Ramazan Ziyaretleri

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
13.923
28.939
Kendi ailesi ve eşinin ailesiyle aynı şehirde oturan arkadaşlar, iftar ziyaretlerini nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Kaçıncı günler, rutini var mı bunun?
Davet bekler misiniz?

Sanırım moralim bozuk...

Tabiki davet beklenir..biz ilk gün kv ikinci gün anneme gideriz bu yıllardır hep böyle. gelinlerimiz de ilk gün anneme gider.sonra musait gunlerimize göre birbirimizi birer defa agirlariz kalabalık Aile oldugumuz icin ramazanin yarsi gecer.diger günler evde oluruz.

Kayınvalideniz davet eder öyle mi gidersiniz, yoksa siz biz geliyoruz deyip mi gidersiniz?

Genelde çok yakındakileri ilk hafta aradan çıkartırım, hani samimiyet gereği öncelik beklerler belki diye. Gidip gelme konusunda davet beklerim, evet. İftar sofrası neticede, herkes illa biraz özenir o sofraya / özenmek ister. Dolayısıyla normal zamanlarda bana belki ailelerimiz davetsiz gelebilir, ama ramazanda davet edilmeden gelmelerini istemeyeceğim gibi davet edilmeden de gitmem yine normal zamanlardan farklı olarak.
Başka misafirlerle de çakışma olabilir, o da var.

biz haftanın birer günü ailelerimize yemeğe gideriz ramazandada böyle, davete gerek yok

Davet gerekir diyorsunuz.

Ailelere yine de daha sık gidildiği için davet gerekmez diye düşünmüştüm.

Gerçi bendeki de ne çifte standart, ben davetsiz giderim ama onlar gelemezler ( :

Davet gerekir diyorsunuz.

Ailelere yine de daha sık gidildiği için davet gerekmez diye düşünmüştüm.

Gerçi bendeki de ne çifte standart, ben davetsiz giderim ama onlar gelemezler ( :
Hı hı, normalde davetsiz gelebilirler anne baba, kayınvalide falan. Ama ramazan özel bir durum, dolayısıyla gidilen kişinin mahcup olmaması için ona biraz hazırlık zamanı tanınmalı bence.

Davetsiz derken çatkapı anlamında değil.

Öğlen arayıp bu akşam sizdeyiz müsaitseniz demek gibi.

Karşı taraftan davet beklemeden yani.

Kendi anneme dedim mesela bigün müsait olunca sana gelicez diye. Zaten ben erken gidip yemeği falan yaparım. Onun haricinde. Diğer kişileri erkenden 2. Hafta 1 er gün arayla çağırmayı düşünüyorum. Sonrasında o kişiler sırayla beni çağırıyor . Ama davet le gidilir.

Ben kV ve gorumceme davet edilmeden gitmemki onlarda benden yüz bulup o şekilde gelmesinler.şimdiye kadarda bu uygulamam başarılı oldu
Işte mesafe koymak böyle oluyor. :) aynı huy bende de var. Ilk başlarda bu durumun lafını ediyorlar dı. Ama alıştılar artık :)

Ne bileyim ben de Ramazan'a birlikte başlanır diye düşünüyorum.

Biz çok önemsemesek de büyükler önem verir sanki bu durumlara.

Davet olsun olmasın ilk günleri ailelere ayırmak gerek diye kodlamışım ben öyle.

ben bu pazar günü babalar günü diye ailelerimizi iftara aldım hem hediyelerimizi verdik hemde iftarımızı yapıp sohbet ettik..
belli bir zamanı yok sen kendini nezaman hazır hissedersen davet et yakınlarını..

Genelde önce herkesi biz iftara çağırırız ki sonra gezmesi kolay olsun.
Bu sene cidden yoruluyorum.
İlk gün büyüklerimizi biz aldık.
Bu akşam annemlere,cumartesi de kayınvalidemlere gidecez nasipse.
Arada kardeşler de çıkabilir tabii.
Haberli hatta bizde 2 ya da 3 gün öncesinden haberli davet olur birbirimize.

Bizim ailelerimiz uzakta. 2 hafta sonra eşimin ailesine gitcez, bayramda benim aileme gideceğiz. bu yüzden burdaki yakın arkadaşlarımızı ben iftara almaya başladım hafta sonu bir gün ben iftara aldım bir günde iftara gittim. bana göre yakınlık derecesine göre erken çağırmak önemli değil. mesela ogün müsait olan hangi aileyse onu alırım iftara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…