Ramazan Ziyaretleri

ilk gün kayınvalideye gideriz ama davet beklemeyiz.
günün diğer yarısını da benim ailemle geçiririz. ama bu sıralama şeklinde değil. değişiklik gösterebiliyor önce benim ailem sonra kayınvalide olarak.

sonra da akrabalardan önce büyükler olarak ziyaret yaparız.

Anneler şu gün gelin diye gün verip mi çağırdılar, siz mi o gün gelelim dediniz?

hangi zaman olduğu önemli değil çat kapı işini sevmem evde don paça gezdiğim çoktur çünkü

Yok çat kapı demek istemedim ben.

Büyüklerden davet beklenir mi, yoksa müsaitseniz gelelim deyip gidilir mi, genel olarak hangisi kullanılıyor özellikle Ramazan'da ve özellikle ilk günlerinde onu merak ettim ( :

bir gün onda bir gün diğerine gidiyoruz daha biz almadık pek yemek yapmakla aram yok o yüzden almıyorum galiba

Yok çat kapı demek istemedim ben.

Büyüklerden davet beklenir mi, yoksa müsaitseniz gelelim deyip gidilir mi, genel olarak hangisi kullanılıyor özellikle Ramazan'da ve özellikle ilk günlerinde onu merak ettim ( :

her durumda ben bu işin protokolüne uymak taraftarıyım musaitseniz gelelim buyrun gelin ille olmalı

Anneler şu gün gelin diye gün verip mi çağırdılar, siz mi o gün gelelim dediniz?
Anneler gün verdiler.
Onlar kendi müsait zamanlarını haber verdiler biz de o akşama program yapmadık onlara katılmak için.
Ramazan dışında da aynıdır bizde. Bir kaç gün önceden ev sahibi çağırır,misafirler de uygun olmaya çalışıp davete icabet eder.

normal zamanda hiç farketmez, gece yarısı bile gelebilirler ama Ramazan ayında davetsiz olmaz. kendi annem olsa bile haber veririm ya da teklif beklerim.

normal zamanda hiç farketmez, gece yarısı bile gelebilirler ama Ramazan ayında davetsiz olmaz. kendi annem olsa bile haber veririm ya da teklif beklerim.
Normal zamanda nasıl çat kapı gece yarısı misafir kabul ediyorsun çok merak ediyorum yav?
Bende mi anormallik var yoksam oruç başıma mı vurdu bilemicem...

Kendi anneme giderken davet beklemem
Kv de bizi davet etmez biz de onu davet etmeyiz cunku kendisinin sacmasapan bir davet mekanizmasi var telefon edip hadi gelin demez bir yerlerde karsilasinca bize de buyrun yemege gelin der boyle bir daveti tabiiki kabul etmiyoruz ve de gitmiyoruz kafamiz rahat sukurler olsun

Bizde hic oyle mecburi seyler yok. Kim ne zaman isterse o zaman cagirir. Ama kafama eserse kaynanama giderim. Cok sevinir. Boyle yani..

Kayınvalideniz davet eder öyle mi gidersiniz, yoksa siz biz geliyoruz deyip mi gidersiniz?

TE="kahvetelvesi, post: 41472992, member: 292447"]Kayınvalideniz davet eder öyle mi gidersiniz, yoksa siz biz geliyoruz deyip mi gidersiniz?[/QUOT genelde davet eder.öyle gideriz.gerci davet etmedigi gun yok bir planimiz yoksa ramazanda bos gunleri birlikte yemek ister.

kendi annem bile davet etmezse gitmem.
mübarek gün normal gün gibi olmaz.
bir de çalıştığım için uyku problemim oluyor, işten eve gidip bir iki saat uyumak istiyorum bunu yapamazsam sıkıntı olur bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…