Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Bu arada Nevreste Nevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim 🤗
Makarna sosu olarak kullanabilirsiniz biraz domates ekleyip sıvılaştırıp
Üzerine yumurta kırabilirsiniz
Dilim ekmeklerin üzerine harçtan koyup üzerine kaşar koyup fırınlayabilirsiniz
Kabak sandal yapabilirsiniz
Nevreste değilim ama aklıma geldi yazayım dedim

Teşekkürler 💐
Eşim Ankaralı. Ama köylerinde lahana yetişiyor fazlasıyla tüketiyorlar. Hatta 'kelem' diyorlar.

Böreğim dondurucudaydı,daha önce yapmıştım.
Lahanayı da geçen hafta sarıp buzluğa atmıştım.
Baklava hazır, abim getirdi.
Pastayı da hazır kekten yaptım.
Uğraştırıcı olmadı diğer şeyler🤭
Hamdolsun ağız tadıyla geçti.
Sırada sahur var 😃😰
2 senedir pandemi nedeniyle ramazan davetlerini unutmuşum, biraz heyecanlandım. Ama sağolsunlar yabancı hissetirmezler eltiler🥰

Şimdi şehir dışından gelen abimle eltim yatılı misafirimiz olarak kaldı.
Sahurda böreklerimiz, haşlanmış yumurta ve kahvaltılıklar çay eşliğinde olacak inşallah.

Herkese iyi geceler 💐
Yorucu olmadığına sevindim, ne güzel sevdiklerinizle yiyip içtiniz
Ağzınızın tadı bozulmasın

Makarna sosu olarak kullanabilirsiniz biraz domates ekleyip sıvılaştırıp
Üzerine yumurta kırabilirsiniz
Dilim ekmeklerin üzerine harçtan koyup üzerine kaşar koyup fırınlayabilirsiniz
Kabak sandal yapabilirsiniz
Nevreste değilim ama aklıma geldi yazayım dedim
İçine ceviz koydum.Ondan olmaz diyor🤭
Yoksa dediğin gibi neler neler yapılır🤗🤔

Haha çok tatlısınız ama orjinali öyle değil sonuçta ( tamamen benim takıntım ) Bir de yemesem de olur benim için .Patlıcan alsam direkt patlıcan kebabı yaparım 😂İçimde bir guneydogulu var çünkü 😂
Mutfakta çareler tükenmez derler ya çoğu zaman pratik olsun diye veya daha sağlıklı çoğu yemeği değiştirebiliriz. Senden yemekteyiz yarışmacısı olmaz, hemen puan kırarsın:KK53:
Güneydoğu mutfagini çok seviyorum .İlk aklıma gelen içli köfte ,yuvalama yaptım ramazandan önce buzluktalar 😄 Yuvalamayi normal günlerde pişiriyorum ilk zamanlar uğraşma falan diyorlardı 😂
Hatun içli köfte, yuvalama yapıyor, karnıyarık zor diyor:KK53:

Ben bunu sık sık yaparım kendimi çok huzurlu hissediyorum böyle yapınca
Bir kaşık bulguru bile bir şekilde değerlendirip nefis yemekler çıkarırım
Kalan tek sebzelerden çocuk için buzluğa attığım 2 adet köfteden tek bir bagetten yemekler uydurur yaparım ev halkı bayılır bir ay sonra yaa hani şu geçen yaptığın acayip yemekten yine yapar mısın derler yapamam hatırlayıp 🤣
Eşim 11 yıl önce kalan iki kaşık bulgur pilavı ve iki kabaktan uydurduğum bir yemeği hala anlatır o ne lezzetliydi diye, çok denedim bir daha aynısını yapamadım
Benimde sebze atmalarım meshurdur.
Köydeen annem getiriyor genelde.O kadar emekle yetisiyor ki,asla cürütemem.Pırasayı bile dograr atarım.

Ben bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkek🤣 aldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Ben birşey yiyemedim malesef şimdi çay içiyorum
Allah sifa versin insallah:dua:

Bugün iftara davetliydim. Normalde evde salata harici en fazla 3 çeşit yapıyordum. Bugün fazla yedim, çatlayacağım. :ruh:
Menüde olanlar
Mercimek çorbası
Kuru fasulye
Karnıyarık
Pilav
Isırgan otu yemeği
Yaprak sarma
Salata
Ayran
Tatlı olarak ekler ve Tulumba vardı.
Ben de Ramazan pidesi yapıp götürdüm, beğenildi.
Kurufasulyeyle karnıyarık aynı masadaysa zengin biri herhlde ev sahibi glgflfglgf 50 tl patlıcanın kilosu:KK14:

X