- 30 Kasım 2014
- 28.505
- 125.669
eline sağlık canım güzel olmuşBu da yaptığım pidem. Biraz içli olsun dedim. Enişte bey ev yapımı pide bu dedi. Benim yaptığım söylenince becerikli birinin elinden çıktığı belli dedi. Biraz göğsüm kabardı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eline sağlık canım güzel olmuşBu da yaptığım pidem. Biraz içli olsun dedim. Enişte bey ev yapımı pide bu dedi. Benim yaptığım söylenince becerikli birinin elinden çıktığı belli dedi. Biraz göğsüm kabardı
Neden iki çeşit ana yemek yapılıyor ben çok merak ediyorum aslında :)) birini yemeyen diğerini yesin diye sanırım .Bugün iftara davetliydim. Normalde evde salata harici en fazla 3 çeşit yapıyordum. Bugün fazla yedim, çatlayacağım.
Menüde olanlar
Mercimek çorbası
Kuru fasulye
Karnıyarık
Pilav
Isırgan otu yemeği
Yaprak sarma
Salata
Ayran
Tatlı olarak ekler ve Tulumba vardı.
Ben de Ramazan pidesi yapıp götürdüm, beğenildi.
Allah kabul etsinMaşallahKızım bugün ilk kez oruç tuttu. Duygulandım biraz, büyümüş te oruç tuttu.
Servisi zor olur değil miNeden iki çeşit ana yemek yapılıyor ben çok merak ediyorum aslında :)) birini yemeyen diğerini yesin diye sanırım .
Yani bence de gerek yoktu. Belki biraz kalabalıktı, belki yetmez diye çeşit yapmış olabilir.Neden iki çeşit ana yemek yapılıyor ben çok merak ediyorum aslında :)) birini yemeyen diğerini yesin diye sanırım .
Servisi de zor aslında ama bilmiyorum tabi ramazanda çok çeşit yapiyor insanlar . Bizde dolma varsa pilav yapmayız çünkü ikisi de princli diye . Ama herkesin anlayışı çok farklı yapan kişi çok zahmet etmiş ellerine sağlık :))Servisi zor olur değil mi
Ah çok uğraşmış Allah sevabını kabul etsin .. Ben iki buçuk yillik evliyim bir kez karnıyarık yaptım sadeceYani bence de gerek yoktu. Belki biraz kalabalıktı, belki yetmez diye çeşit yapmış olabilir.
Ben ev sahibi çok uğraşıncaayakta hizmet için koşturdukça huzursuz oluyorum. Yemekten sonra yardım ettim.Servisi zor olur değil mi
Misafire bizde ana yemek tek yapılır.Ama sarma,dolma,içli köfte,çiğköfte,mantı gibi ara sıcak ve soğuklar eklenirKendimize dediğiniz gibi dolma varsa başka yemek bilr yapmayızAma misafire yapılırServisi de zor aslında ama bilmiyorum tabi ramazanda çok çeşit yapiyor insanlar . Bizde dolma varsa pilav yapmayız çünkü ikisi de princli diye . Ama herkesin anlayışı çok farklı yapan kişi çok zahmet etmiş ellerine sağlık :))
Allah razı olsunBen ev sahibi çok uğraşıncaayakta hizmet için koşturdukça huzursuz oluyorum. Yemekten sonra yardım ettim.
Sağolsun uğraşmış. Eşimin yeğeni. Ablası annesini ve bizi çağırmış.Ah çok uğraşmış Allah sevabını kabul etsin .. Ben iki buçuk yillik evliyim bir kez karnıyarık yaptım sadece
Evet bu şekilde daha güzel tabi benim anlayışıma gore tamamen Biraz da evlendikten sonra alıştım ben annem de çok çeşitli şeyler yapardi . Hem pilav hem börek gbi .Ama eşim ve ailesi güneydoğulular . Karnıyarık yapmistim bir kez sakin bir daha bunu yapma canına yazık dediMisafire bizde ana yemek tek yapılır.Ama sarma,dolma,içli köfte,çiğköfte,mantı gibi ara sıcak ve soğuklar eklenirKendimize dediğiniz gibi dolma varsa başka yemek bilr yapmayızAma misafire yapılır
Aynen ellerine sağlık
Karnıyarıgi kizartmadan yemem ben o yüzden de yapmıyorum bu arada kizartmali şeyleri genel olarak yapmıyorum. Afiyet ,şeker bal olsun sizlere deSağolsun uğraşmış. Eşimin yeğeni. Ablası annesini ve bizi çağırmış.
Karnıyarık için patlıcan kızartılırsa zahmetli oluyor. Ben çoğu zaman patlıcan yağ sürüp fırında kızartıyorum, mutfak ta batmıyor, yağ da sıçramıyor. O fırındayken de iç harcını yapıyorum.
Ooo çok iyi şanslısınEvet bu şekilde daha güzel tabi benim anlayışıma gore tamamen Biraz da evlendikten sonra alıştım ben annem de çok çeşitli şeyler yapardi . Hem pilav hem börek gbi .Ama eşim ve ailesi güneydoğulular . Karnıyarık yapmistim bir kez sakin bir daha bunu yapma canına yazık dedi
Aynen,kızıyorlar Eşimin teyzesi gelmişti misafir bana Antep'ten . Kızım niye bu kadar çok şey yaptın diye kızmıştı Bu arada ben evlenmeden önce zaten profesyonel aşçılık eğitimi almistim . Çok uzun süreler olmasa da hem yurtiçinde hem yurtdışında çalıştım . Turk mutfağıni da çok seviyorum ama iki çeşit karbonhidrat gözüme çok geliyor ( pilav ve dolma yanyana gbi ) Neyse bizim hanimlarimiz çok hamaratlar ellerine kollarına sağlık herkesinOoo çok iyi şanslısın
Bende çeşit yapmayı seviyorum.Dediğin gibi kayınvalidem kızıyor
Ama aynı kızarmış gibi oluyor tadıKarnıyarıgi kizartmadan yemem ben o yüzden de yapmıyorum bu arada kizartmali şeyleri genel olarak yapmıyorum. Afiyet ,şeker bal olsun sizlere de
O zaman mutfakta çok iyisinAynen,kızıyorlar Eşimin teyzesi gelmişti misafir bana Antep'ten . Kızım niye bu kadar çok şey yaptın diye kızmıştı Bu arada ben evlenmeden önce zaten profesyonel aşçılık eğitimi almistim . Çok uzun süreler olmasa da hem yurtiçinde hem yurtdışında çalıştım . Turk mutfağıni da çok seviyorum ama iki çeşit karbonhidrat gözüme çok geliyor ( pilav ve dolma yanyana gbi ) Neyse bizim hanimlarimiz çok hamaratlar ellerine kollarına sağlık herkesin
Haha çok tatlısınız ama orjinali öyle değil sonuçta ( tamamen benim takıntım ) Bir de yemesem de olur benim için .Patlıcan alsam direkt patlıcan kebabı yaparım İçimde bir guneydogulu var çünküAma aynı kızarmış gibi oluyor tadı
Antepli misinizHaha çok tatlısınız ama orjinali öyle değil sonuçta ( tamamen benim takıntım ) Bir de yemesem de olur benim için .Patlıcan alsam direkt patlıcan kebabı yaparım İçimde bir guneydogulu var çünkü