Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:nazar:klebekcim maşallah kızın pek güzelmiş ve sana benziyo galiba:nazar:
inşallah doğunca resimlerinide görürüz:ecrin_bebek:
kaydirigubbakcemile2cicileride gerçekten pek güzel.. çok zevkliymişsin canım..hihoyyyt Güle güle giysin Allah daha güzellerini de sağlıklıca giymeyi nasip etsin..kaydirigubbakcemile3

çok teşekkür ederim canım
1,5 aydır güzel kızım yüzünü göstermemekte dirensede en belirgin fotosu olarak o kaldı elimde.
Allah hepimize güzel şeyler nasip etsin
çok sağol tatlım

kelebekçim hayranım< sana süpersin
kızının cicileride pek güzelmiş
salihacım darısı başımıza diyorum tabii
edanazcım rapor vermesse tıp fakültesindenbir profa git verirler
bu arada senin doktorun kim arkadaşım özelden sordum ceaplamadın yaaaa
bende bursalıyım bursadan ii biri lazım bana
yeniler hoşgeldiniz
sıradaki hamilelere de öpücükler
twiks sana ben kızayorum ammaaaa
arkadaşım dert unlar beee
salllaaa gitsin
keşke senin yerinde olsam diyorum yine

bu gün okula gittim
ilk defa gidiyorum bu okula tayinim çıktıktan sonra 1 gün gidebilmiştim
berbaaa t bi okul
tuvaleti kullanamadım bu kadar yani
ki öğretmenler tuvaletiydi
çocukların kini düşünemiyorum
bugün zordu
hamile olduğumu bilenlere tektek anlatmak yordu beni
tanımadığın insanlarla zor
bunu da atlatçam mereklarını bi gidereyim
inşallah son ağlamalarımdır artık
çok yoruldum kızlar
öööööfffff

öptüm hepinizi

edacım anlattıklarını okuyunca rapordan sonra okula basladıgım gün geldi aklıma.yaz tatiline cıkarken 3,5 aylıktım.daha karnım yoktu.arkadaslar merak ediyorlarmış.hatta bir arkadasım hamile kıyafeti almış bana yaz tatilinde ama dönüşte daha okullar acılmadan basıma bunlar gelince giymek bile nasip olmadı kıyafetleri.dediğin gibi herkese bir seyler anlatmak öyle zor ve öyle acıki ama .allahım bundan sonra sağlıkla alırız bebişlerimizi kucagımıza inşallah.

kelebek kızında cicileride cok tatlı

edacım anlattıklarını okuyunca rapordan sonra okula basladıgım gün geldi aklıma.yaz tatiline cıkarken 3,5 aylıktım.daha karnım yoktu.arkadaslar merak ediyorlarmış.hatta bir arkadasım hamile kıyafeti almış bana yaz tatilinde ama dönüşte daha okullar acılmadan basıma bunlar gelince giymek bile nasip olmadı kıyafetleri.dediğin gibi herkese bir seyler anlatmak öyle zor ve öyle acıki ama .allahım bundan sonra sağlıkla alırız bebişlerimizi kucagımıza inşallah.

kelebek kızında cicileride cok tatlı

çok teşekkür ederim canım

kelebekçim hayranım< sana süpersin
kızının cicileride pek güzelmiş
salihacım darısı başımıza diyorum tabii
edanazcım rapor vermesse tıp fakültesindenbir profa git verirler
bu arada senin doktorun kim arkadaşım özelden sordum ceaplamadın yaaaa
bende bursalıyım bursadan ii biri lazım bana
yeniler hoşgeldiniz
sıradaki hamilelere de öpücükler
twiks sana ben kızayorum ammaaaa
arkadaşım dert unlar beee
salllaaa gitsin
keşke senin yerinde olsam diyorum yine

bu gün okula gittim
ilk defa gidiyorum bu okula tayinim çıktıktan sonra 1 gün gidebilmiştim
berbaaa t bi okul
tuvaleti kullanamadım bu kadar yani
ki öğretmenler tuvaletiydi
çocukların kini düşünemiyorum
bugün zordu
hamile olduğumu bilenlere tektek anlatmak yordu beni
tanımadığın insanlarla zor
bunu da atlatçam mereklarını bi gidereyim
inşallah son ağlamalarımdır artık
çok yoruldum kızlar
öööööfffff

öptüm hepinizi
Kızlar kafam allak pullak oldu. Bana akıl verin ne olur. Dün dr muayenehanesine gittim Kadında herzamanki gibi aceleci bir tavır benim 2 aylık hamile zannedip üstten ultrasonla baktı bende şaşırdım bieşy demedim. Sonra anladı alttan baktı hemşiresi yanıltmış onu ama ben hemşiresine de 2 aylığım falan demedim. Alttan bakınca bayağı canım yandı bir gün önce hastanede acilde bakan doktorda böyle ağrı olmamıştı. Neyse onuda geçtik. İlaç kullamndım diyorum isimlerini söylüyorum ne tür ilaçlar diye bana soruyor bende gebelik kategorilerinie ve içerdikleri etken maddelerine kadadar saydım. Kas gevşetici sorun olmaz dedi antidepresan bebeği etkilemişmişdir bilemem dedi. İstiyormusun sen bu bebeği dedi. Kese demi çevresindemi bilmem kan pıhtıları görmüş %50 %50 dedi durumun belik kanamayla düşer dedi. Bena son adet tarihimi sordu 9 aralık dedim kesenin gelişimini 5 aralığa göre küçük görmüş: Ya ben 9 diyorum 5 diye hesaplıyor sen dedin diyor ben ona acildeki doktor 5 haftalık dedi dedim. Hiç beni dinlemiyor aklı alacağı parada heralde buğün idari izin kullanıyorum. Yrın hastaneye gideceğim 10 gün rapor arkasından kontrol istedi bebeği görmek için kesede. Anlayacağınız doktora gitmem bana göre bişey değiştirmedi. Ben üniversitede çalışıyorum. 10 gün sonra gebelik devam eder de 7. haftalara gelirse fakülteden bir doçent yada profa rica edeceğim bana yardımcı olması konusunda. İlaçlar konusunda da görüşünü alacağım. Şu an ne olduğum belli değil lohosalar gibi yatıyorum. lekelenmelerim falan yok. Meral doktorun bir dediği bir dediğini tutmuyor. Önceki gebelik kaybını idrar yolu enfeksiyonuna bağlı olabilir demişti. Sonra olamaz dedi. Şimdi tekrar olabilir dedi. 10 dakikada bir hasta muayene ediyor. Beni içeri çağırdı içerdeki hastası daha çıkmamış soracakları bitmemiş. Bende dedim acelem yok beklerim. Anlayacağınız bu doktora hala güvenemiyorum.:KK43:((

İşyerinden arkadaşım geldi evimi toparladı bana yemek falan hazırladı moral verdi gitti akşam tekrar gelecekmiş. Bende size haber vereyim dedi. Bu haberden artık ne anlarsanız.:))) Karışık bir durum anlayacaağınız.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize mehaba
İnternette sorun vardı uzun zamandır giremedim maalesef
Ama bugün baktım ve yazılarınızın hepsini okudum neyseki hepiniz iyisiniz:nazar:
Bu arada aramıza katılan yeni arkadaşlar hoşgeldiniz
İnşallah allah hepimizin kalbine göre versin !

Bu arada eda naz öncelikle geçmiş olsun arkadaşım
Hiç korkma hemen şimdiden yeni bir doktor bulsan iyi olacak bence
Bir de ona kontrole git !

ewt canım benimde özelikle sabahları çok geliyo zaten panik olmuşum öyle olunca dahada panikl oluorum,operasyondan sonra 3 gün antibiyotik kullandım hemde günlük dozu 2000 mg inşallah senin dediğin gibidir canım,son haftalara bi gelebilsem şöyle 30 u bi devirsem ah ah inşallah görürüm o günleri,bide canım bişe daha sorcam dikişten sonra farklı bi ilaç tedavisi sizlere verildimi yani evde devam etmek,bana hiç ilaç vermediler sadece vitamin

Canım benim dikişim 25+2 günlükken atıldı..Hafif kasılmalarım da vardı..O yüzden Nidilat isimli bir tansiyon ilacına başladım..Kan dolaşımını yavaşlattığı için, kasılmaların sıklığını azaltıyor bu ilaç..Ama tamamen durdurması gibi birşey söz konusu değil maalesef..Ben de 1 hafta antibiyotik kullandım, dozajı düşüktü ama..Bunun dışında 30'lu haftalarda magnezyuma başladım, çok faydasını gördüm..Ve bir de 28 ve 32. haftalarda celestone iğne vuruldum (2'şer doz şeklinde ve 12 saat arayla)..Bu iğnenin içeriği kortizon, bebeğe erken doğabilirsin uyarısı vererek akciğerlerin gelişimini hızlandırıyor..Canım yalnızca bilgi vermek amacıyla yazıyorum bunları..Kasılmaların yoksa Nidilat ve benzeri ilaçlara ihtiyacın yoktur bence..Diğerlerini de (Celestone, magnezyum) doktorun gerektiği zaman öenerecektir..Umarım bu ilaçlara ihtiyacın kalmaz canım..

hemsın senınle tanısmııyoruz.. ne kadarlık hamılesın...ne durumdasın... sende yatanlardanmısın... serklajın var mı?

kelebek ne oldu aradın mı doktorunu lekelenme ıle ılgılı.. Ay bende her wc ye gıttıgımde paranoyak gıbı bakınıyorum bı sey var mı dıye.. offf offf

bu arada bende bebısımı bayadır goremıyorum. Kafası legen kemıklerının ıcınde oldugu ıcın doktor goruntuleyemıyor pek..

Edanaz bencede o doktoru degıstırmelısın.. Ve bebısın kalp atıslarını gorunene kadar rahat ol moralını yuksek tutup bol ıstırahat et..

Darısı salıhas ve edamercın arkadasımızın basına.. darısı tum ısteyen annelere..

nery sen nıdılatı ne kadar kullanıyorsun.. Benım magnezyumu falan kestı doktorum

ben gunde 6 defa nıdılat
su ana kadar 2 ser ampulden toplan 12 ampul celeston vurdurdum yanı 6 kez
ve 6 defa da proluton vurdurdum..

Benım doktorum mu cok fazla verıyor acaba ya..

Bunların dısında gunde 1 tane elevıt ve gunde 1 tane demır alıyorum..

hemsın senınle tanısmııyoruz.. ne kadarlık hamılesın...ne durumdasın... sende yatanlardanmısın... serklajın var mı?

kelebek ne oldu aradın mı doktorunu lekelenme ıle ılgılı.. Ay bende her wc ye gıttıgımde paranoyak gıbı bakınıyorum bı sey var mı dıye.. offf offf

bu arada bende bebısımı bayadır goremıyorum. Kafası legen kemıklerının ıcınde oldugu ıcın doktor goruntuleyemıyor pek..

Edanaz bencede o doktoru degıstırmelısın.. Ve bebısın kalp atıslarını gorunene kadar rahat ol moralını yuksek tutup bol ıstırahat et..

Darısı salıhas ve edamercın arkadasımızın basına.. darısı tum ısteyen annelere..

nery sen nıdılatı ne kadar kullanıyorsun.. Benım magnezyumu falan kestı doktorum

ben gunde 6 defa nıdılat
su ana kadar 2 ser ampulden toplan 12 ampul celeston vurdurdum yanı 6 kez
ve 6 defa da proluton vurdurdum..

Benım doktorum mu cok fazla verıyor acaba ya..

Bunların dısında gunde 1 tane elevıt ve gunde 1 tane demır alıyorum..

ewt canım bende yatan hamilelerdenim,14 haftalık hamileyim serklajm geçen hafta atıldı,durumum şimdilik iyi canım ama benimde üç kaybım var şimdi ilkkez dikiş atıldı umarım sonuna kadar gider...

ewt canım benimde özelikle sabahları çok geliyo zaten panik olmuşum öyle olunca dahada panikl oluorum,operasyondan sonra 3 gün antibiyotik kullandım hemde günlük dozu 2000 mg inşallah senin dediğin gibidir canım,son haftalara bi gelebilsem şöyle 30 u bi devirsem ah ah inşallah görürüm o günleri,bide canım bişe daha sorcam dikişten sonra farklı bi ilaç tedavisi sizlere verildimi yani evde devam etmek,bana hiç ilaç vermediler sadece vitamin

Insallah canım ınsallah hamılelıgını guzel bı sekılde tamamlayıp saglıklı bı sekılde bebısını kucagına alırsın. Demek tıwıksınde bayragı teslım edecegı bırı varmıs..

Canım ben Nidilat'ı 4 saatte bir yani 6 adet kullanıyordum..Ama gece kalkmıyordum ilacı içmek için, yani 5 tane almış oluyordum..Ama doktorum geçen hafta 4'e düşürdü..Kasılmalarım yok artık diye, azaltalım bari dedi..Zaten 36. haftadan sonra tamamen keseceğiz dedi..Celestone'u da 2'şer ampulden 8 adet kullandım.. 34. haftada yeniden vurdurmaya gerek yok dedi..Proluton hiç vermedi, "içinde progesteron var, 16. haftadan sonra kullanmanın bir anlamı yok" dedi..Demir hapını gebeliğin başından beri kullanıyordum, ama 32. haftada test yaptırdım. Hemoglobin değerim 12 çıktı..Doktor artık kullanamana gerek yok keselim dedi..Valla işte doktorların tedavi şekli farklı, ama ben ilaç içmekten nefret eden birisi olarak, doktorum içme dediğinde hiç zorlamıyorum..Zaten akrabalardan biri geçende "ya bu içtiğin ilaçların çocuk üzerinde baya bir yan etkisi oluyordur" dedi..Sanki ben bilmiyorum yan etkisini, zaten en büyük yan etkisini bizler yaşıyoruz, tansiyonumuz yerlerde..Sağlıklı insanlar olarak, bebeğimiz için ilaçlarla tansiyonumuzu düşürüyoruz..Ama bu ilaçların kullanımı da, fayda-zarar mantığı üzerine kurulu işte..Bebeğin erken doğması daha riskli olduğundan, bu kadar yan etkiyi göz ardı etmemiz gerekiyor maalesef..

Ha bir de magnezyum beni baya rahatlatıyor..Psikolojik de olabilir ama magnezyum kullandığımdan beri sancılarımın azaldığını hissediyorum..

lekelenme olabilecek bırseymıs
doğumun yaklastıgının habercısıyımıs

kızımın cıcısı nası kızlar
395.jpg
:emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
Ne güzel haber Kelebek. Bebiş olunca bizi unutma hemen haber ver olur mu? Kadromuz gitgide çoğalıyor. Yakında bebişler yazmaya başlayacak.:))))

Evde yatmaktan heryerim uyuştu inşallah boş yere yatmıyorumdur. Melek81doktor 10 gün sonra kontrole çağırdı bu sefer yine aynı aceleci tavrı sergilerse açıkca söyleyeceğim durumdan rahatsız olduğumu. Yarın hasteneye raporumu yazdırmaya gideceğim. Oğlumda gittiğim doktor ofisindeyse onunla da görüşmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
bugun cok agrım oldu kızlar
dru aradık
yarın goreyım bır dedı :S
yarın sabah randevu alıcam kaca bulursam yarın ıcın gıdıcez

kelebek bayıldım cıcısıne.. Mevlut kıyafetı herhalde.. Gelen sancılar dogum sancıları mı acaba?
Bugun 37 ye gırdın artık rahatlıkla dogurabılırsın..hihoyyyt Ay hastane ile evi arası da baya var.. Ya biz bişey olursa senden nasıl haber alacaz?

Bu hafta sonu doktora gidicez test için ozamaqn söylicekmiş serklaja gerek olup olmayacağını. gerek olursa rapor verir mi en çok onu merak ediyorum çünkü Bursada çalışıyorum ben ancak haftasonları gelebiliyorum İzmire doktorum da İzmirde. ayrıca bankacıyım*malum çalışma şartları ço kağır bizim:KK43:( yolculuk yapmak da istemiyorum o yüzden 2 haftadır raporla idare ediyoruz ama daha ne kadar gider bilmiyorum.. operasyon için arar verince rapor veriyor mu doktor biliyor musunuz??
bir de bu 11/14testinden sonra istirahat veriyolar mı??

özbakay arkadaşım ben raporlarımı çok rahat almıştım
bizim durumumuzda pek sorun olmuyo
dikişten sonra ben hemen yatmıştım
ama ben yatmanın ilk aylarda pek anlamı olduğunu sanmıyorum
ancak yinede riske atamıyoruz tabi

hemşin
dikişten sonra benimde 2 gün kanamam olmuştu
aspirin kullanıyodum kanın sulanması için
onu kesince durdu
dikişten sonra ilk gün ağrım oldu bi daha olmadı
ilaçlara gelince
kasılma olmasın diye prepar kullandım