Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Yaaa nekadar güzel siz o şanslı kullardansınız bende tatlıyı abartmasam iyiyim aşırı yemek yemem de malesef tatlı beni bitiriyor

Geçen yıl 2-3 kilo vermiştim
Bende hergun böyle yapmam arada bir çorba bir yemek olacak yada börek,bulgur köftesi vs....

ah kızlar ne güzel menüler veriliyor, eşim 10 15 gün anca tutar, genelde tekim, o vardiyalı çalışıyor bende sahura kalkmam çoğu zaman.

iftara da tekim diye özenmem. çorbam olur bi yanına da ne olursa artık.. ailemde uzakta. kvalidelere gidince menü oluyor ama bizim evde ramazan pek telaşlı olmuyor, işten eve gidince bende pek bişe yapmıyorum aslında..

akşam bende yayla çorbası
karnıbahar yemeği var.
diyetteyim bide abartmamam lazım. pideden yerim bi parça.
eşimde akşam nöbetçi. tek başıma bişe de yiyemiyorum. oğlum da 4 yaşında bana arkadaşlık ediyor elbette ama bi yere kadar yine :) herkese hayırlı iftarlar.

Selam herkeseeee:)))
İlk iftara kardeşimi ve eniştemi davet ettim o yüzden menüyü biraz genişlettim dün ki planımdan farklı olarak, iftar menümüz :

Yeşil mercimekli yoğurtlu çorba
Şehzade kebabı
Pirinç pilavı
Havuç tarator
Yeşil salata
İrmik tatlısı dondurmalı

Ortaya bir çeşit daha yapayım dedim ama halim kalmadı gibi

eridim bittim şuan etmeseydine :) tarifini de atar mısınız
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Ele yapışan bir hamur kıvamı olacak sekilde un
Hamur yaptım 1.5 saat beklettim sonra pisirme kağıdı serdigim tepsiye hamuru koydum.1 yemek kaşığı kadar yağ döküp hamuru tepsiye yaydım. Bıçak ile çizikler yaptım. Üzerine yumurta sarısı kavrulmuş susam ve çörek otu20-25 dk daha beklettim.
180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pisirdim.
Afiyet olsun.

Herkese hayirli ramazanlar kizlar. Ben henuz ramazan havasina giremedim en bastan fire verince. Nasip olursa carsamba ilk orucumu tutucam.

Esime ilk sahur:
Patates kizartmasi
Domates salatasi
Peynir
Yogurt
Cay

Ilk iftar menumuz:
Suzme mercimek corbasi
Etli patatesli taze fasulye
Sehriyeli pirinc pilavi
Domates salatasi
Yogurt
Supangle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…