Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba ben de genellikle yatıyorum ya da yatar oturur pozisyonda duruyorum. bugün sağlık ocağına iğneye gittim. çok büyük bir macera yaşamışım gibi hissettim. resmen bacaklarım güçsüzleşmiş bir haftada. ama değişiklik iyi geldi. en çok üzüldüğüm oğlumla park çıkamamak onu bir yere götürememek. bayramda bir kaçamak yapıp siteye inmeyi düşünüyorum eşim uzanmam bir şeyler ayarlayacak.
15.haftada dikis atıldı.daha önce erken kaybın var.bu haftalara geldim hala günün çoğunu yatarak geçiriyorum. Bu yatma beni mahvetti ama hareketsizlik beni adeta elden ayaktan düşürdü az bir ayakta kalsam sanki dizlerimin bağı çözülüyor yatağa kendimi zor atıyorum.hareketsizlik yüzünden çok yemesemde kilo aldım. Hareketsiz olmak kabızlik yapıyor. Diyorum ki doğumdan sonra bile eski formuma ulaşmam zaman alacak.

15.haftada dikis atıldı.daha önce erken kaybın var.bu haftalara geldim hala günün çoğunu yatarak geçiriyorum. Bu yatma beni mahvetti ama hareketsizlik beni adeta elden ayaktan düşürdü az bir ayakta kalsam sanki dizlerimin bağı çözülüyor yatağa kendimi zor atıyorum.hareketsizlik yüzünden çok yemesemde kilo aldım. Hareketsiz olmak kabızlik yapıyor. Diyorum ki doğumdan sonra bile eski formuma ulaşmam zaman alacak.
Maalesef bende de öyle olacak gibi. Ama maşallah sizin az zamanınız kalmış. Stresli zamanlar geçmiştir artık. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebişinizi.

Maalesef bende de öyle olacak gibi. Ama maşallah sizin az zamanınız kalmış. Stresli zamanlar geçmiştir artık. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebişinizi.
Haftası yaşam sınırına girince biraz rahatlamıştım. Ama bebekle eve gelene kadar tedirgin olacam. Sezeryanim da riskli olacakmiş.

Benim de plasentam aşağıda imiş ama umarım ileriki haftalarda yukarı çıkar. Bu arada dün ateşim 38 civarına çıktı başka bir belirtim yok şimdilik. Antibiyotik biteli 2 gün olmuştu enfeksiyon olmuş olabilir mi? Tedirginim biraz.

Benim de plasentam aşağıda imiş ama umarım ileriki haftalarda yukarı çıkar. Bu arada dün ateşim 38 civarına çıktı başka bir belirtim yok şimdilik. Antibiyotik biteli 2 gün olmuştu enfeksiyon olmuş olabilir mi? Tedirginim biraz.
Antibiyotik bittikten sonra, etkisi minimum üç gün daha devam eder, ateşi takip edin, doktorunuza danışırsanız içiniz daha rahat eder. Her enfeksiyona antibiyotik etki etmez, viral bı durum da olabilir. Geçmiş olsun

Neden kimse aktif değil grupta? Yatarken zaman nasıl geçiyor? Neler yapıyorsunuz?
Merhaba 😊
Ben yabancı dizi izliyorum genelde
Saat başı haberlere bakıyorum 😄
Kitap okuyorum
Daha bebeğime hiçbirşey almadım
Forumdaki arkadaşların aldıklarına bakıp araştırıyorum
YouTubedan bebek bakım videoları izliyorum
Bide elimde zikirmatik oluyor genelde

Geçen bir arkadaş yazmıştı gün bazen geçemiyor ama haftalar geçiyor
Ben serklaj olalı 2 hafta oldu bile ☺️
Gün geçtikçe bebeğime kavuşacağıma inanıyorum
İnşallah bu sefer olacak 🙏🤲

Sen neler yapıyorsun?

Merhaba arkadaşlar en güncel sayfa bu diye buraya yazmak istedim.ben geçen sene Haziran ayında 22 haftalık erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim ilk bebegimdi yaşayanlar bilirki zor zamanlar oluyor.bu Haziran yine hamile olduğumu öğrendim çok şükür.eger olurda sağlıklı ilerlersek 12.haftada serklaj olcak gerçi daha doktora gitmedim yeni ogrendim hamileliğimi 5 haftalık olcaz haftaya gidicem.serklajli annelerden biraz tecrübe edinmek istiyorum neler yaptiniz hep yattinizmi enfeksiyona açık biriyim bununla ilgili nasıl önlem alabilirim yada sürekli kontrollerde yaptırmam gereken test tahlil varmı.ilkinde biraz tecrubesizdim bazen doktorlarda malesef umursamaz oluyolar banada bilgi ve tecrübelerinizi anlatirsaniz çok sevinirim

Merhaba arkadaşlar en güncel sayfa bu diye buraya yazmak istedim.ben geçen sene Haziran ayında 22 haftalık erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim ilk bebegimdi yaşayanlar bilirki zor zamanlar oluyor.bu Haziran yine hamile olduğumu öğrendim çok şükür.eger olurda sağlıklı ilerlersek 12.haftada serklaj olcak gerçi daha doktora gitmedim yeni ogrendim hamileliğimi 5 haftalık olcaz haftaya gidicem.serklajli annelerden biraz tecrübe edinmek istiyorum neler yaptiniz hep yattinizmi enfeksiyona açık biriyim bununla ilgili nasıl önlem alabilirim yada sürekli kontrollerde yaptırmam gereken test tahlil varmı.ilkinde biraz tecrubesizdim bazen doktorlarda malesef umursamaz oluyolar banada bilgi ve tecrübelerinizi anlatirsaniz çok sevinirim
Kaybın için üzüldüm Allah bu bebisini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bol su, iyi beslenme ve istirahat önemli. Çünkü gebelikte bağışıklık baskilaniyor. Bu yüzden ekstra özen göstermek gerekiyor. Serklajim planlı değildi 21. Haftada oldum, bu yüzden sürekli istirahat halindeyim. Planlı serklajda biraz daha rahat olunabiliyor kişiye göre diye biliyorum, yani normal hayata devam da diyebilir doktorun kendini yormamak şartıyla tabi. Serklaj sonrası idrar tahlili, idrar kültürü ve crp isteniyor, enfeksiyon var ise ya da şikayetin var ise tekrar tekrar verebilirsin. Ben de enfeksiyon hafif de olsa devam ediyordu ilaç daha yeni bitti. İlişki yok, hijyene dikkat ediyorum ve ped vs kullanmayıp, sıklıkla çamaşır değiştiriyorum.

Merhaba 😊
Ben yabancı dizi izliyorum genelde
Saat başı haberlere bakıyorum 😄
Kitap okuyorum
Daha bebeğime hiçbirşey almadım
Forumdaki arkadaşların aldıklarına bakıp araştırıyorum
YouTubedan bebek bakım videoları izliyorum
Bide elimde zikirmatik oluyor genelde

Geçen bir arkadaş yazmıştı gün bazen geçemiyor ama haftalar geçiyor
Ben serklaj olalı 2 hafta oldu bile ☺️
Gün geçtikçe bebeğime kavuşacağıma inanıyorum
İnşallah bu sefer olacak 🙏🤲

Sen neler yapıyorsun?
Bunu ben yazmıştım, bazı günler hala uzun geliyor☺️ İnsan alışıyormuş gerçekten başta ne zor gelmişti kendimi çok üzmüştüm. Sonra geçti bı şekilde bu durum da kendine bı rutin yarattı. Ben de YouTube, Netflix oyalaniyorum. Arada bu forumdan tanıştığım T tosbagg ile dertlesip, günü degerleniyoruz.😬
Serklaj sonrası 28.haftaya kadar bebek alışverişine ara vermiştim ama yine de not alıyordum tavsiyeleri, şimdi de indirim takip ederek eksik tamamlıyorum, çok şükür 🙏🏻
Her gün toz pembe geçmiyor tabi, bı gün kasık ağrısı, bı gün kasılma artışı, bı gün birileriyle tartışma, hormonal dengesizlikler, korkular endişeler bunlar da sürecin getirdikleri malesef, kendimi daha az yıpratarak günümü doldurmaya çalışıyorum. Sonu güzel olsun sağlıkla zamanında kavuşayım bu günler de geçer diyerek teselli ediyorum 🌸

Önceki kaybınız için başınız sağolsun
Rabbim yeni bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı etsin 🤲

Bende 20 haftalık iken serklaj oldum (3 gebelik kaybım vardı biri serklajlı idi o yüzden doktorum takip edelim dedi
Bende ona güvendim )

Bol su,iç çamaşırını bende sık sık değiştiriyorum (ped ve peçete tavsiye etmiyor doktorlar) kabız olmamaya çalışıyorum (bu yüzden hamur işi,tatlı,pirinç tarzı şeyler yemiyorum)
Bir yerde okumuştum tatlı yiyecekler enfeksiyona neden oluyor diyordu

Perinatolog takibinde olmanızı tavsiye ederim eğer bulunduğunuz şehirde imkanınız varsa
Aklıma bunlar geliyor şimdilik ☺️

Önceki kaybınız için başınız sağolsun
Rabbim yeni bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı etsin 🤲

Bende 20 haftalık iken serklaj oldum (3 gebelik kaybım vardı biri serklajlı idi o yüzden doktorum takip edelim dedi
Bende ona güvendim )

Bol su,iç çamaşırını bende sık sık değiştiriyorum (ped ve peçete tavsiye etmiyor doktorlar) kabız olmamaya çalışıyorum (bu yüzden hamur işi,tatlı,pirinç tarzı şeyler yemiyorum)
Bir yerde okumuştum tatlı yiyecekler enfeksiyona neden oluyor diyordu

Perinatolog takibinde olmanızı tavsiye ederim eğer bulunduğunuz şehirde imkanınız varsa
Aklıma bunlar geliyor şimdilik ☺️
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.istanbulda yaşıyorum iyi bir perinatoloji doktoru var ona gitmeyi düşünüyorum içimde korku yok değil var ama nasip demekten başka bişey gelmiyor elimden.enfeksiyon için wcyi ayırdım 2 tane var birine tek ben gireyim dedim ister istemez gelen biri giriyor geceleri iç çamaşırımi çıkarıyorum öyle yatıyorum utuleyip giyiyorum.bakalim yaşayıp gorcez.sen şuan kaç haftaliksin.bide serklaj sonrası aynı gün eve cktnmi bide hep yatiyomusun sanki o yatmak biraz insanı etkiliyor ama bebisler için deger

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.istanbulda yaşıyorum iyi bir perinatoloji doktoru var ona gitmeyi düşünüyorum içimde korku yok değil var ama nasip demekten başka bişey gelmiyor elimden.enfeksiyon için wcyi ayırdım 2 tane var birine tek ben gireyim dedim ister istemez gelen biri giriyor geceleri iç çamaşırımi çıkarıyorum öyle yatıyorum utuleyip giyiyorum.bakalim yaşayıp gorcez.sen şuan kaç haftaliksin.bide serklaj sonrası aynı gün eve cktnmi bide hep yatiyomusun sanki o yatmak biraz insanı etkiliyor ama bebisler için deger
Mrb sağlıkla alırsınız inşallah bebişinizi.enfeksiyon için benim doktorum her ay düzenli antibiyotik yazıyor bence en önemli zaman dikiş atıldığı ay o ayı atlattıktan sonra kolay kolay enfeksiyon olmuyor dikişlerde iyileşmiş oluyor ,idrar yolu enfeksiyonu oluyor ama hep tabiki Doğuma kadar dikkat etmek lazım ama başlar daha önemli yatmak kişiye göre değişiyor bana yatmana vs gerek yok dedi ama ben yatıyorum

Mrb sağlıkla alırsınız inşallah bebişinizi.enfeksiyon için benim doktorum her ay düzenli antibiyotik yazıyor bence en önemli zaman dikiş atıldığı ay o ayı atlattıktan sonra kolay kolay enfeksiyon olmuyor dikişlerde iyileşmiş oluyor ,idrar yolu enfeksiyonu oluyor ama hep tabiki Doğuma kadar dikkat etmek lazım ama başlar daha önemli yatmak kişiye göre değişiyor bana yatmana vs gerek yok dedi ama ben yatıyorum
Merhaba inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza sizin kaç haftalık bebis

22 haftalığım şu an 20 haftalıkken serklaj oldum
İstanbul’da yaşıyorsun şanslısın çok iyi doktorlar var orada
Bizdede WC’ler ayrı durumumu bildikleri için gelenler diğerini kullanıyor
Ama çok gelen yok doktorum covid olma dedi o yüzden birileri gelmeye korkuyor
Serklajı öğlen 1-2 gibi oldum akşam 6 gibi çıktım hastaneden
Çok az lekelenmem oldu bizde kan uyuşmazlığı var doktorum ameliyattan sonra kan uyuşmazlığı iğneside yaptırdı ne olur ne olmaz diye
🌸

X