Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ill kaybinizda tüp bebek miydi? Bende 3.denemem kavuşacam derken 21.hagtamda ani kanama ve ağrı ila oğlumu kaybettim. Geride 1 embriyo kaldı sizin süreciniz nasıl olsu kayıp sonrasında? Tek embriyo mu çift mi transfer edilmisyi ?

Amin. Serklaj olurken kaç mm idi?

Amin inşallah. Kendini korkutma iyidir tabiki Bana iş yerinde yüzümün çok şiştiğini söylüyorlar. Tuzlu yemiyorum,2-2,5 lt su içiyorum tansiyon da normal neden bu kadar erken şiştim bende onu anlamadım. Detaylı yaptırdnız mı?

Bugün yaptırdım iyi her şey çok şükür. Tansiyon da normal seyrediyor genelde. 3 lt yi geçiyor içtiğim su. Zayıfsanız normalde çabuk şişmeniz normal ben normalde de tombiktim hiç kilo almadım daha. Serklaj yaptırırken 50 52 mm di bugün 35 mm olmuş uzunluk. Dr iyi dedi 25 in altına düşmediği sürece iyi bizim için dedi. Hep karından ölçüyor o yüzden de emin olamiyorum Içimi ferah tutmaya çalışıyorum. Sizin ölçüm yapılıyor mu muayenelerinizde

İyi çok sevindim darısı başıma :) yok kız ne zayıfı 71 ile hamile kaldım 77 yi gördüm 21 haftadayım kendimi frenlemem lazım..35mm uzunluk çok iyi maşallah. Benimde karından ölçüyor korkma bir şey olmaz Allah'ın izniyle.

Dilin bal yesin inşallah kontrolün ne zaman detaylı için randevu bulmak eziyet aldın mi sen aksatma bence. Şişlik çok kafana takiloyorsa dr una sor mutlaka. Ben geçen sene normal diye diye hiç bi şeyi sormuyordum bu sene tırnağım ağrısa telefona sarılıyorum dr a soruyorum

Evet ilk kaybım tüp bebekti. İki tüp bebekte de 2 embriyo transferi oldu. Teki tuttu.
İlk tüp bebektr embriyo kalitesi 5AB idi. Sonuncuda 3AB. Ümidimiz yoktu ama tuttu. 5. Haftadan itibaren kanamalı geçti. 14.haftada dikiş atıldı.

Merhaba hanımlar. 2 haftadır vajina ve bacak arasındaki kemiğim ağrıyor bazen vajina üstündeki kemikte ağrıyor. Rahim ağzı uzunluğu 35 mm. Dr bu ağrılar normal dedi ama ben çok tedirgin oluyorum. Gece daha çok ağrıyor sağa sola dönerken ölüyorum resmen. İdrara sıkışıksam daha çok ağrıyor. İlk kalktığımda yürürken zorlanıyorum. Ayakta kalınca ya da yatarken sorun yok ama gece ve yataktan kalkarken, gündüz ayağa kalkarken çok ağrıyor. Daha 21 haftalığım var mı böyle bişey yaşayan?

Ben 25.haftadan beri çekiyorum .aynı şeyleri yaşıyorum şu an 34.haftadayım ve her şekilde ağrıyor herşeyi denedim sadece bacak arasına yastık koyarak yatmak biraz rahat ettiriyor :) magnezyum kullanmıyorsan- ki benim doktorum vermedi - günde iki soda öneririm

Haftam erken olunca çok korkuyorum bide riskli haftalarım geçen sene 24 haftalik kaybimvar. Beni de bi tek yastık rahatlattı yine ağrıyor ama azıcık da olsa rahatlattı. Magnezyum benimki de vermedi bi tek progestan kullanıyorum gün de iki tane o yeter diyor. Soda bi tane içiyordum iki içerim. Bu arada bak zaman geçmiyor derken 34 oldunuz çok şükür darısı bizlere inşallah.

İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.Endişe etmeyin bende çok korkmuştum ama çatı ağrısı gerçekten riskten ziyade herkeste olan bi şey.doktorum da aynı şeyi söyledi.Büyüdükçe artar dedi bazısında 20.haftada başlar bazısında 34.Haftada başlar tamamen bünyeyle alakalı dedi.
çok şükür evet 34ü gördük darısı bekleyen herkese olsun.Riskli gebelik çok zormuş deneyimlenmiş oldum.Allah çaba gösteren ,fedakarlık yapan tüm annelerin yanında olsun inşallah

Korku dolu malesef ama buna da şükür kıpır kıpır içimde korktuğum kadar da umut doluyorum böyle şeyler okudukça. Teşekkür ederim❤ sağlıkla zamanında alalım kucaklarımıza inşallah

Merhaba kızlar daha çok yeni hamileyim ama önceki kaybımdan dolayı 14. Haftada serklaj olucam serklaj öncesi veya sonrası ucak yolculugu araba yolculugu yapan varmı fransada yasıyorum türkiyeye gitmek istiyorumda

Merhabalar aslında umut olsun diye yazmak istedim 22 haftalık bir erken dogumum oldu çok şükür iyi bir doktorla karşılaştım ve Rahim yetmezligi olduğunu söyledi ikinci gebeligimde 12.haftada serklaj oldum 38.haftada sağ salim kucağıma aldım tabi arada enfeksiyonlar sıkıntılar oldu ama çok şükür anlatmıştım.o zamanlardan beri takip ediyorum burayı. 5 yıl sonra tekrar gebelik istedik sıkıntılı Bi süreç olduğunu bildiğimiz için açıkçası sürekli erteledik.doktorumuza gittik kontrollerimizi olduk ve gebelik için bir sıkıntı yok istediğiniz zaman tekrar düşünebilirsiniz dedi.1 ay sonra gebeydim korku benim için başlamıştı halbuki ikinci gebeligimde kendime yaşattıklarım için çok pişmandim çünkü tedirginlik ve korkularla geçen birsurecti ve bidaha bunu kendime yapmicam demiştim fakat iste malesef başaramadim sürekli akıntı kontrol etmek sürekli yatmak en ufak birseyde acaba biseymi oldu deyip doktora kosmak tedirginliklerim yeniden başlamıştı asıl olayım burda başlıyor 11.haftamdaydi sanırım kanamam oldu ve korkuyla hastaneye gitmiştim çok şükür bebeğimiz sağ salim karnimda duruyordu çok uzun sürmedi ve kanamam durdu serklaj için 14.haftayi uygun görmüştü doktorum fakat 13.haftamda öylesine gittiğim bir doktor rahmin açılmaya başladığını hemen serklaj olmamı istedi kolay anlatıyorum gibi hissediyorum ama çok zorlu süreçlerdi hemen kendi doktoruma koştum ve hemen beni serklaja aldı 1 gün kalıp evime geri dönmüştüm enfeksiyon değerlerim biraz yüksek çıkıyordu ağrılarım oluyordu ama ikinci cocugumdada bunlar oluyordu oyuzden ekstra bisi olabileceğini düşünmemiştim aslında biraz pozitif düşünmek gerekiyordu belkide sürekli negatif düşündüğüm için belkide çektim bu olumsuzlukları serklajimdan sanırım iki hafta sonra kadar hunilesmem başlamıştı ve detaylı ultrasona girdiğim gün rahmimin açıldığını tekrar dikiş attırmam gerektiğini söylemişti aslında bu yolda okadar iyi doktorlarla bulustumki en büyük şansım Herman hocamdi abiden babadan hiçbir farkı yok gecenin Bi yarısı bile olsa herzmaan cevap verebilen ve yaşadığım sıkıntılarda beni en iyi doktorlara yönlendirende oydu imkanınız varsa kızlar detaylı ultrasonunuzu gerçekten güvendiğiniz yerlerde yaptırın mesela kimisi alttan dikisin durumuna bakmıyor bendede bakilmasaydi kötü sonuçlar doğurabilirdi detayli ultrason icin yine herman hocam bana özel Bi poliklinik sundu kararı bize bırakmıştı biz ona okadar guvendikki tereddüt etmeden gitmiştik ayrıca ultarsonumu yapan hocam Capada prof aklınızda bulunsun lütfen olurda durumu yetmeyenler varsa o doktoru capadada bulabilir.ikinci serklajim olacak fakat rahimde dikiş atacak yer yok çok zor ve gerçekten bu işte uzman biri yapmalıydı riskleri de coktu ama goze almak zorunda idik gene çapada turkiyede yaşayan ama yurtdisinda eğitimler gören tugba hocama yönlendirildik cok şükür ikinci dikisim atılmıştı 5 gün hastanede yattım ve taburcu oldum.evde daha dikkat etmeye başladım ve 24.haftaya geldik o günü hatırlamak bile istemiyorum ayağa kalktığımda suyunun geldiğini gördüm o anı anlatmam mümkün değil hemen doktora gittik fakat haftam küçük olduğu icjn çoğu yer kabul etmedi ve gene hocamızın sayesinde koç üniversitesinde ebru hocama ulaştım hemen yatış verdi ve tedaviye başladı çok iyi gitti bir hafta suyum artik gelmiyordu ve ogun son kontrollerimi olup gene antibiyotik tedavime devam etmek şartıyla evime dönecektim ama suyum taburcu olmayı beklediğim gün tekrar gelmişti malesef duygularımı nasıl anlatırım bilemiyorum evde beni bekleyen 5 yaşında bir kızım daha vardı acaba ne olucak nasıl olucak daha 24.haftadayim ve her ayağa kalktığımda gelen su sadece ama.sadece Allaha el açtım dua etmekten başka çarem yoktu çünkü ve hastanede yatısima devam edildi 26.haftaya kadar suyum iyiydi fakat ondan sonra azalmaya başladı dedimki Buda olmicak umutsuzluğa kapıldım ve hergunum 1 yıl gibiydi neler düşündüğümü bir ben birde Allah bilir ilk hedefimiz 28.haftayi görmekti ve suyum gittikçe azalıyordu en son 3.5 m kalmıştı ama çok şükür bebek icin yeterliydi günde 4 kere nst birkere ultrason kontrolü ve benim yicek ekmeği var ise ve bende elimden geleni yaptı isem doktorumda aynı özveriyi verdiyse gerisi Allaha kalmis diyerek çok şükür 28 haftai gordum ama bu sefer bebeğin kilo alımı çok yavasti ve neyazikki nerdeyse kilo almıyordu diyebilirim yalnız hala hastanede yatıyorum 30.haftaya geldigim gün bebeğim 1 kiloya ulaşmıştı ve sabah nstye bağlandım sonrasında odaya hızlıca giren 5 6 hemşire hemen doğuma alıyoruz dediklerinde hicbiryerimi hissedemedim aslında 28 haftaya kadar gidebilsem yeterdi diyordum ama annelik kilosu az haftası küçük nasıl olucak bizi neler bekliyor ne süreçlerden gecicez kafamda binbir soru sonra dedimki kinem hastaneye geldiğin günü hatırla bebeğini kaybettiğini sanarak geldin haftam çok küçük 28 haftayı görebilseydim dediğin günü hatırla doğuma alındım 1kilo doğan mucizem evet mucizem diyorum çünkü gerçekten mucize şuan kuvezdeyiz ve tam 38 gün oldu kilomu 1800 e ulaştı ve okadar güçlüler ki cokkkk şükür hiçbir sıkıntıda yaşamadık şuana kadar ve doktorumuzun dediğine göre 2 haftaya kadar bebeğimizi almis olucaz hatta 3 gündür emzirmeye bile başladım okadar mutluyum ki hep derlerdi prematüre bebekler cok güçlü olur diye gercekten öyleymiş her zman iyi hissedin güçlü olunki onlarda olsun korkmayın tedbiri alın takdir allahtan aslında cokkk uzun oldu biliyorum sanırım bu 2 ayı yazsam roman olurdu kendinize bebeğinize güvenin kendinizi hirpalamayin güzel geçsin hamileliğiniz tadını çıkarın dikkat edin biliyorum ki hepimiz elimizden geleni yapıyoruz normal gebelikler yaşamıyoruz ben geçmez diyordum saat saat sayiyordum ama geçti şimdi mucizemin evine gelmesi için gün sayıyoruz Allah ol der ve olur allahim hepimizi iyi vicdan sahibi doktorlarla karşılaştırsın ve dilerimki burdaki herkess sağlıkla bebislerinizi kucağınıza alın korkmayın çünkü sonu çok güzel oluyor emin olun çok konuştum galiba sağlıcakla kalın hepiniz bebislerinizle Allaha emenatsiniz

Merhaba kızlar daha çok yeni hamileyim ama önceki kaybımdan dolayı 14. Haftada serklaj olucam serklaj öncesi veya sonrası ucak yolculugu araba yolculugu yapan varmı fransada yasıyorum türkiyeye gitmek istiyorumda
Hamileligimin ilk haftalarında 3 3 buçuk saatlik araba yolculuğu yaptım. Sonrasında sadece dr a gidip geliyorum o da 1 saat sürüyor gitmek. Dr şu an yolculukta sorun görmüyor ama ben cesaret edemiyorum. Çok geçmiş olsun umarım daha tecrübeli birileri cevap verir. Ya da Turkiye deki dr unuzla görüşme imkanınız varsa ona bi danışın derim.

Merhabalar ben bu sayfanın eski kullanıcısının önceki sayfalarda yazışmaların mevcut serklajla 33.haftada çok şükür bebeğimi sağlıkla doğum yaptım şuan 5 yaşında.ikinci hamileliğim 14+4 de serklaj yapıldı 5 gün önce işlemin ikinci günü nerdeyse kanamam durdu doktorumda 3.gunu aspirin ve kan sulandırıcı iğneye baslayabilirsn dediği için kullandım ve akşamına kırmızı aktif klozete damlayan bir kanama oluştu doktorumu aradım hemn keselim ikisininde dedi.kulkanmadigim halde hala pembe kanamam geliyor hafiften aranızda böyle olan oldumu hiç?daha önceki serklajimda hiç böyle bişey yaşamamıştım.

merhaba, geçmiş olsun. Kanınızda pıhtılaşma mı var? doktorlar neden hemen kan sulandırıcı veriyorlar. anlamış değilim.

Daha öncede 33 haftalık ölü dogumum olmuştu ve kan pihtilasmam var o yüzden kullanıyorum.ama kafama takılan şuan 5 yaşında olan kizimdada dikisten sonra kullandım onda hiç kanama yapmamıştı farklı doktorlar yaptı bilemiyorum dikisleremi bir sorun var.kizima hamileliğimde ki gibi full yatamıyorum ailem bakıyor saolsunlar ama yinede tam yatamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…