Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Canim onemli olan vücudumuza ihtiyaci olan besinleri saglayarak kilo vermek.
Ben ayca kaya ile sayarak yeme sistemini uyguluyorum kitabindan.
Besinler şu gruplara ayriliyor
1 tahillar (ekmek pilav makarna baklagiller vs)
2 et grubu (et balik tavuk yumurta peynir)
3 sut grubu (sut yogurt ayran kefir)
4 meyveler (tum meyvelerin bir porsiyonu icin miktarlari mevcut)
5 yag grubu ( zeytinyagi tereyagi kuruyemişler krema süt kaymagi)

Bu beş gruba da dengeli sekilde beslenmemizde yer vermeliyiz. Cunku onemli olan saglikla zayiflamak. Zayiflarken kan degerlerimizi dusurmemeliyiz.
peynir et grubuna mı giriyor

Ben aksam yemegini hazirlamaya gidiyorum arkadaslar
Hepinize cok tesekkur ederim, hosgeldiniz sefalar getirdiniz.

Günaydın günaydın günaydınnn :KK6:
Yedigimiz cıs şeyleri bugün biraz daha azaltmaya var misiniz guzel hatunlar? :KK73:
Haydi bugün yediklerimizi azaltalim, hareketi arttiralim :KK55:
Hepinizden bekliyorum bugun ne kadar hareket ettik ve sagliksiz olabilecek bir seyi azalttik mi?

Ben henuz spor yapmadim. Kahvaltida yagsiz tavada pişmiş cok minik 4 köfte, 5-6 çubuk patates kizartmasi (eşim için yaptim sadece o kadarcik tadina baktim :kk77:) salatalik, biber ve iki dilim kepekli tost ekmegi yedim. Tatli olarak 1 tatli kasigi bal, 1 tatli kasigi tahin+pekmez o_O

Ee kizlar, yavas yavas hazirliyor muyuz kendimizi?

Günaydın günaydın günaydınnn :KK6:
Yedigimiz cıs şeyleri bugün biraz daha azaltmaya var misiniz guzel hatunlar? :KK73:
Haydi bugün yediklerimizi azaltalim, hareketi arttiralim :KK55:
Hepinizden bekliyorum bugun ne kadar hareket ettik ve sagliksiz olabilecek bir seyi azalttik mi?

Ben henuz spor yapmadim. Kahvaltida yagsiz tavada pişmiş cok minik 4 köfte, 5-6 çubuk patates kizartmasi (eşim için yaptim sadece o kadarcik tadina baktim :kk77:) salatalik, biber ve iki dilim kepekli tost ekmegi yedim. Tatli olarak 1 tatli kasigi bal, 1 tatli kasigi tahin+pekmez o_O

Ee kizlar, yavas yavas hazirliyor muyuz kendimizi?
Canım ben bugun gec kalınmış bahar temizligimi yapiyorum o yuzden baya bi enerji harciyorum camlar perdeler utuler oldurdu beni sabah 1 tost oglen 1 tost olmsk üzere iki tost yedim aksamda corba salata sadece tamam itiraf ediyorum kutu fanta içtim ama dayanamadım cok yoruldum napim

Canım ben bugun gec kalınmış bahar temizligimi yapiyorum o yuzden baya bi enerji harciyorum camlar perdeler utuler oldurdu beni sabah 1 tost oglen 1 tost olmsk üzere iki tost yedim aksamda corba salata sadece tamam itiraf ediyorum kutu fanta içtim ama dayanamadım cok yoruldum napim
Oo kolay gelsin canim. Mesela eskiden 1 bardak iciyorsan simdi yarim icmeye calis. Yavas yavas azaltalim.
Ben de aksam 1 lahmacun, evde yaptigim ayran ve boool salata yedim.
Gunduz alisverise gittik cok yorucuydu.

Ramazan'a 2 gün kala hepinize iyi akşamlar :KK25:
Bugun kan tahlilimin sonucunu aldim, sonuc yine demir eksikligi mevcut ama ilaci azaltti dr.um.
tarti fotograflarini bekliyorum :KK49: ben carsamba gunu tartilmayi dusunuyorum.
Katilmak isteyenlerden de bekliyorum hatunlar :KK49:

merhaba arkadaşlar bu sene ramazan da ben de nasipse güzel geçirmeyi diliyorum şu tatlı aç gözlülüğü mahvediyo ramazanda beni.. ama "diren" diyecem kendime vallahi.. kilom:71.3

merhaba arkadaşlar bu sene ramazan da ben de nasipse güzel geçirmeyi diliyorum şu tatlı aç gözlülüğü mahvediyo ramazanda beni.. ama "diren" diyecem kendime vallahi.. kilom:71.3
Hos geldin canim. Tatli istegini kuru kayisi hurma ile ve hafif sutlu tatlilarla gidermeye calisabilirsin. Birlikte basaracagiz insallah.

Selamlar,
Hoş buldum canım,
Çok güzel bi topic olmuş, elinize sağlık
Ben de Katılmak isterim, ama fotoğraf paylaşamıyorum sıkıntı olur mu
Cok tesekkur ederim canim. Fotograf paylasman şart degil ama paylaşabilenlerin paylaşmasini öneririm. Hep beraber birbirimize destek olarak ilerleriz insallah guzel bir saglikli beslenme topiği olur :KK68:

Cok tesekkur ederim canim. Fotograf paylasman şart degil ama paylaşabilenlerin paylaşmasini öneririm. Hep beraber birbirimize destek olarak ilerleriz insallah guzel bir saglikli beslenme topiği olur :KK68:

Inşallah canım, öyle olacağa da benziyor. Ben de bu Ramazan da 4-5 kilo vermek istiyorum, umarım hep beraber başarırız

Merhaba kizlar bende katilmak istiyorum ama kilom bayagi fazla siz kilonuzu verdikten sonra ben yalnız kalmam dimi:oops::oops:
Hos geldin canim. Kac kilo oldugumuz onemli degil, onemli olan saglikli ve dengeli beslenerek fazlalarimizi vermek. Burada hep beraber olacagiz insallah canim neden yalniz kalasin :KK68:
Ben diyete ocak ayinda basladim 88,5 kiloydum. Allah'a şukur 10 kilosunu verdim. Ramazanda da sizlerin destegiyle devam etmek istiyorum.

Merhaba kizlar bende katilmak istiyorum ama kilom bayagi fazla siz kilonuzu verdikten sonra ben yalnız kalmam dimi:oops::oops:
Bir de diyette bir noktadan sonra beslenme seklimiz alişkanliga donusuyor, dolayisiyla zamanla daha guzel alisiriz duzenimize.
Ramazanda iftar sahur duzeni. Sonrasinda tekrar gunduz beslenme duzenimizi kurariz insallah. Ben en son 78.9 kiloydum, en az 14 kilo daha vermek istiyorum, baya yolum var yani canim.

Inşallah canım, öyle olacağa da benziyor. Ben de bu Ramazan da 4-5 kilo vermek istiyorum, umarım hep beraber başarırız
Haftada 2 -3 gun de spor yaparsak neden olmasin canim? Hem menulerimizi paylasinca iftarlarda birbirimize menu fikirleri de oluşmuş olur.

Bir de diyette bir noktadan sonra beslenme seklimiz alişkanliga donusuyor, dolayisiyla zamanla daha guzel alisiriz duzenimize.
Ramazanda iftar sahur duzeni. Sonrasinda tekrar gunduz beslenme duzenimizi kurariz insallah. Ben en son 78.9 kiloydum, en az 14 kilo daha vermek istiyorum, baya yolum var yani canim.
Benim de epey bi fazlam var, ama ilk etapta ramazanda 5 kg hedefliyorum, inşallah olur

X