Bu Ramazan niye böyle oldu ki?

Elbette herkes dusuncesini yaziyor , ben sadece erkek cinsini kendisinden ustun goren hemcinslerim oldugunu gordukce dayanamayip yaziyorum , kusura bakmayin tutamiyorum kendimi sadece , iyi forumlar dilerim
Bu üstünlük değil,sorumluluk ayrılığı diyelim

Valla az öyle olmuş, "Saygı duy" filan başlanıldı. Gayet de Türkçe yazdım yani nesi anlaşılmadıysa.

Ben alanımdan veriyorum zaten yeterince, ömrümde hiç oruç tutmamış insan değilim, zorlanabileceği durumları kestirip ona göre davranıyorum, gidip de hususi karşısına kurulup yemek yeyip, burnuna sigara üflemiyorum. Aksine, sigara içmek için kaçtığım kısıtlı ortama, eşim peşimden gelip "Burada oturasım var" diyor. Evin bütün odaları onun, yani bi kendi odamda (çalışma odamda) sigara icebiliyorum rahatça, gelip balkona çık diyor. Niye balkonda ayakta dikilerek içeyim sadece adamın canı öyle istiyor diye.

Sahuru kendisi için bekleyebileceğimi bile söylüyorum, oruç tutmadığım halde tutana kolaylık olsun diye sahurunu bekliyorum, saygı duy yorumu geliyor. Hayret bir şey. Daha ne yapılabilir? Yerine de ben mi tutuvereyim?

Yemekleri sürekli eşimin istediği şekilde pişirmek zorunda değilim, bu evde ben de yaşıyorum, çocuğum da yaşıyor. Tüm günü, eşimin her gün sipariş ettiği yemekleri yapmakla geçiremem. Geçiresi olan geçirsin bana ne, bizde işler böyle yürümez, yemek yapma işi bendeyse o gün ne yapmayı uygun görüyorsam, evde ne varsa sırada, çürümeden zayi olmadan o yapılır, bir düzenim var, çok canı çeken söyler, arada onun istediği yapılır. Bu her gün olamaz, zaten yemek varken olmaz, evin aşçı uşağı değilim, kimse de padişahı değil. Oruçlu diye zaten kıyak geçiyorum, dahası suistimal oluyor.

Bi de yemeklere oturmadığımı nereden çıkardılarsa, yemesem de oturuyorum yazmadım mı ben oraya? Bir saat adamın yemek yeyişini beklemek istemiyorum bu kadar. O keyifle yemek yerken ben sıkılarak niye sırf yanında istiyor diye tüm yemek onu bekleyeyim? 10-15 dk bilemedin 30 dk eşlik ederim, koca bir saati niye boş bekleyerek geçireyim? O hızlansın biraz da o zaman. Ben onun kaç saatte yediğine karışmıyorsam o da benim sofradan ne zaman kalkacağıma karışamaz, oruçlu diye her şeye hakkı mı var?

Ya okuduğunu anlamayan, yarım yamalak anladığıyla muhalefet olmaya çalışan insanlardan bıktım yeminle.

@Mune müdürüm konum kapanabilir.
Cevaplara tahammül edemeyenler konu açmasın lütfen,
Kendinizi %100 hakli görüyorsunuz madem eşinizle konuşup çözün, muhalif fikirlere tahammülünüz yoksa konu açmayın

Cevaplara tahammül edemeyenler konu açmasın lütfen,
Kendinizi %100 hakli görüyorsunuz madem eşinizle konuşup çözün, muhalif fikirlere tahammülünüz yoksa konu açmayın

"Kim haklı sizce?" gibi bir soru yok orada, haklıyım zaten, muhalif fikirlere değil, okuduğunu idrak edemeyerek boş yapanlara, gereksiz polemik çıkaranlara pek tahammülüm yok. Ama neyse ki yeni güncelleme ile prolara çok güzel bi özellik eklemişler. Konularına kimin yazıp yazamayacağını yönetip, konuyu saptırıp ortamı polemiğe çektiğini düşündükleri üyeleri yasaklayabiliyorlar. O yüzden size babay :KK25:

"Kim haklı sizce?" gibi bir soru yok orada, haklıyım zaten, muhalif fikirlere değil, okuduğunu idrak edemeyerek boş yapanlara, gereksiz polemik çıkaranlara pek tahammülüm yok. Ama neyse ki yeni güncelleme ile prolara çok güzel bi özellik eklemişler. Konularına kimin yazıp yazamayacağını yönetip, konuyu saptırıp ortamı polemiğe çektiğini düşündükleri üyeleri yasaklayabiliyorlar. O yüzden size babay :KK25:
Hay eline saglik
Konuyu okumayip yorum yapanlari anlayamiyorum cidden
Zaten konuda yazmissin yemege beraber oturuyorum diye , tonla yorum yapilmis beraber yesenize diye
Artik buraya konu acmak sabir testi gibi oldu yeminle

Eşiniz bu toplumun bir prototipi gibi sanki.Etraf oruç tuttuğu için oruç tutmayanların kendisine tapınmasını bekleyen sadistlerle dolu maalesef.Ramazan ayındaki bu mahalle baskısı iliklerime kadar işlemiş durumda ve tam anlamıyla nefret ediyorum böyle insanlardan.
Ben de valla. Oruc tutan baskasiyken ben niye ac kaliyorum ki :) benim ailemde de oruc tutanlar var, ayni ortamdayken oruc tutmayanlarin yemesine icmesine asla karismazlar. Hatta bugun aile toplantimizda ablamin oruc tuttugunu sofraya bizimle oturmadiginda farkettim. Olmasi gereken bu degil mi. Nedir bu oruc tutuyorum herkes bana gore davranacak tribi. Tutamayacaksan tutma. Sen tutuyorsun diye teror estiriyorsun ki.

Geçen yıla göre sigarayı arttırdıysa ondan daha çok huysuzlaşmış olabilir bu ramazan.

Bana sadece adam yemek yerken yanında durmak çok zor olmamalı gibi geldi. Ben de çok hızlı yerim hep -ki hiç sağlıklı değil aslında hızlı yemek- ablam mıymıy bir saatte yer. Birlikte sahura kalktıysak ben yemeğim bitince çay, kahve birşeyler içmeye devam ederim masada. Genelde bir sandalye çekip ayaklarımı uzatır, biryandan sohbet eder, biryandan telefonda takılırım. İlgisini çekecek birşeye denk gelirsem okurum vs. Farketmeden geçer zaten zaman öyle. Yani yetiştirmeniz gereken acil birşey yoksa ya da uykudan uyanıp biran önce yatağa dönmeyi hayal etmiyorsanız 1 saat masada muhabbet ederek zaman geçirmek insanın gözüne batacak angarya bir iş değil.

Belki o özellikle ısrar ettiği için size angarya gibi gelmeye başlamıştır ya da kocanız onunla aynı masada zaman geçirmeye keyifsiz birşeymişçesine muamele yaptığınız için ısrar etmeye/bozulmaya başlamıştır bilmiyorum ama hazır çocuk uykudayken başbaşa zaman geçirebileceğiniz bir ortam işte. Gerilim konusu olacak birşey değil.

Bi ramazanda idare edilebilir bence :KK66: bende bu sene tutmuyorum ameliyat olduğumdan eşim tutuyor ben elimden geldiğince çeşit çeşit yapmaya calışıyorum (normalde tek çeşit yaparım karnımız doysun yeter derim) sofrada da kesinlikle onunla otururum kocanla yemek sofrasında bile oturamıyor musun o_O
Sen ne istiyorsun ben pek anlamıyorum gangacım insan normal zamanda bile kocam gelsin yemek yiyelim birlikte diye düşünmez mi ki ramazanda bu daha önemli benim fikrim

Geçen yıla göre sigarayı arttırdıysa ondan daha çok huysuzlaşmış olabilir bu ramazan.

Bana sadece adam yemek yerken yanında durmak çok zor olmamalı gibi geldi. Ben de çok hızlı yerim hep -ki hiç sağlıklı değil aslında hızlı yemek- ablam mıymıy bir saatte yer. Birlikte sahura kalktıysak ben yemeğim bitince çay, kahve birşeyler içmeye devam ederim masada. Genelde bir sandalye çekip ayaklarımı uzatır, biryandan sohbet eder, biryandan telefonda takılırım. İlgisini çekecek birşeye denk gelirsem okurum vs. Farketmeden geçer zaten zaman öyle. Yani yetiştirmeniz gereken acil birşey yoksa ya da uykudan uyanıp biran önce yatağa dönmeyi hayal etmiyorsanız 1 saat masada muhabbet ederek zaman geçirmek insanın gözüne batacak angarya bir iş değil.

Belki o özellikle ısrar ettiği için size angarya gibi gelmeye başlamıştır ya da kocanız onunla aynı masada zaman geçirmeye keyifsiz birşeymişçesine muamele yaptığınız için ısrar etmeye/bozulmaya başlamıştır bilmiyorum ama hazır çocuk uykudayken başbaşa zaman geçirebileceğiniz bir ortam işte. Gerilim konusu olacak birşey değil.
Bi ramazanda idare edilebilir bence :KK66: bende bu sene tutmuyorum ameliyat olduğumdan eşim tutuyor ben elimden geldiğince çeşit çeşit yapmaya calışıyorum (normalde tek çeşit yaparım karnımız doysun yeter derim) sofrada da kesinlikle onunla otururum kocanla yemek sofrasında bile oturamıyor musun o_O
Sen ne istiyorsun ben pek anlamıyorum gangacım insan normal zamanda bile kocam gelsin yemek yiyelim birlikte diye düşünmez mi ki ramazanda bu daha önemli benim fikrim

Birlikte cevaplayım, benzer noktalarda durmuşsunuz.
Mıymıy kırk saatte yerken bir yandan kendi dizilerini açar izler, zaten buna uyuz olmamla ilgili ayrı bir konum vardı. Bol ağıtlı, silahlı dizileri ile trans halinde yiyor. Gerçi eskisi kadar değil çocuk kötü etkileniyor diyerek çözdüm baya ama beni de yanında istiyor işte kendisi masadan kalkana kadar, adamı bekleyivereceğim. Sıkıntı geliyor, bir saat adamın yemeğini bomboş niye bekleyeyim? Alışkın değilim o kadarına. Yarım saat otursam kalan yarım saati gider kendi işime gücüme bakarım, zaten kendi karnımı doyurunca bitmiyor benim iş, çocuğun yemesi içmesi, uykuya hazırlanması derken benim akşamım hızlı geçiyor. Adamın full keyfine göre en az bir saat masada durmak, benim için sıkılmak, zaten katlandığım huyunun iyice gözüme sokulması ve vakit kaybetmek demek.

Ben 15 dk demez yemiş bitmiş olurum zaten normalde de bu böyledir, Ramazanda ekstra beklememi istiyor, bekliyorum yemesem de katılıyorum zaten ama çok yavaş yiyor ya.

Ben bi sene ramazanin ilk gunu patronun gazabina ugradim isten çıkarıldım. Yani oruc insanlari acayip hallere sokuyor inanmak cok zor. Benimde esim beni mahvetti bu sene. Reglken tutmadim diye hep istedigi olsun o hicbisey yapmasin oldu

Hay eline saglik
Konuyu okumayip yorum yapanlari anlayamiyorum cidden
Zaten konuda yazmissin yemege beraber oturuyorum diye , tonla yorum yapilmis beraber yesenize diye
Artik buraya konu acmak sabir testi gibi oldu yeminle

Full konuyu okumuyor ki bazısı "Oruçlu koca, oruçsuz kadın tamam koca hoş görülecek her dediği yapılacak çünkü oruç tutuyor" bu. Sahurla işim yok, eşim için sahur bekliyorum, orada yazıyor; görmüyorlar; "Oruçluya saygı duyun" ... Çünkü sadece birimizin oruç tutup diğerimizin tutmadığına kadarını okudu, üzerinden baktı şööyle tamam oruçlu olan en haklı dedi. Ben de kim haklı diye sormuşum sanki.

Ayy içim şişti
Bu orucu ne sanıyo insanlar ya
Bence sen tutmuyosun ya kıskanmış seni
Ben sigara içemiyorum o içiyor vs gibi triplere girmiş
Çözümüm yok
Oruç tutmuyosam sahura da kalkmam
Kalkıyosam da oruç tutarım bari boşa gitmesin diye çünkü bence aç kalmaktan daha zor sahura kalkmak
Sevap points kazanırım bari

Oda sana saygı duysun madem kendilerine çok tolerans istiyorlar buda bir tercih
Oruçlu diye bir insana eziyet etmeye hakkı yok
Eşimi kendime göre seçtim hiç uğraşmadım böyle

Oda sana saygı duysun madem kendilerine çok tolerans istiyorlar buda bir tercih
Oruçlu diye bir insana eziyet etmeye hakkı yok
Eşimi kendime göre seçtim hiç uğraşmadım böyle

5-6 yıllık evliyim, bu sene görüyorum böyle tripleri kendisinde. Yani alnında yazmıyordu "'2019 Ramazan'da değişecek" diye. 5 Ramazan yaşadık/yaşıyoruz; ilk kez böyle davranıyor. Gizli şeker, vitamin vb. eksikliği bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Ya da canı sıkılıyor bu sene, sataşıyor; belki sigarayı arttırdı ondandır artık bilemeyeceğim.

Ben bi sene ramazanin ilk gunu patronun gazabina ugradim isten çıkarıldım. Yani oruc insanlari acayip hallere sokuyor inanmak cok zor. Benimde esim beni mahvetti bu sene. Reglken tutmadim diye hep istedigi olsun o hicbisey yapmasin oldu

Ya benim anam babam da tutuyor, üstelik ikisi de şeker hastası. Hatta dedim "Kendinizi zorlamayın, ayarınızı kaçırmayın; kendinizi takip edin aklım sizde kalmasın" filan. Tutuyor adamlar efil efil, ne bir eziyetleri var ne bir nazları. Benim adama ne oluyorsa... Olmazsa bir daha konuşayım ben, hem tahlil mahlil baktıralım filan diyeyim.

Bence tamamen uykusuzluktandır. Her gün 3 4 saatlik uyku ile insanin dengesi bozulur. Çay/kahvede tüketemezsin açilmak icin, oruclusun malum.

Okul, iş nedeniyle bizde sabah 7 de ayaktayız. Ilk günler baktım dengem bozuluyor. O yüzden gece 1 gibi sahuru yapıp yatmayı tercih ediyorum. Gece en fazla yanima su alir uyanirsam onu icerim. Beni aclik degil uykusuzluk bitiriyor orucluyken, bende boyle bir yöntem buldum.

Valla az öyle olmuş, "Saygı duy" filan başlanıldı. Gayet de Türkçe yazdım yani nesi anlaşılmadıysa.

Ben alanımdan veriyorum zaten yeterince, ömrümde hiç oruç tutmamış insan değilim, zorlanabileceği durumları kestirip ona göre davranıyorum, gidip de hususi karşısına kurulup yemek yeyip, burnuna sigara üflemiyorum. Aksine, sigara içmek için kaçtığım kısıtlı ortama, eşim peşimden gelip "Burada oturasım var" diyor. Evin bütün odaları onun, yani bi kendi odamda (çalışma odamda) sigara icebiliyorum rahatça, gelip balkona çık diyor. Niye balkonda ayakta dikilerek içeyim sadece adamın canı öyle istiyor diye.

Sahuru kendisi için bekleyebileceğimi bile söylüyorum, oruç tutmadığım halde tutana kolaylık olsun diye sahurunu bekliyorum, saygı duy yorumu geliyor. Hayret bir şey. Daha ne yapılabilir? Yerine de ben mi tutuvereyim?

Yemekleri sürekli eşimin istediği şekilde pişirmek zorunda değilim, bu evde ben de yaşıyorum, çocuğum da yaşıyor. Tüm günü, eşimin her gün sipariş ettiği yemekleri yapmakla geçiremem. Geçiresi olan geçirsin bana ne, bizde işler böyle yürümez, yemek yapma işi bendeyse o gün ne yapmayı uygun görüyorsam, evde ne varsa sırada, çürümeden zayi olmadan o yapılır, bir düzenim var, çok canı çeken söyler, arada onun istediği yapılır. Bu her gün olamaz, zaten yemek varken olmaz, evin aşçı uşağı değilim, kimse de padişahı değil. Oruçlu diye zaten kıyak geçiyorum, dahası suistimal oluyor.

Bi de yemeklere oturmadığımı nereden çıkardılarsa, yemesem de oturuyorum yazmadım mı ben oraya? Bir saat adamın yemek yeyişini beklemek istemiyorum bu kadar. O keyifle yemek yerken ben sıkılarak niye sırf yanında istiyor diye tüm yemek onu bekleyeyim? 10-15 dk bilemedin 30 dk eşlik ederim, koca bir saati niye boş bekleyerek geçireyim? O hızlansın biraz da o zaman. Ben onun kaç saatte yediğine karışmıyorsam o da benim sofradan ne zaman kalkacağıma karışamaz, oruçlu diye her şeye hakkı mı var?

Ya okuduğunu anlamayan, yarım yamalak anladığıyla muhalefet olmaya çalışan insanlardan bıktım yeminle.

@Mune müdürüm konum kapanabilir.

Millet burda kocalarina tencere icine su ve yumurta koyuyor sahur icin. Aman kocisleri tencereye su koyma zahmetinde bulunmasin diye. Elbette seni ve güclü durusunu anlamazlar. Yine güzel bir sekilde kendini ifade ediyorsun. O sabir bende olmazdi.

Ve dogru yoldasin demek istedim. Sakin yön degistirme.

X