- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #107.921
Canım yeni fark ettim çok teşekkür ederim. Bu grubu bilmiyordum.virginiastat canım burayıda takip et
Merhaba, benim ilk gebeliğim enfeksiyon ile tetiklenen kasılmaları ben enfeksiyon kaynaklı kramp sandım. Bir kaç gün sonunda benim de bir parça nişana benzeyen lekem geldi. Sabahina rahim uzunlugum 25 mm ölçüldü 20. haftadaydım. Serklaj yapıldı. O günden beri iğneler, ilaçlar ile istirahat halindeyim çok şükür yarın 29.haftaya giricem. Şu an için gün gün değişebilen kasılmalar devam ediyor. Stres ve ayakta kalma süresi epey etkiliyor. Dilerim hepimiz sağlıkla, zamanında kavuşuruz yavrularımızaMerhabalar herkese ben de durumumdan bahsedeyim kısaca. İlk hamileliğimde 28.haftada nişanım geldi ama doktor sallamadı. Sancı gibi ağrılarla birkaç gün sonra tekrar gittim ısrarımla turnusol kağıdı ile baktı sızıntı vardı. Hastaneye yatış yapıldı 2 gece kaldım antibiyotik tedavisi gördüm bir doz da ciğer geliştirici yapıldı. Tabi şimdi öğreniyorum ki ne açıklığıma bakılmış ne kasılma için ilaç verilmiş. Benim ayrı cahilliğim doktora zaten ne diyeyim. 30. haftada tam 30+1'de doğum yaptım. Oğlum tam bir ay kuvözde kaldı. Çok sıkıntılar çektik ama çok şükür kilosu dışında sağlığında bir sorun yok.
Şimdi yeniden hamileyim. 16+5'teyim. Bir hafta önceki muayenemde rahim ağzı uzunluğum kontrol edildi. Perinatologa gidiyorum bu arada. Uzunluk 29 mm çıktı hiç riski atmak istemedi. doktorum 16+1'de serklaj yapıldı. Bir gece yatış yaptım endol ve antibiyotik verildi. Eve geçince antibiyotik, pruloton iğne ve progestan fitil (2) verildi. Şİmdi yatmaya çalışıyorum olabildiğince. Burada takipte olacağım. Aynı şeyleri yaşayanların paylaşım yapması çok değerli bana göre. Sağlıcakla kalın.
28. hafta ordan bakinca o kadar uzak gelirdi ki, günlerce rahat uyuyamadiğımı, en ufak şeyde ağladığımı bilirim. Bu forumda bir sürü iyi, kötü tecrübe okudum, herkesin deneyimi kendine özeldi. Olumsuz dusunmenin hiç bir faydası yoktu. Siz de kendinizi takip edin, doktorunuza ulaşmaktan soru sormaktan çekinmeyin, kendinize ve miniklere güvenin, 28 çok uzak değilBende kendimden bahsedeyim ikiz gebeyim renkli ultrasona 21+1 de girdim bebeklerde çok şükür bu sıkıntı yoktu ama doktor rahim uzunluğuna bakmadı bin istedim bakabilirmisiniz diye bu baktık 1.5 cm ve hunileşme olmuştu ve bizi hemen başka bi hocaya yönlendirdi orasıda 9mm ölçtü acil serklaj yapıldı tüm risklere rağmen şimdilik durumum iyi gibi fakat haftaya Çarşamba günü kontrol var bakalım iyi mi sürekli yatıyorum yemek ve lavabo harici kalkmıyorum bakalım inş bizde en az 28 haftaları görseydik
Amin inş valla tez zamanda geçer sizde artık 28 olmuşsunuz inş daha fazla da dururlar tabi darısı başıma şimdide biraz evham yapıyorum ama acaba dikti de dikişten sızıyormudur gerçi sürekli kendimi kontrol ediyorum ama çoz az bi akıntım var yinede bu normal mi bebişlerin suyumu demekten kendimi alamıyorum28. hafta ordan bakinca o kadar uzak gelirdi ki, günlerce rahat uyuyamadiğımı, en ufak şeyde ağladığımı bilirim. Bu forumda bir sürü iyi, kötü tecrübe okudum, herkesin deneyimi kendine özeldi. Olumsuz dusunmenin hiç bir faydası yoktu. Siz de kendinizi takip edin, doktorunuza ulaşmaktan soru sormaktan çekinmeyin, kendinize ve miniklere güvenin, 28 çok uzak değil
İki hafta bariz bir batma hissi vardı dikişin olduğu yerde, doktorum normal demişti, hala da arada olabiliyor. Akıntı normal bence su değildir, okuduklarimizin etkileri malesef hep en kotu seneryoyu düşündürüyor. İlk kontrolünüzde doktorunuz suyunuz normal diyene kadar içiniz rahatlatmayacak malesef en azından ben de öyle olmuştu.Amin inş valla tez zamanda geçer sizde artık 28 olmuşsunuz inş daha fazla da dururlar tabi darısı başıma şimdide biraz evham yapıyorum ama acaba dikti de dikişten sızıyormudur gerçi sürekli kendimi kontrol ediyorum ama çoz az bi akıntım var yinede bu normal mi bebişlerin suyumu demekten kendimi alamıyorum
Ay canım benim inş sağlıkla o günleri bende rahat rahat görürüm bişiy merak ediyorum serklaj sonrası kontrollerde yine alttan mı muayene ediliyor. Siz serklaj sonrası her hafta kontrole gittiniz mi kan ve idrarda enfeksiyon için test verdiniz miİki hafta bariz bir batma hissi vardı dikişin olduğu yerde, doktorum normal demişti, hala da arada olabiliyor. Akıntı normal bence su değildir, okuduklarimizin etkileri malesef hep en kotu seneryoyu düşündürüyor. İlk kontrolünüzde doktorunuz suyunuz normal diyene kadar içiniz rahatlatmayacak malesef en azından ben de öyle olmuştu.Serklaj olduğunuzu bile unutacaginiz günler de olacak sabır
Günler uzun geçiyor ama haftalar kısa geliyor bana, insallah görürsünüz siz deAy canım benim inş sağlıkla o günleri bende rahat rahat görürüm bişiy merak ediyorum serklaj sonrası kontrollerde yine alttan mı muayene ediliyor. Siz serklaj sonrası her hafta kontrole gittiniz mi kan ve idrarda enfeksiyon için test verdiniz mi
İnşallah benimde sağlıkla zamanında doğum yaparım bişey soracağım ikizler anne karnında yer değiştiriyor mu sağda ki soldakiyle yer değiştiriyor mu bilginiz var mıGünler uzun geçiyor ama haftalar kısa geliyor bana, insallah görürsünüz siz deİki hafta sonra gitmiştim ilk kontrole, alttan ultrason ile ölçüm yapar diye düşünmüştüm ama karından baktı, rahim ağzı kapalı mı diye, sordum neden ultrason tercih etmediniz diye bu haftalarda mecbur değilsek çok tercih etmeyiz dedi. Mantıklıydı aslında zaten yemek ve wc harici istirahatteydim. İğneler, ilaçlar reçete edilmişti 20mm yada 30mm çok da bişey değiştirmiyor diye düşündüm. Serklaj sonrası antibiyotik kullanmıştım, ilaç bittikten 5 gün sonra kan ve idrar tahlili istemişti. İdrarda hafif de olsa enfeksiyon devam ettiği için haftalık idrar ve idrar kültürü verdim. Bu benim duruma özel olarak böyle oldu yani herşey yolunda ise her hafta istenmez. İkinci kontrol 3 hafta sonraydi, aylık kontrole döndük şimdi. Dediğim gibi süreç kişiye ve doktorun yaklaşımına göre değişiyor. Tek gerçek bol su, hijyen, istirahat, beslenme ve kendinizdeki değişiklikleri gözlemlemek..
Bu konuda bilgim yok malesefİnşallah benimde sağlıkla zamanında doğum yaparım bişey soracağım ikizler anne karnında yer değiştiriyor mu sağda ki soldakiyle yer değiştiriyor mu bilginiz var mı
Başınız. Sağolsun rabbim yaşatmasın bi daha benimde size benzer oldu sayılır ama çok şükür ucundan döndük normal muayene zamanımda doktora dedim ki rahim ağzı ne durumda diye kendilerinin aklına gelmiyor bu durum bi baktık açılma var ve boyu 9 mm kalmış hemen serklaj yapıldı ve doğuma kadar yatacağım anlamadım bu doktorlar 2 sn lik bi bakma olayını neden düşünemiyorlar biz bu durumları yaşıyoruzMerhaba arkadaşlar ben de 1 ay önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim. Hiç bir şekilde ağrım, sancım vs. Olmadı. Sadece 2-3 gün kadar çok temiz akıntım olunca şüphelendim ve doktora gittim. Ultrason muayenesinde bir sorun görülmedi fakat vajinal muayenede suyumun geldiğini, 1 cm açılmam olduğunu ve gebelik kesesinin rahim ağzından 1 cm sarktığı söylendi. Hastaneye yatışım yapıldı ve 3 günlük takibin ardından bebeğin hayatta kalacak kadar suyu olduğu ve serklaj yapılırsa yüzde elli ihtimal şansımız olduğu söylendi. Ameliyat oldum fakat ertesi gün yapılan muayenede bebeğin suyunun tamamen bittiği ve gebeliğin sonlandırılması gerektiği söylendi. Sancı verildi ve doğum yaptım. Benim ilk gebeliğimdi ve aşılama tedavisi ile gebe kalmıştım. 1 ay oldu ama hala toparlayamadım. Sizleri çok iyi anlıyorum. Benim ağrım ve sancım olmadan açılmam olduğundan doktorum kesinlikle rahim ağzı yetmezliği dedi ve diğer gebelikte mutlaka rahim ağzına dikiş atılması gerektiğini belirtti.
Başınız sağolsun. İnşallah yakında kucağınıza sağlıkla bir bebek almak nasip olur.Merhaba arkadaşlar ben de 1 ay önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim. Hiç bir şekilde ağrım, sancım vs. Olmadı. Sadece 2-3 gün kadar çok temiz akıntım olunca şüphelendim ve doktora gittim. Ultrason muayenesinde bir sorun görülmedi fakat vajinal muayenede suyumun geldiğini, 1 cm açılmam olduğunu ve gebelik kesesinin rahim ağzından 1 cm sarktığı söylendi. Hastaneye yatışım yapıldı ve 3 günlük takibin ardından bebeğin hayatta kalacak kadar suyu olduğu ve serklaj yapılırsa yüzde elli ihtimal şansımız olduğu söylendi. Ameliyat oldum fakat ertesi gün yapılan muayenede bebeğin suyunun tamamen bittiği ve gebeliğin sonlandırılması gerektiği söylendi. Sancı verildi ve doğum yaptım. Benim ilk gebeliğimdi ve aşılama tedavisi ile gebe kalmıştım. 1 ay oldu ama hala toparlayamadım. Sizleri çok iyi anlıyorum. Benim ağrım ve sancım olmadan açılmam olduğundan doktorum kesinlikle rahim ağzı yetmezliği dedi ve diğer gebelikte mutlaka rahim ağzına dikiş atılması gerektiğini belirtti.
Çok sevindim sizin adınıza. Allahım inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bundan sonraki gebeliğinde daha tedbirli olacağım bende nasip olursa. Dikiş sonrası doktorunuzun tavsiyeleri neler oldu acaba? Kalkmak tamamen yasak mı? Endişelerim var nasıl bir gebelik süreci geçireceğim diye malesefBaşınız. Sağolsun rabbim yaşatmasın bi daha benimde size benzer oldu sayılır ama çok şükür ucundan döndük normal muayene zamanımda doktora dedim ki rahim ağzı ne durumda diye kendilerinin aklına gelmiyor bu durum bi baktık açılma var ve boyu 9 mm kalmış hemen serklaj yapıldı ve doğuma kadar yatacağım anlamadım bu doktorlar 2 sn lik bi bakma olayını neden düşünemiyorlar biz bu durumları yaşıyoruz
Başınız sağolsun. İnşallah yakında kucağınıza sağlıkla bir bebek almak nasip olur
amin çok sağolunBaşınız sağolsun. İnşallah yakında kucağınıza sağlıkla bir bebek almak nasip olur.
Yatma konusu kişiden kişiye değişiyor bana 21.haftada atıldı dikiş normal hayatına dönebilirsin hiç bi sıkıntı yok dedi dikişle ama benim genel sorunum olduğu için sürekli yatıyorum dikiş önceside yatıyordum çünkü sürekli ağrım oluyor benim 5 dk ayakta kalayım çok baskı olup Ağrı oluyor ama dikişle alakalı değil birde erken haftalarda atılan dikişler daha iyi oluyor hissedilmiyor geç atılınca sancıyı tetikleyebiliyor bende tetikledi mesela.inşallah bundan sonraki gebeliğinizde sağlıkla alırsınız kucağınızaÇok sevindim sizin adınıza. Allahım inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bundan sonraki gebeliğinde daha tedbirli olacağım bende nasip olursa. Dikiş sonrası doktorunuzun tavsiyeleri neler oldu acaba? Kalkmak tamamen yasak mı? Endişelerim var nasıl bir gebelik süreci geçireceğim diye malesef
Dikiş sonrası benim ayağa kalkmam yasak tamamen yatış çünkü erken doğum riskim hala devam iki doktorada sordum ben sürekli yatacakmıyım diye evet dedi diğer türlü bebekler büyüdükçe baskı yapıyor erken doğum riski çoğalıyor ama tabi herkesin böyle olacak diye bişey yok inş sizde birdaha siz böyle bişey yaşamazsınızÇok sevindim sizin adınıza. Allahım inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bundan sonraki gebeliğinde daha tedbirli olacağım bende nasip olursa. Dikiş sonrası doktorunuzun tavsiyeleri neler oldu acaba? Kalkmak tamamen yasak mı? Endişelerim var nasıl bir gebelik süreci geçireceğim diye malesef