızı kaybetmemeliyiz ve hayata karşı sımsıkı olumlu düşüncelerle yaklaşmalıyız ve sımsıkı sarılmalıyız.:))

Ben bu kitabın mucizesini dün bu kitabı okuyan bir arkadaştan dinledim ve banada şiddetle tavsiye etti,bugün kesinlikle alıp okuyamaya başlıyacağım,bence sizde bir an önce bu kitabı edinin,ben kolay kolay kimseye bu tür tavsiyelerde bulunmam çünkü zevkler ve renkler meselesi, ama şimdi ediyorum,bu kitabı okuyun,ben arkadaşımın anlattıklarından çok etkilendim..

höööööfff kitabı yaklaşık 25 gün önce aldım hala çantamda sürünüyo bi elime alıp okumaya başlayamadım yaaa :bbo:

ben secret ın filmini seyrettim.gerçekten de çok doğru bence.insan kendi hayatını kendi yaratıyor.çekim yasası işte.hep en kötüsünü düşünmeye hazır olan bizlerin başına hep kötü şeyler geliyor..oysa hayatımızı ve başımıza gelen herşeyi yaratan gerçekten bizleriz.herkese tavsiye ediyorum.muhteşemm

dün dvdsini aldim uykum gelmesse birazdan izlemeyi dusunuyorum ;)

güzel bir kitap sıkmadan yazılmış aslında uygulanırsa sonuçlarına inanıyorum

Okuyun tavsiye ederim fakat ben beğenmedim.İnsana kaldıramayacağı sorumluluklar yüklüyo.Ne yani bugüne kadar başıma gelen her kötü şeyi ben mi yaptım kendime?Hayır! kader ve kaza olgusu hiç yok. bu da inancıma ve bana oldukça ters.

arkadaşlar ben seminerine katıldım daha sonra kitabı okudum ve nil gün'ün çekim yasasını da okudum iki kitapta birbirinin aynı ama şiddetle tavsiye ederim ikisinide okuyun ben kitabı okuyup hayatına uygulayanlara şahit oldum insanların hayatı çok kısa sürede bu kadar olumlu gelişebilirmi diye düşündüm ve olduğunu gördüm. ben 3 ayda yakın zamanda istediğim herşeye sahip oldum. mucize gibi. insan oğlu olarak bizler allahın bize vermiş olduğu sınırsız bolluğun içinde resmen açlık çekiyoruz ve istemeyi bilmiyoruz. allahın hazinesi sonsuz ve istemesini bildikten sonra herşey size yardımcı oluyor ve bir bakmışsınız bütün taşlar yerine oturmuş. sadece iyi düşünün olumlu düşünün başkaları hakkında da iyişeyler düşünün kalbinizi kötülüklerden arındırın hayat o kadar kısa ki başkaları için kendi hayatınızdan, mutluluklarınızdan çalmayın ve istemesini bilin. küçücük deneylerle secret ı test edebilirsiniz, uzun süreden beri görüşmediğiniz arkadaşınızı düşünün ona kalpten odaklanın ve bir bakmışsınız ya bir yerde kaarşılaştınız ya e-mail aldınız yada telefonla sizi aradı deneyin ve çok basit olduğunu görün, bunun gibi hayatta asla sahip olamam diye düşündüğünüz şeyleri bile kendinize bu kadar basit şekilde çekebileceksiniz.

Okuyun tavsiye ederim fakat ben beğenmedim.İnsana kaldıramayacağı sorumluluklar yüklüyo.Ne yani bugüne kadar başıma gelen her kötü şeyi ben mi yaptım kendime?Hayır! kader ve kaza olgusu hiç yok. bu da inancıma ve bana oldukça ters.

aspirin çok haklısın sözünü çok duyuyorum bu kitap ve filmin bende merak ediyorum çok beğensem bile sanırım en fazla kişisel etkilerimizi yadsıyamaz kendi hayatımıza o kadar bir değişiklik olabilir ancak

bende fılmını ızlemıstı mcok guzel hanı kıtabı okumak sıkar dersenızi olay oykulerı sevenlerdensenız fılmını sıddetle tavıye ederım fılm bıttıgınde hayata bır baska gozle bakıyorsunuz gercekten cok uygun bır ısım bulmuslar, hayata bakısın bır sırrını cozuyorsunuz..

Bende Aldim Bu Kitabi Bir Okuyalim Bakalim Henuz Baslamadim

bilinçli bir sekilde pozitif dusunme yonunde acaip bir baski uyguluyorum kendime... bazen çok zorlandigim anlarim oluyor gerçekten...
fakat gunun sonunda farkediyorum ki cok cok mutlu olmasamda hayatimda o cok istedigim seye henuz ulasamasamda; mutsuz olmadigimi anliyorum!!!
yeni sloganim pozitif dusun, pozitif yasa...

Back