Cook çok tşk ediyorum .Turk mutfağında çalışmadım açıkçası ama evde yapıyorum elbette . Deneyip ,yapamadığım birşey olmadı açıkçası ama deneyim çok başka birşey .Sizde çok güzel şeyler yapiyorsunuzO zaman mutfakta çok iyisin
Benim eğitim yok ama 20 yıllık ev hanımıyım
Herkesin yemek kültürü farklı
Yok alakam yok aslındaAntepli misiniz
Teşekkür ederimCook çok tşk ediyorum .Turk mutfağında çalışmadım açıkçası ama evde yapıyorum elbette . Deneyip ,yapamadığım birşey olmadı açıkçası ama deneyim çok başka birşey .Sizde çok güzel şeyler yapiyorsunuzGenel olarak türk kadınlarıni yetenekli ve özverili buluyorum zaten :)
Az çok güneydoğu mutfağına el atmışsınızdırYok alakam yok aslındaİstanbul dogumluyum ,ailem de balkanlardan . Kayınvalidem Antepli . Kayinpederim Urfalı . Eşim Mersinde doğmuş büyümüş . O yüzden bizim evde herşey pişiyor
Güneydoğu mutfagini çok seviyorum .İlk aklıma gelen içli köfte ,yuvalama yaptım ramazandan önce buzluktalarAz çok güneydoğu mutfağına el atmışsınızdırYa da eşinizin ailesinde mutlaka denemişsinizdir
Ooo Maşaallah yuvalama yapıyorsan tamamdırGüneydoğu mutfagini çok seviyorum .İlk aklıma gelen içli köfte ,yuvalama yaptım ramazandan önce buzluktalarYuvalamayi normal günlerde pişiriyorum ilk zamanlar uğraşma falan diyorlardı
Cook çok tşk ediyorum .Tabiki yapıyorumOoo Maşaallah yuvalama yapıyorsan tamamdırBirde Türk Mutfağı çok denemedim diyorsun
Peki kuru dolma yapıyor musun?Antep'in meşhur tatlarından biri
Maşaallah canımCook çok tşk ediyorum .Tabiki yapıyorumTürk mutfağı sürekli pişiyor evde sadece o alanda çalışmadım profesyonel olarak .Evleneli 2.5 yıl oldu evimizde türk mutfagi hakim çünkü ben zaten türk mutfağını damak tadıma yakın ve sağlıklı buluyorum. Öyle misafire falan değil kendime özel kuru dolma ,yaprak sarma yaparım O yüzden kilo fazlam var
Size de maasallah çok güzel şeyler paylasiyorsunuzMaşaallah canım
Tabi güzel yemek yapınca kilo kaçınılmaz
Rica ederim ben teşekkür ederimSize de maasallah çok güzel şeyler paylasiyorsunuzYapmayı da yemeği de severim yalan yok. İki kişi olduğumuz için az az yapmaya çalışıyorum Güzel düşünceniz için çok tşk ederim
Rabbim sana ve yakınına şifa versin İnşaAllah canımBen bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkekaldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Ben birşey yiyemedim malesef şimdi çay içiyorum
Allah razı olsun güzel arkadaşım aminRabbim sana ve yakınına şifa versin İnşaAllah canım
Ben de bir süre istanbul da yaşadım tabi yaz mevsimi ışte orada oturanlar çok sıcak burası kadar sıcak bir yer yoktur diyorlar dedim burasımi sıcak ıstanbul bana yayla geldi dedim siz bide mersin ve civarını görün dedim hatta grupta bir arkadaş vardı mersinliydi oda aynısı dedi kocası mersine dönmek istiyordu kendisi sırf sıcağından ötürü istemiyordu
Canım dizde sıvı kaybı ne belirtiler yapıyor tedavisi nasıl bir arkadaşımda varrBugün sabah kalkınca buzluktan yaprak çıkardım. Öğleye doğru iç harcını yapayım diye mutfağa gittim, yaprak fasulye olmuş buzu çözülünce
Yöresel, kapçıklı fasulye deriz. Arkasından annem geldi. Camiye, mukabelede gelmiş uğradı. Dizinde sıvı kaybı olduğu için merdiven çıkmaya zorlanıyor. Madem geldin gitme, burada yapalım iftarı dedim. Annem ve babam sever fasulyeyi Onlara nasipmişHaliyle menüm değişti.
_Tarhana çorbası
_Kapçıklı fasulye
_Fırında patates, tavuk, soğan
_Pirinç pilavı
_Havuç tarator
_Ev yapımı Ramazan pidesi
_Salata
_armut, elma kurusu komposto
Tatlı yaptırmadı annem, yemek çok yaptın zaten ağır gelir dedi.
Yemek yerken çay suyunu koydum, altını kapattırdılar yer kalmadı, çok yedik diye
Oğlum Türk kahvesi yaptı ceviz, biskrem eşliğinde. Güzel bir gündü.
TeşekkürlerSaray sofrası gibi Maşaallah
Hepsi çok uyumlu her zevke hitap edecek şekilde planlamışsınız bence
Ama çok yorucu gibi geldi bana
Eşiniz karadenizli mi
Çok geçmiş olsun canım bende de 4 ay önce böbrek üstü bezinde 7,8 cm kitle çıktı ameliyat oldum şimdi başka bir yerde var mı diye araştırıyorlar Pet bt ve mıbg sintigrafisi temiz çıktı 1 flimim kaldı onun sonucunu bekliyoruz tansiyonum 22 ye 13 çıkıyordu araştırırlarken böbrek usgde çıktıAmin canım inşallah hayırlısı ne ise o olur.Aslında hiç umutsuz değilim ama çok yorucu ve maddi manevi yıpratıcı dönemlerden geçtim.5 gebelik kaybı 4 negatif tüp bebek denemesi ve bu süreçlerdeki sağlık problemlerim beni çok yıprattı.Hatta bugün eşime dedim ki, çok şükür rabbim hastalıklarımın erkenden teşhis edilmesine vesile oldu bu hamilelikler ve tedaviler inşallah herşey çok daha güzel olacak.Bu süreçte lupus hastası olduğumu hipofiz bezinde küçük tümörler yani mikroadenomlar olduğu tespit edildi mide prıblemler vs. hepsi için çok şükür önlem alındı gerekli kontrollerimi yaptırıp ilaçlarımı kullanıyorum.Allahım kimseye dermansız dert vermesin.Herşeyin başı sağlık!...
Ben öyle artınca kozalak mantı yapıyorum hazir yufkayla.denemek isterseniz.Bu aradaNevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim
Bu aradaNevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim
Aynen kozalak mantı hatta ceviz koydun mu içine bilmemBen öyle artınca kozalak mantı yapıyorum hazir yufkayla.denemek isterseniz.
Yufkayı küçük üçgen olarak kesiyoruz.sarip kızartıyoruz.uzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine artan kıymalı harç
Ben öyle artınca kozalak mantı yapıyorum hazir yufkayla.denemek isterseniz.
Yufkayı küçük üçgen olarak kesiyoruz.sarip kızartıyoruz.uzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine artan kıymalı harç
Icinde ceviz var iste olmasa hic sknti degil ustune yumurta kir da yeAynen kozalak mantı hatta ceviz koydun mu içine bilmemAlinazik,hünkar beğendi üzeri için kullanılabilir.
Yoğurtlu erişte ya da mantı üzerine sos olur.Böreğe çok yakışır.
İçine salça ekleyip patates yemeği de yapabilirsin.