- 26 Nisan 2018
- 6.071
- 9.420
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.521
İyileşmek için mecbur, çok kötü olmuyor korkmaAy midem de hassas nasıl yicem çok teşekkür ederim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İyileşmek için mecbur, çok kötü olmuyor korkmaAy midem de hassas nasıl yicem çok teşekkür ederim
Çok geçmiş olsunKızlar grip oldum burnum tıkalı spreyler bile açmıyor nerdeyse gribin çabuk geçmesi için ne yapabilirim önerisi olan var mı
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun
Hikayeni okudum ve kendimi buldum zaten seninle bu başlıkta birkaç kez yazıştığımızda ölçülerimizin aynı olduğunu yazmıştın. İnşallah sağ salim bebeğini kucağına alacaksın çok az kaldı kısalığımız aynı haftada aynı ölçüde tespit edilmiş, aynı süreçler dikişsiz yatarak.. Darısı bana 36-37leri görmeyeKızlar merhaba. Artık kendi hikayemi yazabilirim. Çok şükür 36. Haftaya geldim. 21. Haftada rahim ağzı kısalığım detaylı ultrason sırasında tespit edildi. 27 mm. İdi, perinatolog sadece ağır şey yapma onun dışında normal hayatına devam et, düzenli şekilde kendi doktoruna ölçüm yaptır dedi. Daha sonra kendi doktoruma gittim, bana istirahat verdi, yani baya baya yatmam gerektiğini söyledi, çünkü benim kısalığın yanında hunileşmem de vardı. Takip edelim, gidişata göre karar vereceğiz dedi bazı şeylere. Bu arada serklaj iki doktor tarafından da önerilmedi, ölçümün çok kötü olmadığı, ilk gebelikte 25 mm altında değilse dikişin risklerine girmediklerini söylediler. Progestan fitil ve magnezyum başladık. 10 günde bir kontrole gittim, her gittiğimde vajinal ölçüm yapıldı. Gidişat çok kötü değildi eğer olsaydı dikiş atılabilirdi. 26. Haftaya kadar uzunluğum 25-30 mm arası seyretti. Ama bu süreçte dışarı sadece doktor için çıktım, evde birşey yapmadım, sadece ufak tefek maksimum 10 dk ayakta kaldığım şeyleri yaptım, saat başı evde yürüdüm. 26. Haftadan sonra ufak ufak karnımda sertleşmeler başladı ve çok rahatsız ediciydi, nefes aldırmıyordu bazen. Bu sebepten kasılmalar için endol fitil başladık, 3 er gün kullandık dönem dönem, fitil kullanımı sonrası doktor kontrolünü ihmal etmedim, doktor bebeğin suyunu azaltabileceğini söyledi çünkü. Bu arada hunileşmem çok değişkendi, bir kontrolde daha çok diğer kontrolde daha azalmış gözüküyordu. Doktorumun izniyle haftada bir kez dışarı çıktım ama yürümedim, arabayla gittim oturdum şeklindeydi. Bu gerçekten psikolojime iyi geldi, çünkü sürekli evde olmak hapis gibi ve sürekli bebeğe bişey olacakmış hissi çok dayanılmaz oluyor bazen. 30. Haftaya kadar çok zor geçti gerçekten, 30. Haftada her ihtimale karşı ciğer geliştirici oldum. Artık ilk hedefimiz 32 yi görmekti. Rahim ağzım en son bu hafta 20 mm ölçüldü,artık gerek olmadığını söyledi doktorum da. Kasılmalarım azalmıştı, dışarı çıkabiliyordum arada ama hiç uzun yürümedim ve ayakta kalmadım. Beslenmeme dikkat ettim ama buna rağmen şuan 16 kilo aldım sürekli yattığım için bu kaçınılmaz oluyor galiba. 32. Haftaya geldiğimde zaman hızlı aktı ve 36 dayım şuan. 34. Haftadan sonra hareketi bir tık arttırdım tabi yine yürüyüş falan yapmıyorum ama daha hareketliyim. Bu arada 34 den itibaren nst ye giriyorum, sancı çıkmıyor çok şükür. Bebeğin sağlığı iyi, bir ara kilosu azdı, onu da kırmızı et ceviz süt kaşar yiyerek hallettik, şuan tüm ölçümleri normal. Başı aşağıda ve baskısı var, ama doğum pozisyonu olan yüzü sırtıma dönük değil, o da rahatlatıyor tabi yine de en azından 1 hafta daha dursun
Benim hikayem de böyleydi, ilaçlarımı düzenli kullandım, doktor ne dediyse onu yaptım, Allahın izniyle bugünlere geldim çok şükür, dilerim tüm arkadaşlarım bu haftalara sağlıkla gelsin. Artık yavaş yavaş miniğimi beklemeye başladım diyebilirim
Çok geçmiş olsun crp benim 4.7 çıktığında yüksek demişti ve 750mg antibiyotik başlamıştı doktorum o zaman 21.hafta filandı. Ama sonra başka birisine doktoru crp hamilelikte yüksek olabilir 10'lu rakamlar bile normal olabilir demiş o arkadaşta bana yazmıştı. Demek ki gerek görmedi doktorun antibiyotiğe. Şeker konusuna dikkat et, Moralini bozma şurada günler kaldı bebeğini kucağına almana. İçini ferah tutkızlar bugün doktora gittim grip olmuştum korktum kanda enfeksiyon olur diye crp 10 çıktı doktor çok yüksek değil dedi ama şekerin yüksek dedi şaşırdım açıkçası ben şekerim olduğunu bilmiyordum açlık kan şekeri yazıyordu 172 doktor da persembe gel tekrar tahlil yapıcaz dedi Geldiğim son evre de illa başıma bişey çıkacak
Çok teşekkür ederim şeker muhtemelen tok karnına gittiğim için yüksek çıktı crp persembe bakıcaz ona göre sezaryen için gün verecek insan bir kere bir kayıp yaşayınca ikincisin de sürekli yüreği ağzında oluyor tabi ne desek boş nasip artıkÇok geçmiş olsun crp benim 4.7 çıktığında yüksek demişti ve 750mg antibiyotik başlamıştı doktorum o zaman 21.hafta filandı. Ama sonra başka birisine doktoru crp hamilelikte yüksek olabilir 10'lu rakamlar bile normal olabilir demiş o arkadaşta bana yazmıştı. Demek ki gerek görmedi doktorun antibiyotiğe. Şeker konusuna dikkat et, Moralini bozma şurada günler kaldı bebeğini kucağına almana. İçini ferah tut
Maşallah canım size, yazdığın içinde sağol.Kızlar merhaba. Artık kendi hikayemi yazabilirim. Çok şükür 36. Haftaya geldim. 21. Haftada rahim ağzı kısalığım detaylı ultrason sırasında tespit edildi. 27 mm. İdi, perinatolog sadece ağır şey yapma onun dışında normal hayatına devam et, düzenli şekilde kendi doktoruna ölçüm yaptır dedi. Daha sonra kendi doktoruma gittim, bana istirahat verdi, yani baya baya yatmam gerektiğini söyledi, çünkü benim kısalığın yanında hunileşmem de vardı. Takip edelim, gidişata göre karar vereceğiz dedi bazı şeylere. Bu arada serklaj iki doktor tarafından da önerilmedi, ölçümün çok kötü olmadığı, ilk gebelikte 25 mm altında değilse dikişin risklerine girmediklerini söylediler. Progestan fitil ve magnezyum başladık. 10 günde bir kontrole gittim, her gittiğimde vajinal ölçüm yapıldı. Gidişat çok kötü değildi eğer olsaydı dikiş atılabilirdi. 26. Haftaya kadar uzunluğum 25-30 mm arası seyretti. Ama bu süreçte dışarı sadece doktor için çıktım, evde birşey yapmadım, sadece ufak tefek maksimum 10 dk ayakta kaldığım şeyleri yaptım, saat başı evde yürüdüm. 26. Haftadan sonra ufak ufak karnımda sertleşmeler başladı ve çok rahatsız ediciydi, nefes aldırmıyordu bazen. Bu sebepten kasılmalar için endol fitil başladık, 3 er gün kullandık dönem dönem, fitil kullanımı sonrası doktor kontrolünü ihmal etmedim, doktor bebeğin suyunu azaltabileceğini söyledi çünkü. Bu arada hunileşmem çok değişkendi, bir kontrolde daha çok diğer kontrolde daha azalmış gözüküyordu. Doktorumun izniyle haftada bir kez dışarı çıktım ama yürümedim, arabayla gittim oturdum şeklindeydi. Bu gerçekten psikolojime iyi geldi, çünkü sürekli evde olmak hapis gibi ve sürekli bebeğe bişey olacakmış hissi çok dayanılmaz oluyor bazen. 30. Haftaya kadar çok zor geçti gerçekten, 30. Haftada her ihtimale karşı ciğer geliştirici oldum. Artık ilk hedefimiz 32 yi görmekti. Rahim ağzım en son bu hafta 20 mm ölçüldü,artık gerek olmadığını söyledi doktorum da. Kasılmalarım azalmıştı, dışarı çıkabiliyordum arada ama hiç uzun yürümedim ve ayakta kalmadım. Beslenmeme dikkat ettim ama buna rağmen şuan 16 kilo aldım sürekli yattığım için bu kaçınılmaz oluyor galiba. 32. Haftaya geldiğimde zaman hızlı aktı ve 36 dayım şuan. 34. Haftadan sonra hareketi bir tık arttırdım tabi yine yürüyüş falan yapmıyorum ama daha hareketliyim. Bu arada 34 den itibaren nst ye giriyorum, sancı çıkmıyor çok şükür. Bebeğin sağlığı iyi, bir ara kilosu azdı, onu da kırmızı et ceviz süt kaşar yiyerek hallettik, şuan tüm ölçümleri normal. Başı aşağıda ve baskısı var, ama doğum pozisyonu olan yüzü sırtıma dönük değil, o da rahatlatıyor tabi yine de en azından 1 hafta daha dursun
Benim hikayem de böyleydi, ilaçlarımı düzenli kullandım, doktor ne dediyse onu yaptım, Allahın izniyle bugünlere geldim çok şükür, dilerim tüm arkadaşlarım bu haftalara sağlıkla gelsin. Artık yavaş yavaş miniğimi beklemeye başladım diyebilirim
Kilo almak gerekiyor mu acaba illayarın drumada sorucam.Kilo da aynı bu arada bende geçen hafta tartıldığımda 12-12.5 kilo almıştım (evdeki tartıya göre) sanırım 36.haftada bende 16 kilo almış olurum aşağı yukarı Yellowpepper
Tok karna gittiysen zaten yüksek çıkar hele azda olsa tatlı bir şeyler yediysen.Çok teşekkür ederim şeker muhtemelen tok karnına gittiğim için yüksek çıktı crp persembe bakıcaz ona göre sezaryen için gün verecek insan bir kere bir kayıp yaşayınca ikincisin de sürekli yüreği ağzında oluyor tabi ne desek boş nasip artık
Bence kilo almaya gerek yok arkadaşım 6 kiloyla doğum yaptı. Çok bulantısı olanlar almıyor genelde. Ben ilk 3 ay hiç kilo almamıştım. Ama 3 ay sonrasında yatmak zorunda kalmam, anneme taşınmam, annemin günde en az 5 öğün yemek yedirmesi gibi nedenlerle aldım da aldım kiloları nasıl gidecek doğumdan sonra bakalım. 76.4 kg çıktım geçen hafta, şuan cesaretim yok tartıya çıkmayaKilo almak gerekiyor mu acaba illayarın drumada sorucam.
Ben 75le hamile kaldım ilk 3 ayda 70 e düştüm. 5.aya kadar aynıydım hep sonra 71 oldum 6.ayda 72yi gördüm. 6.ay bitti ve 71 çıkıyorum tartıda anlamadım nasıl oluyor yatmama rağmen almıyorum. Kilo vermek için tüp mide ameliyatı olmuştum zaten az alırım diyordum da aldığımı veriyor olmam ilginç bu arada çok zayıf olanların çok alması normal diye biliyorum
Amin canım inş bakalım persembe ne diyecekTok karna gittiysen zaten yüksek çıkar hele azda olsa tatlı bir şeyler yediysen.
Crpde çok kolay oynayan bir değer, ama dikkatli olmak gerek tabi.
İnşallah bir sorun çıkmaz sağ salim gerçekleşir doğumun ve bebeğine kavuşursun
Kilo almamanın bi sakıncası olmaz bebek sağlıklıysa, hatta daha bile iyi. Ben 61 le hamile kaldım 76 olmuşum ya Bari 80 i geçmesem diyorum artık kısmetKilo almak gerekiyor mu acaba illayarın drumada sorucam.
Ben 75le hamile kaldım ilk 3 ayda 70 e düştüm. 5.aya kadar aynıydım hep sonra 71 oldum 6.ayda 72yi gördüm. 6.ay bitti ve 71 çıkıyorum tartıda anlamadım nasıl oluyor yatmama rağmen almıyorum. Kilo vermek için tüp mide ameliyatı olmuştum zaten az alırım diyordum da aldığımı veriyor olmam ilginç bu arada çok zayıf olanların çok alması normal diye biliyorum
Ben de 26. Haftadan sonra almaya başladım hatta 30 dan sonra depar attım haftada 2 kilo alıyorum 77 kilo çıktım bugün valla inşallah 80 i bari geçmesem diyorum yaBence kilo almaya gerek yok arkadaşım 6 kiloyla doğum yaptı. Çok bulantısı olanlar almıyor genelde. Ben ilk 3 ay hiç kilo almamıştım. Ama 3 ay sonrasında yatmak zorunda kalmam, anneme taşınmam, annemin günde en az 5 öğün yemek yedirmesi gibi nedenlerle aldım da aldım kiloları nasıl gidecek doğumdan sonra bakalım. 76.4 kg çıktım geçen hafta, şuan cesaretim yok tartıya çıkmaya
52 ile hamile kaldım 64 kiloyum 38. Haftanın içindeyim benim de 6. Aydan sonra kilo artısı oldu ama illa ki alınıyor mesela ben kilo almaya çalışanlardanım normalin de ama bunda istem dışı aldım amann doğum sonrası veririzBen de 26. Haftadan sonra almaya başladım hatta 30 dan sonra depar attım haftada 2 kilo alıyorum 77 kilo çıktım bugün valla inşallah 80 i bari geçmesem diyorum ya
Zayıf hamile kalmışsın o yüzden aldığın kilo normal zaten, ben hep 15 i geçmeyeyim diyordum ama herhalde 39-40 a kadar 20 kilo almış olucam52 ile hamile kaldım 64 kiloyum 38. Haftanın içindeyim benim de 6. Aydan sonra kilo artısı oldu ama illa ki alınıyor mesela ben kilo almaya çalışanlardanım normalin de ama bunda istem dışı aldım amann doğum sonrası veririz