Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Melek maşallah 27 den 35. haftaya gelebilmişsin. Allah nazarlardan saklasın. Benim şimdi ilk hedefim 32 yi doldurmak. On dan sonrada durabildiği kadar dursa çok iyi olacak. İnşallah benim bebeiş acele etmez çıkmak için.
Senin ilk 27. haftamı belli olduğu rahim ağzı boyu kalmadığı? Yoksa daha önceki kontrolllerde belliydide 27 haftaya gelene kadar iycemi kısaldı?
Benim ilk 24. haftada kasık ağrılarımla doktora gittim ozaman bakmıştı. 3.33 cm idi. 3 ün altı tehlikeli dedi hiçbir ilaç vermedi sadece yatıcaksın dedi. Geçen haftada yani 27 haftalıkken doktora gittiğimdede 2.0 cm e düşmüştü ki kasık ağrılarım hafiflediği halde. Bu yüzden panikliyorum. Yani bir ay bile geçmeden bukadar kısalabiliyorsa ben bir ay daha bekleyebilirmiyim diye geceleri stres yapıyorum.
3 hafta sonra kontrole gel dedi doktor ve sadece Prepar verdi. Proluton depot ve celestone iğneleri ne için? Bebeğin akciğerleri içinmi yoksa bunlarda erken doğum önleyicimi?Doktor bana bunlardan bahsetmedi.
Bu arada başka bir doktorra daha gitsemmi acaba? Kafam okadar doluki. Ne bilim belki doktor 3 hafta sonra gel dedi ama 3 hafta içinde ya bişey için geç kalırsak diyede korkuyorum. Mesela bu bahsedilen iğnelerden vurulmadım.
Çok karışık ve uzun oldu ama kafam okadar doluki biraz paylaşmam gerekiyor kusura bakmayın arkadaşlar.
Herkese çok rahat sağlıklı hamilelikler, miyadında ve sağlıklı doğumlar diliyorum yüce Rabbimden.

Yaren buyuk gecmıs olsun canım dıkkat et kendıne.. Insallah guzel sonucların olur..

fklic arkadasımız ne demek uzun oldu.. Insan o durumdayken o kadar endıselı oluyor kı..senı cok ıyı anlıyorum ve anlıyoruz.. Burdakı hemen hemen herkes o yollardan gectı..
Burda doktorunun ıhmalıne gelenler oldu, erken kayıpları olanlar oldu, bebegını kucagına alanlar oldu, Sadece 20 lı haftalarda degıl hamılelıgının basından sonuna yatanlar oldu...

Benım durumum ıse ben 20 lı haftalara gırdıgımde kasıklarımda agrılar oluyordu ama herkes normal dıyordu bebek buyuyor falan dıyorlardı.. Ama resmen bebegı kasıklarımda hıssedıyordum. Normalde doktorlar anne ve bebek saglıgını kontrol ederken rahım agzını boyunu da kontrol etmelerı gerekıyor..ama burdakılerın cogu da aynı konudan muzdarıp.. Bır kaybın olmadan genelde kontrol etmıyorlar..Benım daha once kaybım olmadı doktorum da kontrol etmedı ne oldugunu bıle bılmnıyordum kı..Benım sansım 23.haftamda doktor degıstırmek oldu herhalde..

26+5 de kontrole gıttıgımde doktor ultrasonda bebegın dogum kanalında oldugunu gorunce senın rahım agzını kontrol edelım dedı ve ultrasonda 1.9 cıktı sonra vajınal 2.2. dedı.

2 hafta sonra doktora gıttıgımde servıks boyun hıc kalmamıs dedı. Aynı gun bende ayrıyeten 2 doktora daha gıttım. Ama aynı seyı soyleyınce kendı doktoruma guvenım arttı.
Iste bende yaklasık 2 aydır yatıyorum ılk baslarda cok kotuydum ama bosuna o kadar uzulmusum.. Endıseyı cok bırakma ama kendını ve bebegını de cok uzme..
Bende 32 yı bır gorsem dıyordum ama sonra 36-37 yı de gormek ıstıyorsun..
Celestone bebek erken dogarsa dıye cıger gelıstırıcı ıgne
Proluton ıse erken dogumu engellemek ıcın progestan ıceren hormon ıgnesı
Bu arada prolutonu hala haftada 1 vuruluyorum. Sanırım Pazartesı sonuncuyu vurulacam

Hangı hastane hangı doktora gıdıyorsun? Nerde oturuyorsun? Baska bır doktora daha gıtmen kafanı karıstırabılır ama gıtmekde fayda var bence..

Insallah saglıcakla bebegını kucagına alırsın..

Yaren buyuk gecmıs olsun canım dıkkat et kendıne.. Insallah guzel sonucların olur..

fklic arkadasımız ne demek uzun oldu.. Insan o durumdayken o kadar endıselı oluyor kı..senı cok ıyı anlıyorum ve anlıyoruz.. Burdakı hemen hemen herkes o yollardan gectı..
Burda doktorunun ıhmalıne gelenler oldu, erken kayıpları olanlar oldu, bebegını kucagına alanlar oldu, Sadece 20 lı haftalarda degıl hamılelıgının basından sonuna yatanlar oldu...

Benım durumum ıse ben 20 lı haftalara gırdıgımde kasıklarımda agrılar oluyordu ama herkes normal dıyordu bebek buyuyor falan dıyorlardı.. Ama resmen bebegı kasıklarımda hıssedıyordum. Normalde doktorlar anne ve bebek saglıgını kontrol ederken rahım agzını boyunu da kontrol etmelerı gerekıyor..ama burdakılerın cogu da aynı konudan muzdarıp.. Bır kaybın olmadan genelde kontrol etmıyorlar..Benım daha once kaybım olmadı doktorum da kontrol etmedı ne oldugunu bıle bılmnıyordum kı..Benım sansım 23.haftamda doktor degıstırmek oldu herhalde..

26+5 de kontrole gıttıgımde doktor ultrasonda bebegın dogum kanalında oldugunu gorunce senın rahım agzını kontrol edelım dedı ve ultrasonda 1.9 cıktı sonra vajınal 2.2. dedı.

2 hafta sonra doktora gıttıgımde servıks boyun hıc kalmamıs dedı. Aynı gun bende ayrıyeten 2 doktora daha gıttım. Ama aynı seyı soyleyınce kendı doktoruma guvenım arttı.
Iste bende yaklasık 2 aydır yatıyorum ılk baslarda cok kotuydum ama bosuna o kadar uzulmusum.. Endıseyı cok bırakma ama kendını ve bebegını de cok uzme..
Bende 32 yı bır gorsem dıyordum ama sonra 36-37 yı de gormek ıstıyorsun..
Celestone bebek erken dogarsa dıye cıger gelıstırıcı ıgne
Proluton ıse erken dogumu engellemek ıcın progestan ıceren hormon ıgnesı
Bu arada prolutonu hala haftada 1 vuruluyorum. Sanırım Pazartesı sonuncuyu vurulacam

Hangı hastane hangı doktora gıdıyorsun? Nerde oturuyorsun? Baska bır doktora daha gıtmen kafanı karıstırabılır ama gıtmekde fayda var bence..

Insallah saglıcakla bebegını kucagına alırsın..

Güzel dileklerin ve moral desteğin için çok teşekkür ederim, seninde benimle aynı durumda olduğunu ve hala doğurmadığını görmek bana moral verdi.
Ben Tarabya da oturuyorum ama Ümraniye'de Erdem hastanesinde Ayşe hanıma gidiyorum.
Belki 3 hafta sonra gittiğimde şu iğneden banada verir doktora soracağım.
Başka bir doktora daha gidelim diyince eşim doktoruna güven iyi bir doktor diyor ama burda okadar çok doktor ihmalini okudumki insanın kafası karışmıyor değil.
Bu arada yatmak nekadar zormuş. Allah bütün yatalak hastaların yardımcısı olsun ve sabır versin inşallah. Arada bir sıkılıp evin içinde dolaşıyorum yada yatmaktan sıkılıp oturuyorum .
Ha bişey daha soracağım . Serviks dediğin yine rahim ağzı boyu mu? Senin rahim ağzı kısalığı dışında açılma da varmıydı?
Sorularımla bıktırana kadar soracağım sanırım:eek:

Merhaba fklıc
Geçmiş olsun öncelikle. Ben ilk 2 gebeliğimi dr.ihmalinden kaybettim Şuanda 3. ye hamileyim ki bunuda kendi ısrarlarım sonucunda dr.uma zorlada olsa farkettirdim.Tabi her şey nasip ama tedbir bizden takdir Allahtan.Benim en büyük şanssızlığım eşimin işinden dolayı sürekli farklı yerlerde olmak ve bunun yüzünden kalıcı bir dr.a sahip olamamak.
Bence sen başka bir Dr.a daha görün sana ilaç verebilir bu sitedeki herkes genelde Nidilat Magnezyum Proluton iğne ve 28. haftadan sonra celestone kullanıyor. Yada kendi Dr. una telefonda dahi olsa sor bana erken doğumu önlemek için ilaç veremezmisiniz diye.
Bana Dr. 31. haftayı görsek ii demişti senin çok az kalmış. Endişelenme bence içini rahatlatacak tedbirlerini almaya çalış.İyi haberlerini alacağız mutlaka.En güzel örnek kelebek ve melek arkadaşlarımız.

flc arkadasımız adını bılemıyorum ama rhn arkadasımıza katılıyorum. madem erken dogum rıskın var doktor neden 28 haftadan ıtıbaren kullanılabılen celestone vermedı..tabııkı doktorunun ıyı olduguna ınanıyorsan guven. Bende guvenıyordum ama tedbırı elden bırakmamak ıcın Nısantasında cok ıyı bır doktora da gıtmıstım. Bende Medıcal Park Goztepe hastanesınden Gokmen beye gıdıyorum. Benım rıskımı sonucta o buldu.

Bu arada bende acılma yok. Acılma olsa zaten dogum engellenenemez dedı doktorum bebek dogum kanalında olup rahım agzı boyu kalmadıgı ıcın. Tek guvencem zaten acılmanın olmaması. Zaten bu prepar ve nıdılat kasları gevsetıp kasılmaları engellıyor. Bu kasılmalar sancısız da olabılır ve rahım agzının acılmasına neden oluyorlar.. Bu yuzden bu tansıyon ılaclarını sık kullanıyoruz. Bu arada servıks rahım agzı boyu demek evet.

Yatmak gercekten zor. Ilk baslarda daha dıkkat etsemde (2 doktora da wc dısında kalkmayacagıma soz verıp hastaneye yatmakdan kurtuldum.) sımdı ara ara evde kalkıyorum hatta dun dısarı cıktım bırascık.. Yatmak bana da cok sıkıcı gelıyordu yıllardır aktıf bı sekılde calısan bırı olarak. Ama 31-32. haftayı gorene kadar sabret. Sonucta onemlı olan bebegının erken dogumdan dolayı ılerde olusabılecek sorunlara maruz kalmaması. Bu haftaları geçirdikten sonra inanılmaz rahatlayacaksın.

Tiwiks arkadasımız da yazmıstı hatta 30 lu haftaları gormek ne guzel dıye..:CüvCüv:

merhaba arkadaşlar herkes iyidir umarım ben de sıkıldım film izliyorum çarşamba misafirlerim geliyor bebek için hazırlık yapılacak hala terleme sorunu yaşıyorum evin en serin yeri banyo orada yatacağım artık delikafadulden melekcim artık ayağa kalktın sanırım ben de eskisi gibi değilim ana yine de yatıyorum yapacak da birşey yok zaten koca gün huzurluyum iyimser olmaya çalışıyorum az kaldı sanki .............

Tıwıks yok tatlım ya kalkmaya calıstım ama olmadı :)) yavas yavas ayaklanayım dedım.. dun dısarı cıktım hastanedekı semınere gıttım ama dayanamadım ates bastı.. baskıyı hıssetttım falan..ortasında cıkıp yıne kendımı yataga attım.. Zaten aslında doktorum hala kalkmama ızın vermıyor.. Cumartesı kontrolum var o zaman soracam artık yıne.. Ama galıba kalkarsam bı kac gun ıcınde dogum yaparım. En ıyısı Cumartesıye kadar yatıp doktora sormak..
Bu arada senın adını ogrenmemızde sakınca var mı?

Tıwıks yok tatlım ya kalkmaya calıstım ama olmadı :)) yavas yavas ayaklanayım dedım.. dun dısarı cıktım hastanedekı semınere gıttım ama dayanamadım ates bastı.. baskıyı hıssetttım falan..ortasında cıkıp yıne kendımı yataga attım.. Zaten aslında doktorum hala kalkmama ızın vermıyor.. Cumartesı kontrolum var o zaman soracam artık yıne.. Ama galıba kalkarsam bı kac gun ıcınde dogum yaparım. En ıyısı Cumartesıye kadar yatıp doktora sormak..
Bu arada senın adını ogrenmemızde sakınca var mı?

bence 2 hafta daha yatarsın gibi geliyor ....adım da özlem canım.......neyse az kaldı azcık daha sabır ...benim üstüme herkes gitti dr ben daha gitmedim şubatın ilk haftası gideceğim problem olmazsa....ondan sonra da belki bir 2 kere daha giderim benim dr um hala standart kontrolüne devam ediyor ben de ısrar etmiyorum dr olan o birşey olsa çağırırdı herhalde ...

bence 2 hafta daha yatarsın gibi geliyor ....adım da özlem canım.......neyse az kaldı azcık daha sabır ...benim üstüme herkes gitti dr ben daha gitmedim şubatın ilk haftası gideceğim problem olmazsa....ondan sonra da belki bir 2 kere daha giderim benim dr um hala standart kontrolüne devam ediyor ben de ısrar etmiyorum dr olan o birşey olsa çağırırdı herhalde ...

Bakalım ne dıyecek doktorum.. Bende ayın 5 ınde gıtmıstım en son 10 gun sonra gel dedı ama ben 15 gun sonrasına randevu aldım....Ama Subat ayı gelınce artık 10 gunde bır kesın gıderım herhalde artık son aya gırmıs olacam cunku..Senı de 2 hafta sonra daha sık cagırmaya baslar herhalde..

Kelebek
şanslı anne geçmiş olsun,allah analı babalı büyütsün.kucağına alınca bütün çektiğin sıkıntıların bitmiştir eminim.kalbinur aynı sana benziyor.çok tatlı maşallah.
Hoş geldin bebek...

Kelebek sımdı Subat annelerıne yazdıgın msj. gordum masallah Kalbınura.. 2750 dogmus.. Nasıl oldu dogum cok merak edıyoruz...

Tum guzel dılekler ıcın tesekkur ederım kızlar.
bu aralar hıc vaktım yok nete gıremıyorum.Kızıma bır de sutu sagıp vermek zorunda kaldım.Dikişlerde cok acıyor
doğum tam 16 saat surdu.bılseydm epıdural ısterdım
Allah hepınızın gonlune gore versın
evlatlarınızı kucagınıza almayı nasıp etsın

Bakalım ne dıyecek doktorum.. Bende ayın 5 ınde gıtmıstım en son 10 gun sonra gel dedı ama ben 15 gun sonrasına randevu aldım....Ama Subat ayı gelınce artık 10 gunde bır kesın gıderım herhalde artık son aya gırmıs olacam cunku..Senı de 2 hafta sonra daha sık cagırmaya baslar herhalde..

evet son ay 2 kere daha giderim ....sana da kalk derse sanırım koşturacaksın hazırlıklara yatmanın ne büyük faydası varmış ki biz de öyle tam anlamıyla yatamadık sadece temizlik yapmadık değil mi ?Allah yardımcımız oldu senin kaynananda 2 kap yemek getirmekle katkıda bulunduğunu düşünüyor herhalde başka topicte okudum benim kaynananında yılbaşından beri sesi çıkmıyor gelmek istedi gelemedi ondan galiba o kadar ameliyat geçirdim aylar geçti aradan birisi gelse ne olur gelmese ne olur artık.... çarşamba büyük görümcem geliyor bana da değişiklik olacak ...bakalım göreceğiz yardımlarını...

Selam kızlar. Dün kendimi çok iyi hissediyordum buğün tam anlamıyla berbatım. Bu mide bulantıları kusmalar bütün enerjimi bitiriyor. Oğlumla dahi ilgilenemiyorum. YAvrucuğum gelip gidip öpüyor niye yattığımıda bilmiyor. Söyleyemiyoruz bir kardeşin olacak diye. Çünkü önceki kaybımda bizimle birlekte oda çok yıprandı. YArın tahliller için hastaneye gideceğim. Bu arada vajen akıntımın içinde çok az miniminnacık pempe şeyler görüyorum ben paranoyakmı oldum. Doktorumdan kapızlık için ilaç istedim vermedi. Şimdi yemek sorunun olduğu için kabızlık sorunu yaşamaya başladdım. Eşim sonuçları götürünce tekrar ilaç soracağım. Siz kabızlık için ilaç kullanıyormusunuz. Benim ilk gebeliğimde gittim doktor bebeği görürü görmez yazmıştı ve doğuma kadar kullandım.

Tum guzel dılekler ıcın tesekkur ederım kızlar.
bu aralar hıc vaktım yok nete gıremıyorum.Kızıma bır de sutu sagıp vermek zorunda kaldım.Dikişlerde cok acıyor
doğum tam 16 saat surdu.bılseydm epıdural ısterdım
Allah hepınızın gonlune gore versın
evlatlarınızı kucagınıza almayı nasıp etsın

hoşgeldin taze anne canım 1 saatte doğurursun dedik demez olaydık kendiliğinden açılan rahmini sancı bile açamamış yaaaaaaaa daha ne diyeyim şaştım kaldım valla neyse bebiş ve sen iyisin ya yeter normal doğumda da dikiş var acı var farkı ne anlamadım sezeryandan....

valla ebeler sancı cekerken benı yıkadılar
şuurumu kaybetmısım,sureklı sezeryana alın benı dıyordum
rahım acılmadı
işkence gıbıydı
hatırlamak ıstemıyorum :S

Selam kızlar. Dün kendimi çok iyi hissediyordum buğün tam anlamıyla berbatım. Bu mide bulantıları kusmalar bütün enerjimi bitiriyor. Oğlumla dahi ilgilenemiyorum. YAvrucuğum gelip gidip öpüyor niye yattığımıda bilmiyor. Söyleyemiyoruz bir kardeşin olacak diye. Çünkü önceki kaybımda bizimle birlekte oda çok yıprandı. YArın tahliller için hastaneye gideceğim. Bu arada vajen akıntımın içinde çok az miniminnacık pempe şeyler görüyorum ben paranoyakmı oldum. Doktorumdan kapızlık için ilaç istedim vermedi. Şimdi yemek sorunun olduğu için kabızlık sorunu yaşamaya başladdım. Eşim sonuçları götürünce tekrar ilaç soracağım. Siz kabızlık için ilaç kullanıyormusunuz. Benim ilk gebeliğimde gittim doktor bebeği görürü görmez yazmıştı ve doğuma kadar kullandım.

canım bu da hamileliğin zor ama tatlı cilveleri ben kabızlık için birşey kullanmıyorum kullandığım magnezyum var onu da ileiriki haftalarda verir dr un sanırım sana ...ama şurup verebilir duphalac gb
progestan kapsülde kabızlık yapar doğal şeyler dene kayısı gibi

evet son ay 2 kere daha giderim ....sana da kalk derse sanırım koşturacaksın hazırlıklara yatmanın ne büyük faydası varmış ki biz de öyle tam anlamıyla yatamadık sadece temizlik yapmadık değil mi ?Allah yardımcımız oldu senin kaynananda 2 kap yemek getirmekle katkıda bulunduğunu düşünüyor herhalde başka topicte okudum benim kaynananında yılbaşından beri sesi çıkmıyor gelmek istedi gelemedi ondan galiba o kadar ameliyat geçirdim aylar geçti aradan birisi gelse ne olur gelmese ne olur artık.... çarşamba büyük görümcem geliyor bana da değişiklik olacak ...bakalım göreceğiz yardımlarını...

aynen oyle.. hayır 3 bına ılerımde oturuyor.. mılletın ayagına ufacık kramp gırıyor 2 gun yatıyor.. Kayınvalıdelerı 5-6 saattlık yoldan gelıp bakıyorlar bakmakla kalmayıp dolaba difrıze 1 aylık yıyeceklerıını hazırlayıp koyuyorlar.
Yemek getırdıgınde(4 gunde 1 falan) aman kızım sakın kalkma deyıp bu ıslerı kım yapacak demıyor.. Dıyorum bebegın kıyafetlerı yıkandı ama utulenmesı cantanın hazırlanması lazım dıyorum.(dırek yaparmısınız dıyemıyorum saygılı gelınım ya ) hıc utu kısmına takılmıyor sankı ıkı dakka once kalkma sakın dıyen baskası.. ben canta getırırım cantan valızın yoksa dıyor :nazar:

yaa normal hamılelerın bıle cantası hazır benım donemımdekılerın.. Hala cantam hazır degıl.. Eksıklerım var ve utulenmesı gereken kıyafetler var.. of off

X