Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
rhn google 1910 ticker yaz çıkar site adı..

Kelebek süpper bir haber bu.. Hayırlı ve kolay doğumun olsun inşallah... Sunni sancı ile açılman daha hızlı bi şekilde açılacak iniallah. Kızkardeşimde 28 gun once sancıları gelmeyıp gunu gecmeye basladıgı ıcın 41 haftada sunnı sancı ıle dogum yapmıstı. Ama epıdural de yaptırdı o.
Sen dusunuyormusun epıdural?

Edacıgım farkında olmadan uzdum galıba senı.. afedersın ya.. Benım takvımım bana moral oluyor o yuzden soyledm bırasda.. Alttakı ugur bocegımın ılerledıgını gormek moral verıyor..Ve kalan gun sayıma bakıyorum o da moral veriyor.

İnşallah bu sefer sonuna kadar gidecek..:Saruboceq:

Canım yaa takma kafana sorun yok. Bak sayende hazırladım takvimi görmek gerçekten moral oluyor. Yarın 12:30 da doktorda olacağım. O kesenin içine saklanmış bir melek görmek istiyorum. Bu arada senin uğur böceğin çok hoş:))

Salihas progestanı sormuşsun canım. Ben 19. haftada kızımı düşürdüm doktor tekrar hamile kalırsan 9 ay bu ilacı kullanacaksın demişti Şuan hamileğim adetim geçtinten 3 gün sonra başladık. Bu ilacı tedbir amaçlı veriyorlar hiçbir sakıncası yok. Benim bir tanıdığımda 9 ay kullandı hiçbir sorunu olmadı. Ben ağızdan alınca yan etkilerini çok hissettiğim için 3*1 şeklinde vajenden kullanıyorum. Böyle gayet rahat oluyor. Bulantı başdönmesi falan yapmıyor. Yarın gebelik kesesinin içindeki süprizi görmeye doktora gideceğim. İlaçtan yana için rahat olsun...
Kelebek nihayet beklenen gün geldi. Özgürlüğünün son gecesini bol bol uyuyarak geçir diyeceğim ama eminim ki çok zor. Bende oğlum için doğuma gittiğimde hiç uyuyamamıştım.
Bu arada suni sancı çok kötü falan diyor ya kimileri; ben kızım ezgiyi 4 cm açıklıkla düşürürken bebişim arada kaldı ters geldiği için ve suni sancı verdiler. İnanki serumun 4te 2 si damardan girmişti ve ben sancıları hissetmiyordum bile. Üstelikte yaşamayacak bir bebek için masadaydım. Senin sancının da çok olacağını düşünmüyorum. Zaten sen alıştın onlara bebeğinin çığlık atacağı ana odakla kendini ve her sancı geldiğinde bebeğine kavuşman için vucudunun bu tepkiyi verdiğini unutma. En kısa zamanda kalbinurun resimlerini bekliyoruz. Rabbim mutlulukla hatırlayacağın sorunsuz doğumlar nasip etsin.

Son düzenleme:
epidurali hıc konusmadım melekcım ben drla
sanırım yapmayacak
belkı rahım kapalı olsa idi tercih ederdim
bu gece garibim,heyecanlıyım
hersey nasıl olucak nasıl bıtıcek
cok merak edıyroum

eda naz hadı bakalım doktordan guzel haberlerle gel. Kalp atıslarını duyarsın artık bu hafta

Kelebek de hastaneye gitmiştir..Akşamüstü ararım..

Kelebekcim çok sevindim..Allah bir avazda kurtarsın inşallah..O kadar zorlukların sonunda, emeklerinin karşılığını alacağın gün geldi nihayet..Allah sana ve bebeğine sağlık ve uzun ömür versin..

Bu arada sıra bana geldi..Sanki Kelebek doğurmadığı sürece, ben de doğurmayacaktım..Sıra bana gelmeyecekti çünkü :ecrin_bebek: Şimdi ateş bastı beni, nasıl doğuracağım yaaa..

senden sonra da sıra bana gelıyor sanırım dı mı?Zaman yaklastıkca benı de heyecan basıyor

merhaba hemsin,
Teşekkür ederim ....
Allah bu bebeğine uzun sağlıklı mutlu ömür versin inşallah.
Senin bu ilk serklajmı ?

ewt canım bu benim ilk serklajım bakalım nekadar dayanacak inşallah mutlu sona hepimiz kavuşuruz,bide şu korkularımızı yenebilsek herşey dahada güzel olcak ama işte yaşadığımız acı tecrübeler bizi bu hale getirdi,,,

Salihas progestanı sormuşsun canım. Ben 19. haftada kızımı düşürdüm doktor tekrar hamile kalırsan 9 ay bu ilacı kullanacaksın demişti Şuan hamileğim adetim geçtinten 3 gün sonra başladık. Bu ilacı tedbir amaçlı veriyorlar hiçbir sakıncası yok. Benim bir tanıdığımda 9 ay kullandı hiçbir sorunu olmadı. Ben ağızdan alınca yan etkilerini çok hissettiğim için 3*1 şeklinde vajenden kullanıyorum. Böyle gayet rahat oluyor. Bulantı başdönmesi falan yapmıyor. Yarın gebelik kesesinin içindeki süprizi görmeye doktora gideceğim. İlaçtan yana için rahat olsun...
Kelebek nihayet beklenen gün geldi. Özgürlüğünün son gecesini bol bol uyuyarak geçir diyeceğim ama eminim ki çok zor. Bende oğlum için doğuma gittiğimde hiç uyuyamamıştım.
Bu arada suni sancı çok kötü falan diyor ya kimileri; ben kızım ezgiyi 4 cm açıklıkla düşürürken bebişim arada kaldı ters geldiği için ve suni sancı verdiler. İnanki serumun 4te 2 si damardan girmişti ve ben sancıları hissetmiyordum bile. Üstelikte yaşamayacak bir bebek için masadaydım. Senin sancının da çok olacağını düşünmüyorum. Zaten sen alıştın onlara bebeğinin çığlık atacağı ana odakla kendini ve her sancı geldiğinde bebeğine kavuşman için vucudunun bu tepkiyi verdiğini unutma. En kısa zamanda kalbinurun resimlerini bekliyoruz. Rabbim mutlulukla hatırlayacağın sorunsuz doğumlar nasip etsin.

edanaz kesenin içindeki tatlı bebişini inşallah görür bize güzel haberleri verirsin canım.progestanı ilk bugün başladım kullanmaya tok karna alınması gerekiyormuş.okulda kullanmak zorunda kaldım.baş dönmesi yaptı.ders anlatamadım bir saat.sonra geçti.benim doktorum daha ne kadar kullanmam gerektiğini söylemedi.bir daha sefere sorayım.
kelebek bu saatlerde almışsındır inşallah kızını kucağına bize haberlerini ilet tamammı.
edamecrin sende sayfadasın sanırım.nasılsın okula alıştınmı nasıl gidiyor.

kelebeeek çok sevindim
içim bir tuhaf oldu
bebişinin çığlığını duyacaksın
ne kadar çok isterdim o anı yaşamayı
kalbinur gerçek bir mucize

rhn arkadaşım 25. haftadan sonra rahimde bebişi tutmaya başlarmış
doktorum 25 i bi görsek demişti
ben 24 te kaldım o ayrı
ilaçlarını kullan ve stres yapma
çünkü streste sancıyı başlatıyomuş

salihaaaaas sanada çok sevindim
Allahtan geldi
bence süper bir hamilelik olucak
ben plansız bebeklere hiç biş olmaz diye düşünürüm hep

diğer hamilelerde sıraya geçiyo artık
ne çok bebişimiz olcak
darısı hamilelik hazırlığı yapan bizlere
ben biraz daha bekliycem
çok heyecanlıyım çoooook

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
bende çok kötü dönemler geçirdim
beraber atlatıcaz herşeyi
cesur olmak lazım
kendimizi bırakmıycaz ve üzülmiycez
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK

sağol güzelim .sen nasılsın .okulun nasıl sene sonu yoğunluk cok gerçi ama alıştınmı okuluna.

Kızlar buğün kesenin içindeki saklı mücizeyi gördüm. 7.7 mm. Kesenin etrafında kan pıhtısı falan kalmamış. Dedeğim gibi bebiş temizlik yapıp kahverengi lekelerle atmış onları 2 gündür lekelenmem de yok çok şükür. Doktor pazertesi iş başı yapabilirsin dedi bende bu durumda iş yeri stresi yaşamak istemediğimi evde kalmak istediğimi söyledim. Pazertesi itibariyle 10 gün rapor verdi eşim şimdi hastanede onlarla uğraşıyon benim endişeli olduğumu görünce doktorda sen gereksiz yere yorulma bu tür işleri eşin takip etsin dedi. Pazertesi tahliller için hastaneye gideceğim sonuçları eşin bana getirsein senin gelmene gerek yok dedi. Bu sefer süper anlaştık doktorla zaten kalabalık değildi oda rahattı. Sizede haber vereyim dedim.
Bu arada aklım hep kelebekte. Allahın iziyle yarın haberini alırız. Kendinize iyi bakın....

edacım çok sevindim güzelim bu haberekaydirigubbakcemile2rapor aldığın iyi olmuş canım.hem dinlen stresinide atlatmış oldun böylece canım.kelebek benimde aklımda yarın haberlerini alırız heralde

Telini acmıyor kızlar.. Mesaj attım kızlarla merak ettık dıye... Cok ısrarla arayamıyorumda.. ya dogumdaysa ya da dogumdan cıktı da bebek yanındaysa bebek rahatsız olursa..

Teşekkür edereim Melek ve Salihas. Şimdi sıra sende Salihas sende sen saklı mucizeni hayırlısıyla ne zaman göreceksin?
Kelebek arkadaşımızı çok arayan olmuşsa kapatmak zorunda kalmıştır nede olsa bebeğe sakıncalı ve ikisi alışma dönemindeler. Endişelenmeyin evine gelir gelmez ilk haber vereceği kişiler biziz.

X