• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan oruç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebişim anlayamadım madem tüm değerlerin kötü, neden tedavi olmadın?

Şu durumda zaten oruç tutmamalısın. Sana farz değilden öte, beden sağlığını tehlikeye atan bir durum var. Demir eksikliği yaşıyorsan yemek yemen gerek hem de kaliteli, demir içeren şeyler yemen gerek. Bayılırsın kalırsın daha kötüsü bayılırken başını çarpabilirsin yaralanabilirsin sakatlanabilirsin daha kötüleri de olabilir .. bu sezon tutma, tedavi ol mutlaka. Allah benim için ibadet edin diyor amma gel benim için, öl, bayıl yerlerde sürün demiyor. Madem bu kadar tutmak istiyordun bu sezon öncesinde tedavini olup tedbirlerini alman gerekirdi. BU şartlarda olmaz.

Önce sağlık sağlığınız elverişli olmalı oruç tutmak için şuan vücudunuzu yoruyorsunuz iş bayılma noktasına kadar gelmiş hadi bayıldınız kafanızı çarptınız ya daha kötü sonuçlar olursa ne olacak.

Önce tedavinizi olun iyileşin daha sonra tutamadığınız oruçları yine tutarsınız.

Ben de seneler önce oruç tutmaya çalıştığım yıllarda belli aralıklarla defalarca bayıldım🥲Hatta bir keresinde kafamı kapıya vurmuştum😂 Değerlerim de normaldi, demek ki açlığa gelemiyorum diye düşünüyorum. Her insan tutabilecek diye bir şey yok benim fikrim.

Son düzenleme:
Haklısınız beni anlayan insanların olmasına sevindim gerçekten yattığım yerden sallanıyorum şuan ilaçlarımı da düzensiz kullandım hata bende.bu kadar olacağımı hiç düşünemedim.

Gerçekten bir sıkıntı çıkmadan tutabilsem bu akşam başka bişey istemiyorum şuan. Bir saat kaldı hayırlısıyla ama sarhoş gibi oldum

Ben de seneler önce oruç tutma çalıştığım yıllarca belli aralıklarla defalarca bayıldım🥲Hatta bir keresinde kafamı kapıya vurmuştum😂 Değerlerim de normaldi, demek ki açlığa gelemiyorum diye düşünüyorum. Her insan tutabilecek diye bir şey yok benim fikrim.
Şuan nasılsınız peki tutabiliyor munuz

Arkadaşlar hayırlı ramazanlar size bir sorum var. Ben acıktığım an elim ayağım boşalıyor titriyor kan verdim şeker sınırda çıktı d vitamini B12 herşey düşük ferritin 4. Rabbim affetsin ramazan geldiğinden beri orucumu bırakmadım ama bazı günler çok güzel geçerken bazı günler bayılacak gibi oluyorum. Dün Sahurda anladım zaten bugünün zor geçeceğini kendimi hiç iyi hissetmiyordum sahurda. Başım dönüyor halim yoktu.. niyet edip etmemekte kararsiz kaldım en sonunda yine niyet ettim. Ama az önce öyle bı başım döndü ki gözlerim karardı birden az kalsın düşüyordum duvara tutundum sinirlerim bozuldu ağladım. Ben orumu tutmak istiyorum ama bu şekil tutmak bana eziyet gibi geliyor şuan bacaklarım bile tutmuyor hatta kulaklarımın içine kadar bı rahatsızlık hissediyorum. Benim gibi olan var mı Allah aşkına çok üzülüyorum daha 2 saat var iftara ama ayağa kalkmaya mecalim kalmadı bayılmaktan korkuyorum:(
Valla benim her şeyim iyi maşallah yine de aşırı zor tutuyorum. Bi de bayıl istersen feriha modunda geziyorum. Her bünyede farklı oluyor demek ki. Yani biz sana ne diyelim ki tutarsan sevabı sana tutmazsan Allah affetsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X