• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan oruç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer çok kötü oluyorsanız değerleriniz normale dönene kadar tutmayın isterseniz ama tutabilecek duruma geldiğinizde tutamadıklarınızı kaza edersiniz. Fidye hiç tutma durumu olmayanlar için geçerli. Burada dini konu yasak, yasak olmasının da bir hikmeti var bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor yanlış bilgilenmiş olursunuz

Eğer çok kötü oluyorsanız değerleriniz normale dönene kadar tutmayın isterseniz ama tutabilecek duruma geldiğinizde tutamadıklarınızı kaza edersiniz. Fidye hiç tutma durumu olmayanlar için geçerli. Burada dini konu yasak, yasak olmasının da bir hikmeti var bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor yanlış bilgilenmiş olursunuz
Tmm teşekkür ederim sağolun

Bu kadar kötü oluyorsanız tutmayın. Yazık işkence ediyorsunuz kendinize. Din kolaylıktır zorluk değildir. Ben de domuz gribi oldum ancak başlayabildim. Sağlık bu.

Yanlış yönlendirmiyorum inançsız olmak bilgisiz olmak değil. Kendi fikrimi belirtiyorum bunun için bana hesap sorma hakkını nerden buluyorsunuz kendinizde?
Ben inançsız olmanıza değil verdiğiniz bilginin yanlış olmasına yorum yaptım ki bu hesap sorma değil. Başka ibadetler yok mu demek yanlış yönlendirmektir. Bir ibadet başka ibadetin yerine geçmiyor ama siz bilirsiniz yine de.

Ben inançsız olmanıza değil verdiğiniz bilginin yanlış olmasına yorum yaptım ki bu hesap sorma değil. Başka ibadetler yok mu demek yanlış yönlendirmektir. Bir ibadet başka ibadetin yerine geçmiyor ama siz bilirsiniz yine de.
Benim orada asıl söylemek istediğim bu kadar zor geliyorsa yapmaması gerektiği bu benim düşüncem bunu ifade ederken de bu kadar zorlanmadan yapılan ibadetler de var diye eklemişim yerini geçer diye bir cümle kullanmamışım
Ayrıca herkese açık bir forumda bir konuda fikir isteyen biri kendi iradesiyle hangisi uygulaması gerektiğine de karar verir insanların yorumlarının muhakemesini yapmak hiçbirimize düşmez . Yani sizi ilgilendirmiyor demek istiyorum benim yorumum.

Benim orada asıl söylemek istediğim bu kadar zor geliyorsa yapmaması gerektiği bu benim düşüncem bunu ifade ederken de bu kadar zorlanmadan yapılan ibadetler de var diye eklemişim yerini geçer diye bir cümle kullanmamışım
Ayrıca herkese açık bir forumda bir konuda fikir isteyen biri kendi iradesiyle hangisi uygulaması gerektiğine de karar verir insanların yorumlarının muhakemesini yapmak hiçbirimize düşmez . Yani sizi ilgilendirmiyor demek istiyorum benim yorumum.
Bu mantıkla konu sahibi de konum sizi ilgilendirmiyor diyebilir herkese açık platforma yazarken herkesin alıntılayıp cevap yazma hakkı da var. Kadının belli ki dini hassasiyeti var kafanıza göre yazarsanız ben de yanlış olduğunu söyleyebilirim gayet de. Hadi eyv

Bu mantıkla konu sahibi de konum sizi ilgilendirmiyor diyebilir herkese açık platforma yazarken herkesin alıntılayıp cevap yazma hakkı da var. Kadının belli ki dini hassasiyeti var kafanıza göre yazarsanız ben de yanlış olduğunu söyleyebilirim gayet de. Hadi eyv
Ya o kadar saçma bağlamışsın ki konusu bizi ilgilendirmezse bize sormazdı değil mi Evet yazma hakkın var benim de umursamama hakkım var sen de peşimde dedektif gibi gez

Arkadaşlar hayırlı ramazanlar size bir sorum var. Ben acıktığım an elim ayağım boşalıyor titriyor kan verdim şeker sınırda çıktı d vitamini B12 herşey düşük ferritin 4. Rabbim affetsin ramazan geldiğinden beri orucumu bırakmadım ama bazı günler çok güzel geçerken bazı günler bayılacak gibi oluyorum. Dün Sahurda anladım zaten bugünün zor geçeceğini kendimi hiç iyi hissetmiyordum sahurda. Başım dönüyor halim yoktu.. niyet edip etmemekte kararsiz kaldım en sonunda yine niyet ettim. Ama az önce öyle bı başım döndü ki gözlerim karardı birden az kalsın düşüyordum duvara tutundum sinirlerim bozuldu ağladım. Ben orumu tutmak istiyorum ama bu şekil tutmak bana eziyet gibi geliyor şuan bacaklarım bile tutmuyor hatta kulaklarımın içine kadar bı rahatsızlık hissediyorum. Benim gibi olan var mı Allah aşkına çok üzülüyorum daha 2 saat var iftara ama ayağa kalkmaya mecalim kalmadı bayılmaktan korkuyorum:(
orucun amacı bu mu sizce

Sağlık durumunuz düzelmeden tutmayın bence. Daha kötü olursunuz,Allah korusun. Bazı insan dayanamıyor, ben dün iftar saatini kaçırdım valla çalışırken,daha uzun süre aç kalsam yine anlamam yani.

aa gerçekten mi? hiç bilmiyordum. Bu sene bende ilaç kullanıyorum diye 3 gün tutabildim oruç. Bayılacak gibi oluyorum vitaminlerim düştüğü için.
Ben de güvendiğim birine sormuştum, iyileşen hastalıklarda yerine tutman gerekir, iyileşmeyen kronik hastalıklarda veriyorsun fidyesini

Sağlığın önce geleceğini biliyoruz. Eğer ki sağlığınızı olumsuz etkiliyorsa tutmamalısınız.

Yanlış yönlendirmiyorum inançsız olmak bilgisiz olmak değil. Kendi fikrimi belirtiyorum bunun için bana hesap sorma hakkını nerden buluyorsunuz kendinizde?
İnançsız olmanıza saygı duyuyorum ama namazı 5 vakit kılmıyorsanız orucu da tutmayın demeniz de doğru değil. Sağlık açısından ele alınca evet tutmaması gerekiyor.

İnançsız olmanıza saygı duyuyorum ama namazı 5 vakit kılmıyorsanız orucu da tutmayın demeniz de doğru değil. Sağlık açısından ele alınca evet tutmaması gerekiyor.
Orada çok ciddi bir rahatsızlık yoksa tutulması gerekiyor demiş konu sahibi ona nispeten yazmışım, ve sağlıkla ilgili yazdığı için zorlamayın demişim. Tutmayın bırakın bozun değil yani olay ayrıca size göre doğru olmayabilir bana göre doğru.

Ayrıca bu soruyu en son soracak platform burası. İnançlı olmayan üyeler de var ve kaos yaratacak bir konu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X