Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hemşin topiktesin galiba
bu gün nasılsın

eh işte fena değilim canım biraz belim ağırıyo bide akıntım var.hergünüm korku içinde canım offfff ya anne olmak bukadar zormuymuş acaba aslında çok kolayda bizlere zor galiba sen nasılsın canım toparlandın epey dimi?

edcım mesajını aldıım
teşekkürler

hemşin ben toparledım sanırım
asla eskisi gibi olmak mümkün değil tabiki
içimde sızlayan 3 şey var sanki
ama bebeğimi elime alınca unurum inşalllah
sana da tavsiyem
rahat ol
herşey olacağına varıyo
ne yazık ki engel olamıyoruz
ben hep ağlayarak yattım
şimdi pişmanım
ne gerekvar
tadını çıkar
dikiş nerdyse yüzde yüz tutuyo
yeterki iltihap ve sancı olmasın
benim durumum farklıydı
ikizdi ve risk yığınıydı
gör bak hiç bir şey olmayacak bebeğine
eda demişti dersiiiin
hiç korkma
dinlen ve tadını çıkar
hiç ağlama tamammmııı

kızlar saat 4 e dra gittik
1 gibi kanamam oldu
dr direk alttan vajinal muayneye aldı
bebek geliyor artık dedi,doğumun ha basladı ha baslıcak dedı,rahim açılmış biraz daha
sanıırım korkutmamak adına boşver sen ne kadar açıldıgını keyfıne bak dedi
bebeğin başı tam olardak dayanmış durumda,hatta zorlar durumdaymıs
bu son muaynemiz dedi
5 gün önce 2500 idi şimdi 2700 olmuş
umudum 1 hafta daha dayanabilmen dedi
bu 1 hafta içinde doğum olacak dedi
sancılar 6-7 dkya cıktıgında yola cıkın
direk hastanenin 4.katına gelin dedi
doğumunun kolay olacagını dusunuyorum dedi
51 cmde boyu imiş
işte böyle kızlar
anladıgım kadarı ile 6 cm kadar açık şu an
yine yatıcaksın dedi

kızlar öncelikle hepinize merhaba; uzun zamandır yazmıyorum ama hepinizi takip ediyorum..
ben dün akşam ilaç sonrası son adetimi oldum bugün doktorumu aradım..önümüzdeki ay transferim için start aldık..adetimin beşinci günü doğum kontrol hapına başlıyorum ve 19. günü tekrar dr umu arıycam.. inşallah bir sorun çıkmazsa şubat sonuna doğru transferim olucak galiba çok heyecanlıyım arkadaşlar..yolun başındayız ama sanki yarın transferim yapılacakmış gibi içim kıpır oldu bugün..inşallah meleğim bu sefer sorunsuz bir şekilde kucağıma gelir ve beni hayal kırıklığına uğratmaz..

kelebekcim senin de durmunu merakla izliyorum için kıpır kıpırdır seninde şimdi.. yaşadıkların çok güzel duygular canım inşallah allah bizede nasip eder..Hayırlı ve kolay bir doğum diliyorum sana canım..Bir avazda inşallah hayırlısıyla kurtarsın:))
hemşin inşallah sende dikişin faydasını görürsün tiwiks gibi belki bende o günlere gelebilirsem dikişim atılınca sana burda yarenlik ederim:))
tiwikscim canımcım kaç gündür seninlede sohbet edemiyoruz özledim valla dün musait değildim bugün de annemdeydim biraz önce geldim haberleri vereyim dedim..sende sevindin eminim haberlere hadi bakalım hayırlısı inşallah bende senin gibi başarabilirim:))

melekcim sende iyisindir inşallah..sıkıntıların var biliyorum ama azcık daha sık dişini canım az kaldı sayılır seninde allah yardımcın olsun canım seninde..

edacım gerçekten yaşadığımız şeyler çok zor heleki sen bunu üst üste yaşadın senin daha zor canım anlıyorum ama gördüğün gibi içimizdeki umut tükenmediği sürece tekrar tekrar denemekten başka çaremiz yok.. sadece biraz daha sabretmemiz gerekiyor ve azim ve inancımızı yitirmemek..bende zaman nasıl geçecek diye çok üzülüyodum ama geriye dönüp baktığımızda aslında çok çabuk geçiyor.. sende öyle yap biraz daha bekle ve tekrar başla canım..birgün hepimiz başarıcaz ve burda bebeklerimizle olan güzel anılarımızıda anlatıcaz..kendini üzme ve güçlü olmaya bak canım..

kelebek inanamıyorum sana.. senin yerinde olsak bizim doktorlarımız çoktan doğurtmuştu herhalde..Doktorunun adı ne.. Kanama nişan dedikleri şeymiydi acaba...Kalbinur da maşallah artık normal doğan bebek standartlarına ulaştı bile. Hatta uzun boylu olacak annesi. Son 1 hafta dayan 38.haftaya gırınce artık miyadında doguyor bebısın..
Sabrettın.. hadı bakalım gelsın saglıcakla artık. Darısı basımıza..

hemsın ılk baslar daha zor ama gecıyor zaman ıste.. Edamercının dedıgı gıbı aglayarak yatmanın hıc bır faydası yok. Moralı yuksek tutmak lazım.. Bak tek yatan sen degılsın.. Mutlu son ıcın sabır..

yaren guzelım sen yeterkı moralını yuksek tut. Insallah olacak.. Bıze bu donemde moral verdın. Merak etme bızde senın yanındayız..[/
B]

Günaydın kızlar Sabah sporuna hazırmısınız:))) Haydi zıplayın yataklarınızdan sizi gidi uyuşuk tembeller.:)))

Kelebek ayyy senden çok biz heyecanlanıyoruz sanki maşallah annesinede Kalbinur'a da, Burdaki bebekler çok şanslı çünkü birsürü teyzeleri var. Hadi sendeinde bayrağı teslim etme zamanın geldii. Allah bir avazda kurtarsın...

merhaba arkadaşlar bende sizler gibi sürekli yatıyorum kalkmıyorum herhalde sizlerde leptop kullanıyorsunuz benim gibi sürekli yanınızdamı duruyor tam göbeğimin yanında sizce bebeğe bir zararı olurmu,kelebek arkadaşım sanada dua ediyorum Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun kızlar hepimizi inşallah,doktorum bana celeston iğneden hiç bahsetmiyor neden acaba benim erken doğum riskim çok yüksek bu iğnenin zararı olmassa bir iki hafta sonra gidip kendim alıp vurdarayım bari belli bir dozu varmı, yatmak çok zor ençok muhtaç olmak çok zor ama hamd olsun bizler inşallah bebeklerimizi alana kadar yatacağız hayat boyu yatağa mahkum olanlara Allah sabır versin yardımcısı olsun bu durum benim için teselli değil ama onlarada dua etmek istedim keşke herkes sağlıklı olsa.kızlar bu leptop olayı çok kafama takılıyor bildiğiniz zararı varsa yazın lütfen

kızlar sancılarım 25-30 dka bir devam ediyor
gelen kanama rahim açıldığı içinmiş melekçim,doktorumun adı medet yılmaz
1 gün 1 gündür gözüyle bakıyor hep
çok zormuş bu sancılar hiç iyi değilim
edanazcım valla en çok istedgım sey artık dogum yapmak,kızımı kollarıma almak ıstıyorum
tugcecım ben 26.haftadan bu yana oldum celestonları ılk iki doz 24 saattı
sonra dört doz 48 saattı
2 doz seklınde yapılıyor hep etkısı 10 gun kadarmış

canım teşekkürler,Allah yardımcın olsun inşallah bunlar son sıkıntıların bebeğini koklamana çok az kaldı yüce Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin

eda naz cok sagol teyzelerının duaları sayelerınde dayanıyoruz ve bızden sonrakılere de dua edıyoruz.

kelebek canım sancılar yarım saatte bır gelıp ne kadar suruyor.. o kadar sıddetlı mı? yaa bıraz daha sabredebılırsın ınsallah..

tugce sen neden yatıyorsun? ne zamandan berı yatıyorsun? bende 27 haftadan ıtıbaren oldum celestone ıgnelerımı bende 10 gunde bır kontrole gıdıyorum.27 haftadan berı her kontrolde doktor 2 ser ampulden 4 ampulu 48 saat arayla vuruldum. Artık bugun ku kontrolumde yazmadı.

Bende notebook kullanıyorum gercı wıreless degıl kablolu net benımkı ve aman aman bır zararı oldugunu dusunmuyorum. Ona bakarsan etrafındakı evlerde wıreless kullanan hıc mı kımse yok. Allaha sukur bebegım da gayet saglıklı.. Sen bılırsın ama kafana takma bence bu kadar. Ona bakarsan yedıgımız domates bıber daha zararlı.

canım benim tansiyon problemim var başımı kaldırdığım an tansiyonum fırlıyor preeklampsi sorunu, bu yüzden biraz rahimde kasılmalarımda var dr kesinlikle dinlenmem gerektiğini söyledi şu sıralar yemeği oturarak yiyorum inanın önceden onu bile yapamıyordum,verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Merhaba, 33 yaşındayım ve ilk hamileliğim. 14 haftalık iken rahim ağzı açılması nedeni ile serklaj yapıldı. Şu an 26 haftalık hamileyim ve kasılmalar başladığı için bende ilaç kullanıyorum. İlacın etki etmediği durumda doktorum hastaneye yatırıp ilacı serum ile veriyor. Ben sağlık kurulu raporu ile çalışmaya ara vermek zorunda kaldım, erken doğumu önlemek amacıyla doktorum yer çekimine mümkün olduğunca maruz kalmamamı istiyor. Bu nedenle sürekli yatıyorum. İnşallah hepimize bebişimizi kucağımıza almamız nasip olur.

yarencim umarım herşey istediğn gibi olur arkadaşım
dediğin gibi sabretmek lazım
eminim herşey yoluna girecek
bunun bekleme heyecanı bile çok güzel

tuğçecim sende hoşgeldiiiin
sıkma canını arkadaşım
laptopla ilgili kar zarar hesabı yapalım
sen internete girerek rahatlıyorsun
stresin azalıyo
bu durumda bebiş rahat ediyo ve besleniyo
bilgisayarın zararı kesin bile değil
ki benim doktorum zararı yok demişti
ancak önlem olarak yüksek bir sehpayla yan tarafa koyup azcık uzaklaştırırsan kafana takmazssın belki

akciğer gelişimi için olan iğnenin bildiğim kadarıyla yan etkisi yok
ama en iyisini doktorun bilir
ona danış bence
herkesin bünyesi ve tepkileri farklı
kafana göre davranma arkadaşım

arkadaşım benimde dikişe rağmen kasılmalarım başladı
bizim durumumuzda kasılma olmaması gerekmiyormu
zaten özelliğimiz sancısız doğum yapmamız diye biliyorum
ama neden sancı oluyo anlamıyorum
hangi ilacı kullanıyosun arkadaşım

arkadaşlar kanama olmadan rahim ağzı açılır mı?bide ben 1 kasımdadüşük yaptım 20 haftalık şimdi korunmayı bıraksak bi sakınca olur mu acaba?ilk gebeliğimdi ve serklaj işlemi yapılmamıştı.

mrb bende iki kez aynı şeyi yaşadım ama bana ikincide dikiş uygulandı 5.5 aylıkken
artık doktorlarada güvenim kalmadı beni rahatlatın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…