Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar
şöyle bir baktım herkes buralarda gibi
sevindim
kelebekçim maşallah kalbinuruna ya
valla zamanını dolduracak bu azimle :))

biz de oğluşumla sarılığı atlatmaya çalışıyoruz
1 gece fototerapi aldık pazartesi gecesiydi
hala kontroldeyiz

kan uyuşmazlığı durumunda sarılık kaçınılmaz oluyormuş zaten
şimdiden söyleyeyim aklınızda bulunsun
herşey emmesine bağlı
bende süt bol oldu buna rağmen bebişin ağzı küçük olduğundan meme başıyla boyut uygunsuzluğu yaşadığından ben emdiğini sanırken meğer o aç kalmış
bir süredir sütü sağıp biberonla verdik hemen kilosu toparlanmaya başladı
biberonla alıyor olması meme emmesini de engellemiyor
çok huysuzlanınca biberonla verip ilk açlığını bastırıyoruz ardından meme ile devam ediyoruz

bu arada alışveriş yapacaksanız göğüs pedi çok gerekli oluyor ve mothercareden aldım hem çok uygun hem de çok iyi önceki alınan sanırım bambino idi üzerinden tüyler göğüse yapışıyordu
mothercarede 100lü göğüs pedi 10 tl mothercarein maternity care grubu ürünü

birkaç öneri de şubat annelerine yazmıştım aklınıza takılan bişeyler olursa takip edebildiğim kadar cevaplamaya çalışırım arkadaşlar

hayırlı haberlerinizi dört gözle bekliyorum

en sonunda kısmetse çarşamba günü fethiyeye evimize dönüyoruz
orada kesintisiz netim var daha kolay bakabileceğim

hepinizi bebişlerle birlikte öptümmmmm

ssaslan hoşgeldin canım resimleri gördüm profilinde maşallah çınarımıza çok şeker annesi Allah uzun ömürler versin tavsiyelerinide takip ediyorum sen de öp çınarımızı canım yaaaaaaaa bizde geleceğiz inşallah o günlere

Ssaslan tecruben ve onerılerın ıcın tesekkurler.. Bakalım bız neler yasayacagız..
Sarılık olayı bır cok bebekte oluyor sanırım..Iyı olmana sevındım bebısınde sımdı ıyıdır umarım..
Insallah bızımde sutumuz bol olurda bolca gogus pedı kullanalım yeterkı.. Bu arada mothercare de baya uygunmus fıyatı. Ben chıcco nun anrıbakterıyel olanından alacaktım ama ondan alayım barı...

Kelebek sende ıyısın sanırım sancılar ne durumda? Neyse az kaldı annesı. Kucagına alacaksın kızını..

sancılarım yok oldu melek
ne oluyor anlamıyorum artk
tek bildiğim bacagım dun bır kasıldı ustune basamıyorum

Sibelcim bende şimdi baktım fotolara.. çok hoş. Allahım yuvanızdan mutluluğu eksik etmesin.

Kelebek bi de bakmıssın sancılar 3 hafta daha gelmezmıs...sende 40. haftayı doldururmussun ehuehueh.. Ama sabredemiyormus ınsan son zamanlarda dımı Saglıcakla gelsın de ne zaman ısterse o zaman gelsın..

tıwıks nasıl gıdıyor ayaklandın mı hafıf hafıf yoksa..

Kızlar merhaba..Bugün 16:20'de yeniden nst'ye gireceğim..İnşallah iyi çıkar ya..O kadar uzun süredir kasılmalar şiddetlenecek diye korkuyordum, ama nst'de sancı çıkmadı hiç..Şimdi de bebeğin kalp atışları düzenli çıktı..Aslında 2 doktora daha danıştık..Bebişimin kalp atışları 168-155 arasında çıktı..2 doktor da normal dedi..Bebek hareketlerinde sorun yok maşallah..Deli gibi tekmeliyor kelebeğim maşallah..Ama işte sinek küçük ama mide bulandırıyor..Şimdi bol bol su içip, öğleden sonraya hazırlanıyorum..Benim stresli olmam da bebeği etkiliyormuş..Sakinleşip gitmem lazım doktora..Kızlar annelik ne zormuş ya..Her hamilelikte ufak tefek sorunlar çıkar..Ama beğimizin değerini bilelim diye bu sorunlar çıkıyor galiba..Aslında 36. haftaya girdik, bebeğin organ gelişimi tamamlandı..Ama annelik işte, 1 gün gündür diyorum.Biraz daha kalsın içerde istiyorum..Allahın gücüne gitmez inşallah..25. haftada doğacak diye korkarken, bu haftalara geldik binlerce şükür..Doğarsa da hayırlısıdır diyeceğim..Sağlığı yerinde olsun da, ben onu büyütürüm inşallah..

evet nery senin bebişde 36 haftada olduguna gore artık gelebılır..ama en azından 2 hafta daha kalsa ıyı olur...
Su anda bı sıkayetın varmı?

Yok canım bir şikayetimiz çok şükür...Kasılmalar da azaldı..Ama bebiş doğum pozisyonunda artık..Hareketlendiğinde, bazen batmalar oluyor..Ama normalmiş galiba..Dikişe baskı yaptığından oluyormuş bu batmalar..Bakalım akşama daha net bilgiler verebilirim size inşallah..Ama yine de doğum çantamı hazırlıyorum şimdi..Yıkamıştım herşeyi..Şimdi ütüleyip çantaya yerleştiriyorum..Ne kadar hazırlıklı olsak da, atladıklarımız olmuş..İç çamaşırı çok az almışız mesela..Olanları koyuyorum çantaya, hemen doğum yapma gibi bir durum söz konusu olmazsa, 10 tane daha alayım diyorum..Lazım olur mutlaka..

nazi mrabalar oncelikle başın sağolsun canım...benimde burda hikayem var.kısacası benimde 2 gebeliğimde 22 haftada dikiş etıldı aynı senin gibi 3 hafta sonra kanama ve ağrı başladı ve 25 haftada doğdu.b3 dede erken atıldı ama 25 de doğdu .benim 4.gebeliğimde ancak 31 kadar durdu(barış doğdu) .seni korkutmak için yazmıyorum bunları...
Olumsuzluklar yaşadım ama rahim ağzı dışında bircok opereasyonda geçirdiğim için daha fazla sorun çıktı...ilgisiz bir doktor bulmuşum kendime.sana diycem iyi bir doktor bul kendine.korkuları at içinden ve başaracağım de...geçmiş yazıları oku burda yalnız değilsin unutma.herkes birbirine destek.dikiş olmadan 38 haftalara gelenler var.kelebek gibi...mucize yarattı.sanırım istanbuldansın.arkadaşlar sana tavsiyelerde bulunur dimi kızlar.kendine ii bak.kafana takılan bişeyler olursa sor...

çok saol cnm
barış doğdu diyerekiçimi rahatlattın seninle sürekli mesajlaşmak istiyorum mümkünse ne zmn takılabiliyosun özellikle yazarsan sevinirim dertleşmeye ihtiyacım var şimdidens saol:teselli:

sağolun kızlar
şu teşekkür butonunu kaldırmakla çok kötü etmişler ya
neyse
hepinize ayrı ayrı teşekkür teyzeleri
ben de sürekli takip etmeye çalışacağım bızdık müsade ettikçe
kendinize ve bebişlerinize iyi bakın

Sibelcim bende şimdi baktım fotolara.. çok hoş. Allahım yuvanızdan mutluluğu eksik etmesin.

Kelebek bi de bakmıssın sancılar 3 hafta daha gelmezmıs...sende 40. haftayı doldururmussun ehuehueh.. Ama sabredemiyormus ınsan son zamanlarda dımı Saglıcakla gelsın de ne zaman ısterse o zaman gelsın..

tıwıks nasıl gıdıyor ayaklandın mı hafıf hafıf yoksa..

yok canım ya herzamanki gibi genelde tuvalet yemek ve banyo dışında pek kalkmıyorum birde iğneye gidiyorum gezmek yok ufak tefek miğde yanmalarım bel ağrılarım oluyor bugün celestonumuzun 2 dozunu vurulduk yarında 2 doz vurulacağız gece ve gündüz tuvaletteyiz genelde sık idrara çıkıyoruz başkada bir şikayetimiz yok maşallah şimdilik çokta olmaz inşallah

Kızlar merhaba..Bugün 16:20'de yeniden nst'ye gireceğim..İnşallah iyi çıkar ya..O kadar uzun süredir kasılmalar şiddetlenecek diye korkuyordum, ama nst'de sancı çıkmadı hiç..Şimdi de bebeğin kalp atışları düzenli çıktı..Aslında 2 doktora daha danıştık..Bebişimin kalp atışları 168-155 arasında çıktı..2 doktor da normal dedi..Bebek hareketlerinde sorun yok maşallah..Deli gibi tekmeliyor kelebeğim maşallah..Ama işte sinek küçük ama mide bulandırıyor..Şimdi bol bol su içip, öğleden sonraya hazırlanıyorum..Benim stresli olmam da bebeği etkiliyormuş..Sakinleşip gitmem lazım doktora..Kızlar annelik ne zormuş ya..Her hamilelikte ufak tefek sorunlar çıkar..Ama beğimizin değerini bilelim diye bu sorunlar çıkıyor galiba..Aslında 36. haftaya girdik, bebeğin organ gelişimi tamamlandı..Ama annelik işte, 1 gün gündür diyorum.Biraz daha kalsın içerde istiyorum..Allahın gücüne gitmez inşallah..25. haftada doğacak diye korkarken, bu haftalara geldik binlerce şükür..Doğarsa da hayırlısıdır diyeceğim..Sağlığı yerinde olsun da, ben onu büyütürüm inşallah..

artık endişelenme canım kasılma derken şimdi de bu derdinle strese sokma kendini 2 doktor normal diyorsa senin drun da var bir problem herhalde canını sıkma müzik dinle rahatla güzel şeyler düşün canım iyi haberini bekliyoruz

artık panik yapmayın bakın 34 36 37 haftalardasınız ben daha 32 deyim asıl ben korkuyorummmmmmmmmm ama eskisi gibi değil kaydirigubbakcemile3

evet tıwıks ben bıraz rahatladım 34.haftayı gorunce.. nery artık senınde rahatlaman lazım.. bızım celestone ıgnelerımız bıtms baya vuruldum zaten..doktor artık kestı ama proluton ıgnesı ve nıdılata devam..

tıwıks 26-32 arası zaman zor gecmıstı ama ondan sonra bıraz rahatlıyorsun.. sende rahatlayacaksın sabır guzelım..

çok saol cnm
barış doğdu diyerekiçimi rahatlattın seninle sürekli mesajlaşmak istiyorum mümkünse ne zmn takılabiliyosun özellikle yazarsan sevinirim dertleşmeye ihtiyacım var şimdidens saol:teselli:

canım ya benim saatim pek belli olmuyor ama genelde 22-23 saatleri gibi açıyorum.gündüzleride fırsat buldukca tabii...barış bazen uyumuyor gece 12 lere kadar tabii oturamıyorum.sohbette konuşuruz birgün.kendine ii bak haşcakal...

merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum ama okuduğum kadarıyla hepiniz iyisiniz maşallah..
kelebekcim sıkıldın ama tatlı bekleyişler bunlar canım sabret bebeğine kavuşacaksın..
tiwiks, melek ve nery sizinde az kaldı kızlar hadi bakalım darısı bizlere inşallah:)))
tiwikscim gelirsen sohbet odasında yine bekliyorum canım:)))

Selam kızlar bir bakayım dedim. Hepiniz uyuyorsunuz sanırım. Kelebeğin müjdeli haberini almak için ara bir açıyorum. Hepinizin iyi olmasına sevindim. Ben günümü yatarak geçiriyorum. Çok sıkıcı bir durummuş Allah hepinize kolaylık versin. Cuma yada cumartesi doktora gideceğim. Bu arada kahverengi akıntılarım ara ara devam ediyor. Endişe etmemeye çalışıyorum. Doktor kesenin etrafında kan pıhtıları var demişti. Bebeğim temizlik yapıyor diye düşünüp rahat olmaya çalışıyorum.

tesekkurler yaren ıyı olmaya calısıyoruz.. ınsallah sızlerı de aramızda gorecez..bayrakları teslim etcek birileri olsun dimi..

eda naz senın nıye takvımın yok altta.. bebıısın kızmı erkek mı bılelım ne kadarlık oldun bızde takıp edelım bı yandan..:)
canım valla hepımız yatarak gecırıyoruz.. yapacak bısı yok.. kahvrengı akıntılar ıcınde doktorun oyle dedıyse oyledırr. ama sen uzulme.. ahhh vahh etmenın hıcbır faydası yok zararı var..gececek ınsallah bugunlerde...

Kızlar merhaba...Güzel haberlerim var size :teytey: Kelebeğimin kalp atışları çok güzel çıktı..Tabi bol bol su, meyve suyu içip, çikolata yiyip gidince, bebişimin tepkileri de arttı..Demekki su içmeden ve şekerli bişeyler yemeden nst'ye bağlanmamak lazım..Veee bebeğim bana benziyor..İlk defa bu kadar net yüzünü gösterdi..Doktor ve hemşire "ne kadar çok size benziyor" dediler..Yanaklar tombiş, gözler çekik..Bu arada ben sevinme işini abartınca babamız bozuldu biraz..Neyse içimiz rahatladı..37. haftanın bitiminde dikişimiz alınacak..O zamana kadar hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışacağım..

Bu arada Eda Naz arkadaşım, bende de dikişten sonra 1 hafta- 10 gün kahverengi akıntı oldu..Dikiş sonuçta rahimdeki dokuları zedeleyen birşey..Kırmızı ya da kahverengi akıntının bir süre devam etmesi normal..Dikişten sonra doktoruma da danıştım, ki kendisi serklaj konusunda çok tecrübeli bir prof.' du, bu akıntının normal olduğunu söyledi..

kızlar merhaba...güzel haberlerim var size :teytey: Kelebeğimin kalp atışları çok güzel çıktı..tabi bol bol su, meyve suyu içip, çikolata yiyip gidince, bebişimin tepkileri de arttı..demekki su içmeden ve şekerli bişeyler yemeden nst'ye bağlanmamak lazım..veee bebeğim bana benziyor..ilk defa bu kadar net yüzünü gösterdi..doktor ve hemşire "ne kadar çok size benziyor" dediler..yanaklar tombiş, gözler çekik..bu arada ben sevinme işini abartınca babamız bozuldu biraz..neyse içimiz rahatladı..37. Haftanın bitiminde dikişimiz alınacak..o zamana kadar hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışacağım..

Bu arada eda naz arkadaşım, bende de dikişten sonra 1 hafta- 10 gün kahverengi akıntı oldu..dikiş sonuçta rahimdeki dokuları zedeleyen birşey..kırmızı ya da kahverengi akıntının bir süre devam etmesi normal..dikişten sonra doktoruma da danıştım, ki kendisi serklaj konusunda çok tecrübeli bir prof.' du, bu akıntının normal olduğunu söyledi..
nery merhaba, dikişin kim atmıstı acaba?

X