Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hastaneye yeni mi gittin.

Sancı yada kasilman varmiydi.valla bende bazen biseyler yaşıyorum ama anlamıyorum.
Kasılma sabah olmuştu akşama karnımda sertlik vardı şiş gibi ama ağrım çoktu bide ıkınma hissi olunca doktorda doğuruyom sandı bizde hemen ciğer geliştirici yapıldı endol sonucu hafifledi sabah biraz yine oldu sonra geçti şükür

Kasilmayi nasıl hissettin tarif edermisin.

Endol gerçekten çok etkili kasılma ve ağrıya, bana da bir kez serklaj sonrası yapılmış haberim yokken, dedim bende bı degisiklik var hangi ilaç uygulandı acaba diye enabizdan bakıp gordum. Sonra doktorumdan haftada bir fln kullansam olur mu çok iyi geldi dedim. O da zorunlu haller dışında vermiyoruz dedi.

Bebeğin suyunu azaltıp bide kan akışınımı ne bozuyormuş

Merhaba
Dün kendi doktorum karından rahim agzınj 28 mm ölçtü ve bundan hiç endişe duymadı. 2 hafta önce baska hastanede karından 34 mm ölçülmüştü. Ben biraz buna takıldım ve bana bir dahaki muayenede alttan ölçeriz dedi ve 1 ay sonraya kontrol verdi. Sizce baska bir doktora daha muayene olayım mı? Endişe edilecek bir durum var mı ?

Merhaba, karından 28 mm son değerse eğer baktirmanizda fayda var. Endişe etmeyin şimdilik ama içinize sinmiyor ise beklememek en iyisi.

25 mm altında sorun oluyor benimki de 28 ölçüldü ve daha 15. haftaydayım. Teşekkürler.
Karından ölçüm malesef mevcuttan daha fazla gösterebiliyor. Karından bakildigi için 2 farklı doktor normal demişti fakat son muayenenin akşamında leke geldi ve birgün sonra gittiğimde vajinal ultrason da 23,7 ölçüldü. O sebeple yakın takipte kalın haftanız için de 28 takip gerektiren bir değer, geçmiş olsun

Peki 23,7 ölçüldüğünde size ne yaptılar. Bem önlem olarak günde 1 progestan kullanıyorum.

Peki 23,7 ölçüldüğünde size ne yaptılar. Bem önlem olarak günde 1 progestan kullanıyorum.
Progestan zaten sabah akşam kullanıyordum. Haftada bir Proluton iğne ve 2x1 Adalat ilacına başladım ve yatak istirahati önerildi. Dediğim gibi iki gün sonra kısalmanin devam ettiği görüldüğü için acil serklaj işlemi yapıldı. Şimdi aynı ilaclara ve yatmaya devam ediyorum. Her hikaye farklıdır, her doktorun yaklaşımı da farkli olabiliyor ama durumun farkında olup, olabildiğince istirahat edip, doktorunuzdan gerekirse her muayenede vajinal ultrason talep edin. Ne zmn ne olacağı belli olmuyor malesef, paranoya da yapmayıp tedbiri elden bırakmamaya çalışın.

Kızlarrrr 3o haftalık hamileyim rahim uzunluğu 33 mm karından ölçüldü sıkıntı var mı dedim 33 üstü bekleriz dedi

Kızlarrrr 3o haftalık hamileyim rahim uzunluğu 33 mm karından ölçüldü sıkıntı var mı dedim 33 üstü bekleriz dedi
Bence haftanıza göre iyi 25 mm altı riskli sizin zaten 30 haftalık olmuş ayakta kalmayın dinlenin progestan verdiyse kullanın sıkıntı olmaz bence

Kızlar dün akşamdan beri makatta çok fazla baskı hissediyorum sanki çıktı çıkıcak gibi doktorda izinliymiş bugün serklaj var.Böyle bi durum yaşayan varmı normal mi geçermi çok korkuyorum

Kızlar dün akşamdan beri makatta çok fazla baskı hissediyorum sanki çıktı çıkıcak gibi doktorda izinliymiş bugün serklaj var.Böyle bi durum yaşayan varmı normal mi geçermi çok korkuyorum
Benimde sık sık makatim ağrıyor.bazi günler bende baskı hissediyorum ozman yatıyorum sürekli aşağıya yük binmesin diye. Valla bende artık ne normal şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…