Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bugün kendi doktorum kontrol etti rahim ağzı uzunluğu 3,5 cm ölçtü ama açıklık da görüyorum dedi. Progestan ve magnezyum başlattı perşembe yine kontrol edelim eğer bir şey görürsek o zaman dikişini atalım dedi
Dikiş atılınca kafan rahat etmiş olacak canım progestan ve magnezyumu ben de ne zamandır kullanıyorum inşallah sağlıkla sorunsuz bu süreci atlatacaksın🥰

Kızlar detaylı ultrasonda açıklık var mı yok mu anlaşılır mı yoksa illa vajinal ultrasonla mı bakmak lazım

Detaylıya böle gerek olmadan, normal doktorun ultrasonuyla bile fark ediliyor canım merak etme.
Sağ ol canım geçen gittiğimde 38 mm çıkınca uzunluk vajinal bakmadı sadece karından baktı dedim acaba ya açıklık varsa ama anlamazsak ama cuma detaylıya gideceğim için kafam blraz daha rahat

Dikiş atılınca kafan rahat etmiş olacak canım progestan ve magnezyumu ben de ne zamandır kullanıyorum inşallah sağlıkla sorunsuz bu süreci atlatacaksın🥰
İnşallah canım, alacak nefesi varsa bu dünyada elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah güzelce yoluna girecek her şey. Çok moral oldu bana burası. Allah hepinizden razı olsun :)

Kızlar merhaba, ben ilk doğumumu 27 haftalık yaptım. 25. Haftada tesadüfen fark edildi rahim ağzı yetmezliği, hemen dikiş atıldı ama 2 hafta sonra doğum oldu. Doğumdan sonra da bebeğimin yemek borusunun oluşmadığını öğrendik, doğumsal bir anomaliymiş ve kaybettim bebeğimi😔 Şimdi tekrar tüp bebekle 8 haftalık hamileyim. Dikiş atılacak. Dikişi perinatologun mu atması gerekiyor? Siz hangi doktorda serklaj oldunuz? Ben Tekirdağ’da yaşıyorum, Tekirdağ’da serklaj olan var mı? Çok teşekkür ederim şimdiden, inşallah sağlıkla kucağımıza alırız🙏🙏

Kızlar merhaba, ben ilk doğumumu 27 haftalık yaptım. 25. Haftada tesadüfen fark edildi rahim ağzı yetmezliği, hemen dikiş atıldı ama 2 hafta sonra doğum oldu. Doğumdan sonra da bebeğimin yemek borusunun oluşmadığını öğrendik, doğumsal bir anomaliymiş ve kaybettim bebeğimi😔 Şimdi tekrar tüp bebekle 8 haftalık hamileyim. Dikiş atılacak. Dikişi perinatologun mu atması gerekiyor? Siz hangi doktorda serklaj oldunuz? Ben Tekirdağ’da yaşıyorum, Tekirdağ’da serklaj olan var mı? Çok teşekkür ederim şimdiden, inşallah sağlıkla kucağımıza alırız🙏🙏
Merhaba hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin
İlla perinatalog yapması gerekmiyor ama yerinizde olsam riskli gebelik uzmanına yaptırırım

Ben direkt Demir tüketmiyorum. Imom omega 3 kullanıyorum. İçinde Demir de dahil olmak üzere tüm vitaminler var. Ama sen gibi direkt tüketenlerde bu tarz sıkıntılar olduğunu duydum

Allah razı olsun saolasın canım. Yok şükür ufak tefek var tabi ama olacak o kadar.
Bu gece burdayım canım, yarına nasipse çıkacağım.
Sana da geçmiş olsun tatlım. Çabucak toparlarsın inşallah.

Bende ilkini kaybettim 21. Haftada.
İkincide 14. Haftada kadın doğumcum attı dikişimi. 38 de doğurdum oğlumu.
Şimdi aynı doktor attı dikişimi hatta dün attı şimdi hastanedeyim.
Ama doktorumuzun hocasını tanıyoruz biz, hocası riskli gebelik uzmanı zaten. Doktorum bana, aynı yöntemi kullanıyoruz vs diye açıklama yaptı. Güven oluştu acıkcası. Eğer doktoruna güveniyorsan sıkıntı olmaz bence.

Kızlar saar 5te yoğun kanamam başladı pıhtı şeklinde. Doktor muayene etti. Dikişlerde sıkıntı görünmüyor aktif kanama da yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok korkuyorum. Kanamanın nedeni nasıl bilinmiyor anlamış değilim. Bir kaç tane doktor baktı ki bunlardan 3 tanesi perinatolog

Geçmiş olsun. Benim doktorum perinatolog değildi ama tecrübesine güvendiğim biriydi.

Kızlar saar 5te yoğun kanamam başladı pıhtı şeklinde. Doktor muayene etti. Dikişlerde sıkıntı görünmüyor aktif kanama da yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok korkuyorum. Kanamanın nedeni nasıl bilinmiyor anlamış değilim. Bir kaç tane doktor baktı ki bunlardan 3 tanesi perinatolog
Eylül annelerinde de bı arkadaşımızın sebebi bulunamayan kanaması olmuştu ve aktif olarak günlerce sürmüştü, hastanede yatarak takip edilmişti, onun da serklajı vardı. Yani olabiliyor malesef bilinmeyen durumlar. Doktorlar en doğru kararla sürecinizi takip edecektir.🙏🏻

Geçmiş olsun canım ya hay Allah seni devamlı strese sokuyor durup durup. İnşallah sebepsiz birşeydir.

Geçmiş olsun canım ya hay Allah seni devamlı strese sokuyor durup durup. İnşallah sebepsiz birşeydir.
Sebepsiz canım. Doktor olabilir bebekte sorun yoksa yapacağımız bir şey yok dedi. Çok şükür bebekte sorun yok. Şuan hastanedeyim takip ediliyor. 4 saatte bir nst kontrolü kontrolü yapılıyor sancı yok bebeğin kalp atışı da iyi çok şükür. Kanamaları görünce aklım çıkıyor

X