Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yoklayamaya geliyim dedim
sancılarım aynı şiddetle devam ediyor 25-30 dk
kahverengı akıntımda var
dr.az kaldı dayan diyor
dayanmaya çalışıyorum
sancılar sıklaşsın ve doğum yapmak istiyorum
ayaklarıma kadar sancının gittiğini hissediyorum
kuyruk sokumum beni deli ediyor
bugun annem geldi
rahim 6 cm i gectımı acaba dıyorum acıklık
doktor dogumdan hıc bırsey hıssetmeycegımı ve hemen doğum yaabılecegımı soyledı
bir iki kuvvetllı ıkınmada direk doğacagnı belırttı
bakalım oylece beklıyoruz

canım sancılarını bu kadar uzun süre çekmene çok üzüldüm ama zamanında sağlıkla bebeğine kavuşacağın içinde seviniyorum 1 saatte doğum yaparsın biter hihoyyyt az kaldı sabret

Kızlar hepinize merhaba..Doktor randevumuz vardı bugün..Yeni geldik..Dikişle ilgili bir sorun yok, sancı da yok..Ama bebeğin kalp atışları çok düzenli çıktı..Daha önceden de biliyordum kalp atışlarının düzenli olmasının fetal distres belirtisi olduğunu..Bebeğin stres altında olduğunu gösteriyor..Doktor pzt tekrar bakalım dedi..Aslında randevumuz erken saatte olduğundan su içmeye fırsat bulamadım, acaba o yüzden mi diyorum..Bilmiyorum kızlar, canım çok sıkıldı..Umarım pzt sonuç güzel çıkar..Yoksa doğumu başlatmak gerekir diye biliyorum..

canım umarım düzelir ki düzelmesi de ihtimal su içmek ve aç gitmemek lazım birde meyve suyu iç faydasını görürsün haberlerini bekliyorum çoküzülüpte bebeğini de üzme

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun ben aranıza yeni katıldım
sizlerle sohbet edip bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum ama birebir takip edemiyorum benimde sorunum sizler gibi
iki kez erken doğum yaptım ve kaybettim 5.5 ve 6.5 aylık ikincide dikiş uygulandı ancak çok geç uygulandı 5. aydan sonra atıldı dikiş ve istirahat önerildi ama dikişten 3 hafta sonra benim şidettli kanamam ve ağrım oldu doktor hemen doğum yapmak zorunda olduğumu söledi ve sonu kayıp oldu çok kötü anlar yaşadım şimdi üstünden 9 ay geçti ve hamile kalmak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum dikiş tutmazsa diye tekrar dikiş atılıpta tutmayan veye bu şekilde DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR VARSA ONLARLA MESAJLAŞIP DERTLEŞMEK İSTİYORUM LÜTFEN BANA DÖNÜN çok kötüyüm çünkü
moralim sıfırın altında korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan teşekkür ederim şimdiden artı doktor tavsiyeside istiyorum

:çok üzgünüm:arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun ben aranıza yeni katıldım
sizlerle sohbet edip bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum ama birebir takip edemiyorum benimde sorunum sizler gibi
iki kez erken doğum yaptım ve kaybettim 5.5 ve 6.5 aylık ikincide dikiş uygulandı ancak çok geç uygulandı 5. aydan sonra atıldı dikiş ve istirahat önerildi ama dikişten 3 hafta sonra benim şidettli kanamam ve ağrım oldu doktor hemen doğum yapmak zorunda olduğumu söledi ve sonu kayıp oldu çok kötü anlar yaşadım şimdi üstünden 9 ay geçti ve hamile kalmak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum dikiş tutmazsa diye tekrar dikiş atılıpta tutmayan veye bu şekilde DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR VARSA ONLARLA MESAJLAŞIP DERTLEŞMEK İSTİYORUM LÜTFEN BANA DÖNÜN çok kötüyüm çünkü
moralim sıfırın altında korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan teşekkür ederim şimdiden artı doktor tavsiyeside istiyorum

kelebek selam senin için o kadar çok sevindim ki anlatamam
dikişsiz bugünlere geldin ne kadar şanslısın
allahım sana ve yavruna yardımcı olsun
doğum için hiç stres yapma canım
rahim ağzın zaten çok yumuşak açılmanda var zaten
eminimki çok kolay bir doğum olacak
allah sağlıkla kurtarsın seni ve yavrunu

melek canım sende en az kelebek kadar şanslısın ne mutlu sana maşallah 33. haftadasın
sizlere baktıkça umudum artıyor

benimde doğum yaptığım 5 ay oldu
günler geçtikçe sabırsızlanıyoruz tekrar hamile kalmam için
bende bu ay pko dan dolayı düzensizlik yaşadım ve dr.umla konuşup
yumurtlama takibi istediğimi söyledim
şu anda söktürücü ilaç kullanıyorum adet olunca takibe başlayacağım
benim içinde dua edin lütfen
allah hepimizin yardımcısı olsun
CANIM inşallah sende bu aydan sonra hamiş haberini verirsin bize yaren de başladı bizden sonra siz varsınız bu yolda herşey iyi olsun herkes için

:çok üzgünüm:arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun ben aranıza yeni katıldım
iki kez erken doğum yaptım ve kaybettim 5.5 ve 6.5 aylık ikincide dikiş uygulandı ancak çok geç uygulandı 5. Aydan sonra atıldı dikiş ve istirahat önerildi ama dikişten 3 hafta sonra benim şidettli kanamam ve ağrım oldu doktor hemen doğum yapmak zorunda olduğumu söledi ve sonu kayıp oldu çok kötü anlar yaşadım şimdi üstünden 9 ay geçti ve hamile kalmak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum dikiş tutmazsa diye tekrar dikiş atılıpta tutmayan veye bu şekilde doğum yapan arkadaşlar varsa onlarla mesajlaşıp dertleşmek istiyorum lütfen bana dönün çok kötüyüm çünkü
nazi mrabalar oncelikle başın sağolsun canım...benimde burda hikayem var.kısacası benimde 2 gebeliğimde 22 haftada dikiş etıldı aynı senin gibi 3 hafta sonra kanama ve ağrı başladı ve 25 haftada doğdu.b3 dede erken atıldı ama 25 de doğdu .benim 4.gebeliğimde ancak 31 kadar durdu(barış doğdu) .seni korkutmak için yazmıyorum bunları...
Olumsuzluklar yaşadım ama rahim ağzı dışında bircok opereasyonda geçirdiğim için daha fazla sorun çıktı...ilgisiz bir doktor bulmuşum kendime.sana diycem iyi bir doktor bul kendine.korkuları at içinden ve başaracağım de...geçmiş yazıları oku burda yalnız değilsin unutma.herkes birbirine destek.dikiş olmadan 38 haftalara gelenler var.kelebek gibi...mucize yarattı.sanırım istanbuldansın.arkadaşlar sana tavsiyelerde bulunur dimi kızlar.kendine ii bak.kafana takılan bişeyler olursa sor...

yoklamaya katılıyım
:)
bugun nstye girdim normalmış kızlar,sancılarım düzensizleşti ve daha az sürüyor
nstde de çıkmadı zaten o an sancım olmadıgı ıcın
dr bakarsın 3 hafta daha bile kalır dedi :S
kızım literatüre giricek herhalde :)

Son düzenleme:
Gogsumun altından bogazlarıma kadar cok kotu yanma vardı... aksamdan berı cok kotu sıddetlendı sankı ateslemessın gıbı.. off cok kotu..bılıyorum normal rahım buyudugu ıcın mıdeye baskı yapıyor ama sızınde oluyormuydu ne yaptınız..

yoklamaya katılıyım

kalbinur süprizlerle dolu bebek sanırım yerini beğendi gelmek istemiyor :emir_bebek:annesinin karnından daha rahat yer mi var

Gogsumun altından bogazlarıma kadar cok kotu yanma vardı... aksamdan berı cok kotu sıddetlendı sankı ateslemessın gıbı.. off cok kotu..bılıyorum normal rahım buyudugu ıcın mıdeye baskı yapıyor ama sızınde oluyormuydu ne yaptınız..

mide yanması gibimi böyle reflü şeklinde bendede oluyor ben gaviscon şurup alıyorum rahatlatıyor canım

CANIM inşallah sende bu aydan sonra hamiş haberini verirsin bize yaren de başladı bizden sonra siz varsınız bu yolda herşey iyi olsun herkes için

tiwikscim sağol canım inşallah yaren ve bende aranıza katılırız
sizleri görmek bize o kadar çok moral oluyorki hiç korkmuyorum desem yeridir
maşallah seninde az kalmış canım :dance:
allah sağlıkla kurtarsın inşallah

yaa rennıe duo mu aldırsam gaviscon mu? bugun azaldı ama hala var az da olsa yanma.. Nıdılat falan kullanıyoruz ya bı etkılesım yapmaz dımı kızlar..

yaa rennıe duo mu aldırsam gaviscon mu? bugun azaldı ama hala var az da olsa yanma.. Nıdılat falan kullanıyoruz ya bı etkılesım yapmaz dımı kızlar..

canım bende de oluyor bazen bir avuç leblebi iyi geliyor ben renniyide gavıskonuda kullandım hangisi dersen gavıskon bence çok iyi bir şurup rahatlatır ama biraz kabızlık yapabilir,önce leblebiyi dene olmassa diğer yollara baş vur canım sonuçta hepsi gebelikte kullanılan ilaçlar.geçmiş olsun.

yoklamaya katılıyım

çok güzel ya erkenmi gelir derken maşallah sağlıkla darısı başımıza inşallah hepimiz hayırlısıyla vaktinde doğum yapararız,ben 36-37de razıyım yeterki sağlıkla doğsunlar.:emir_bebek::nazar::emir_bebek:

yoklamaya geliyim dedim
bacak kasılmam dışında iyiyim
bacagım dün bir kasıldı topallıyorum
gün saymaktanda beynim sulandı

selam kızlar
şöyle bir baktım herkes buralarda gibi
sevindim
kelebekçim maşallah kalbinuruna ya
valla zamanını dolduracak bu azimle :))

biz de oğluşumla sarılığı atlatmaya çalışıyoruz
1 gece fototerapi aldık pazartesi gecesiydi
hala kontroldeyiz

kan uyuşmazlığı durumunda sarılık kaçınılmaz oluyormuş zaten
şimdiden söyleyeyim aklınızda bulunsun
herşey emmesine bağlı
bende süt bol oldu buna rağmen bebişin ağzı küçük olduğundan meme başıyla boyut uygunsuzluğu yaşadığından ben emdiğini sanırken meğer o aç kalmış
bir süredir sütü sağıp biberonla verdik hemen kilosu toparlanmaya başladı
biberonla alıyor olması meme emmesini de engellemiyor
çok huysuzlanınca biberonla verip ilk açlığını bastırıyoruz ardından meme ile devam ediyoruz

bu arada alışveriş yapacaksanız göğüs pedi çok gerekli oluyor ve mothercareden aldım hem çok uygun hem de çok iyi önceki alınan sanırım bambino idi üzerinden tüyler göğüse yapışıyordu
mothercarede 100lü göğüs pedi 10 tl mothercarein maternity care grubu ürünü

birkaç öneri de şubat annelerine yazmıştım aklınıza takılan bişeyler olursa takip edebildiğim kadar cevaplamaya çalışırım arkadaşlar

hayırlı haberlerinizi dört gözle bekliyorum

en sonunda kısmetse çarşamba günü fethiyeye evimize dönüyoruz
orada kesintisiz netim var daha kolay bakabileceğim

hepinizi bebişlerle birlikte öptümmmmm

senin ve bebeğin iyi olmasına sevindim canım
herseyın daha da guzel olmasını umuyorum
bu arada bebısle senın resımlerını beklıyorum

Ssaslan tecruben ve onerılerın ıcın tesekkurler.. Bakalım bız neler yasayacagız..
Sarılık olayı bır cok bebekte oluyor sanırım..Iyı olmana sevındım bebısınde sımdı ıyıdır umarım..
Insallah bızımde sutumuz bol olurda bolca gogus pedı kullanalım yeterkı.. Bu arada mothercare de baya uygunmus fıyatı. Ben chıcco nun anrıbakterıyel olanından alacaktım ama ondan alayım barı...

Kelebek sende ıyısın sanırım sancılar ne durumda? Neyse az kaldı annesı. Kucagına alacaksın kızını..

X