Valla az öyle olmuş, "Saygı duy" filan başlanıldı. Gayet de Türkçe yazdım yani nesi anlaşılmadıysa.
Ben alanımdan veriyorum zaten yeterince, ömrümde hiç oruç tutmamış insan değilim, zorlanabileceği durumları kestirip ona göre davranıyorum, gidip de hususi karşısına kurulup yemek yeyip, burnuna sigara üflemiyorum. Aksine, sigara içmek için kaçtığım kısıtlı ortama, eşim peşimden gelip "Burada oturasım var" diyor. Evin bütün odaları onun, yani bi kendi odamda (çalışma odamda) sigara icebiliyorum rahatça, gelip balkona çık diyor. Niye balkonda ayakta dikilerek içeyim sadece adamın canı öyle istiyor diye.
Sahuru kendisi için bekleyebileceğimi bile söylüyorum, oruç tutmadığım halde tutana kolaylık olsun diye sahurunu bekliyorum, saygı duy yorumu geliyor. Hayret bir şey. Daha ne yapılabilir? Yerine de ben mi tutuvereyim?
Yemekleri sürekli eşimin istediği şekilde pişirmek zorunda değilim, bu evde ben de yaşıyorum, çocuğum da yaşıyor. Tüm günü, eşimin her gün sipariş ettiği yemekleri yapmakla geçiremem. Geçiresi olan geçirsin bana ne, bizde işler böyle yürümez, yemek yapma işi bendeyse o gün ne yapmayı uygun görüyorsam, evde ne varsa sırada, çürümeden zayi olmadan o yapılır, bir düzenim var, çok canı çeken söyler, arada onun istediği yapılır. Bu her gün olamaz, zaten yemek varken olmaz, evin aşçı uşağı değilim, kimse de padişahı değil. Oruçlu diye zaten kıyak geçiyorum, dahası suistimal oluyor.
Bi de yemeklere oturmadığımı nereden çıkardılarsa, yemesem de oturuyorum yazmadım mı ben oraya? Bir saat adamın yemek yeyişini beklemek istemiyorum bu kadar. O keyifle yemek yerken ben sıkılarak niye sırf yanında istiyor diye tüm yemek onu bekleyeyim? 10-15 dk bilemedin 30 dk eşlik ederim, koca bir saati niye boş bekleyerek geçireyim? O hızlansın biraz da o zaman. Ben onun kaç saatte yediğine karışmıyorsam o da benim sofradan ne zaman kalkacağıma karışamaz, oruçlu diye her şeye hakkı mı var?
Ya okuduğunu anlamayan, yarım yamalak anladığıyla muhalefet olmaya çalışan insanlardan bıktım yeminle.
@Mune müdürüm konum kapanabilir.