- 17 Eylül 2008
- 1.233
- 16
- Konu Sahibi hidennisko
- #1.961
tiwikscim ben sohbetteyim bekliyorum canım:)))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yaren buyuk gecmıs olsun canım dıkkat et kendıne.. Insallah guzel sonucların olur..
fklic arkadasımız ne demek uzun oldu.. Insan o durumdayken o kadar endıselı oluyor kı..senı cok ıyı anlıyorum ve anlıyoruz.. Burdakı hemen hemen herkes o yollardan gectı..
Burda doktorunun ıhmalıne gelenler oldu, erken kayıpları olanlar oldu, bebegını kucagına alanlar oldu, Sadece 20 lı haftalarda degıl hamılelıgının basından sonuna yatanlar oldu...
Benım durumum ıse ben 20 lı haftalara gırdıgımde kasıklarımda agrılar oluyordu ama herkes normal dıyordu bebek buyuyor falan dıyorlardı.. Ama resmen bebegı kasıklarımda hıssedıyordum. Normalde doktorlar anne ve bebek saglıgını kontrol ederken rahım agzını boyunu da kontrol etmelerı gerekıyor..ama burdakılerın cogu da aynı konudan muzdarıp.. Bır kaybın olmadan genelde kontrol etmıyorlar..Benım daha once kaybım olmadı doktorum da kontrol etmedı ne oldugunu bıle bılmnıyordum kı..Benım sansım 23.haftamda doktor degıstırmek oldu herhalde..
26+5 de kontrole gıttıgımde doktor ultrasonda bebegın dogum kanalında oldugunu gorunce senın rahım agzını kontrol edelım dedı ve ultrasonda 1.9 cıktı sonra vajınal 2.2. dedı.
2 hafta sonra doktora gıttıgımde servıks boyun hıc kalmamıs dedı. Aynı gun bende ayrıyeten 2 doktora daha gıttım. Ama aynı seyı soyleyınce kendı doktoruma guvenım arttı.
Iste bende yaklasık 2 aydır yatıyorum ılk baslarda cok kotuydum ama bosuna o kadar uzulmusum.. Endıseyı cok bırakma ama kendını ve bebegını de cok uzme..
Bende 32 yı bır gorsem dıyordum ama sonra 36-37 yı de gormek ıstıyorsun..
Celestone bebek erken dogarsa dıye cıger gelıstırıcı ıgne
Proluton ıse erken dogumu engellemek ıcın progestan ıceren hormon ıgnesı
Bu arada prolutonu hala haftada 1 vuruluyorum. Sanırım Pazartesı sonuncuyu vurulacam
Hangı hastane hangı doktora gıdıyorsun? Nerde oturuyorsun? Baska bır doktora daha gıtmen kafanı karıstırabılır ama gıtmekde fayda var bence..
Insallah saglıcakla bebegını kucagına alırsın..
Tıwıks yok tatlım ya kalkmaya calıstım ama olmadı :)) yavas yavas ayaklanayım dedım.. dun dısarı cıktım hastanedekı semınere gıttım ama dayanamadım ates bastı.. baskıyı hıssetttım falan..ortasında cıkıp yıne kendımı yataga attım.. Zaten aslında doktorum hala kalkmama ızın vermıyor.. Cumartesı kontrolum var o zaman soracam artık yıne.. Ama galıba kalkarsam bı kac gun ıcınde dogum yaparım. En ıyısı Cumartesıye kadar yatıp doktora sormak..
Bu arada senın adını ogrenmemızde sakınca var mı?
bence 2 hafta daha yatarsın gibi geliyor ....adım da özlem canım.......neyse az kaldı azcık daha sabır ...benim üstüme herkes gitti dr ben daha gitmedim şubatın ilk haftası gideceğim problem olmazsa....ondan sonra da belki bir 2 kere daha giderim benim dr um hala standart kontrolüne devam ediyor ben de ısrar etmiyorum dr olan o birşey olsa çağırırdı herhalde ...
Bakalım ne dıyecek doktorum.. Bende ayın 5 ınde gıtmıstım en son 10 gun sonra gel dedı ama ben 15 gun sonrasına randevu aldım....Ama Subat ayı gelınce artık 10 gunde bır kesın gıderım herhalde artık son aya gırmıs olacam cunku..Senı de 2 hafta sonra daha sık cagırmaya baslar herhalde..
Tum guzel dılekler ıcın tesekkur ederım kızlar.
bu aralar hıc vaktım yok nete gıremıyorum.Kızıma bır de sutu sagıp vermek zorunda kaldım.Dikişlerde cok acıyor
doğum tam 16 saat surdu.bılseydm epıdural ısterdım
Allah hepınızın gonlune gore versın
evlatlarınızı kucagınıza almayı nasıp etsın
Selam kızlar. Dün kendimi çok iyi hissediyordum buğün tam anlamıyla berbatım. Bu mide bulantıları kusmalar bütün enerjimi bitiriyor. Oğlumla dahi ilgilenemiyorum. YAvrucuğum gelip gidip öpüyor niye yattığımıda bilmiyor. Söyleyemiyoruz bir kardeşin olacak diye. Çünkü önceki kaybımda bizimle birlekte oda çok yıprandı. YArın tahliller için hastaneye gideceğim. Bu arada vajen akıntımın içinde çok az miniminnacık pempe şeyler görüyorum ben paranoyakmı oldum. Doktorumdan kapızlık için ilaç istedim vermedi. Şimdi yemek sorunun olduğu için kabızlık sorunu yaşamaya başladdım. Eşim sonuçları götürünce tekrar ilaç soracağım. Siz kabızlık için ilaç kullanıyormusunuz. Benim ilk gebeliğimde gittim doktor bebeği görürü görmez yazmıştı ve doğuma kadar kullandım.
evet son ay 2 kere daha giderim ....sana da kalk derse sanırım koşturacaksın hazırlıklara yatmanın ne büyük faydası varmış ki biz de öyle tam anlamıyla yatamadık sadece temizlik yapmadık değil mi ?Allah yardımcımız oldu senin kaynananda 2 kap yemek getirmekle katkıda bulunduğunu düşünüyor herhalde başka topicte okudum benim kaynananında yılbaşından beri sesi çıkmıyor gelmek istedi gelemedi ondan galiba o kadar ameliyat geçirdim aylar geçti aradan birisi gelse ne olur gelmese ne olur artık.... çarşamba büyük görümcem geliyor bana da değişiklik olacak ...bakalım göreceğiz yardımlarını...