Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu progestan fitil yüzünden artık her yerim yara içinde tahriş :/ Bebek için aldığım pişik kremini falan sürüyorum anlık rahatlıyor sadece.

Bu progestan fitil yüzünden artık her yerim yara içinde tahriş :/ Bebek için aldığım pişik kremini falan sürüyorum anlık rahatlıyor sadece.
Benim de son 2-3 gündür tahriş hissim var. Doktor çok normal sürekli bi şeyler itiyorsun epitel hücreler zedeleniyor dedi. İçimden hocam epitel mi kaldı diye ağladım asıl şu akıntı ve külotların batması yoruyor ama şifa olsun ne yapalım

Sabah uyanıp ayağa kalktığımda tuvalete gidene kadar ıpıslak oluyor çamaşır. İleri hafta olsa suyun geldi sanırsın. Ne güzel 30 a gelmişsiniz. Ben de görür müyüm o günleri. Daha 11.haftadayım.

İnşallah hayırlısıyla siz de geleceksiniz bu günlere. Doktorunuz ne öneriyorsa o şekilde devam edin, bol su için, yemenize içmenize dikkat edin Allah’ın izniyle bu günleri de ardınızda bırakacaksınız.
İlacı atıyorum diye de üzülmeyin vücut ihtiyacı olanı alıyor zaten içinizi ferah tutun

Sadece ben böyleyim sanıyordum. 11. haftadayım, tüp bebek ve embriyo konmadan başladım kullanmaya. Doğuma kadar da devam.
Ooo canım sen çok erken başlamışsın ilaca. Ben 12.haftada başlamıştım. Sen de görürsün güzel hafları merak etme canım.

Aslında benim sıkıntı içerde değil ilaç akıp her yere bulaşıyor ya bulaştığı her yer kıpkırmızı ve yaralı :/ Bir de şeyi farkettim göbekten artık çok ileri itemiyorum daha da çok ilaçlı akıntı geliyor. O da tahrişi artırdı sanırım.

Sanırım ileri istemediğin için öyle oluyor, doktora sordun mu hiç ama heralde 34-35 haftalarda bıraktırılıyor, birkaç kere öyle okudum.

Sanırım ileri istemediğin için öyle oluyor, doktora sordun mu hiç ama heralde 34-35 haftalarda bıraktırılıyor, birkaç kere öyle okudum.
Evet az kaldığını düşündüğüm için artık sormadım canım bir kere mantar kremi yazmıştı kullanmıştım onu. Artık sabredeceğim. Yarın 33. haftaya giriyorum çok şükür.

Amin inşallah

Canım mesajını yeni gördüm çok üzüldüm rabbim bir daha yaşatmasın benim durumum şu şekilde banada 2 embriyo konuldu 21. Haftada kontrolüm vardı doktora gittim herşey yolunda dedi bana
Ama ben daha önce sürekli bu grubu takip ettiğim için özellikle ikizlerde rahim ağzı kısalığının çok önemli olduğunu duymuştum doktorun odasında dedim ki bir de rahim ağzına bakabilirsiniz dedi ki ultrasondan olmaz alttan bakmam gerekiyor bu arada doktorum erkek tamam dedim önemli değil bakalım bu de ne olsun rahim ağzı 9mm olmuş ve hunileşme var yani bebeğin sıvısı iyice aşağı inmiş hemen acil serklaj yaptırdık tüp bebek doktoruna rusklerini göze alarak tabi ama çok şükür canım inanki yatarak 33+6 evlatlarım dünyaya geldi rabbim herkese nasip etsin inş sanırım onların yiyeceği ekmekleri varmış ki ben o zaman bakalım demişim yoksa belki bende 2 gün sonra bebeklerimi kaybedebilirdim. Sizde serklajdan hiç korkmayın sağlıkla büyürlerler içinizde inş

Çok çok teşekkür ederim canım mesajın için içime su serptin
Ne kadar sanslıymıssın keşke bizde önceden farkedebilseydik demekki nasip değilmiş
Dün transfer oldum inşallah tutarsa serklajda olucam inşallah bende bebeklerime kavusurum

Selamlar bugün yine kontrolüm vardı. Bir hafta on gün önden gidiyor diye sevinirken bugün haftasıyla tam uyumu çıktı. 2070 gram. Yine buna şükür tabi. Alttan muayene etmedi rahim ağzı kapalı dedi. Nstye girmemi gerekli görmedi. Plesenta hala yerinde yukarı çıkmamış :/

Sizi takip ediyorum çok sevindim iyi olmanıza. Bizim gibi serklajli gebelere güzel bir örnek ve motivasyonsunuz. Rabbim yavrunuzu zamanında ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Çok şükür rahim ağzında bi şey yok. 37leri göreceğiz annesi merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…