Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Vee gördüm

Bende aynısı oldum önce tarif isteyip sonra tarifi gördüm
Benim anamda tatlı alsana dedi bana almadım
Yarına dedim bakalım çok zor çooooookkkkk
Sen zora göğüs gerdin bense yenildim aaaah ah sen iyi bi savaşçısın aynen devam şekerim
Oh ne güzel yarının yemeğini düşünme derdi de kalmadı,bende de öyle piyangodan çıkan sarmayı yarına sakladım çok akıllı hatunum vesselam

Öf harika olmuş.ıyki de sahurda gördüm

çorbanın tarifini almam mümkünmüdür acaba

çorbanın tarifini almam mümkünmüdür acaba

Tabi ki :)

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 avuç dolusu erişte
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
tuz
nane
pul biber

kaynamakta olan ortalama 1 lt suya eriştelerimizi atıyoruz, biraz yumuşayınca önceden haşlanmış yeşil mercimeği ilave ediyoruz, o kaynarken yumurta,un ve yoğurtla terbiyemizi hazırlıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye katarak ılıştırıyoruz. Sonra ocağın altını kısıp, sürekli karıştırarak terbiyeyi tencereye ilave ediyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dk kadar bekleyip altını kapatıyoruz. Çorba biraz soğuduktan sonra tuzunu ilave ediyoruz, sıcakken koymayın tuzunu keser yoksa. Ayrı bir yerde kızdırılmış yağa nane ve pul biber katıyoruz, acı sevmiyorsanız acısız toz biberde olur, sonra bu karışımı çorba tenceresine ilave ediyoruz, yemeden önce yeniden kaynatabilirsiniz, afiyet olsun :)
Tarifin orjinalinde kızdırılan yağda soğan kavruluyor ve sonra nane ve biber ekleniyor, ilk yaptığımda öyle yaptım ama soğanlar çorbada diri diri ağza geldiği için bir daha soğan koymadım, soğansız çok daha güzel oluyor. Yeşil mercimeğide biraz fazla haşlayıp buzluğa atıyorum, çorba için hazır oluyor

teşekkür ederim.favorilere ekliyorum.bi ara bende haşlayıp atıyordum.yine haşlayıp atayım.kolaylık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…