Benimde karıştı şimdi çünkü hepsini bayılarak yerimayy sımdı bak aklımı celdınız bundada fıkır ıstıyorum :)
kozlenmıs patlıcanı yogurtlaayıp ustune sos doksem yeterlımı baska meze turu ekleyyeım mı ? yoksa bunların yerıne mantımı yapsam yada bıldıgınız baska meze turu varmı off kafamda delı sorular
ben dıyetteyım canım 11 ay boyunca yaptım sımdı kılo korumaya gectım :)
sen esını alıstır sevmesede :)
aynen haftayı bıtırdın masallahBenimde karıştı şimdi çünkü hepsini bayılarak yerimPatates mantısı, havuç tarator, mor lahana yine yoğurtlu, kereviz salatası ( herkes sevmeyebilir), biber közlemesi kırmızı biberi yoğurtlayabilirsin bak patlıcanın yanında yine aynı şekilde
Mecbur canım sağlık için gerekli şahsen dengeli beslenmeden yanayım bende 2 gün sebze yiyorsak 2 gün baklagiller tavuk et balık türü diğer 2 günde börek pizza kahvaltılık türü kızartma falan olabilir böyle böyle hafta biter zaten
Beli kırık dediğinin patlıcanını çiğden mi yapıyorsun bir de fırında oluyor değil mi ?patlıcan kebabı patlıcanları 1,5 cm genişliğinde dilimliyorsun.tuz ya da tuzlu suda bekletiyorsun.yağlı kymadan köfteler yapıp tepsiye bir patlıcan+bir köfte diziyorsun.tepsinin ortasına ortadan kesilmiş domates,soğan,biber koydum ben.aliminyum folyo ile kapalı epey pişiyor.sonra açıp üzeri kızarana dek pişmeye devam ediyor.
tavuklu karnıyarık:tavuk göğsü sotelenir.soğan,bir domates,sarımsakbaharatlar eklenir.fırında da kızarabilir.yağda kızaran patlıcanları süzgeçe alıp üzerinden kaynar su dökünce de hafifliyor.harcı tepsiye alıınmış patlıcanların içine koyun.az salçalı su ekleyip fırında pişmeye bırakın.
beli kırık:en güzel patlıcan yemeğidir benim için.
bostan patlıcanlı yemekler de çok güzel.
Bu da olabilir :) teşekkürler
kızartıp sonra fırına konuyor.Beli kırık dediğinin patlıcanını çiğden mi yapıyorsun bir de fırında oluyor değil mi ?
O kadar kızartma dedim ki çekmemesi enteresan olurduaynen haftayı bıtırdın masallahbende yarın aksam fırında karısık kızartma mı yapsam evet evet canım ıstedı bak
Bu da olabilir :) teşekkürler
Çiğden yapılıyor diye biliyorum da o zamanda o tadı vermezkızartıp sonra fırına konuyor.
patlıcanı soyuyorsun.sadece tek bir yeri soymadan kalıyor.
ekmek dilimler gibi ama alttan koparmadan dilimliyorsun.
yağda kızarıyor.
ekemkli köfte harcından her bir dilim arasına koyuyorsun.
üzerine domates rendesi maydanoz koyup fırında pişiyor.
su tavuklu karnıyarık yemegını bırgun bende yapayımpatlıcan kebabı patlıcanları 1,5 cm genişliğinde dilimliyorsun.tuz ya da tuzlu suda bekletiyorsun.yağlı kymadan köfteler yapıp tepsiye bir patlıcan+bir köfte diziyorsun.tepsinin ortasına ortadan kesilmiş domates,soğan,biber koydum ben.aliminyum folyo ile kapalı epey pişiyor.sonra açıp üzeri kızarana dek pişmeye devam ediyor.
tavuklu karnıyarık:tavuk göğsü sotelenir.soğan,bir domates,sarımsakbaharatlar eklenir.fırında da kızarabilir.yağda kızaran patlıcanları süzgeçe alıp üzerinden kaynar su dökünce de hafifliyor.harcı tepsiye alıınmış patlıcanların içine koyun.az salçalı su ekleyip fırında pişmeye bırakın.
beli kırık:en güzel patlıcan yemeğidir benim için.
bostan patlıcanlı yemekler de çok güzel.
Bu da fırında patlıcan kebabı olmuş acıktım buraya gelince ben
Galiba bende acıktımBu da fırında patlıcan kebabı olmuş acıktım buraya gelince ben
oyle vallaO kadar kızartma dedim ki çekmemesi enteresan olurdukarışık kızartmayı seviyorum ya üzerine yoğurt ya da domates sosu uff
geçen ne yapsam diye düşünürken yapmıştım.su tavuklu karnıyarık yemegını bırgun bende yapayım
oo o zaman kesın yapayımgeçen ne yapsam diye düşünürken yapmıştım.
herkes çok beğendi.çocuklar bile.
patlıcanın he hali güzel.:)