-
- Konu Sahibi hidennisko
- #107.881
Bende detaylı ultrasonu bekleyeyim o zamanİdrara sıkışık oluyormusunuz oda etkiliyor diye okumuştum bi yerde ölçümleri ama uzayıp kısalabiliyor işte riskli bianda kısalırsa.serklajı 24 haftaya kadar atıyorlar benim 21 de atıldı
En az iki haftada bi kontrol ettirin belli olmuyor çünkü nezaman kısalacağıBende detaylı ultrasonu bekleyeyim o zaman
Teşekkür ederimEn az iki haftada bi kontrol ettirin belli olmuyor çünkü nezaman kısalacağı
Çok geçmiş olsunKızlar merhaba 20 haftalık bebeğimi kaybettim agrılarım ve akıntım olduğu için gittim enfeksiyon denildi. Tedaviye başlamadan bebek aşağı indi ve Bi anda rahim ağzı komple açıldı. Tam Bi neden söylemediler rahim ağzında Bi sıkıntı olduğu nasıl anlaşılıyor. Enfeksiyondan da olabiliyor mu. Siz nasıl Bi yol izlediniz kaybımız varmı? Hangi testleri yaptırmalıyım kafam cok karışık..
Bende enfeksiyon yüzünden bebeğimi 18 haftalıkken kaybettim. Şimdi rahim ağzına dikiş atıldı.çok üzücü bir durum Allah birdaha yaşatmasın.Kızlar merhaba 20 haftalık bebeğimi kaybettim agrılarım ve akıntım olduğu için gittim enfeksiyon denildi. Tedaviye başlamadan bebek aşağı indi ve Bi anda rahim ağzı komple açıldı. Tam Bi neden söylemediler rahim ağzında Bi sıkıntı olduğu nasıl anlaşılıyor. Enfeksiyondan da olabiliyor mu. Siz nasıl Bi yol izlediniz kaybımız varmı? Hangi testleri yaptırmalıyım kafam cok karışık..
200 mg progesteron kullanırken oldu hiç belirti vermeden hafif ağrılarla açıldı cok iyi Bi doktora gdydum umursamadı çok üzücü Bi durum kafam oyle karışıkki çoçuğamı yanayım hangi doktora güveneyim alt üst oldumBende enfeksiyon yüzünden bebeğimi 18 haftalıkken kaybettim. Şimdi rahim ağzına dikiş atıldı.çok üzücü bir durum Allah birdaha yaşatmasın.
Sonraki hamileliginizde 12.haftada mutlaka alttan muaneyle rahim durumunuza bakılmalı. Duruma göre progesteron desteği alabilirsiniz zaten doktorunuz daha önce bir geçmişiniz olduğu için sizi yönlendirecektir.
Benim 10 haftalık 7 haftalık 2 kaybım daha vardı erken dönem. Vajinal ultrasonla 12 haftalıkken 40 mm cıktı sonra bir daha alttan bakmadı hep Karından baktı normaldi. Hatta agrılarım var diye sabah gittim nişanım geldi dedim bakmadı Bile bu akıntıya kıvamına. Bebek iyi dedi rahim agzı kapalı dedi gönderdi bide beni pimprklisin diye sucladı. 1 saat sonra kanlı nişan geldi. Onda da serum taktı sonra ultrsona aldı acılman var serklaj yapalım dedi 10 cm acılmam artı yoğun enfeksiyon varken bu işlem zaten yapılamazmış. Burada cok tutar dedi devlete sevk etti. Sevk kağıtında post vajende yazıyordu bebek yola inmiş anca farketmiş hanfendi halbuki sabah baksaydı vajinal muayneyle belki yine olurdu ama herseyi yaptım derdim kime inanca nasıl yapcam bundan sonra bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor ne gibi testler size sormak istedim...Çok geçmiş olsunRabbim sağ salim yine hamile kalıp kucağına almayı nasip etsin inşallah
Enfeksiyon yapabiliyor maalesef antibiyotik içmiştim bende 20.haftada. Rahim ağzını ölçmediler mi hiç? Gerekirse serklaj yani dikiş atılıyor. Benim kaybım yok ama rahim ağzı kısalığı yaşadım hamileliğimde. 2.5mm-2.8mm aralığında gidip geldi hep kısalık. Son haftalarda 1.8mm olmuştu. Sürekli yatarak geçirdim hamileliğimi.
Tekrar tekrar geçmiş olsunBenim 10 haftalık 7 haftalık 2 kaybım daha vardı erken dönem. Vajinal ultrasonla 12 haftalıkken 40 mm cıktı sonra bir daha alttan bakmadı hep Karından baktı normaldi. Hatta agrılarım var diye sabah gittim nişanım geldi dedim bakmadı Bile bu akıntıya kıvamına. Bebek iyi dedi rahim agzı kapalı dedi gönderdi bide beni pimprklisin diye sucladı. 1 saat sonra kanlı nişan geldi. Onda da serum taktı sonra ultrsona aldı acılman var serklaj yapalım dedi 10 cm acılmam artı yoğun enfeksiyon varken bu işlem zaten yapılamazmış. Burada cok tutar dedi devlete sevk etti. Sevk kağıtında post vajende yazıyordu bebek yola inmiş anca farketmiş hanfendi halbuki sabah baksaydı vajinal muayneyle belki yine olurdu ama herseyi yaptım derdim kime inanca nasıl yapcam bundan sonra bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor ne gibi testler size sormak istedim...
Canım benim doktorumda farketmedi.kanamayla gittim ağrım var dedim ağrı için magnezyum verdi kanama normal dedi kendimi iyi hissetmiyorum ateşim çıkacak dedim paroll iç dedi. Çıktım ordan içime sinmedi başka doktora gittim. Direk yatisim yapıldı. sende mutlaka bu hamileliğinde perinatologa bir gorunBenim 10 haftalık 7 haftalık 2 kaybım daha vardı erken dönem. Vajinal ultrasonla 12 haftalıkken 40 mm cıktı sonra bir daha alttan bakmadı hep Karından baktı normaldi. Hatta agrılarım var diye sabah gittim nişanım geldi dedim bakmadı Bile bu akıntıya kıvamına. Bebek iyi dedi rahim agzı kapalı dedi gönderdi bide beni pimprklisin diye sucladı. 1 saat sonra kanlı nişan geldi. Onda da serum taktı sonra ultrsona aldı acılman var serklaj yapalım dedi 10 cm acılmam artı yoğun enfeksiyon varken bu işlem zaten yapılamazmış. Burada cok tutar dedi devlete sevk etti. Sevk kağıtında post vajende yazıyordu bebek yola inmiş anca farketmiş hanfendi halbuki sabah baksaydı vajinal muayneyle belki yine olurdu ama herseyi yaptım derdim kime inanca nasıl yapcam bundan sonra bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor ne gibi testler size sormak istedim...
Evet genetiğe gittim zaten hem benden hem eşimden hemde bebekten yapılacak. Doktor doktor gezip derman arıcam artık elbet rabbim banada verir evlat duadan tevekkülden başka yapacak bişey yok yolunda bulunup dua edicem,Tekrar tekrar geçmiş olsunben de buna benzer bir ilgisizlik ve ihmal sonrası doktorumu değiştirmiştim. Allahtan erken fark etmişim diyorum o doktora güvenmemem gerektiğini. Benimde 12.haftada ilk kanamam da 3.3mm çıkmıştı kısalık normal denildi. Ama kanamalar kesilmedikçe milimlik açılma olmuştu. Bunu da 26.haftada acilden gittiğim araştırma hastanesindeki doktor fark etti. Hunileşme var dedi. Sizde genetik test yapılması gerekebilir sonuçta ilk zamanlarda kısalık olmamış. İyice araştırma yaptırıp tekrar hamile kalın. Tekrar hamile kalınca 12.hafta gibi de serklaj yaparlar diye düşünüyorum.
Valla artık tek doktora güvenmicem inşallah Bi olsun o zmn hem yatıcam hem devlet hem özel perinatoloğa gtcem Bi sebebi tam olarak söyleseler..Canım benim doktorumda farketmedi.kanamayla gittim ağrım var dedim ağrı için magnezyum verdi kanama normal dedi kendimi iyi hissetmiyorum ateşim çıkacak dedim paroll iç dedi. Çıktım ordan içime sinmedi başka doktora gittim. Direk yatisim yapıldı. sende mutlaka bu hamileliğinde perinatologa bir gorun
Basiniz sagolsun, adetten sonra 1 hafta içinde kadin dogumda buji testi yaptirirsaniz rahim agzi yetmezlgi varmi yokmu tanisi koyulabilir. Genetik test yaptirdim ama kan pihtilasmasi vs olsa erken haftada olurdu kayip dediler yattigim icin kendi doktorum ignede coraspirinde verdi zaten. Ama evet enfeksiyonda erken doguma sebep olabiliyor umarim yetmezlik yokturKızlar merhaba 20 haftalık bebeğimi kaybettim agrılarım ve akıntım olduğu için gittim enfeksiyon denildi. Tedaviye başlamadan bebek aşağı indi ve Bi anda rahim ağzı komple açıldı. Tam Bi neden söylemediler rahim ağzında Bi sıkıntı olduğu nasıl anlaşılıyor. Enfeksiyondan da olabiliyor mu. Siz nasıl Bi yol izlediniz kaybımız varmı? Hangi testleri yaptırmalıyım kafam cok karışık..
Bunun bir testi olduğunu bilmiyordum ben de 22. Haftada kaybettim bebeğimi şimdi 12+2 günlük hamileyim ve kesin tanı olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum şu an yapılamaz herhaldeBasiniz sagolsun, adetten sonra 1 hafta içinde kadin dogumda buji testi yaptirirsaniz rahim agzi yetmezlgi varmi yokmu tanisi koyulabilir. Genetik test yaptirdim ama kan pihtilasmasi vs olsa erken haftada olurdu kayip dediler yattigim icin kendi doktorum ignede coraspirinde verdi zaten. Ama evet enfeksiyonda erken doguma sebep olabiliyor umarim yetmezlik yoktur
Canım zaten pıhtılaşmada var enox 4000 kullanıyordum. Şu anda normal lekelenmelerim var lohusalıktan 27 mayısta oldu erken doğum. Buji testi için ilk adetimi mi beklemeliyim bu özellerde mi yapılıyorBasiniz sagolsun, adetten sonra 1 hafta içinde kadin dogumda buji testi yaptirirsaniz rahim agzi yetmezlgi varmi yokmu tanisi koyulabilir. Genetik test yaptirdim ama kan pihtilasmasi vs olsa erken haftada olurdu kayip dediler yattigim icin kendi doktorum ignede coraspirinde verdi zaten. Ama evet enfeksiyonda erken doguma sebep olabiliyor umarim yetmezlik yoktur
Şuan yapilamaz sanirim cunku rahime giren bi cubukla belirleniyor eger iceri girerse acikligi ogreniliyor, eger enfeksiyon bulgusu yoksa bi onceki kayipta, simdi yakin takipte kalmanizi oneririm. Agri kasilma baski bunlara dikkat edin.Bunun bir testi olduğunu bilmiyordum ben de 22. Haftada kaybettim bebeğimi şimdi 12+2 günlük hamileyim ve kesin tanı olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum şu an yapılamaz herhalde
Bana adetten sonra 1 hafta icinde dendigi icin tam bilmiyorum suanda yapilirmi ama devlet hastanesinde yapiliyor saniyelik bi ölçum aci bile duymadimCanım zaten pıhtılaşmada var enox 4000 kullanıyordum. Şu anda normal lekelenmelerim var lohusalıktan 27 mayısta oldu erken doğum. Buji testi için ilk adetimi mi beklemeliyim bu özellerde mi yapılıyor
Cok sağol canım kanamam bitsin hemen gidicem rahim filmine gerek varmı acaba yani Bi sorun olsa tup VS 5 ay durumu bebekBana adetten sonra 1 hafta icinde dendigi icin tam bilmiyorum suanda yapilirmi ama devlet hastanesinde yapiliyor saniyelik bi ölçum aci bile duymadim
Vardı enfeksiyon artık sürekli ölçtüreceğim demek ki şimdilik kasılma yok ama dikkat ederim teşekkürlerŞuan yapilamaz sanirim cunku rahime giren bi cubukla belirleniyor eger iceri girerse acikligi ogreniliyor, eger enfeksiyon bulgusu yoksa bi onceki kayipta, simdi yakin takipte kalmanizi oneririm. Agri kasilma baski bunlara dikkat edin.
Ne demekCok sağol canım kanamam bitsin hemen gidicem rahim filmine gerek varmı acaba yani Bi sorun olsa tup VS 5 ay durumu bebek