- 30 Ekim 2013
- 20.229
- 56.885
Cnm 2kaşıkmun 2kaşık nişasta 2kaşık pirinçünunu 1litre sütü ,1su bardağı şekeri iyice çırp tencerede ..ama tarıf yokkı :)
Mantı yerine z yağlı bişiy olabilir ,barbunya taze fasulye yada yaprak sarma :)zaten ana yemek varİftara evde değiliz
Ama yarın misafirlerim olabilir Menümü bi bakın neler ekleme yapim
Böyle zamanlarda aklıma pek bişey gelmiyor benim
Şehriyeli tarhana çorbası
Güveç
Şehriye pilavı
Kozalak mantı
Tavuk Göğsü
Başka ne yapim
aa cok soal cok kolaymıs ::):) ınsallah elımı falan yakmam yapınca yazarım ellerıne saglıkCnm 2kaşıkmun 2kaşık nişasta 2kaşık pirinçünunu 1litre sütü ,1su bardağı şekeri iyice çırp tencerede ..
Ocağa koy kaynayıp goz goz olana kadar bekle
Dikdortgen borcamı tereyağıyla yice yağla
Sonra üstüne pudra şekeri sepele ...boş yer kalmayacak kadar serp elini korkak alıştırma :)
Sonra kaynayan muhallebiyi bu borcama dok
Ocağı yak
Borcamı ocağa koy ,koşesinden başlayarak tepsinin dibini yak :)yani pudra şekeri karamalize olucak ..kahverengi oldumu tepsiyi az kaydır ,bu şekilde heryerini yak tepsinin altının ...sabırlı ol hemen yanmıyor altı ..siyahlaşmamasına dadikkat et :)
Sonra altının heryeri karamelize olunca tepsiyi at balkona soğusun ..sonra dolaba koy
Altı yapışmıyor kesinlikle :)kare kare servis et :)
Fasulye Güveçte olacakMantı yerine z yağlı bişiy olabilir ,barbunya taze fasulye yada yaprak sarma :)zaten ana yemek var
ohh kuzum evlendın de yemekler yapmaya basladın evınde he :)Hayırlı Ramazanlar herkese bende bu sene 2 haftalık taze gelin olarak sofralar hazırlamaya başlıyorum fırsat buldukça menülerimi eklerim
İftar menümüz;
Yoğurt çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarması ( annem kıyamadı gönderdi)
Tavuklu pilav
Cacık
Halley pasta
Sahur menümüz;
Kahvaltılıklarımız
Domates+salatalık ( olmazsa olmazımız)
Kızarmış ekmek
Tavada yumurta
Çay bol bol
Bereketli sofralar olsun inşallah
bende haftasonu mısafırım olacak napsam bılemedım :)
kafamdakılerı yazayım fıkır verın bana :)
suzme mercımek corbası
fırında tavuk sote
bıber dolması
pılav
salata
ayran kola
kakolu kek uzerıne cıkolata :)
meyve
Selam kızlar :)
Dun aksamın menusu
- Ezogelın corbası (hazır)
- Taze fasulye
- Pılav
- Yogurt
- Sutlu ırmık tatlısı
Bu aksam ıftara davetlıyız o yuzden menuyu bılemıyorum
ohh kuzum evlendın de yemekler yapmaya basladın evınde he :)
menıde cok guzelmıs :)
Çok güzel menün canım ekstradan bence börek olabilir dolma biber yerine ya da havuç tarator tarzında bir mezede hem göz doldurur hem midebende haftasonu mısafırım olacak napsam bılemedım :)
kafamdakılerı yazayım fıkır verın bana :)
suzme mercımek corbası
fırında tavuk sote
bıber dolması
pılav
salata
ayran kola
kakolu kek uzerıne cıkolata :)
meyve
asıl benım kı basıt kaldıOo seninkinin yanında basit kalır canımŞuanlık alışma sürecindeyiz bilirsin inan ne yemek yaptığımı unuttum bu akşam yeni gelinden patates naget kızartması, yayla çorbası, hazır mantı var he bir de dünden kalma halley pasta
Hiç basit kalırmı miss gibiasıl benım kı basıt kaldımasallah alısmıs bıle yenı gelın :) bu aksamın menusude ayrı guzel bayılırım nagete :)
Dımı ılk evlendıgınde daha bır cok alıyor ınsan hele bız abur cuburu ne cok alıyorduk yaHiç basit kalırmı miss gibiEe yeni olunca böyle hazır gıdalar oluyor kuzu ne yapalım aldık dolapta beklemesin zaten işten çıkınca anca atıyorum kendimi eve o diğer tariflerimi artık Ramazan ayından sonraya saklıyorum çünkü iftarla sahur ne ara geliyor anlamıyorum
evet patateslı olacak dolmayı yapmazsam borek yapabılırım meze tarzı da olabılır hem bıraz soguk ıyı gelır:) teşekkürler canımcımmÇok güzel menün canım ekstradan bence börek olabilir dolma biber yerine ya da havuç tarator tarzında bir mezede hem göz doldurur hem midefırında tavuk sote tek başına yeter yanında patates olacakmı eğer yoksa ekleyebilirsin
meze tarzı yapayım canım bende ara soguk olarak ortaya koyarım ısteyen alır dıye dusundum ama dedıgın gıbı meze tarzı daha guzel olur :) cok saol canımcımcanım bence bu menüden biber dolmasını çıkarabilirsin pilav yapıcaksın nasılsa onun yerine yoğurtlu mezeler yada zeytinyağlı başka bir sebze yapabilirsin
Evet iştede çok yoğunum işler birikmiş o yüzden Ramazan ayınında yorgunluğu yoğunluğuDımı ılk evlendıgınde daha bır cok alıyor ınsan hele bız abur cuburu ne cok alıyorduk yaKacta evde oluyorsun canım ? ısınde yogun bırde sımdı yorgun olursun tabı. Sen zaten mutfak ve ev ısı konusunda baya tecrubelıydın bıraz duzen otursun ohh