• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım Artık Ezilmekten Ve Küçük Düşürülmekten Çok Zoruma Gidiyor :(

Iyi de cevap vermek demek illa karşıda ki insanı rencide edin yerin dibine sokun demek değil ki. Size Ne? Sana ne? Bu kadar sonra istersen başka odaya geç ama ortamı terk etmek hemen kaçıp gitmek asıl sorun. Kim ne derse desin gül "ha ha evet aynen" de otur. Sonra bırak karşı kudursun dursun ne diye hemen ayşecik oluveriyorsunuz ki?...

Mesela bende cevap veremem o an kimseye.çünkü aklıma doğru kelimeler o an gelmez.bende sizin gibiyim hazır cvp değilim öyle kalakalırım ama yengesi belliki cahil patavatsız sözü kaale alınmayacak biriymiş.böyle cahil patavatsız insanları zaten tınlamam ne yapıyosam aynen devam ederim.saygısız görrgüsüz insan çok hangi birine takıcaksın.çokta sallama
Bazı insanlar neden başkalarinin çocuk yetiştirme şekline karışır anlamam.işleri güçleri yok heralde başka

Dinledikleri vaazları başkaları üzerinde kullanıp direkte edip yapmasını ssğlamaya
Çalışarak egolarını tatbik etmek bu şekilde
Mutlu oluyorlar

Esiniz hakli hakkinizi savunmaniz lazim
Cocuk yetistiriyorsunuz sizi ornek alacak siz hakkinizi yedirmeyeceksiniz ki o da hakkini savunmayi ogrenecek. Madem sana boyle yediremezsin dedi niye gayetde yediriyorum iste gormuyormusun deyip geçmeniz lazim. Ben biri cok sinirimi bozarsa yaptigi seyle alay ediyorum o daha cok sinir oluyor neticede baskin basanindir.

Niye bu kadar mağdur ruh haline girdiniz hakikaten anlamadım. Eşinizin yengesinin dediğinde birşey yok; tabii ki çocuğun nasıl yemek yiyeceğini siz bilirsiniz ona birşey demek düşmez ama klasik Türk insanı mütecavizliği yapmış ekstra bir durum yok. Yemiyor yenge napıcan der geçersiniz hadi onu da diyememişsiniz ezilme aşağılanma durumu yok ortada. Bir de gidip eşinize anlatıp gidelim buralardan yapmışsınız adam kimbilir nasıl bir muameleye maruz kaldığınızı düşünüp sinir yapmış demek ki kendini savunmayı öğren dediğine göre. Ayrıca bence eşiniz haklı; yenge çocuğun yemek yemesine laf çarptı diye cenaze evi terketmek de aşırı bi davranış. Bir bardak suda fırtına çıkarmışsınız kusura bakmayın da
Aynen ya
Magdurum da magdurum..

Merhaba herkese hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar benim birileri ile dertleşmeye çok ihtiyacım var.. sabaha kadar dinmedi gözümün yaşı hiç iyi değilim .
Benim eşimin uzaktan bir akrabası vefat etti.. baş sağlığına gittik Dün mevlüt okutuldu yemek verildi bizde davet edildik. eşimin akraba ortamını hiç sevmesem de birşey demedim neden sevmiyorum söyleyim sizlere .
Eşimin ailesinde herkes kapalı türbanlı bir ben ve diğer gelin açığız eltimle zaten muhattap olmuyoruz kaç senedir..
Bu insanlar ben açık olduğım için bana öcü gözüyle bakıp beni dışlamaya çalışan insanlar kimse benimle konuşmaz..
Bende açık giyinip gitmedim kapalı bir bluz kumaş pantolon giyinmiştim zaten.. Neyse..
Benim bir evladım var ve cizgi film olmadan yemiyor, biliyorum yanlış bende biliyorum ama anneyim ben çaresiz kalınca ne yapyım ? çok denedim ama bu huyundan vazgeçiremedim.. yeter ki yesin zaten çok zayıf ancak böyle yedirebiliyorum yoksa boğazından lokma geçmiyor.
Neyse gittik dün akşam görümcen sagolsun benim le ilgilendi cocukla ilgilendi.. yavrum anne acıktım dedi..
Bende masanın birine oturdum.. telefondan cizgi flm açtım sesini kıstım kimse rahatsız olmasın cenaza evi diye.. yavrum izlemeye bende onun karnını doyurmaya başladım
İftira 5 dakika kaldı insanlar masalara oturmaya başladı, eşimin yengesi de yanımıza oturdu
Bana herkesin içinde yüksek ve rencide edici bir üslup ile ; senin bu yaptıgın çok yanlış, cocuga böyle yemek yedirilmez bırak gitsin acıkınca kendi gelir yer , hele ki böyle bir ortamda bu şekilde yemek yediremessin '' dedi..
Herkes bize baktı beni orda rencide etti oysa yanlış benim yanlışım cocuk benim cocugum kimseyi ilgilendirmez
Ama ben ne yaptım ? hiç birşey diyemedim her zaman ki gibi sofradan kalktım içeriye gittim yavrumun karnını doyrdum ben açmadım orucumu.. Eşim geldi ne oldu dedi ? anlattım durumu
insanlar yemeklerini yedikten sonra gitmek istiyorum lütfen dedim..
Sonra herkes yemeğini yedi ve ben arabamıza bindim eşimi bekledim.
Eşimin suratı düşünce görümcem ne oldu diye sormuş eşimde anlatmış
görümcem benim yanıma geldi ; boşver ablam sıkma canını, o zaten dengesiz patavatsızın teki her ortamda aynısını yapıyor banada yaptı kaç sefer.. takılma dedi onlarlada vedalaştık evimize gittik
eşim bana kızdı , sen neden ağzının payını veremedin ? benim cocugum böyle yiyor seni ilgilendirmez sanane diyemedin mi ? neden kendini ezdiriyorsun ben her zaman senin yanında olamam ki dedi '' böyle susarsan böyle olur işte dedi.. kaçıp gitmek çözüm değil dedi.. evet haklı.. önce bana destek oldu tamam üzülme bak cocuk etkilenir ben gerekeni yapacağım mrak etmedi dedi.. ama sonraısnda köstek oldu
Ben neden böyleyim bilmiyorum kimseye ağzının payını veremiyorum birşey diyemiyorum.. sadece ortamı terketmekten başka birşey gelmiyor elimden.. yahut susmaktan
Eve gittik eşim bana tavır aldı surat beş karış hiç konuşmuyor benimle..
Sahura kalktık yine aynı dayamadım
Ben ; neden benimle konuşmuyorsun neden bana böyle davranıyorsun ben suçluymuşum gibi dedim..
Eşim; ben sana ne yaptım sana birşey diyen mi oldu herşeyim zaten sana batıyor dedi yüksek bir ses ile
Ben; zaten birşey demen gerekmiyor illa ki tavrın ve hareketlerin belli ediyor herşeyi dedim..
Sende bana bunu yapıyorsan eğer başkası yapmış çok görmüyorum dedim..
eşim bağırdı cağırdı bana..
Bizim ordan gitmemiz olmamış.. ayıp olmuş ( oysa ben hemen kalkıp gitmedim orda bayağı bekledim. )
Neden dedim ? başkası yaparken ayıp değilde benim yaptıgım mı ayıp ? çok zoruma gitti senin böyle yapman bana ben seninle iletişim kuramıyorum artık dedim.. bir kaç lokma aldım niyet ettim ve yattım sabah tek kelime etmeden kapıyı çekti gitti..
su an midem çok ağrıyor duramıyorum
eşimin yaptıgı daha cok yaraladı benim zoruma gitti.. cok soguttu iyice kendinden bana böyle yaparak..
Ben kendimi çok güçsüz hissediyorum iyi değilim çok yaralıyım.. insanın eşi de böyle yaparsa kime sıgınsın kimden destek alsın nasıl dursun ayakta :KK43:
Insanlari açık ve kapalı olarak ayırıp farklı olani öcü gören sizsiniz. Benim ne açıkla ve ne kapaliyda bi derdim yok hakeza onların da benimle yok. Insanlar mızmız ve mağdur pozlarınızdan sıkılmış. Sizden uzak duruyorlar. Olay bu. Yani bu kadarcik şey için ev terk etmeler, kocaya şikayette bulunmalar.. dramatize etmeler. Insanların cenazesi var. Orda bile magduriyet.. mızmızlik. Işte bu davranislarinjz nedeniyle insanlar sizden uzak duruyorlar.. ve haklilar. Eşiniz için üzgünum..

Insanlari açık ve kapalı olarak ayırıp farklı olani öcü gören sizsiniz. Benim ne açıkla ve ne kapaliyda bi derdim yok hakeza onların da benimle yok. Insanlar mızmız ve mağdur pozlarınızdan sıkılmış. Sizden uzak duruyorlar. Olay bu. Yani bu kadarcik şey için ev terk etmeler, kocaya şikayette bulunmalar.. dramatize etmeler. Insanların cenazesi var. Orda bile magduriyet.. mızmızlik. Işte bu davranislarinjz nedeniyle insanlar sizden uzak duruyorlar.. ve haklilar. Eşiniz için üzgünum..

Nokta atisi olmus gercekten

ezılen kucuk gorulen yoktur bence...o durumu kendinize ızın verıp yasatmayın...evlenmıs cocuk sahıbı bırıısnız...şimdi anaokulu cocukları kendini ezdırmıyor...sız kendinize saygı duyduktan sonra kım ezecekmış..

Merhaba herkese hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar benim birileri ile dertleşmeye çok ihtiyacım var.. sabaha kadar dinmedi gözümün yaşı hiç iyi değilim .
Benim eşimin uzaktan bir akrabası vefat etti.. baş sağlığına gittik Dün mevlüt okutuldu yemek verildi bizde davet edildik. eşimin akraba ortamını hiç sevmesem de birşey demedim neden sevmiyorum söyleyim sizlere .
Eşimin ailesinde herkes kapalı türbanlı bir ben ve diğer gelin açığız eltimle zaten muhattap olmuyoruz kaç senedir..
Bu insanlar ben açık olduğım için bana öcü gözüyle bakıp beni dışlamaya çalışan insanlar kimse benimle konuşmaz..
Bende açık giyinip gitmedim kapalı bir bluz kumaş pantolon giyinmiştim zaten.. Neyse..
Benim bir evladım var ve cizgi film olmadan yemiyor, biliyorum yanlış bende biliyorum ama anneyim ben çaresiz kalınca ne yapyım ? çok denedim ama bu huyundan vazgeçiremedim.. yeter ki yesin zaten çok zayıf ancak böyle yedirebiliyorum yoksa boğazından lokma geçmiyor.
Neyse gittik dün akşam görümcen sagolsun benim le ilgilendi cocukla ilgilendi.. yavrum anne acıktım dedi..
Bende masanın birine oturdum.. telefondan cizgi flm açtım sesini kıstım kimse rahatsız olmasın cenaza evi diye.. yavrum izlemeye bende onun karnını doyurmaya başladım
İftira 5 dakika kaldı insanlar masalara oturmaya başladı, eşimin yengesi de yanımıza oturdu
Bana herkesin içinde yüksek ve rencide edici bir üslup ile ; senin bu yaptıgın çok yanlış, cocuga böyle yemek yedirilmez bırak gitsin acıkınca kendi gelir yer , hele ki böyle bir ortamda bu şekilde yemek yediremessin '' dedi..
Herkes bize baktı beni orda rencide etti oysa yanlış benim yanlışım cocuk benim cocugum kimseyi ilgilendirmez
Ama ben ne yaptım ? hiç birşey diyemedim her zaman ki gibi sofradan kalktım içeriye gittim yavrumun karnını doyrdum ben açmadım orucumu.. Eşim geldi ne oldu dedi ? anlattım durumu
insanlar yemeklerini yedikten sonra gitmek istiyorum lütfen dedim..
Sonra herkes yemeğini yedi ve ben arabamıza bindim eşimi bekledim.
Eşimin suratı düşünce görümcem ne oldu diye sormuş eşimde anlatmış
görümcem benim yanıma geldi ; boşver ablam sıkma canını, o zaten dengesiz patavatsızın teki her ortamda aynısını yapıyor banada yaptı kaç sefer.. takılma dedi onlarlada vedalaştık evimize gittik
eşim bana kızdı , sen neden ağzının payını veremedin ? benim cocugum böyle yiyor seni ilgilendirmez sanane diyemedin mi ? neden kendini ezdiriyorsun ben her zaman senin yanında olamam ki dedi '' böyle susarsan böyle olur işte dedi.. kaçıp gitmek çözüm değil dedi.. evet haklı.. önce bana destek oldu tamam üzülme bak cocuk etkilenir ben gerekeni yapacağım mrak etmedi dedi.. ama sonraısnda köstek oldu
Ben neden böyleyim bilmiyorum kimseye ağzının payını veremiyorum birşey diyemiyorum.. sadece ortamı terketmekten başka birşey gelmiyor elimden.. yahut susmaktan
Eve gittik eşim bana tavır aldı surat beş karış hiç konuşmuyor benimle..
Sahura kalktık yine aynı dayamadım
Ben ; neden benimle konuşmuyorsun neden bana böyle davranıyorsun ben suçluymuşum gibi dedim..
Eşim; ben sana ne yaptım sana birşey diyen mi oldu herşeyim zaten sana batıyor dedi yüksek bir ses ile
Ben; zaten birşey demen gerekmiyor illa ki tavrın ve hareketlerin belli ediyor herşeyi dedim..
Sende bana bunu yapıyorsan eğer başkası yapmış çok görmüyorum dedim..
eşim bağırdı cağırdı bana..
Bizim ordan gitmemiz olmamış.. ayıp olmuş ( oysa ben hemen kalkıp gitmedim orda bayağı bekledim. )
Neden dedim ? başkası yaparken ayıp değilde benim yaptıgım mı ayıp ? çok zoruma gitti senin böyle yapman bana ben seninle iletişim kuramıyorum artık dedim.. bir kaç lokma aldım niyet ettim ve yattım sabah tek kelime etmeden kapıyı çekti gitti..
su an midem çok ağrıyor duramıyorum
eşimin yaptıgı daha cok yaraladı benim zoruma gitti.. cok soguttu iyice kendinden bana böyle yaparak..
Ben kendimi çok güçsüz hissediyorum iyi değilim çok yaralıyım.. insanın eşi de böyle yaparsa kime sıgınsın kimden destek alsın nasıl dursun ayakta :KK43:

Bana kızmayın ama diğer yasanmisliklarimizi bilemem ama bu anlattığınız olayda sizi haksiz buldum ben. Yani siz biraz fazla alınganlık göstermişsiniz. Yañi demek istedigim size o hareketi yapan kişiye degil eşinize alinganlik gostermissiniz. Yanlis anlamayin o kadının yaptigi cok yersiz hatta maydanoz olmuş ama siz yanlis tepki vermissiniz. Esiniz zaten demiş cocuk benim cocugum size ne diye niye tepki vermediniz demiş size. Yani sizin yanınızda durmuş. Keza gorumcenizde size moral vermeye çalışmış. Bakin ben size soyleyeyim bir cok koca sirf kendi tarafi kendi akrabasi diye karsi tarafi tutar ne kadar haksiz olsalar da hep onlara hak verir. Sizin esiniz sizi ezdirmemis ki size niye tepki vermedin diye kizmis sadece. Bu da karsi tarafa hak vermedigini size hak verdiğini gosterir. Siz bi densizin yuzunden o densizin davranışlarını esinize ve butun aileye mal etmissiniz. Sanirim daha onceki iletişim kopuklugunuzdan psikolojiniz kotu olmus. Bence eşiniz hakli ne yapsin adam gidip kadını dovsun mu. Siz bence sakin kafayla düşünün. Farkinda misiniz elalemin densiz davranışları esinizle aranizin bozulmasina firsat veriyorsunuz. Sakin olun eşinize yuklenmeyin bu konuda

O sizin eşiniz veliniz değil o yüzden belli bi yerden sonra sıkılıyorlar şikayet dinlemekten.zayıf güçsüz bi kadın rolüne bürünmüşsünüz ve eşinizi bu durum yormuş ve deşiği gibi her zaman yanınızda olamaz yarın birgün biri evladınıza birşey dese kim savunacak

Malesef her insan hazir cevap olamiyor. Biraz dogustan olan birsey bence bu.
Birde alisik degilseniz boyle durumlara zaten cevap veremezsiniz.
Insanlar cevap veremediginizi gorur daha cok ustunuze gelirler.
Biryerden sonra siz de cevap vermeye başlarsiniz.
Hosunuza gitmeyen bir durum oldugunda bu seni ne ilgilendirir diyebilirsiniz.
Illa sizinde onlara laf sokmaniza veya aşşagılamanıza gerek yok.

Cevap vermeye çekiniyorsunuz ortamdaki herkesr tavır koyup yemeğr oturmayı evi terk etmeye utanmıyorsunuz o nasıl oluyor? Bu insanlara genellikle sadece bir kez cevap vermek kafidir. Bir kez sert bir cevap alınca bir daha ağzını açamaz. Size öneririm. Sofradaki diğer insanlara da ayıp etmemiş olursunuz böylece.

Bu kadar dramatize edecek birsey yok.

Yengenin dediginde de evi terkedecek birsey goremedim

Cok alingan ve kendini savunamayan birisiniz

Her olayda kusen cocuklar gibi ortami terkedecginize..aman yenge cocuk iste yemiyor baska turlu..deyip olayi kapatabilirdiniz

Esiniz taviarinizdan sıkılmis demek ki

Baskalarinin yaninda verilen nasihat nasihat degil hakarettir. Kendince seni uyarmaya nasihat vermeye kalkmiş ama seni insanlarin icinde rencide edip kalbini kirmis. Okadar dindar pekala oruc sadece yeme icmeden ibaret olmayip hal ve hareketlerimze de ceki duzen verip kotu davranislardan da uzak kalmanin oldugunu bilmiyormu. Herkezin sevabi kendine. Yanlis yapmis. Ustelik esinde hakli. Orasi cenaze evi. Insanlar neden kalkip gittigini anlamaz. Direk esine yansitir kotu bir bicimde. Oda bunun gerginligini yasadi sanirim. Buyutulecek bir mevzu degil.

Cahil desek cahil değiller bu inşanlari anladım açık olsanız ne olur kapalı olsanız gidilen ortama uygun bi şekilde giyinmissiniz zaten
Allah akıl fikir versin
Yengenizin yaptığı terbiyesizlik ve sürekli sizin üzerinize böyle geliyorlar ağzının payını verin insanları geçtim çocuğun önünde yapılacak bi hareket degil

Esinize cokcda takilmayin bence
Orada yengeye cevap verseniz bu sefer de onu sorun ederdi.
Ama madem kendiniz de bu ezikliginizden sikayetcisiniz, insanlara cevap verebilmeyi ogrenin.
Cevabinizi verseydiniz en azindan cenazeyi terketmemis olurdunuz. Cenaze sahiplerine ayip olmus

Back