Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Ben bunu sık sık yaparım kendimi çok huzurlu hissediyorum böyle yapınca
Bir kaşık bulguru bile bir şekilde değerlendirip nefis yemekler çıkarırım
Kalan tek sebzelerden çocuk için buzluğa attığım 2 adet köfteden tek bir bagetten yemekler uydurur yaparım ev halkı bayılır bir ay sonra yaa hani şu geçen yaptığın acayip yemekten yine yapar mısın derler yapamam hatırlayıp
Eşim 11 yıl önce kalan iki kaşık bulgur pilavı ve iki kabaktan uydurduğum bir yemeği hala anlatır o ne lezzetliydi diye, çok denedim bir daha aynısını yapamadım

Saray sofrası gibi Maşaallah
Hepsi çok uyumlu her zevke hitap edecek şekilde planlamışsınız bence
Ama çok yorucu gibi geldi bana
Eşiniz karadenizli mi

Bugün iftarda küçük misafirlerim vardı . Halamın torunlarını davet ettim . O yüzden ergenlere hitap edicek bir menü hazırladım :)

Antep tarhanası ( kırmızı mercimekle pişiriyorum,çok hafif oluyor )
Fırında patates ve kabak ( soslu )
Makarna ( kremalı,mantarlı ve tavuklu )
Tatlı olarak da kadayıflı muhallebi

Allah kabul etsin ...

Ben bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkek aldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Ben birşey yiyemedim malesef şimdi çay içiyorum

Çok çok geçmiş olsun inşallah herşey yoluna girer ...

Geçmiş olsun canımRabbim gönlüne ferahlık versin
Afiyet olsun

Herkese iyiakşamlar bugün geç kaldım yazmaya, iş çıkışı pazara gidince iftara yetişme telaşıyla bir gayret daldım mutfağa
İftar menüsü
Ezogelin çorba (dünden)
Barbunya (buzluktan)
Bulgur pilavı
İrmik tatlısı

Pazardan bakla aldım bugün, bakla çıkmışsa bahar gelmiş demektir benim için onu da pişirdim yarına kadar dinlenip lezzetlensin diye, eşim yemez ama ben bayılırım
Sahur yapmıyoruz yine

Bugün iftara davetliydim. Normalde evde salata harici en fazla 3 çeşit yapıyordum. Bugün fazla yedim, çatlayacağım.
Menüde olanlar
Mercimek çorbası
Kuru fasulye
Karnıyarık
Pilav
Isırgan otu yemeği
Yaprak sarma
Salata
Ayran
Tatlı olarak ekler ve Tulumba vardı.
Ben de Ramazan pidesi yapıp götürdüm, beğenildi.

Geçmiş olsun. Allah ferahlık versin

Bizde de annemler küçük kare hamur keserlerdi, onu yoğurtlu olarak yapılmasına mantı derlerdi, hala diyorlar. Bizim için mantı.
Fiyonk makarna da yoğurtlu güzel oluyor

iftarda
köfteli nohut mu desem nohutlu köfte mi desem sulu yemek (minik köfteler fazlaydı çünkü)
pilav
salatalık lahana turşusu

tatlı olarak fındıklı çikolata ( şerbetli tatlılara direniyorum )
kahve

sahurda
yumurtalı ekmek olabilir
salamura keçi peyniri, zeytin
söğüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…