Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

O zaman mutfakta çok iyisin
Benim eğitim yok ama 20 yıllık ev hanımıyım
Herkesin yemek kültürü farklı
Cook çok tşk ediyorum .Turk mutfağında çalışmadım açıkçası ama evde yapıyorum elbette . Deneyip ,yapamadığım birşey olmadı açıkçası ama deneyim çok başka birşey .Sizde çok güzel şeyler yapiyorsunuz Genel olarak türk kadınlarıni yetenekli ve özverili buluyorum zaten :)

Teşekkür ederim
Denemek ve yaptıklarımızı çeşitlendirmek çok iyi oluyor

Yok alakam yok aslında İstanbul dogumluyum ,ailem de balkanlardan . Kayınvalidem Antepli . Kayinpederim Urfalı . Eşim Mersinde doğmuş büyümüş . O yüzden bizim evde herşey pişiyor
Az çok güneydoğu mutfağına el atmışsınızdırYa da eşinizin ailesinde mutlaka denemişsinizdir

Güneydoğu mutfagini çok seviyorum .İlk aklıma gelen içli köfte ,yuvalama yaptım ramazandan önce buzluktalar Yuvalamayi normal günlerde pişiriyorum ilk zamanlar uğraşma falan diyorlardı
Ooo Maşaallah yuvalama yapıyorsan tamamdırBirde Türk Mutfağı çok denemedim diyorsun
Peki kuru dolma yapıyor musun?Antep'in meşhur tatlarından biri

Ooo Maşaallah yuvalama yapıyorsan tamamdırBirde Türk Mutfağı çok denemedim diyorsun
Peki kuru dolma yapıyor musun?Antep'in meşhur tatlarından biri
Cook çok tşk ediyorum .Tabiki yapıyorum Türk mutfağı sürekli pişiyor evde sadece o alanda çalışmadım profesyonel olarak .Evleneli 2.5 yıl oldu evimizde türk mutfagi hakim çünkü ben zaten türk mutfağını damak tadıma yakın ve sağlıklı buluyorum. Öyle misafire falan değil kendime özel kuru dolma ,yaprak sarma yaparım O yüzden kilo fazlam var

Maşaallah canım
Tabi güzel yemek yapınca kilo kaçınılmaz

Rabbim sana ve yakınına şifa versin İnşaAllah canım

Iyi geceler dostlar gecte olsa yazayim

Zeytinyagli pirasa ve firin makarna yaptim
Dunden domates soslu biber kizartma vardi
Tatli esim yas pasta almis

Gece de kalan yemekler ve esime 2 haslanmis yumurta hatta dunki yayla corbamdan da yer sanirim . Hayirli sahurlar

Canım dizde sıvı kaybı ne belirtiler yapıyor tedavisi nasıl bir arkadaşımda varr

Saray sofrası gibi Maşaallah
Hepsi çok uyumlu her zevke hitap edecek şekilde planlamışsınız bence
Ama çok yorucu gibi geldi bana
Eşiniz karadenizli mi
Teşekkürler
Eşim Ankaralı. Ama köylerinde lahana yetişiyor fazlasıyla tüketiyorlar. Hatta 'kelem' diyorlar.

Böreğim dondurucudaydı,daha önce yapmıştım.
Lahanayı da geçen hafta sarıp buzluğa atmıştım.
Baklava hazır, abim getirdi.
Pastayı da hazır kekten yaptım.
Uğraştırıcı olmadı diğer şeyler
Hamdolsun ağız tadıyla geçti.
Sırada sahur var
2 senedir pandemi nedeniyle ramazan davetlerini unutmuşum, biraz heyecanlandım. Ama sağolsunlar yabancı hissetirmezler eltiler

Şimdi şehir dışından gelen abimle eltim yatılı misafirimiz olarak kaldı.
Sahurda böreklerimiz, haşlanmış yumurta ve kahvaltılıklar çay eşliğinde olacak inşallah.

Herkese iyi geceler

Çok geçmiş olsun canım bende de 4 ay önce böbrek üstü bezinde 7,8 cm kitle çıktı ameliyat oldum şimdi başka bir yerde var mı diye araştırıyorlar Pet bt ve mıbg sintigrafisi temiz çıktı 1 flimim kaldı onun sonucunu bekliyoruz tansiyonum 22 ye 13 çıkıyordu araştırırlarken böbrek usgde çıktı

Bu arada Nevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim
Ben öyle artınca kozalak mantı yapıyorum hazir yufkayla.denemek isterseniz.
Yufkayı küçük üçgen olarak kesiyoruz.sarip kızartıyoruz.uzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine artan kıymalı harç

Bu arada Nevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim
Yufkayı küçük üçgen olarak kesiyoruz.sarip kızartıyoruz.uzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine artan kıymalı harç
Aynen kozalak mantı hatta ceviz koydun mu içine bilmemAlinazik,hünkar beğendi üzeri için kullanılabilir.
Yoğurtlu erişte ya da mantı üzerine sos olur.Böreğe çok yakışır.
İçine salça ekleyip patates yemeği de yapabilirsin.

Icinde ceviz var iste olmasa hic sknti degil ustune yumurta kir da ye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…