Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu aralar ne kadar cok yenı arkadas katıldı aramıza.. yenı gelenler hosgeldıler tugce, akılıclı ve nazi arkadasımız

benım ılk gebelıgım daha once kaybım olmadıgı ıcın rahım agzı boyu kısalması problemım gec farkedıldı ama Allaha sukur ki kaybım olmadan farkedıldı.. doktoruma bu yuzden cok guvenıyorum..27 hafta serklaj ıcın gec oldugu ıcın daha dogrusu dogumu baslatır dıye yapılmadı 6 haftadır yatıyorum.

Serklajı olanda olmayanda hamıle arkadaslarımız var ve su an onlarda yatıyorlar.Ve bu sekılde olup amılelıgını saglıklı bı sekılde tamamlayan ve bız yatanlara umut olan arkadaslarımız var. O yuzden serklajın ve yatmanın faydasını gorursunuz..

hayır benım serklajım yok bu yuzden zaten daha dıkkatlı olmam lazım.. serklajım yok ve rahım agzı boyu kalmamıs bebegım 1.5 aydır dogum kanalında resmen vajınamda hıssedıyorum.. bu yuzden cok baskı yapıyor ayaga cok kalkamıyorum.

Senın 2 kaybın mı oldu..sımdı hamılemısın yatıyormusun serklajın varmı?

ben iki kez oldu şimdi hamile değilim bekliyorum ama korkuyorumda ayrıca yine aynı olur diye napcamı bilmiyorum

dedim ya arkadasım daha once kayıpları olupta su an hamıle olan arkadaslarımız da var bu topıcde.. daha once kayıpları olup hamılelıgını saglıklı bı sekılde tamamlayıp bebeklerını kucaklarına alanlarda var..

Benım daha once kaybım olmadı ama olmaması ıcınde yatıyorum onlem olarak.

Bence bıraz sabırlı ol.. Doktoruna guvenmıyorsan guvenebılecegın bır doktor bul oncelıkle..

Nerde oturuyorsun calısıyormusun sosyal guvencen varmı yasın kac bılmıyorum ama belkı ona gore bızde sana onerebılırız.. Istersen bu topıcı takıp et..

Bende ara ara ugrayıp dıger yatan arkadaslarımın durumlarına bakıyorum ve bılgı paylasımında bulunuyorum

Sende umarım tekrar hamıle kalıp bebegını saglıklı bı sekılde kucagına alırsın arkadasım gorusmek uzere

zoru başardın.bundan sonrası daha kolay inşallah,Allah yardımcın olsun.

Kelebek tıwıks nery nerdesınız hanı yoklama.. en azından 2 gune bır merhaba deyın..

kelebek dogum mu yaptı acaba? Yarın da gelmezse arayacam..merak ettım..

Serklaj olan arkadaşlar kaç cm açılmanız vardı?? ben arın doktora gidicem son uykusuz gecem. meraktan ölüyorum. benim 12.haftam gerekirse nezaman yapılır acaba?? ben rapor almak normlde istemiyorum ama hem uzaktayım hem çalışma şartlarım çok ağır. ondan stres yapıyorum.bakalım hayırlısı.:Saruboceq:

yoklayamaya geliyim dedim
sancılarım aynı şiddetle devam ediyor 25-30 dk
kahverengı akıntımda var
dr.az kaldı dayan diyor
dayanmaya çalışıyorum
sancılar sıklaşsın ve doğum yapmak istiyorum
ayaklarıma kadar sancının gittiğini hissediyorum
kuyruk sokumum beni deli ediyor
bugun annem geldi
rahim 6 cm i gectımı acaba dıyorum acıklık
doktor dogumdan hıc bırsey hıssetmeycegımı ve hemen doğum yaabılecegımı soyledı
bir iki kuvvetllı ıkınmada direk doğacagnı belırttı
bakalım oylece beklıyoruz

Hadı bakalım kelebek.. acılma ıle ılgılı bısey hıssetmıyorsun sanırım.. Kahvrengı akıntı yogun mu gelıyor.. Bebek hareketlerı ne durumda bu arada? 3 gun sonra 38. haftadasın.. Belkı bu son kontrolde acılman arttıysa bebısın gelır.. Ne guzel ya bu kadar cektın ama dogumun kolay olacak..

kelebek selam senin için o kadar çok sevindim ki anlatamam
dikişsiz bugünlere geldin ne kadar şanslısın
allahım sana ve yavruna yardımcı olsun
doğum için hiç stres yapma canım
rahim ağzın zaten çok yumuşak açılmanda var zaten
eminimki çok kolay bir doğum olacak
allah sağlıkla kurtarsın seni ve yavrunu

melek canım sende en az kelebek kadar şanslısın ne mutlu sana maşallah 33. haftadasın
sizlere baktıkça umudum artıyor

benimde doğum yaptığım 5 ay oldu
günler geçtikçe sabırsızlanıyoruz tekrar hamile kalmam için
bende bu ay pko dan dolayı düzensizlik yaşadım ve dr.umla konuşup
yumurtlama takibi istediğimi söyledim
şu anda söktürücü ilaç kullanıyorum adet olunca takibe başlayacağım
benim içinde dua edin lütfen
allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar hepinize merhaba..Doktor randevumuz vardı bugün..Yeni geldik..Dikişle ilgili bir sorun yok, sancı da yok..Ama bebeğin kalp atışları çok düzenli çıktı..Daha önceden de biliyordum kalp atışlarının düzenli olmasının fetal distres belirtisi olduğunu..Bebeğin stres altında olduğunu gösteriyor..Doktor pzt tekrar bakalım dedi..Aslında randevumuz erken saatte olduğundan su içmeye fırsat bulamadım, acaba o yüzden mi diyorum..Bilmiyorum kızlar, canım çok sıkıldı..Umarım pzt sonuç güzel çıkar..Yoksa doğumu başlatmak gerekir diye biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…