Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Akciğer iğnesi ve progestan aldırmış olabilir gerçekten ekstra, 30. Haftadan sonra bu kadar alacağımı beklemiyordum birdenbire oldu herşey

Kızlar hastaneden geliyorum şimdi hiç iyi şeyler duymadım kilo almadım hatta verdim diyordum ya bebeğim de kilo almamış hatta gelişim geriliği başlamış dedi dr.
Haftasından 2 3 hafta geride çıktı karın çevresi.
Suyu da azalmış sınırda dedi
Migrostan havuç portakal karışımı organik sıkılmış meyve suyu aldım.
Dr kusuncaya kadar ye et,süt,yumurta ne bulursan ye dedi. Moralim çok bozuldu.
Bu şekilde devam ederse almak zorunda kalırız dedi

Canını sıkma. Bizim de vardı gerilik, suyum da azalmıştı. Havuç suyu iç o arttırıyor suyu, sabah 2 yumurta ye, yoğurt ceviz kaşar çiğ badem fındık muz kırmızı et bunları ye 1 hafta, bunlarla haftada 400 gr almıştı bebeğim.

Benim genel olarak ultrason da iki üç hafta gerilik çıkıyordu 32 den sonra baktım haftasıyla uyumlu hale geldi suyu için bilinen havuç suyu sade sıkıp içsen daha faydasını görürsün bence burda gecen hafta doğum yapan arkadaş da gerilik vardı 37,5 alındı yemene dikkat et bakalım düzelme olacak mı 32 kadar bi dayan gerisi kendiliğinden gelecek inş moralin iyi olsun demesi zor ama biz zaten yola zorluklarla başlıyoruz

Ne zaman olmuştu sende ,bir ara yazmıştın havuç suyu içmem gerek diye. Kaç haftalıktın hatırlıyor musun

Ya genel olarak hep gerilik olsa önemli değil,aşılamayla oldu diye 1 hafta zaten gerideyiz. Sonra yetişti haftasına, geçen gittiğimde en son yaklaşık 870 gram demişti dr dün baktı ölçtü tekrar tekrar baş çevresi gün olarak geride, karın çevresi 2 haftadan fazla dedi. 800 gram görünüyor dedi 1200 olmadı lazımken gerilemiş. Birde suyu azalmış , böyle olursa almak zorunda kalırız ama çok küçük burda yaşatamam dedi.
Eve nasıl geldik bilmiyorum

Bir perinatoloğa mı gitsen yada farklı bir doktora civardan araştır ben Erzincan’daydım yatarak Erzurum’a gidiyordum

Canım benim üzülme iyi düşünelim iyi olsun. Havuç suyunu bende çok duydum suyu arttırıyormuş. Bebeğe kilo aldıran şeyleri sayayım ben bizzat denedim. Sabah muhakkak haşlanmış yumurta, kaşar peyniri ve süt tüket. Kaşar peynirini korkak alıştırma baya ye gün içinde canın istedikçe. Çiğ kaju, antep fıstığı, kabak çekirdeği çok fayda ediyor. Gün içinde ara öğün gibi bir avuç bunları karıştır tüket. Eti ihmal etme, protein çok fayda ediyor kilosuna. Her öğünde yoğurt ye muhakkak ben bazen iki kase yoğurt yiyorum bazende ayran içiyorum. Çok faydası olacak. İnşallah düzelir benimde ayak kemiği ölçülünce 4-5 gün geride çıkıyor haftasına göre mesela 31+2'de kontrole gittik 30+4 filan çıkıyor. Doktor bir şey demedi ama işin garibi ben 175 boyundayım eşim 182 filan. Yani çocuk minyon mu olcak bende bilmiyorum doktor sıkıntı yok dedi ama..

Yakın yerde perinatolog yok ki bakalım beslenmeme dikkat edip haftaya bir daha gidicem düzelir inşallah
Canım araştırma da perinatolog var size 1 saat muğla sanırım. Ama devletteki perinatologa gidebilmek için önce yeşil alan açtırman lazım, Köyceğiz devlet hastanesindeki kadın doğum doktoru yeşil alan açacak perinatolog için sevk edecek sen sonra sıra alıp gideceksin. Arabada arkaya yatarak gidersin gerekirse. İçin rahat edecekse.

Evet bende hepsini yemeye başladım inşallah faydası olur. Aşırı sıcak diye düzenli yiyemiyodum gerçekten şu bir haftada daha düzenli yicem. İnşallah düzelir duanı eksik etme

Evet bende hepsini yemeye başladım inşallah faydası olur. Aşırı sıcak diye düzenli yiyemiyodum gerçekten şu bir haftada daha düzenli yicem. İnşallah düzelir duanı eksik etme
Dualarım seninle bunalsakta yemeyi ihmal etmiyoruz. Bir de pekmez iç o da fayda ediyor.

Şu an için devlet hastanesine gidip onların o kötü senaryolarına maruz kalmak istemiyorum. Dün dr kendi odasında tekrar tekrar baktı sonra büyük ultrason odasına gönderdi. Kan akımına falan baktı oradaki dr iyi akışı dedi.
Ben yiyemeyince onada bir şey gitmemiş anladığım kadarıyla. Zaten vücudum titriyordu kilo vermiştim, iyiki gitmişim dün. Daha fazla gecikmemişim bu kadar etkileyeceğini bilsem daha erken giderdim.

Bu arada bizim senle neden kilo aldığımız belli oldu bende bu yazdıklarını günlük tüketiyorum en çok kiloyu alanlardan biriyiz bu yüzden sanırım. Bebekler iyi olsunda ben razıyım

Bende aşırı dikkat etsem bir haftada düzelme olur mu sence ? Bir haftada eksiye düştüyse 1 haftada artması gerekir herhalde.
O kadar üzgünüm ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…