Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kelebek gözünaydın canım
en sonunda Kalbinurun kucağında
çabalarının karşılığını en güzel şekilde aldın

Kalbinur hoşgeldin aramıza
anneciğini ve buradaki tüm teyzelerini mutlu ettin
ömrün boyunca mutluluk sağlık başarı seninle olsun

image034vh1.jpg

Kalbinur'a hoşgeldin diyin bakıyım kızlar :)

image02901mr4.jpg

doğumhanenin kapısında hemsıresıyle

image035yu2.jpg

bir ara uzun uzun yazıcam kızlar ama şimdilik kızımı emzirme çabalarındayım :)
dikişler malum acıyor biraz,döncem kızlar ben size hihoyyythihoyyythihoyyyt

Allah nazarlardan saklasın 41 kere maşallah kalbinura:nazar:

kelebek gözünaydın tatlım. yavrun cok güzel. allah analı babalı büyütsün inş.. darısı başımıza.. Bu arada ben LEBİS

Kelebek yaa sırtımdan büyük bir yük kalmış gibi hissettim. Sanırım diğer anne adayları doğuma gittikçe bu yük hep gelip gidecek ne mutlu sana ne mutlu bizee Allah sağlıklı uzun ömürler versin kızına sana ve sevdiklerine..
Benim için iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim

Kelebekkkkkk gün gece rüyama bile girdin....Sonunda güzel haberi aldık.. Maşallah çok güzel tatlı bir bebek:nazar: Bahtıda geleceği de güzel olsun. Hep mutlu sağlıklı olsun.
Bol sütlü günleriniz olsun :) En kısa zamanda ayrıntıları bekliyoruz..

Tiwiks sana da geçmiş olsun. Hatırlarsan senin haftalarında bende de devamlı terleme ateşlenme falan oluyordu..neyseki atlattım darısı senin basına.. bir de hastalıkla ugrasmak zor..

bery 37 haftaya gırdın haydı bakalım tehlıken gectı senınde... Sımdı senden guzel haberler beklıyoruz...

Canım evet nihayet 37. haftaya girdik..İyice ağırlaştım..Sağa sola dönmek bile o kadar zorlaştıki..Kızım da kolunu bacağını sürekli hareket ettiriyor..Kaburgalarım ağrıyor dünden beri..Yarın kız kardeşlerim geliyor, Şubat tatili boyunca burda olacaklar..Valla 10 gün rahat olurum artık..Şimdiden sevindirik oldum..Darısı da senin, twiksin, eda nazın, salihas'ın ve diğer hamilerimizin başına..İnşallah son haftayı bile görürsünüz..

KELEBEK gözün aydın canım çok harika bi duygu sanırım Allah nazarlardan saklasın Allah bu duyguyu bizede yaşatır inşallah,,,, tiwiks canım geçmiş olsun artık o ateş basmalar normaldir sanırım sona yaklaşıyosun ne güzel sıra sizde kızlar NERY MELEK TİWİKS hadi bakalım az kaldı

mrb kızlar nasılsınız.hepimiz kelebek ve kalbinurun güzel haberleriyle daha bir mutluyuz..sırnaşık şeykızlar ben bugün yolcuyum.önce antep oradanda uçakla izmire gidiyorum.doktoruma tekrar sordum sorun olmaz yolculuk dedi.sorunsuz kavuşuruz inşallah izmire.biraz kasık ağrım var ama hamilelğin ilk dönemleri normal bir ağrı bence.izmirde internet bulduğum an yazıcam.inşallah o zaman takvimimide yaparım bilmiyorum cünkü takvim yapmayı.:eek:belki heyet raporu alabilirsem izmirde kalabilirim.gerçi daha bir plan yapmak istemiyorum .inşallah hersey hepimiz için yolunda gider.hepiniz sağlıkla kalın.nery canım seninde az kaldı.hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.tiwiks canım aman dikkat et kendine bende gribim ama yeni olduğum için cok problem yaratmıyor.sen cok dikkat et kendine canım.herkesi öpüyorum.sağlık ve mutlulukla kalın.hihoyyyt:ecrin_bebek:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::teytey::dance::dance::dance:
KELEBEK CANIIM ÇOK SEVİNDİM HAYIRLI OLSUN
ALLAHIM SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER NASİP ETSİN KALBİNURA
İSMİ GİBİ GÜZEL HUZURLU BİR HAYATI OLSUN İNŞALLAH
ÇOOOK GÜZEL BİR BEBEK MAŞALLAAHHH ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN İNŞALLAH
ALLAHIM HEPİMİZE NASİP ETSİN İNŞALLAH BU GÜZEL DUYGUYU

KIZLAR BENDE KLOMEN TEDAVİSİNE BAŞLADIM YARIN İLAÇLARA BAŞLIYORUM . ALLAHTAN HAYIRLISINI VE SAĞLIKLISINI DİLİYORUM...

:nazar:Salihas ve edanaz sizlerde hamilesiniz sanırım çok sevindim :dance: arkanızdan bizlerde geliriz inşallah .. allah sorunsuz bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin inşallah... sağlıkla kucağınıza alın yavrularınızı inş. :ecrin_bebek:

Son düzenleme:
arkadaşlar sağolun hasta değilim şükür ateşim yok menopozlu kadınlar gibi oluyorum işte dr normal dedi kan basıncından oluyormuş valla evde kombiyi bile kapatıyorum bazen geceleri üstümü falan örtmüyorum genelde hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın

Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım ancak uzun zamandır siteyi takip ediyorum.
28 haftalık hamileyim. Rahim ağzı boyum 2.0 cm olmuş. Alttada yarım cm açıklık var dedi. Bir haftadır prepar kullanıyorum 3 saatte bir ve yatıyorum. Daha bebeğim çok küçük. Acaba benim durumumda olup son haftalara kadar bebeğini taşıyan varmı?

Merhabalar,
28 haftalık hamileyim. Rahim ağzı boyum 2.0 cm olmuş. Alttada yarım cm açıklık var dedi. Bir haftadır prepar kullanıyorum 3 saatte bir ve yatıyorum. Daha bebeğim çok küçük. Acaba benim durumumda olup son haftalara kadar bebeğini taşıyan varmı?

merhaba arkadaşım umarım herşey yolunda gider benim dikişim olduğu için bu haftalara gelebildim ama dikişsizde sonlara gelen arkadaşlarımız var sana yardımcı olabilirler prepar çare mi bilmiyorum ama çoğumuz ilaç yanında yattık sürekli

Merhabalar,

Selamlar..
Bende 27.haftada senınle aynı durumdaydım. Hatta sonraki 1 hafta içinde rahim ağzı boyum hiç kalmadı anlayacağın bebeğim doğum kanalına girip çıkışa dayadı kafayı. 2 aydır yatıyorum. 35.haftama gelebildim. Artık riskim baya bi azaldı. Bu arada dikişim de yok. Dikiş için geç bir haftaydı 27.hafta. serviks boyumda kalmadığı için doktor dikiş doğumu başlatabilir dedi.
Bende prepar ile aynı olan nidilat ilacını 4 saatte bir alıyorum. Proluton depot ve celestone iğnelerimi vuruldum.

Burda daha zor durumda olup bebeğini kucağına alanda var. O yüzden rahat ol stres yapıp bebeğini üzme..

MerhabaBol bol yat dinlen bebek baskı yapmasın.

Bu arada ben bugün birascık da olsa dışarı çıktım arkadaşlar :eek:.. Ama çabucak yoruldum baskıyı hissettim. En iyisi Şubat başına kadar daha sabredeyim...

mrb hemşin
Ben hamileliğimi öğrendiğimde 5 haftalıktı ve hamile kalacağımı hiç düşünmemiştim.
Bizim için süprizdi. Tatil dönüşü anneme geldim ve İstanbulda hamile olduğumu öğrendim dr. uçağa binemeyeceğimi söyledi.Eylülden bu yana annemde kalıyorum ve bana canım annem bakıyor. Başlarda hiç kalkmıyordum bir tek wc ye gidebiliyordum .Banyo bile 20 günde bir yapıyordum.oda ne banyo.Geçen hafta Dr.um evin içinde ufak yürüyüşler yapabilirsin dedi çünkü artık yatmaktan her yerim ağrıyordu Özellikle belim bağırsaklarım ve böbreklerim. Birde ben nedendir bilmiyorum ama 20. haftamdan beri ne sağıma nede soluma dönüp yatabiliyorum .Şuanda kendimi biraz daha ii hissediyorum sanırım evin içinde de olsa hafif yürüyüş bana ii geldi.Şuanda 25 hafta doldu Nasipse 10 hafta daha yatacağım.

mrb hemşin
Ben hamileliğimi öğrendiğimde 5 haftalıktı ve hamile kalacağımı hiç düşünmemiştim.
Bizim için süprizdi. Tatil dönüşü anneme geldim ve İstanbulda hamile olduğumu öğrendim dr. uçağa binemeyeceğimi söyledi.Eylülden bu yana annemde kalıyorum ve bana canım annem bakıyor. Başlarda hiç kalkmıyordum bir tek wc ye gidebiliyordum .Banyo bile 20 günde bir yapıyordum.oda ne banyo.Geçen hafta Dr.um evin içinde ufak yürüyüşler yapabilirsin dedi çünkü artık yatmaktan her yerim ağrıyordu Özellikle belim bağırsaklarım ve böbreklerim. Birde ben nedendir bilmiyorum ama 20. haftamdan beri ne sağıma nede soluma dönüp yatabiliyorum .Şuanda kendimi biraz daha ii hissediyorum sanırım evin içinde de olsa hafif yürüyüş bana ii geldi.Şuanda 25 hafta doldu Nasipse 10 hafta daha yatacağım.

aynen canım bende annemin yanında kalıyorum 3 aydır yatıyorum 15 de bir banyo yapıyorum çook korkuyorum bu bebeğimide kaybetmek istemiyorum,ama bazenleri kalkıp oturuyorum acaba tehlikesi varmıdır bide sık sık hastaneye gidiyorum mecburen,bence sen tehlikeli zamanı atlattın ama yinede tabiki dikkat,bide önceki hamileliğinde yatıyomuydun

:nazar:Salihas ve edanaz sizlerde hamilesiniz sanırım çok sevindim :dance: arkanızdan bizlerde geliriz inşallah .. allah sorunsuz bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin inşallah... sağlıkla kucağınıza alın yavrularınızı inş. :ecrin_bebek:

Sağol canım en kısa zamanda senden de bir atak bekliyoruz

hemsin bana doktorum dikişten 2 hafta sonra kaykılarak oturabilirsin yatmakla aynı şey demişti ama benim belimdeki fıtık kaykılarak oturmama yastıkla desteklesem bile izin vermiyordu.Çok ağrım oluyordu. Birde tabi psikolojik olarakta oturunca endişeleniyordum. Ben hastaneye gittiğimdede tekerlekli sandalye ile dr. yanına çıkıyordum ama geçen cuma artık odama yürüyerek gelebilirsin dedi. ilk gebeliğimde eşimin işinden dolayı
Kıbrısta yasıyordum oradaki dr. farketmedi ve 4 aylıktı kaybettim.2. gebeliğimde İstanbulda yasıyordum profa gittim oda farketmedi hatta ben kendi kendime pek hareket etmiyodum ama Profumuzzz bana sen niye yatıyosun günde yarım saat yürüyüş dedi. 17 hafta civarıydı huzursuzdum sancım vardı bıçak batmaları vardı dr. gittim çok açılma var dedi acil serklaj yapıldı.2 hafta sonra suyum geldi Sevgili profumuz tel de bana yapacak bir şey yok zeynep kamile git geliyorum dedi Ne geldi ne aradı Bu arada serklajı kendi özel doğum hastanesinde yapmıştı... Bu dikişimde acil oldu bakalım ne kadar dayanabilecek.Bir dahaki sefere 13. haftada serklaj uygulamaları için ısrarcı olacağım. Bence ne olursa olsun dinlenmeyi tercih et sabırlı ol emeklerinin karşılığını alacaksın Allaın izniyle:Saruboceq:.

merhaba kızlaaarrrrrrrrr...
bu hafta fazla çok kötü grip oldum çok kötüydüm halen atlatmış değilim.. sizi ihmal ettim kusura bakmayın ama...
KALBİNUR umuzu gördüm çoooookkkkk mutlu oldum aman aman Allah nazarlardan saklasın onu ne kadar tatlıymış öyle.. kelebekcim seni çok çok öpüyorum bebeğinle sağlıklı ve mutlu uzun uzun ömürler geçirmeni diliyorum..Allah analı babalı büyütsün..:))
hamişlerimizde iyiler galiba gördüğüm kadarıyla .. benide merak edenler olsuş sağolsunlar herkes.. tiwikscimde merakınızı gidermiş o da sağolsun..
haftaya cumartesi doktorumu arıycam transfer için hazırlıklara başlıycaz ama bakalım şubat ayındamı olucak yoksa martı mı bulur bende bilmiyorum valla kızlar..inşallah bende yeni hamişlerimize katılırım:))

X