Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

ama tarıf yokkı :)
Cnm 2kaşıkmun 2kaşık nişasta 2kaşık pirinçünunu 1litre sütü ,1su bardağı şekeri iyice çırp tencerede ..
Ocağa koy kaynayıp goz goz olana kadar bekle
Dikdortgen borcamı tereyağıyla yice yağla
Sonra üstüne pudra şekeri sepele ...boş yer kalmayacak kadar serp elini korkak alıştırma :)
Sonra kaynayan muhallebiyi bu borcama dok
Ocağı yak
Borcamı ocağa koy ,koşesinden başlayarak tepsinin dibini yak :)yani pudra şekeri karamalize olucak ..kahverengi oldumu tepsiyi az kaydır ,bu şekilde heryerini yak tepsinin altının ...sabırlı ol hemen yanmıyor altı ..siyahlaşmamasına dadikkat et :)
Sonra altının heryeri karamelize olunca tepsiyi at balkona soğusun ..sonra dolaba koy
Altı yapışmıyor kesinlikle :)kare kare servis et :)

Mantı yerine z yağlı bişiy olabilir ,barbunya taze fasulye yada yaprak sarma :)zaten ana yemek var

aa cok soal cok kolaymıs ::):) ınsallah elımı falan yakmam yapınca yazarım ellerıne saglık

ohh kuzum evlendın de yemekler yapmaya basladın evınde he :)
menude cok guzelmıs :)

Son düzenleme:

canım bence bu menüden biber dolmasını çıkarabilirsin pilav yapıcaksın nasılsa onun yerine yoğurtlu mezeler yada zeytinyağlı başka bir sebze yapabilirsin

Selam kızlar :)
Dun aksamın menusu
- Ezogelın corbası (hazır)
- Taze fasulye
- Pılav

- Yogurt
- Sutlu ırmık tatlısı

Bu aksam ıftara davetlıyız o yuzden menuyu bılemıyorum

ohh kuzum evlendın de yemekler yapmaya basladın evınde he :)
menıde cok guzelmıs :)

Oo seninkinin yanında basit kalır canım Şuanlık alışma sürecindeyiz bilirsin inan ne yemek yaptığımı unuttum bu akşam yeni gelinden patates naget kızartması, yayla çorbası, hazır mantı var he bir de dünden kalma halley pasta

Çok güzel menün canım ekstradan bence börek olabilir dolma biber yerine ya da havuç tarator tarzında bir mezede hem göz doldurur hem midefırında tavuk sote tek başına yeter yanında patates olacakmı eğer yoksa ekleyebilirsin

asıl benım kı basıt kaldı masallah alısmıs bıle yenı gelın :) bu aksamın menusude ayrı guzel bayılırım nagete :)

asıl benım kı basıt kaldı masallah alısmıs bıle yenı gelın :) bu aksamın menusude ayrı guzel bayılırım nagete :)
Hiç basit kalırmı miss gibi Ee yeni olunca böyle hazır gıdalar oluyor kuzu ne yapalım aldık dolapta beklemesin zaten işten çıkınca anca atıyorum kendimi eve o diğer tariflerimi artık Ramazan ayından sonraya saklıyorum çünkü iftarla sahur ne ara geliyor anlamıyorum

Dımı ılk evlendıgınde daha bır cok alıyor ınsan hele bız abur cuburu ne cok alıyorduk ya Kacta evde oluyorsun canım ? ısınde yogun bırde sımdı yorgun olursun tabı. Sen zaten mutfak ve ev ısı konusunda baya tecrubelıydın bıraz duzen otursun ohh

evet patateslı olacak dolmayı yapmazsam borek yapabılırım meze tarzı da olabılır hem bıraz soguk ıyı gelır:) teşekkürler canımcımm

canım bence bu menüden biber dolmasını çıkarabilirsin pilav yapıcaksın nasılsa onun yerine yoğurtlu mezeler yada zeytinyağlı başka bir sebze yapabilirsin
meze tarzı yapayım canım bende ara soguk olarak ortaya koyarım ısteyen alır dıye dusundum ama dedıgın gıbı meze tarzı daha guzel olur :) cok saol canımcım

Evet iştede çok yoğunum işler birikmiş o yüzden Ramazan ayınında yorgunluğu yoğunluğu7 de evdeyim canım işte 1 buçuk saatim var çok şükür yemek yetişir tabi ki ama eşimde kızartma türlerini çok seviyor yemek seçiyor o yüzden sorunluyuz biraz inanır mısın makarna hastası, tatlı hastası bana olmasada olur diyen bir eş geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…