Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nery hadi gözün aydın canım.. ben ilk nst ye gırdıgımde de hemsıre uyarmıstı acmısın..dıye..esıme gıdıp cıkolata getırın falan demıstı..oyle daha saglıklı cıkıyormus..
Yaa benım bebegımı kac aydır dogum kanalında oldugu ıcın yuzunu goremıyoruz..cok asagıda.. her gıttıgımde doktora soruyorum ama goruntuleyemıyor artık o kadar bastırmasına ragmen...
artık dogdukdan sonra gorecez kıme benzıyor..neyse saglıklı olsunda dıyorum senağlama

nery merhaba, dikişin kim atmıstı acaba?

Canım dikişimi Prof Dr. Tarık Aksu attı..Kendisi Hacettepe'de hoca; aynı zamanda HRS Hastanesinin de sahibi..Ben HRS Hastanesi'ne gidiyordum..Çok çok iyi bir doktor, serviks boyumda 5 mm'lik kısalma olmuştuki sorunmu farketti..Çok dikkatli ve işini mükemmel yapar..Ama bir sorun varki çok çooook meşgul; Hacettepe'de derse giriyor, hasta bakıyor sonra gelip HRS'de tüp bebek hastalarına, gebelere bakıyor, planlı ve acil operasyonlara giriyor, yönetim kurulu toplantılarına katılıyor..Bir sorun için arıyorsun 5-6 saat sonra dönüyor..Bu nedenlerle artık HRS'ye gitmiyorum..Ama çok iyi bir doktor olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim, serklaj için kesinlikle düşünülebilir..

Son düzenleme:

Boşver canım..Dediğin gibi sağlıklı olsun da kime benzerse benzesin..Ben 20 haftadayken babaya benzetmiştim ayrıntılı ultrsasonda..25. haftada sorunumuz ortaya çıktığından, bir daha kime benziyor diye bakmak aklımıza bile gelmedi..Tabi doktorumuzun da..Dün ilk kez tesadüfen yüzü bize dönüktü..O kadar nettiki, doktor ultrason cihazını karnıma her dokunduruşunda yüzü göründü :dance: Öyle heyecanlandımki anlatamam..Ama babasına benzese de heyecanlanırdım sonuçta..Sağlıklı olsun, gerisi hiiç önemli değil:.

mrb kızlar nasılsınız.ben bugün HAMİLE olduğumu öğrendim kızlar .doğumdan sonra farklı bir yöntemle korunuyorduk.1-2 ay sonra düşünüyorduk yani .aslında cok mutluyum ama doktora gitmemiştim hamilelik öncesi. daha doğrusu gecen ay gittiğimde doktor hamilelik düşüneceğin aydan önce gel enfeksiyon iltihap vb. tahlilleri yapalım demişti.hazırlıksız bir şekilde hamile olduğumu öğrenince kaygılanmaya basladım aslında .bugün idrar tahlili ile öğrendim.yarın doktora gidicem.umarım sorun yoktur.ALLAHIM SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ET .

Salihascığım canım çok sevindim
Allah inşallah hayırlısıyla tamamına erdirsin
Burada hep güzel haberler alıcaz inşallaha.s.

Bende çoğunuz gibi daha önce rahim ağzı yetmezliğinden dolayı 2 düşük yaptım. İlkinde 16 haftalıkken rutin kontrol için gittiğimizde dr. her şey normal oğlunuz iyi durumda dedi tabi bizde neşeyle eve döndük fakat aynı gün öğleden sonra su kesesi aniden açıldı dr' a gittik ve bizi devlet hastanesine yönlendirdi 10 gün hastanede yattım bebeğimin kordonu gelince suni sancıyla alındı. 2. gebeliğimde ist. da çok iyi olduğunu düşündüğümüz bir profa gittik kendine her şeyi anlattım idrar yolu enfeksiyonundan kaybetmişsindir dedi ve gebeliğin 13. haftasında antibiyotiğe başlattı. 15. haftada iğne batması gibi sancılarım olunca profumuza gittik rahimde açılma var acil serklaj yapılması gerektiğini söyledi. 2 hafta sonra dikiş atılmasına rağmen su kesesinin açılmasıyla 2. bebeğimide kaybettim.3. hamileliğimde baska bir dr tercih ettim oda serviks boyunun yeterli olduğunu dikişe gerek olmadığını söyledi 14.haftamda kanamayla dr gittim. hastanede kaldığım sürede idrar yapamadığım için daha doğrusu mesaneyi tam boşaltamadığımdan rahme baskı yaptığını ve kanamanın bu sebepten olduğu söylendi ve marmara araştırmaya yönlendirildim tabi orada muhatap bul bulabilirsen. Ordada serklaj yapmak için ve mesane problemini çözebilmek için 2 hafta onay bekledik ama maalesef sonuç alamadık sadece idrar kesesini boşaltabilmem için tek seferlik sondalardan verdiler. 19.haftamda sancılarım başlayınca özel hastanedeki dr a gittim açılma başlamış denildi ve serklaj yapıldı. Şuanda 24+3 ve ben evde yatıyorum fakat hafif sancılarım ve kasılmalarım var ve ne yapacağımı bilmiyorum... Umarım kızımın bu dünyada rızkı vardır :çok üzgünüm Dibircik Twiks Nery Melek81 sizler bana umut oldunuz özellikle sen kelebek 41...

nery cim çok sevindim haberlerine bebişinin iyi olmasına normal doğum mu düşünüyorsun?ben de istiyorum ama cesaretim yok bebeğim için endişelenmek istemiyorum daha fazla bakalım ne olacak

salihas arkadaşım çok sevindim hamiş haberine Allah tamamına erdirsin dualarımın sonuçlarını alıyormuyum neyim ?kolay hamile kalabilmeniz çok güzel ve şanslısınız Allah isteyen herkese bu yolda tedavi gören tüm kadınlara eşlerine kolaylıklar ve sağlıklı bebekler versin

eda arkadaşım lekelenmeler zamanla geçer her 5 hamile kadından 4 ü bunu yaşıyor kimi doğuma kadar devam ediyor endişelenmemek kolay değil ama sen yine de mutlu olmaya çalış bebeğin yaşıyor ve tutunmuş sana

melekcim erkek bebekler genelde anneye benziyor görüp görmemek sorun değil doğana kadar zaten merak ediyoruz nasıl bir bebek diye hamileliğin en güzel süprizi bu herhalde

rhn arkadaşım sende çok acı çekmişsin inşallah emeklerinin karşılığını alır bebeğine kavuşursun sağlıkla

Canım Allah tamamına erdirsin, sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip etsin inşallah..Endişeye, strese kapılma canım, herşeyin iyi olacağını düşün:..Aramızdan bebeklerini sağlıklı şekilde kucaklarına alanlar oldu, olmaya da devam edecek..Sen de bunlardan biri olacaksın eminim..Yeterki herşeyin hayırlısını isteyelim ve bunun için dua edelim..Aynı korkuları yaşamış birisi olarak, dualarım seninle ve bebek isteyen tüm anne adaylarıyla..

Twikscim çok sağol canım..Ben de çok mutluyum dünden beri..Hayırlısıyla normal doğum düşünüyorum canım..Benim de korkularım var ama bebek ve benim için riskli olmadığı sürece normal doğum taraftarıyım..İlk kez yaşayacağımdan korkularım var ama milyonlarca kadın yapabiliyorsa ben neden yapamayayım diye düşünüyorum..Zaten daha uygun olup olmadığımı da bilmiyorum..Heralde dikiş alınırken doktor net birşeyler söyler..Hem sağlıkla kucağımıza gelsin de sezeryan normal farketmez...

Rhn arkadaşım sen de hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah..Stres yapma canım, burdan sağlıklı doğum haberlerini bize vereceğin günlerde gelecek inşallah..Allah yardımcın olsun..

Son düzenleme:
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bir sorum olacak 24 ve 25. haftalarını hatırlayan var mı çok şiddetli olmayan hafif sancılarınız oluyormuydu karın alt kısmında ve her ik tarafta. Artık dr. bıktı sanırım benden kanama yada çok şiddetli krampların olmadığı sürece korkma dedi sadece ama ben korkuyorum maalesef...

iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekürler kızlar.inşallah bende sorunsuz bir şekilde devam ettiririm hamileliğimi.tiwiks nery kelebek melek inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bebeklerinizi normal sezeryan farketmez dimi ama.
ece canım sen yaren butterfly boncuk arkadaşlarımızda en kısa zamanda hamiş haberlerini verip bizler alırız bayrağı sağlıkla inşallah.

rhn arkadaşım sen de cok zor dönemler atlatmışsın .bu hamileliğin sorunsuz sağlıkla bebişini kucağına alarak sonlanır inşallah.

Canım öncelikle zamanında yaşadıkların için geçmiş olsun.Burdaki en umutsuz vakalardan biride bendim.38.haftaya girdim ama hala doğum yapmış değilim,anladımki insan güze şeyler için çaba sarfediyorsa allahta bir nevi karşılıgını veriyor tatlım.24 haftadan bu yana yatıyorum.Biraz sıkıldım bunaldım ağrılarım var ama düzensiz,öyle zor günler geçirdimki hamilelikte suyumun bile 26.hafatda gelebılecegını hıc dusunmemıstım.Şu anda ıkınsam kızımı ıtebılırım dr.mun dedıgıne gore.Bol bol dua et,ve bebeğine tutunmak için elinden geleni yap.İyi şeyler düşün onlar seni bulsun tatlım

Mrb Kelebek
Temennilerin için çok teşekkür ederim. Ben seni ve diğer arkadaşları uzun zamandan beri takip ediyordum fakat moralim çok bozuktu ağlamaktan yazamıyordum sizlerinde o sırada benden daha çok morale ihtiyacınız vardı ama inanın hepiniz için dua ediyordum.Zaten yaşadıklarımın çoğunuda buraya yazmak istemedim yüzeysel olarak anlattım. Bende hamileliğimi öğrendiğim günden bugüne kadar hep yattım. Zaten burdaki yazıları okurken 19. haftamda fenalaşıp hasteneye kaldırılmıştım.Neyse... Senin bebişinin doğacak olmasına çok seviniyorum Allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Sana bir sorum olacak moralini bozmak istemem istersen cevap yazmaya bilirsin... Sen amniyon sıvısın bir kısmını kaybettin değilmi?

Mrb Salıhas
Teşekkür ederim ...
Bu arada tebrik ederim. Umarım her şey dilediğin gibi olur...

evet kaybettim bir kısmını
epey geldı suyum ,amnio kesesi yırtık hatta,ama nasıl olduysa bugunlere gelebıldım
adı mucizemidir nedir onu sen tanımla

Melekciğim daha önce yaptığım takvim 5. ayda kalakalmıştı. O nedenle takvim koymaya korkuyordum. İşte isteğin üzerine yaptım Rabbim nereye kadar götürürüse bu takvim oraya kadar gider.

Kelebek yaa sen bu kızı 10 aylıkmı doğuracan ne:))). Teyzeler sabırsızlıkla bekliyor.

Tüm arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun.
Salihas bebeğin hayırlı olsun.

salihas süpper bir haber bu. Allahım sağlıklı bir şekilde hamileliğini tamamlayıp sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin.. Gerçekten çok sevindim. Kaygılarını bir köşeye bırak. Gereken tedbirlerini al Bebeğinin sana tutunması için önce moralini yüksek tut..

Darısı yaren edamercin ve isteyen tüm kadınların başına...

rhn arkadasım tsk ederız.Oncelıkle yasayan bılır derler ya.. yasadıkların emınım cok zordur. Ama moral bozuklugu bebeklerımızı gercekten cok etkılıyor. Ben senın gıbı bastan berı degıl ama Aralık basından berı yaklasık 2 ay olacak yatıyorum. Ona ragmen yatmak cok moralımı bozmustu ama baktım kı ne bana ne bebegıme faydası var ... zararı var yararı yok yanı.. Zaman gectıkce ınsanın moralı yerıne gelıyor..Ve burası da gercekten ınsana moral oluyor. Bana en cok moral olan da kelebek oldu zaten :)) Mucızevı bır durum.

Benım kaybım yok, serklajım da yok.. Ama rahım agzı boyum 2.2 cm ıken 2 aydır hıc yok. Bebek rahım agzında yanı. Acılma olsa cıkacak. Benımde o zamanlardan berı kasılmalarım sancılarım vardı. Bunlar da rahım agzını acarmıs. Onlemlerımızı aldık ılaclarımızı kullanıyoruz kasılmalar ıcın.

Doktorun sana ılac falan vermedı mı? Dayan bıraz daha tehlıkelı donemlerı atlatmana az kalmıs..

Edacıgım farkında olmadan uzdum galıba senı.. afedersın ya.. Benım takvımım bana moral oluyor o yuzden soyledm bırasda.. Alttakı ugur bocegımın ılerledıgını gormek moral verıyor..Ve kalan gun sayıma bakıyorum o da moral veriyor.

İnşallah bu sefer sonuna kadar gidecek..:Saruboceq:

salıhascım seni çok çok çok tebrik ediyorum bu habere o kadar çok sevindimki hem senin adına hemde hamişlerimiz yavaş yavaş doğurmaya başlarken sayfamıza yeni hamişlerimizin doldurması beni çok sevindiriryor..inşallah ben ve diğer bebek isteyen arkadaşlarda en kısa zamanda hamile kalırızda burda sana eşlik ederiz..
inşallah bu sefer senin için çok güzel olur..sana çok rahat ve sağlıklı geçireceğin bir hamilelik sonra da hayırlısıyla bebişini kucağına almanı diliyorum..herşey gönlünce olsun tatlım..
rhn arkadaşım sende aramıza hoşgeldin.. yaşadığın kayıpların için öncelikle geçmiş olsun.. inşallah seninde bu sefer yüzün güler ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın..Allah herkesin emeklerini boşa çıkarmasın.. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun kızlar..
nery cim bu arada seninde hayırlı haberlerine aldığıma çok sevindim sende riskli dönemi geçirdin.. kelebek ve sen artık tatlı bekleyiştesiniz..darısı tiwiks, melek ve diğer hamişlerimizin başına..hepimizi öpüyorum..

arkadaşım çok sevindim, hayırlı olsun inşallah.allah kolaylık versin,tamamına erdirsin.

Ben bu ay ilk denememi yaptım ama maalesef olmadı arkadaşlar.

Baya üzüldüm aslında ama bakalım hayırlısı olsun(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…