Resmi Nikah

imam nikahı da kıyıldı mı sizin? bilmiyorum bence babanın kırmızı kuşağını bağlayarak evinden seni çıkarmasının bir anlamı var o da belli.. öte yandan herkes beraber yaşamaya başladığınızı biliyorsa siz yapmasanız da yapmış olduğunuzu düşünecekler zaten hatta aileniz bile
ayrıca bu durumda önce nikah kıyıp beraber yaşamaya başlayıp birkaç ay sonra düğün yapmış olacaksınız düğünün pek bi anlamı kalmıyor ki... düğün yapmayın boşa masrafa girmeyin :)

düğüne 8 ay var sekiz ay aynı evde napıcaksınız ailenizde bunu düşünmüştür herhalde ayrıca düğünde sevişme izni verilmiyor kimseye

Ben olsam düğünü beklerdim :) bi çok kişiye saçma sapan bile gelse o günün bi heyecanı var. Bi de insanın aklına geliyo tabi, ya düğünden önce bişi olursa ailem ne der bu duruma diye. Aile problem olmasa bile beklemek heyecanı biraz daha artırıyo sanki :)

kadının kocası dedıgınız gbı....ne demek haketmemek....resmı nıkah var ortada....ama dugun anlamını yıtırıyor....kuşakta komık kalıyor

polemik yaratmak değil amacım lütfen öfkelenmeyin ama
bana ve bazı insanlara göre kuşak başlı başına çok komik bişey zaten
öyle "ambalajladık alın hayrını görün" der gibi geliyor bana da...
hani siz anlam yüklüyorsunuz ya, herkes yüklemek zorunda değil.
hoşuna giden yapar gitmeyen yapmaz
gelinlik ayrı, birçok kadın evlenirken zevkine göre ve "farklı renklerde" gelinlik tercih edebilir
ama kuşağın namusla ilişkilendirilen bir sembol olması bana irrite edici geliyor.
konu sahibi de zaten belli ki muallakta, cinsel deneyimini ne zaman olursa olsun rahat bir biçimde yaşaması için böyle sübliminal mesajlı dayatmalar yapmak mantıklı değil bana göre...

O kırmızı kuşak gayret kuşağıdır. Gelin evinde yuvasında gayretli olsun bereketli olsun diye bağlanır.

ya ama niye daha önce bilemedim ben bunu ?
tevekkeli, ondan bu kadar tembel ve müsrifim
bugüne kadar hep saçma sapan bekaret algısıyla eşleştirildiği için cinsiyetçi buldum diye taktırmamıştım.

Mayısta düğün kesin mi . Tarihi yakına alma durumu falan yok mu .

Çok sayfa olmuş yazdıysanız bile okuyamadım.

Ayrıca düğüne bu kadar gerek yoksa düğünler neden yapılıyor .

Siz olayi hic anlamamissiniz. Oyle gerici bir tip hic degilim. Evlenmeden iliskiye girilmez diye bir kuralim da olmadi hic bir zaman. Sadece gelinlikle dugunle evliligi hep bagdastirdigim icin bu soruyu sorup fikirleri merak ettim. Isterse nikahli esim olmasin ne istersem onu yaparim sadece diger insanlarin dusuncesini merak ettim

kurdeleyle ne alakası var ıkı tane cocugu olan kadın tellı duvaklı kurdeleleı evlendı kımse de yadırgamadı ama su var bu sırada hamıle kalabılırsın oyle bı endısen varsa ya da adama guvenmıosan yapma tabı

Evet resmi nikah:) ne bileyim düğün için evden çıkarken faln kurdele bağlıyorlar ya yanlış bi şey yapmıym dedim:)
Oncelikle rahatsizliginiz icin gecmis olsun insallah iyi olursunuz bir an once
Resmi nikah olmus adam sizin kocaniz zaten,kendinizi hazir hissediyorsaniz birlikte olabilirsiniz elbette

Yapilan yorumlara bakiyorum da, farkli farkli birbirinden komik ve okadar da gereksiz yorumlar da gözden gecirmis oldum.
Yahu, gerdege nasil girecegini düsünmek merak etmek vs. bize mi kalmis?
Saglik konusunda bunu ölcmek bize düsmez.
Konuyu acan geride stresli bir dönem birakmis ki bunun etkisinin altinda ve bundan sonrasini hangi sekil adimlarla ilerleyecegini bilememis. Gelmis icini kemiren durumu sorarak bilgi edinmek istemis. Yok Gelinlik yok Kusak. Nerden nereye..

Hamile kalırsanız bu düğünde sizin için sorun olabilir.

Cok tesekkur ederim anlatmak istedigim tam anlamiyla buydu

düğünden sonra olması daha iyi hem sağlık sorununuzda varmış. yani diğer seçenekte hiç bi sakınca yok tabii ama ben mesela her şey belli bir sıraya göre gitmeyince rahat edemem ben olsaydım düğünden sonra olurdu siz nasıl rahat edecekseniz onu yapmalısınız.

sizden ziyade geciktirmeye yönelik yazanlara tepkiydi yazdıklarım. Böyle tiplerin sevişmeyen çift başına para aldığını düşünüyorum artık. Bakma sen onlara böyle yazmaları bilinçaltlarındaki kendilerinin bile farkında olmadığı kendisinin yapamadığını yapanı kıskanma, engelleme fırsatı olursa engelleme isteğinden kaynaklanıyor. İstedikleri kadar idealleştirsinler bilimsel sebebi bu. Şu güzel günlerinizi kocanızı evlilikten soğutarak, kendinizi kasarak geçirmeyin. Rahatsızlığınız için geçmiş olsun.

Cok tesekkur ederim anlatmak istedigim tam anlamiyla buydu
Rica ederim, fakat sadece düsündüklerimi beyan ettim.
Ilk yaptigim yorumda ki gibi, Esin nikahli kocan, o sekil yakinlasma yeri gelir kendiliginden olabilecek duruma da gelebilecek bir sekil de alabilir. Düsünmeye firsat bulamadan.. kendine fazla gerginlik yaratma.

Hani benim arkadasin kardesi gibi, evlilik belli olmadan, sevdiginden hamile kalip apar topar nikah kiydirip Dügün senligi yapma telasina da benzemiyor ki senin durumun. Icin rahat olsun, bu hayat senin, es senin,.. Nikahinda da Evlilik cüzdaniniza da sahip olmussundur zaten tabi. Gerisi ise senin ve esinin bilecegi is, yok cevre ne der, aile ne düsünür, dogru mudur yanlis midir bunlar gereksiz.

Tesekkur ederim kusura bakmayin yanlis anladigim icin

tatlım öncelikle çok geçmiş olsun. inşaallaahhh tez vakitte sağlığına kavuşursun. fikrime gelince ben olsam birliktelik yaşamazdım. sonuçta nikah yapılsa da belli ki zorunluluktan yapılmış. sonuçta düğününde bi anlamı var, o beyaz gelinlikle babamın evinden çıkmayı beklerdim ben. hem mayısa kadar kim öle kim kala, daha çok vakit var, ne olup biteceğinin garantisi var mi? ya birde yanlışlıkla hamile kalırsan nolucak?
ama dediğim gibi bu benim fikrim. sen nasıl rahat edeceksen öyle davran.

Canım öncelikle geçmiş olsun ve evliliğininiz hayırlı olsun... Bizde eşimle nikahı kıyıp düğün tarihine kadar gönlümüzün istediği gibi davrandık... Ben doğuda çalıştığım için tayinim çıkacak mı çıkmayacak mı belli değildi... Düğünü beklesem eşimin yanında bir gece kalıp tekrar görev yerine dönecektim eğer tayinim çıkmazsa... Nişanı yaptım ertesi gün yanına geldim nikah işlemlerini hallettik ve ben görev yerime dönene kadar yanında kaldım iyiki de kalmışım diyorum... Tayinim ilk başta çıkmadı çünkü... Canının istediği gibi davran... Herşey gönlünüze göre olsun... Düğüne kadar dikkat bebiş erkenden kapıyı çalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…