- 21 Ağustos 2015
- 31.361
- 95.085
- 37
Pırasa havuç karnabahar buzlukta çok iyi muhafaza oluyor tadı hiç bozulmuyorBenimde sebze atmalarım meshurdur.
Köydeen annem getiriyor genelde.O kadar emekle yetisiyor ki,asla cürütemem.Pırasayı bile dograr atarım.
Aminn saolun cümlemizinPırasa havuç karnabahar buzlukta çok iyi muhafaza oluyor tadı hiç bozulmuyor
Oh ne mutlu size israf ciddi bir vebal
Anacığınızın ömrüne bereket
Çok teşekkür ederim aminAllah sifa versin insallah
Ben önceden ıslar porsiyonlayıp buzluğa atarım. O şekilde haşlamadan yaparım. Anneannem haşlar yapmadan önceBenim menümde de dünden kalan tarhana çorbası var, kuru fasülye ve pilav yapacağım yanında turşu ile. Kuru fasülyeyi önceden haşlayıp mı yapıyorsunuz haşlamadan mı? Annem haşlar kayınvalidem haşlamaz. Ben de uğraşmamak için haşlamıyorum açıkçası
Geceden soğuk suya koyarım ertesi gün o suyu döker tekrar soğuk su koyar köpüğü gidene kadar haşlarımBenim menümde de dünden kalan tarhana çorbası var, kuru fasülye ve pilav yapacağım yanında turşu ile. Kuru fasülyeyi önceden haşlayıp mı yapıyorsunuz haşlamadan mı? Annem haşlar kayınvalidem haşlamaz. Ben de uğraşmamak için haşlamıyorum açıkçası
Cook tesekkur ederimMakarna sosu olarak kullanabilirsiniz biraz domates ekleyip sıvılaştırıp
Üzerine yumurta kırabilirsiniz
Dilim ekmeklerin üzerine harçtan koyup üzerine kaşar koyup fırınlayabilirsiniz
Kabak sandal yapabilirsiniz
Nevreste değilim ama aklıma geldi yazayım dedim
Onu muhatap aldığınız için araya girmek ayıp geldi ama faydası olur belki diye yazmaktan alamadım kendimiCook tesekkur ederim
O nasil soz nevreste ile tanisik oldgmz icin etiketledim rahatca sadece
Orta halli diyelim. Dün pazarda patlıcan 18 TL idi. Hadi patlıcan neyse de et, kıyma çok pahalı. Eşim indirimli 100 TL ye almış kıymayı. 100 gr alan bile varmış. Ben de dedim pahalı diye yemesin mi kalabalık değildir, karnıyarığa koyar, yemeğine koyarKurufasulyeyle karnıyarık aynı masadaysa zengin biri herhlde ev sahibi glgflfglgf 50 tl patlıcanın kilosu
Dize uygulanan iğne yaptırdı. Kısa vadede iyi geldi ama tekrar eskiye döndü. Bitkisel olarak bamya tohumu kullanıyor, Dr egzersiz vermiş onu yapıyor. Geçen gün nette kuyruk yağının eritilip sürüldüğünün iyi geldiğini öğrenmiş, onu yapacaktı.Canım dizde sıvı kaybı ne belirtiler yapıyor tedavisi nasıl bir arkadaşımda varr
Simdi steak kasaplar meshur oldu ya,mahallede bizim kasap 200 tl istiyormus 1 kg pismis köfteye.Esim gecen hafta alısveris yaparken görmüs sok oldum diyo:SOrta halli diyelim. Dün pazarda patlıcan 18 TL idi. Hadi patlıcan neyse de et, kıyma çok pahalı. Eşim indirimli 100 TL ye almış kıymayı. 100 gr alan bile varmış. Ben de dedim pahalı diye yemesin mi kalabalık değildir, karnıyarığa koyar, yemeğine koyar
Ben önceden ıslar porsiyonlayıp buzluğa atarım. O şekilde haşlamadan yaparım. Anneannem haşlar yapmadan önce
Sanırım gazını almak için ön haşlama yapılıyor. Bugün ben de haşlayarak deneyeceğim zamanım olursa. Teşekkür ediyorum. Hayırlı iftarlar şimdidenGeceden soğuk suya koyarım ertesi gün o suyu döker tekrar soğuk su koyar köpüğü gidene kadar haşlarım
O suyu da döker soğan salça et sebze ne istiyorsam kavurur fasülyeyi ekler kaynar su katıp pişiririm
Bana fırsatçılık geliyor bu tür şeylerSimdi steak kasaplar meshur oldu ya,mahallede bizim kasap 200 tl istiyormus 1 kg pismis köfteye.Esim gecen hafta alısveris yaparken görmüs sok oldum diyo:S
Napıosun bi ton kömür mü yakıyosn yani mangal yaparken
Gercekten Allah yardımcımız olsunBana fırsatçılık geliyor bu tür şeylerNasıl olsa aç insanlar canı çeker, gözü görmez fiyatını gibisinden
Biraz da kuru fasulyenin cinsine bağlı. Marketten aldığım fasulyeyi geceden ıslarım. Bir tanıdık köyden kendi yetiştirdiği kuru fasulyeyi(şeker fasulye) satıyor. Çoğunlukla ondan alıyorum. Soğuk suyla ocağa koyup, kaynayınca altını kapatıp tekrar 1 su bardağı kadar soğuk su koyup ağzını kapatıyorum. 1 saat sonra iyice şişmiş oluyor ve çabuk pişiyor.Benim menümde de dünden kalan tarhana çorbası var, kuru fasülye ve pilav yapacağım yanında turşu ile. Kuru fasülyeyi önceden haşlayıp mı yapıyorsunuz haşlamadan mı? Annem haşlar kayınvalidem haşlamaz. Ben de uğraşmamak için haşlamıyorum açıkçası
Estagfurullah memnun oldum yazmanizaOnu muhatap aldığınız için araya girmek ayıp geldi ama faydası olur belki diye yazmaktan alamadım kendimi
200 tl de çok fazla ama hadi koftenin kilosu 100 olsun ki sonuçta çoğunluğu kiyma değildir kuru soğan,ekmek yada un, bulgur vs dir.Simdi steak kasaplar meshur oldu ya,mahallede bizim kasap 200 tl istiyormus 1 kg pismis köfteye.Esim gecen hafta alısveris yaparken görmüs sok oldum diyo:S
Napıosun bi ton kömür mü yakıyosn yani mangal yaparken