- 26 Ocak 2009
- 929
- 287
tşkler hiç aklıma gelmedi bunlar kıymalı yapmayı düşünüyorum ama peynirli seçenekte güzelKiymali yapacaksan firinda baharatli patates bir cesitte sebze yemegi yapabilirsin taze bezelye yapabilirsin peynirli yapacaksan firinlanmis soslu tavuk baget patates puresi yapabilirsin sebzeli yapacaksan dana sebzeli kavurma biber dolma olabilir
Teşekkürler.Ağır bir tadı olmuyor fakat şekerpareleri şerbet biraz koyulaştıktan sona atın.Şekerparelerin üstünde kaynamaya başladıktan sonra der.Şekerpareler hemen piştiği için şerbet tam hissedilmiyor öyle olunca.Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlıkBen de denemek istiyorum nasıl bir tat oluyor çok ağır bir tatlı olmuyor değil mi muhallebiden dolayı :) İftardan sonrası için uygun olur gibi geldi yapmak istiyorum
kabak aşını merak ettimbugünku menü
ilk kez netten bulduğum pancar çorbası yapacağım
etli biber ve patlıcan dolma
kabak aşı
meyve
vayyyy seni hamarat gelin seniiiiDun;
Iftar Menusu
Mercimek Corbasi
Kofteli Iskender Kebap
Pirinc Pilavi
Salata
Fanta
Cilekli Cikolatali Parfe
dolmalar fırın poşetine mi dolduruluyor aa anlamadı benEvet bol domates kullaniliyor harcta. Suyu lazim. Bir de firin posetinde kendi buharinda pisiyor. Tarifi nefis yemek tarifleri sitesinde buldum. Ilk cikan tarif. :))
tam anlayamadım ne yapalım ne yapmayalımTeşekkürler.Ağır bir tadı olmuyor fakat şekerpareleri şerbet biraz koyulaştıktan sona atın.Şekerparelerin üstünde kaynamaya başladıktan sonra der.Şekerpareler hemen piştiği için şerbet tam hissedilmiyor öyle olunca.
Yani şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra şekerpareleri atın.Hemen atarsanız şekerpareler suya atılıp çıkarılmış gibi oluyor.Ağdalaşmıyor yani.Tabi bu benim fikrim.kabak aşını merak ettim
vayyyy seni hamarat gelin seniiiiyakaladım
dolmalar fırın poşetine mi dolduruluyor aa anlamadı ben
tam anlayamadım ne yapalım ne yapmayalım
Kabak asi kabak pirincle pisirilip dereotu katiliyor o galiba bizim memlekette de kabak asi deniyor belki odur guzel hafif bir yaz yemegidir sarimsakli yogurtta dokulur nefis olurkabak aşını merak ettim
Rica ederim canim afiyet olsuntşkler hiç aklıma gelmedi bunlar kıymalı yapmayı düşünüyorum ama peynirli seçenekte güzel
kabak aşını merak ettim
Eminim guzel olur firin posetinde ne pisse guzel oluyor zaten bu tarifi deneyecegim mutlaka tesekkur ederim canimDolmalari firin posetine dolduruyorsunuz. Hic su eklemiyorsunuz. Domates suyu ve buharı ile pisiyor. :))
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın..gunaydınlar ,önerebilecegınız hazır yufkadan tepsi böregı tarıfınız varmı
kabak aşını merak ettim
Börek ekleyebilirsinizkızlar fikirlerinize ihtiyacım var şimdi perşembe günü 3 aile pikniğe gideceğiz yani iftarımızı dışarda dışarda yapıcaz ama menü konusunda hiç birimiz bişey bulamadık
menümüz
mercimek çorbası
fırında z.yağlı biber dolması
salata
içecekler
karpuz
şöbiyet tatlısı
ama bu bize çok az gelecek sayı olarak 10 kişiyiz bi el atıverin kızlar yardımcı olun başka ne yapılabilir
Kabak asi kabak pirincle pisirilip dereotu katiliyor o galiba bizim memlekette de kabak asi deniyor belki odur guzel hafif bir yaz yemegidir sarimsakli yogurtta dokulur nefis olur
kabak aşı nedir...???
Biz Malatyalılar bulguru çok kullanıyoruzmemleket neresi sizin canım benim babam malatyalı malatya usulu bulgurla oluyor
anladım arkadaşım benim kayınvalide bulgaristan göçmeni onlarda kabak tatlısından yaparlar ve ona kabak aşı derler.. demekki yöre yöre adlar farklılık gösterebiliyor..arkadaşım yöresel bir yemek
koyu yeşil yuvarlak kabakları al küp küp doğra kalın bulgur ile pişir suyunu tam çekmeden kapat
sonra sarımsaklı yoğurt yap kabakaşını içine kat ye tavsiye ederim
Corum osmancik pirincinin anavatanindan olunca bizdede hersey pirincli oluyorarkadaşım yöresel bir yemek
koyu yeşil yuvarlak kabakları al küp küp doğra kalın bulgur ile pişir suyunu tam çekmeden kapat
sonra sarımsaklı yoğurt yap kabakaşını içine kat ye tavsiye ederim
Biz Malatyalılar bulguru çok kullanıyoruzBende kabağı bulgurlu yapıyorum
Süreyya canım resim atamam tepsi çoktan bitti:)fırsatım olmadı çekmeye ama tarifini vereyim
TRiliçe tarifi
4yumurta 8kaşık yemek kaşığıyla şeker çırpılır ,açık sarı hatta beyaz olana kadar çırpıcaksın canım ..şekerler yumurtada eriyecek
Sonra 1bardak sıvıyağı yedire yedire yumurtalı karışıma ekliyeceksin ,çırparak yine
Sonrasında 1paket vanilya ve kabartma toüzunu ve boza kıvamında olacak kadar unu (9yemek kaşığı kadar ),3yemek kaşığı irmik ekleyip karıştır ve yağlanmış dikdortgen tepsiye dok bnmki borcamdı
Pişir fırında ..kürdal batır olmuşsa kürdal temiz çıkar
Şerbeti
3bardak süt le 2paket krema yı yarım bardak şekeri çırp iyice kopuklensin
Dolaba koy sogusun
Kekin üstüne kürdalla sık aralıklı delikler aç heryerineki şerbeti çeksin ...
Kek ılık şerbet soğuk olacak şekilde tepsiye dok şerbeti
Soğut dışarda keki dinlensin yani
Kreması (karamelli muhallebi )
Bir kapta 4kaşık şekeri erit karamel olucak ..yak yani şekeri kendi kendine erisin tamamen eriyince içine 2,5bardak sütü dök yavaş yavaş karıştırarak ..dikkat et yüzünü yakma şeker cazırdıyor süt eklenince ...sonra 2yada 3kaşık un ekle karışıma iyice karıştır muhallebi yap bunu ,kaynasın 3dk falan koyulaşınca soğuyan kekin üzeyine dök bunu
Bitüraz soğuyuncada dolaba al :)
Yütarifi yap hiç ğişman olmayacaksın