- 9 Mayıs 2011
- 13.923
- 28.939
-
- Konu Sahibi kahvetelvesi
Tabiki davet beklenir..biz ilk gün kv ikinci gün anneme gideriz bu yıllardır hep böyle. gelinlerimiz de ilk gün anneme gider.sonra musait gunlerimize göre birbirimizi birer defa agirlariz kalabalık Aile oldugumuz icin ramazanin yarsi gecer.diger günler evde oluruz.
Genelde çok yakındakileri ilk hafta aradan çıkartırım, hani samimiyet gereği öncelik beklerler belki diye. Gidip gelme konusunda davet beklerim, evet. İftar sofrası neticede, herkes illa biraz özenir o sofraya / özenmek ister. Dolayısıyla normal zamanlarda bana belki ailelerimiz davetsiz gelebilir, ama ramazanda davet edilmeden gelmelerini istemeyeceğim gibi davet edilmeden de gitmem yine normal zamanlardan farklı olarak.
Başka misafirlerle de çakışma olabilir, o da var.
İlk günü nerde geçirirsiniz mesela?biz haftanın birer günü ailelerimize yemeğe gideriz ramazandada böyle, davete gerek yok
Hı hı, normalde davetsiz gelebilirler anne baba, kayınvalide falan. Ama ramazan özel bir durum, dolayısıyla gidilen kişinin mahcup olmaması için ona biraz hazırlık zamanı tanınmalı bence.Davet gerekir diyorsunuz.
Ailelere yine de daha sık gidildiği için davet gerekmez diye düşünmüştüm.
Gerçi bendeki de ne çifte standart, ben davetsiz giderim ama onlar gelemezler ( :
Işte mesafe koymak böyle oluyor. :) aynı huy bende de var. Ilk başlarda bu durumun lafını ediyorlar dı. Ama alıştılar artık :)Ben kV ve gorumceme davet edilmeden gitmemki onlarda benden yüz bulup o şekilde gelmesinler.şimdiye kadarda bu uygulamam başarılı oldu
Napayim canim,bizi bu hale getirenler utansinIşte mesafe koymak böyle oluyor. :) aynı huy bende de var. Ilk başlarda bu durumun lafını ediyorlar dı. Ama alıştılar artık :)
yemek günlerimiz belirlidir bizim, ilk gün o günlerden kimin ailesine denk geldiyse orda geçiririz, bu ramazanın ilk günü kendi evimizdeydikİlk günü nerde geçirirsiniz mesela?
Davet gerekir diyorsunuz.
Ailelere yine de daha sık gidildiği için davet gerekmez diye düşünmüştüm.
Gerçi bendeki de ne çifte standart, ben davetsiz giderim ama onlar gelemezler ( :