öncelikle sakin ol, dayanıklı psikoloji istiyor bence bu durum. ben de 21. haftamda oldum serklaj. yapacağınız şeyler 1) stres yok 2) enfeksiyon yok 3) kabız olmak, hapşurmak öksürmek yok 4) wc hariç kalkmak yok. biri size bakarsa daha iyi olur. bunlara dikkat ederseniz gider yani çok uzun haftalar giden çok kişi var. öncelikle ilk 10 gün önemli.
kasılma/ sancı varsa bunun için ilaç veriyorlar genelde onu da düzenli kullanın. kabız olmamak için beslenmenizi protein ve yeşillik ağırlıklı düzenleyin. gerekirse laksatif ilaçlardan yardım almaktan çekinmeyin alışkanlık yapar falan diye. hapşurmamak için burunda kaşıntı hissedince burnunuzu tutup biraz hareket ettirin. grip vs olmamak için eve kimseyi almayın. eşiniz dikkat etsin. bir de benim doktorum oturarak banyo yap demişti bi tabureyle kısa süreli duş olarak halletmeye çalıştım hep ama 2 haftada 1 falan duş aldım ( zor oluyor ama mecbur)
geçmiş olsun, Allah ne derse o olur bunu unutmayın. inşallah sizin de sorunsuz iyi haftalara ilerler gebeliğiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi