Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

bugün menüm yok : ) dün gece bulaşıkları toparlarken elim kesildi bende bişey yapamadım bugün ne bulursak onu yicez :)

börek yaptım ama tarifini verirsen sevinirim,sonra denerim,tşkler
malzemeler
6 yaprak hazır yufka
1 sbardak süt
1 s bardak su
1 yumurta
yarım sb bardagından biraz fazla sıvı yag
göz kararı peynir peynir tercihine baglı ben beyaz zpeynir kullanıyorum
maydanoz
öncelikle süt su yag ve yumurtayı karıştırıyoruz geniş bir kapta
yufkaları avuç içi büüyklüğünde parçalıyoruz ( 1 tanesini ayır ama )
her parçayı bu karışıma batırıp tepsiye diziyoruz yan yana üst üstte kalın bir kat olunca peynir ve maydanozu ekliyoruz tekrar kalın bir kat yapıyoruz aynı şekilde 3 kat yapıyorum ben en üste düz bir yufka koyuyoruz tabi onun üzerinide karışımdan sürüyoruz dilimliyoruz üzerine çörek otu susam serpip fırına sürüyorum pişince fırından çıkarıp 5 dk bekledikten sonra biraz sıcakken üzerine hafif su serpeliyorum elimle çok degil ama az az kuru olmasın diye sonra üzerie bez kapatıyorum 1 saat dinlendiriyorum üzerine serpelediğin su azda olmayacak çokta yoksa ya çok kuru olur yada hamur gibi anlaşılmayan bir yer olursa sorabilirsin
tepsi orta boy olacak

Eklentiler

• yalancı-su-böreği-tarifi.jpg
    21,8 KB · Görüntüleme: 288
Biz Malatyalılar bulguru çok kullanıyoruzBende kabağı bulgurlu yapıyorum
ya nevreste sen malatyalımısın yaaa nasıl sevindim ben adanalıyım ama antep ve malatya yemekleri benim damak tadıma göre,inanırmısın kaç gündür kadınlar kulubünde nickini hatırlamadığım biri vardı yemek sayfaı vardı genellikle bulgurlu yoğurtlu yemekler paylaşmıştı,ama bulamadım adını unuttum,Ben içinde topalak ,ıspanak ve yoğurt olan herşeye bayılırımm,
Burda malatya yeekleri paylaş canım.

Canım benim mutfak var kadınlar kulübü yemek tariflerinde orda bulgurlu tarifler varBenim sayfa olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…