Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Selam kızlar. Dün kendimi çok iyi hissediyordum buğün tam anlamıyla berbatım. Bu mide bulantıları kusmalar bütün enerjimi bitiriyor. Oğlumla dahi ilgilenemiyorum. YAvrucuğum gelip gidip öpüyor niye yattığımıda bilmiyor. Söyleyemiyoruz bir kardeşin olacak diye. Çünkü önceki kaybımda bizimle birlekte oda çok yıprandı. YArın tahliller için hastaneye gideceğim. Bu arada vajen akıntımın içinde çok az miniminnacık pempe şeyler görüyorum ben paranoyakmı oldum. Doktorumdan kapızlık için ilaç istedim vermedi. Şimdi yemek sorunun olduğu için kabızlık sorunu yaşamaya başladdım. Eşim sonuçları götürünce tekrar ilaç soracağım. Siz kabızlık için ilaç kullanıyormusunuz. Benim ilk gebeliğimde gittim doktor bebeği görürü görmez yazmıştı ve doğuma kadar kullandım.

oglun kac yasında.. kabızlık olayı kotu.. dogal yollardan halletmeye calıssan.. Ben oldugumda kayısı hosafı yapmıstı esım..ıyı de geldı..Bol bol su ıc..

valla ebeler sancı cekerken benı yıkadılar
şuurumu kaybetmısım,sureklı sezeryana alın benı dıyordum
rahım acılmadı
işkence gıbıydı
hatırlamak ıstemıyorum :S

ayyyyyyy canım valla trajedi olmuş doğumun drun bile kolay olur demişti zaten hiç açıklığı olmayanların bile 12 14 saat sürüyor ilk doğumları bence kullandığın ilaçlar ve yaşadığın o kaybetme korkusu rahmini demir gibi yapmış maşallah .............

valla ebeler sancı cekerken benı yıkadılar
şuurumu kaybetmısım,sureklı sezeryana alın benı dıyordum
rahım acılmadı
işkence gıbıydı
hatırlamak ıstemıyorum :S

Canım benım yaa epıdural ıstemıyormusun dıye bu yuzden sormustum dogumdan oncekı gun.. Cunku kızkardesımde sabah 9 da gırdı hastaneye aksam 9 da dogum yaptı.. Gercı 3 cm acıklıka gıttı ve sunnı sancının normal sancıdan daha zor oldugunu soylemıstı. Dayanamamıs ve epıdural ıstemıstı..
O da ılk baslarda pompa ıle verdı sutunu. Cunku gogus ucları cok cıkmamıs bebek alamadı sutu azalmaya basladı... pompa bıraz ıyı geldı.. sutunun artmasını da sagladı..
Daha acın cok yenı ama gececek. Kardesım dogum yapalı tam 31 gun olmus. Hala zorluklar yasıyorum ama ılk 1 hafta gıbı degıl dıyor..
Bugunlerın hepsı gececek. Yanında sana destek olan bırılerı var degılmı?

aynen oyle.. hayır 3 bına ılerımde oturuyor.. mılletın ayagına ufacık kramp gırıyor 2 gun yatıyor.. Kayınvalıdelerı 5-6 saattlık yoldan gelıp bakıyorlar bakmakla kalmayıp dolaba difrıze 1 aylık yıyeceklerıını hazırlayıp koyuyorlar.
Yemek getırdıgınde(4 gunde 1 falan) aman kızım sakın kalkma deyıp bu ıslerı kım yapacak demıyor.. Dıyorum bebegın kıyafetlerı yıkandı ama utulenmesı cantanın hazırlanması lazım dıyorum.(dırek yaparmısınız dıyemıyorum saygılı gelınım ya ) hıc utu kısmına takılmıyor sankı ıkı dakka once kalkma sakın dıyen baskası.. ben canta getırırım cantan valızın yoksa dıyor :nazar:

yaa normal hamılelerın bıle cantası hazır benım donemımdekılerın.. Hala cantam hazır degıl.. Eksıklerım var ve utulenmesı gereken kıyafetler var.. of off

ne yapalım bir poşet çantaya koyarız bir kaç eşya öyle gideriz doğuma bizim de şansımız böyleymiş okudum o difriz hikayesini maşallah ben be öyle kaynana olsa tepemde taşırım..... ben de bugün duygusalım aslında yalnızlığı severdim ama bazen öyle oluyor ki yemek hazırlarken ağlayasım tencereleri atasım geliyor yerlere ...........

tıwıks ılaclar etkıler mı dersın? Hepımız ıcın kacınılmaz son.. oyle de boylede hepımız doguracaz..

Kelebek kendımı senın yerıne koydum da bı an.. cok zor olmalı ama gectı neysekı..

tıwıks ılaclar etkıler mı dersın? Hepımız ıcın kacınılmaz son.. oyle de boylede hepımız doguracaz..

Kelebek kendımı senın yerıne koydum da bı an.. cok zor olmalı ama gectı neysekı..
[/QUO

o kadar çok ilaç kullandık ki keramet yükleyeyim dedim ilaçlara ama onlarda çare değil bunu biliyorum :ecrin_bebek::roflol:

Merhaba fklıc
Geçmiş olsun öncelikle. Ben ilk 2 gebeliğimi dr.ihmalinden kaybettim Şuanda 3. ye hamileyim ki bunuda kendi ısrarlarım sonucunda dr.uma zorlada olsa farkettirdim.Tabi her şey nasip ama tedbir bizden takdir Allahtan.Benim en büyük şanssızlığım eşimin işinden dolayı sürekli farklı yerlerde olmak ve bunun yüzünden kalıcı bir dr.a sahip olamamak.
Bence sen başka bir Dr.a daha görün sana ilaç verebilir bu sitedeki herkes genelde Nidilat Magnezyum Proluton iğne ve 28. haftadan sonra celestone kullanıyor. Yada kendi Dr. una telefonda dahi olsa sor bana erken doğumu önlemek için ilaç veremezmisiniz diye.
Bana Dr. 31. haftayı görsek ii demişti senin çok az kalmış. Endişelenme bence içini rahatlatacak tedbirlerini almaya çalış.İyi haberlerini alacağız mutlaka.En güzel örnek kelebek ve melek arkadaşlarımız.

Bana doktor Prepar verdi. 3 saatte bir 3 hafta iç dedi. Nidilat ile hemen hemen aynıymış araştırmalarımda bunu gördüm. Birde günde 3 tane magnezyum içiyorum. 7 Şubata kadar bu şekilde devam et dedi. Preparda erken doğumu önleyici ilaçmış. Gittiğimdede nst ye bağlayıp sancıya bakacakmış duruma göre hastaneye yatırıp serum verecek veya ilaçla tedaviye devam edilecek sanırım.
Eşim 2. bir doktora sıcak bakmıyor. Kafanı karıştırma diyor. Bende 7 Şubatta kendi doktoruma gidene kadar bekleyeceğim ve o gün doktorumun söylediklerine göre eger durum dahada vahimse başka bşr doktora daha gideceğim. Şimdilik 3 haftayı atlatmaya düşünmemeye çalışıyorum. 3 Hafta sonra gittiğimdede bu bebeğin akciğerlerini gliştirici iğneği mutlaka soracağım.
Bu arada ismim Filiz Melekcim.
Hepinizin desteğine çok teşekkür ederim gerçekten moral buldum. Kaç gündür paranoyak olmuştum resmen. İnşallah 30 lu haftaları görürürümd sizlerle paylaşırım.
Allah bütün bebek bekleyen anne adaylarının yardımcısı olsun.

Bana doktor Prepar verdi. 3 saatte bir 3 hafta iç dedi. Nidilat ile hemen hemen aynıymış araştırmalarımda bunu gördüm. Birde günde 3 tane magnezyum içiyorum. 7 Şubata kadar bu şekilde devam et dedi. Preparda erken doğumu önleyici ilaçmış. Gittiğimdede nst ye bağlayıp sancıya bakacakmış duruma göre hastaneye yatırıp serum verecek veya ilaçla tedaviye devam edilecek sanırım.
Eşim 2. bir doktora sıcak bakmıyor. Kafanı karıştırma diyor. Bende 7 Şubatta kendi doktoruma gidene kadar bekleyeceğim ve o gün doktorumun söylediklerine göre eger durum dahada vahimse başka bşr doktora daha gideceğim. Şimdilik 3 haftayı atlatmaya düşünmemeye çalışıyorum. 3 Hafta sonra gittiğimdede bu bebeğin akciğerlerini gliştirici iğneği mutlaka soracağım.
Hepinizin desteğine çok teşekkür ederim gerçekten moral buldum. Kaç gündür paranoyak olmuştum resmen. İnşallah 30 lu haftaları görürürümd sizlerle paylaşırım.

Birde bu ilaçlarla birlikte istirahat ettin mi sorun kalmaz inşallah.Ben hiç ilaç almadığını farz ederek yazdım başka bir dr.a gitmeni.Bildiğim kadarıyla 28. haftada yapılabilecekler bu kadar Merak etme bence çok iyi bir haftadasın 2-3 hafta sonra sende tamamen rahatlarsın. Ahh ahh bende görürüm umarım 30 ları 35 leri a.s

Yukarda sohbet sayfasından ama off olmussun.. bı dahakı sefere.. ordan daha rahat oluyor muhabbett..

aynen oyle.. hayır 3 bına ılerımde oturuyor.. mılletın ayagına ufacık kramp gırıyor 2 gun yatıyor.. Kayınvalıdelerı 5-6 saattlık yoldan gelıp bakıyorlar bakmakla kalmayıp dolaba difrıze 1 aylık yıyeceklerıını hazırlayıp koyuyorlar.
Yemek getırdıgınde(4 gunde 1 falan) aman kızım sakın kalkma deyıp bu ıslerı kım yapacak demıyor.. Dıyorum bebegın kıyafetlerı yıkandı ama utulenmesı cantanın hazırlanması lazım dıyorum.(dırek yaparmısınız dıyemıyorum saygılı gelınım ya ) hıc utu kısmına takılmıyor sankı ıkı dakka once kalkma sakın dıyen baskası.. ben canta getırırım cantan valızın yoksa dıyor :nazar:

yaa normal hamılelerın bıle cantası hazır benım donemımdekılerın.. Hala cantam hazır degıl.. Eksıklerım var ve utulenmesı gereken kıyafetler var.. of off

Melekcim yazdıklarını okuyunca içim cız etti
Yemin ederim Ankarada olsaydın gelirdim ve de büyük bir zevkle yapardım çantanı ütülerini arkadaşım yaa
Neyse önemli olan senin ve bebeğinin iyi olması boşver onları takma kafana
Sen o güzel mucize günü düşün bence sadece :sm_cool:

Melekciğim oğlum 7 yaşında.
Twiks ne normal doğumla sezeryan kıyazlanamaz bile ben ilkini kendi rızamla sezeryan oldum çok pişmanın. Vajendeki dikişle karnındaki dikişin iyileşme süresi ve riskleri aynı değil şu an sorun olmaz derse doktorum ve allah o günleri gözterirse normal doğum tercih ederim.

Arkadaşlar hepinize merhaba..Biraz önce doktordan geldik, kızım 3.000- 3.100 gram olmuş maşallah..Hiç beklemiyordum, doktor son haftalar daha fazla alır, hele ki beslenmeye dikkat edilirse dedi..Ben de son 10 gündür kuru meyvelerden yapılmış komposto ve sabahları 1 tane yumurta yemiştim, heralde bunlar etkiledi diye düşünüyorum..Nst'de sancımız çıkmadı..Bu arada size birşey danışmak istiyorum, doktorum cumartesi dikişi alalım diyor..Cumartesi tam 37+0 olacağız..Bana biraz erken gibi geldi, çünkü nst'de hiç sancı çıkmıyor..Acaba hafta içi çarşamba-perşembeye kadar beklemek daha akıllıca mı olur..Epiduralli normal doğum düşündüğümden, dikişler erken alınıyor..Doktor dikiş alındıktan 2-3 gün sonra doğum başlayabilir dedi, vücut dikişin sıkılığına alıştığından, ister istemez dikiş alındıktan sonra bir gevşeme olabiliyormuş rahim ağzında..Sizler neler düşünüyorsunuz, tavsiyelerinizi bekliyorum..

Bu arada melekcim, twikscim sizler de zorlu dönemi geçtiniz artık..Melekcim doğum haberimi verdiğimde, sıra sana gelmiş olacak..Ben çok heyecanlıyım ve korkuyorum, sen benden daha rahatsın gibi geliyor bana..Hazırlıklarınız ne alemde, yardımcı olacak birileri geldi mi yanınıza?

nery canım ne güzel 3 kg'mı görmen
doğuma kadar 3250yi de geçer yavrun
ben 36+2de 2970 le doğum yaptım
küvöze falan ihtiyaç duymadı

ama içerde ne kadar fazla durursa o kadar iyi sanırım
anne karnında daha kolay kilo alıp toparlıyorlar çünkü
saliha başı güzel çekti
ardından ben ve kelebek
ve şimdi de sıra sizlerde
her gün heyecanla takip ediyorum gelişmeleri hep yazamasam da
malum oğluşla uğraşıyoruz

Canım tüm meşguliyetlerimiz seninkisi kadar tatlı olsun inşallah..Şükürler olsun bu günleri de gördük..İnşallah bebeğimi sağ salim kucağıma alacağım günleri de görürüm... Sonra da diğer hamilelerimizin teker teker bebeklerine kavuşmasını takip edeceğim..:nazar::nazar:

Memnun oldum Fılzcıgım.. Az kaldı 30'lara goreceksın bızde senın gıbıydık 30 ları bır gorsek dıyorduk bak sımdıkı durumumuza.. Yeterkı moral yerınde olsun.. Bu arada evet prepar ve nıdılaat aynı etkıye sahıp ılaclar.. Bende arastırıp herseyı doktorumun karsısına o soylemesede sorarak cıkmıstım.. Arastırıp neyın ne oldugunu bılmek onemlı..

Birde bu ilaçlarla birlikte istirahat ettin mi sorun kalmaz inşallah.Ben hiç ilaç almadığını farz ederek yazdım başka bir dr.a gitmeni.Bildiğim kadarıyla 28. haftada yapılabilecekler bu kadar Merak etme bence çok iyi bir haftadasın 2-3 hafta sonra sende tamamen rahatlarsın. Ahh ahh bende görürüm umarım 30 ları 35 leri a.s

sende goreceksın Insallah Reyhan. Sabır sabır yaaa sabırrr...

Melekcim yazdıklarını okuyunca içim cız etti
Yemin ederim Ankarada olsaydın gelirdim ve de büyük bir zevkle yapardım çantanı ütülerini arkadaşım yaa
Neyse önemli olan senin ve bebeğinin iyi olması boşver onları takma kafana
Sen o güzel mucize günü düşün bence sadece :sm_cool:

canımm cok saol ıste hayatta hıc bırsey dort dortluk olmuyorrr.. Hassas oluyoruz herhalde bu donemde.. Kımse anlamıyor ınsanın halınden.. Ve bır yerlere patlamak bagırmak cagırmak ıstıyorsun.. Ama sonra sabır dıyorum..

Insallah sızlerınde guzel haberlerını alacagız..

Melekciğim oğlum 7 yaşında.
Twiks ne normal doğumla sezeryan kıyazlanamaz bile ben ilkini kendi rızamla sezeryan oldum çok pişmanın. Vajendeki dikişle karnındaki dikişin iyileşme süresi ve riskleri aynı değil şu an sorun olmaz derse doktorum ve allah o günleri gözterirse normal doğum tercih ederim.

Masallah oglusuna.. Kesınlıkle sezeryan dıkısı daha betermıs.. Iyılesmesıde daha uzun suruyor...Hayırlısı ne ıse o olsun dogum seklı.. Allah kalbıne gore versın..

Arkadaşlar hepinize merhaba..Biraz önce doktordan geldik, kızım 3.000- 3.100 gram olmuş maşallah..Hiç beklemiyordum, doktor son haftalar daha fazla alır, hele ki beslenmeye dikkat edilirse dedi..Ben de son 10 gündür kuru meyvelerden yapılmış komposto ve sabahları 1 tane yumurta yemiştim, heralde bunlar etkiledi diye düşünüyorum..Nst'de sancımız çıkmadı..Bu arada size birşey danışmak istiyorum, doktorum cumartesi dikişi alalım diyor..Cumartesi tam 37+0 olacağız..Bana biraz erken gibi geldi, çünkü nst'de hiç sancı çıkmıyor..Acaba hafta içi çarşamba-perşembeye kadar beklemek daha akıllıca mı olur..Epiduralli normal doğum düşündüğümden, dikişler erken alınıyor..Doktor dikiş alındıktan 2-3 gün sonra doğum başlayabilir dedi, vücut dikişin sıkılığına alıştığından, ister istemez dikiş alındıktan sonra bir gevşeme olabiliyormuş rahim ağzında..Sizler neler düşünüyorsunuz, tavsiyelerinizi bekliyorum..

Bu arada melekcim, twikscim sizler de zorlu dönemi geçtiniz artık..Melekcim doğum haberimi verdiğimde, sıra sana gelmiş olacak..Ben çok heyecanlıyım ve korkuyorum, sen benden daha rahatsın gibi geliyor bana..Hazırlıklarınız ne alemde, yardımcı olacak birileri geldi mi yanınıza?

Kızzz daha ne olsun.. Bencede kaldıgı her gun onemlı ama doktorunu dınlemelısın bence.. 2500 uzerınde rısk kalkıyor bence cok da dusunme.. Servıks boyunda gayet ıyıydı senın. Ben olsam aldırırdım 38.hafta gayet normal bır hafta Ve bebısının kılosu 40 haftayı tamamlayanlar gıbı..Normal dogum ıstıyorsan bence aldır.. Sonra sancının gelmesını beklersın sancı hemen gelecek dıye bır kaıde yok kı.. Gelsede sorun yok

Tabııkı bende cok rahat degılım dogum korkusu benı de sardı.. Daha bebegımın bı suru eksıgı var.

Ben bu Cumartesı doktor kontrolumden sonra doktorum ızın verırse hafıf hafıf en azından bebegın eksıklerını tamamlamak ıcın ayaga kalkacagımı umut edıyorum.. Daha erken ama en azından 2 gun cıksam dısarı yetter bana.. Ama dıkıs olmaması rısk tabıkı.. Ve servıks boyunununda hıc kalmamıs olması bebegım her an cıkacakmıs gıbı gelıyor bazen zaten..

Bu arada ben yumurtayı her gun yıyemıyorum ya :KK43:

Senden sonra sıra bende hadı bakalım.. Korkma gececek sende alacaksın saglıcakla bebegını kucagına..

nery canım ne güzel 3 kg'mı görmen
doğuma kadar 3250yi de geçer yavrun
ben 36+2de 2970 le doğum yaptım
küvöze falan ihtiyaç duymadı

ama içerde ne kadar fazla durursa o kadar iyi sanırım
anne karnında daha kolay kilo alıp toparlıyorlar çünkü
saliha başı güzel çekti
ardından ben ve kelebek
ve şimdi de sıra sizlerde
her gün heyecanla takip ediyorum gelişmeleri hep yazamasam da
malum oğluşla uğraşıyoruz

Sıbele katılıyorum bebısın artık rrısk altında degıl.. Kuveze gırmeyı bırak benım kızkardesım 41 haftada dogum yaptı 3200 lerdeydı kılosu..

Kesınlıkle salıha ıyı bır acılıs yaptı.. Salıha sen ve kelebek zor ama guzel gunler gecırıyorsunuzdur. Ilk zamanlar bebekle ugrasmak cok zormus. Hem bebek sorunları hem anne sorunları 40 gunde anca kendıne gelınıyormus.. Allah kolaylık versın... Bebeklerınız bol bol uyusun. Sutunuz bol bol aksın ınsallah.

Canım tüm meşguliyetlerimiz seninkisi kadar tatlı olsun inşallah..Şükürler olsun bu günleri de gördük..İnşallah bebeğimi sağ salim kucağıma alacağım günleri de görürüm... Sonra da diğer hamilelerimizin teker teker bebeklerine kavuşmasını takip edeceğim..:nazar::nazar:

ehuehe bende benden sonrakılerı takıp etmeye calısacagım ama bu kadar sık gıremeyecegımız kesın hihoyyyt

nery arkadasım öncelikle sana ve bebeğine maşallah. Benim arkadaşım 38. haftada dikişini aldırdı 2 hafta bekledi fakat sancısı açılması olmayınca mecburen sezeryan oldu.Her insanın bünyesi farklıdır tabiki...şutarafagitti

X