Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Melekcim desteğin için teşekkür ederim İnsan kendi yasadıklarını anlayabilecek birileriyle konuşunca dediğin gibi daha çok moral buluyor...
Sizlerin bebeklerinize kavuşmanıza sayılı günler kaldı buda bana biraz daha umut veriyor...
Dr. Nidilat,Proluton ve Dupholac verdi.Nidilatı günde 4 kez alıyorum.Haftada birde Proluton iğne ama yinede arada kasılmalar oluyor.senin kasılmaların ilaçlardan sonra tamamen durdumu .
Şimdi birde ayaklarımda şişlikler basladı bu cuma dr.da randevum var bakalım bu şişlikler içinde bir ilaç verecek mi Birde bazılarınız Magnezyum kullanıyormuşssunuz bunuda soracağım
Yaren arkadaşım iyi dileklerin için sanada teşekkür ederim... Bebek isteyen tüm arkadaşlara Allahım hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallah...

Valla inanırmısın ben Pazar gunu bıle en gec 8 de kalkan.. haftasonları hıc uyku keyfı falan yapmayan.. 10 yıldır calısan.. yıllık ızınlerde bıle evde oturamayan bırıydım.. Cok hareketlı bır yapım vardır yanı.. Ilk zamanlar o kadar zor geldıkı anlatamam..
ızne erken cıkmak zorunda oldugum dogumdan sonra bebegımle az zaman gecırecegım ıcın de uzuluyordum.. Göya son haftalara kadar calısacaktım.. Neyse bebegım saglıkla dogsunda artık dıyorum.
Ilk zamanlar cok agladım ama faydası yok zararı var gercekten..

Bende nıdılatı gunde 6 kez kullanıyor ve prolutonu haftada 1 vurduyordum. Gecen haftaya kadar celestone ıgne de vurdurdum. Erken dogarsa cıgerlerı gelıssın dıye. Magnezyum kullanıyordum ama doktor bıraktırdı. Sonrakı kontrolumde krampların oldugunu soyledım.. hem magnezyum kasılmayı da azaltıyormus dedım. Dedı gerekırse krampları gerekırse cekeceksın cunku kullandıgın ılaclarla etkılesım yapabılır dedı. Sen nıdılatı kullan dedı.

Ilacları kullanmama ragmen hemen azalmadı kasılmalar batmalar. Son gunlerde bıraz azaldı sankı ama rahım agzı boyum olmadıgı ve bebek vajınaya yakın oldugu ıcın baskısı cok arttı. Buyudukce artacak.

Merak etme 20 lı haftaların sonlarına gırıp 30lu haftalara gırınce cok rahatlayacaksın..Bosuna uzulmusum deyıp bebegını de uzme..

mrb rhn arkadaşım aramıza hoşgeldin yaşadıklarımız hep aynı bende 3 bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim 15 haftalık oldum iki hafta önce dikş atıldı hamileliğimin başından beri yatıyorum çokzor bi durum ama inşallah emeklerimizin karşılığını hepimiz alırız,,,boşver hiç kafana takma bolbol dua et eğer budünyaa rızıkları varsa her şekilde dünyaya gelirler

Canım maalesef başlayan kasılmaların durması gibi birşey söz konusu değil..Nidilat yalnızca kasılmaların sıklığını azaltıyor...24. haftadan beri kasılmalarım var, 26. haftadan beri Nidilat kullanıyorum ama hala kasılmalarım devam ediyor..Kasılmalar düzenli olmadıkça açılmaya neden olmuyor canım..Ama kasılmalar sık geliyorsa, iki kasılma arasında geçen süreyi not etmekte fayda var..Ben 1 hafta tüm kasılmalarımı not etmiştim..Hem doktoruma gösterdim hem de düzenli olmadıkları belgelenince içim rahatladı..Telaşa hiç gerek yok, bak 24. haftada başlayan kasılmalara rağmen çok şükür 36. haftaya geldim.. Hala da açılma olmuş değil..İnşallah sen de 30'lu haftalara gelip rahatlayacaksın canım..

nery sanırım şuan aynı sayfadayız canım senin daha önce kayıpların varmı yoksa ilk hamileliğinmi

Yarencim çok teşekkür ederim..İnan ben de biraz rahatladım, bebişin dolaplarını yerleştirmeye başladım yeni yeni..İnşallah Allah sana da sağlıklı ve hayırlı bir evlat verir..İyi haberlerini bekliyorum canım..Bizler bebeklerimizi kucağımıza aldıktan sonra, sıra size gelecek, burdan sizi takip edeceğiz inşallah..

nery sanırım şuan aynı sayfadayız canım senin daha önce kayıpların varmı yoksa ilk hamileliğinmi

Canım geçen sene 8. haftalık bir kürtajım oldu..Bebeğin kalbi atmamış, 6 haftada gelişimi durmuştu..Onun dışında bir kaybım yok çok şükür canım..Doktorumun dikkati sayesinde, erkenden önlem alındı..Doktorum 25+2'de 5 mm'lik kısalmayı farketti..Hemen acil serklaj yapıldı, Allah'dan erkenden önlemimizi aldık..

mrb kızlar yaren butterfly inşallah sizlerin haberlerinizide en kısa zamanda alıcaz.yaren transfer tarihin ne zaman belli olucak inşallah en kısa zamanda transferin başarıyla gerçeklesir .butterfly sende bir dahaki aya güzel haberlerini verirsin inşallah canım.
ben bugün doktora gittim.4+6günlüğüz.kan ve idrar tahlili yaptırdık.sonucu yarın alıcam.doktor progestan verdi.bildiğim kadarıyla düşük önleyici bir ilac .doktor önlem amaclı veriyorum dedi.lutel faz yetmezliği tekrarlayan düşüklrde kullanılır yazıyor içeriğinde.bu konuda bilgilerinizi paylasırmısınız kızlar.artık ben buradaki doktorlara güvenemediğim için ilaçlarınıda temkinli kullanıyorum.

tatilde izmire ailemin yanına gidecegimi söyledim doktora uçakla sorun yaratmıyacagını söyledi.birde hamişlerimiz ne zaman istirahate başladınız.doktorum su anda normal hayatıma devam etmemi öyledi.

nery ve hemşin su an sayfadasınız sanırım.hemşin canım akıntıların azaldımı.dikişten sonra nasılsın.
nery bebişinin eşyalarınımı yerleştiriyorsun :ecrin_bebek:.cok yorma ama kendini.gerçi tatlı bir yorgunluktur.

canım öncelikle tebrik ediyorum gözün aydın allah tamamına erdirsin,akıntım azaldıda vajende kaşıntım hiç geçmiyor bugün kontrolüm var bakalım nediycek doktorum,sanada dikiş atılcakmı canım

teşekürler canım.belki kaşıntı mantar olabilir hamileliklerin coğunda oluyormuş.benimde ölçümler yapıldıktan sonra büyük ihtimalle dikiş atılacak.

Canım Allah sana da nasip edecek inşallah, çok güzel bir duygu ama biraz ara vermek zorunda kaldım, kızım kafasını ittirmeye başladı galiba..Çok korkunç bir his, ben ayaktayken ya da oturur pozisyondayken yapıyor hep..Kasılma olsa doğum başlıyor diyeceğim ama kasılma yok..Şekerli birşey yediğimde enerji patlaması yaşıyor galiba, sonra da sağdan soldan dışarı fırlamaya çalışıyor..

Arkadaşım üzme kendini geç olsun da güç olmasın
Hakkında hayırlısı dur bakalım belki de önümüzdeki ay müjdeyi verirsin bize:sm_cool:

Salihacım öncelikle maşallah
Progestan bebeğin tutunması için önlem amaçlı veriliyor Ben de başta kullanmıştım sadece biraz sinirlilik ve duygusallık yapabiliyor onun dışında korkma
Hiçbir yan etkisi yok başka hele ki bebişine hiç yok sıkı tutunsun orda

gözün aydın canım.süpriz bir hamilelik inşallah mutlulukla sonuçlansın.barışda ben de düşünmüyordum kısmet böyleşmiş mutlu son oldu.inşallah sanada bu duyguyu yaşatacak süpriz yumurtann...kendine ii bak

kızlar yarın doğuma gidiyorum
sabah 10 da hastaneye yatıcam
suni sancı ile normal doğum
çok heyecanlıyım panik oldum

KELEBEK NE GÜZEL
YARIN BÜTÜN YATMALAR BİTECEK VE GÜZEL BİR KOŞUŞTURMA BAŞLIYCAK.DOĞUMDA DUALARI UNUTMA
LİSTE YAP
MUCİZE BEBİŞİMİZ GELİYOOO....:sm_cool::teytey::lepi:

doğurmak istiyorum dedin al işte çok sevindim ve şaşırdım ayyyyyy heyecanlandım bende doğumun çok rahat geçecek belki yarın yine burda buluşuruz kaydirigubbakcemile3zaten bu gidişle sana yetişecektik canım benim hayırlı olsun bebeğin resimlerini bekliyoruz şimdiden tebrikler Allah sağlıklı uzun ömürler hayırlı doğumlar nasip etsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…